O Πυργος του Αιφελ!
[SPOILER]\:D/:p[/SPOILER]
Πες μου και μενα ποια ειναι οταν γυρισεις, να ξερω
O Πυργος του Αιφελ!
[SPOILER]\:D/:p[/SPOILER]
Πες μου και μενα ποια ειναι οταν γυρισεις, να ξερω
ΕΠΟΜΕΝΟ ταξιδι (οταν βρω φραγκα) θαναι παλι στην νο1 πολη της ευρωπης
(κ μην ακουω μαλακιες για βερολινο)
[SPOILER][/SPOILER]
elaborate
Είναι απ τις πόλεις καταρχήν που λέει να πας με γυναίκα.Πχ,το να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα στην Μονμάρτρη παρέα με τον Βαγγέλη ξέρω γω είναι λιγάκι διαφορετικό. Εκτός αν δεν το μπορείς να τον αντικρύσεις φιλικάαααααα…
Μονμάρτρη λοιπόν οπωσδήποτε.Επισης Καρτιε Λατεν,Σεν Ζερμαιν και Μονπαρνας για βραδυ,ειναι πολύ ζωντανές περιοχές.
Από μουσεία μη διανοηθείς να χάσεις το Orsay.(Το Λουβρο ειναι απίστευτο μεν,αλλά χαώδες).
Αν είσαι οπαδός της μουσικής του υπερεκτιμημένου όμορφου πτώματος ή της Εντιθ Πιαφ ή των βιβλίων των Oscar Wilde και του Marcel Proust , πέρνα μια βόλτα απ το Per Lachaise να αφήσεις ενα λελουδικό ξέρω γω.
Περπάτημα απ την πλατεία Κονκόρντ μέχρι την αψίδα του θριάμβου στην Champs d’Elysee και στα καπακια Τροκαντερο.
Απο δισκάδικα-βιβλιοπωλεία τσέκαρε την St.Michel και τα στενά κοντά στη Σορβόννη αλλά και το Καρτιέ Λατέν.
Και φυσικά…Eurodisney. Δε χάνεται για κανένα λόγο.
Και πολλά ακόμα μεν,αλλα 5 μέρες είναι αυτές.Ετοιμάσου πάντως για μυθικό ποδαρόδρομο αν θες να δεις κάτι παραπάνω από σταθμούς του μετρό απλά.
Επειδή τα χω και πρόσφατα, ο,τι θες pm.
θνξ μαν οταν βγαλω ενα μικρο προγραμματακι θα σου στειλω για να μου το εγκρινεις!
Άσε τη ντίσνει και πήγαινε στο πάρκο του Αστερίξ να γίνεις ΑΝΤΡΑΣ!!!
Επίσης στο Παρίσι θα εκτιμήσεις την ελληνική οδήγηση και τα σουβλάκια.
Και τα Αγγλικά.
Με πρόλαβε ο Χόκαμ
Οπωσδήποτε βόλτα στο Σηκουάνα βράδυ, είναι (στο μυαλό) κάτι μαγικό.
Και thumbs up στις γαλλιδούες 8)
'Ομορφοι χαλαροί άνθρωποι, JORDAAN, πάρκα, γεφυρούλες, καναλάκια, φτηνές μπύρες, kibbeling, συναυλίες, ποδήλατα, μουσεία, (+ coffee shops+red light district για τους ενδιαφερόμενους)
αύγουστο πάω σικάγο. ζούσα εκεί για 2 χρόνια όταν ήμουν τριών και επιτέλους θα θυμηθώ πως είναι! τι καλύτερο να περπατάς στα ανοιχτά πεζοδρόμια της αμερικής…
+1 στις Γαλλιδουλες. Παιζει και να μη φυγω ποτε απο κει αμα παω :roll:
Το περπατημα πρεπει να ειναι οτνως αλλη εμπειρια εκει. Βλεπω φωτογραφιες απο την πολη του Παρισιου και μετα βλεπω φωτογραφιες της Αθηνας απο ψηλα και η διαφορα ειναι χαοτικη. Με κανει να ανρρωτιεμαι τι σκατα σκεφτονταν οταν εχτιζαν την Αθηνα.
Το Παρισι ειναι πολυ μεγαλυτερο αλλα δε σου δινει την εντυπωση της τσιμεντουπολης. Ειναι “συμμετρικα” χτισμενο, με ωραιους δρομους, απλα, πλατειες, δεντρα. Η μερα με τη νυχτα.
η ρυμοτομια της πολης ειναι απ τις πιο φημισμενες μαζι με τη βαρκελωνη! ο χωσμαν εκανε φοβερη δουλεια οταν κατα το τελος του 19ου αιωνα εφτιαξε σχεδον εκ νεου την πολη
φιλε ειχα παει πριν 3 χρονια πρωτοχρονια ειναι πολυ ωραιο το παρισι να πας οπωσδηποτε ανακτορα βερσαλιων,λουβρο,να κανεις βολτα με τα καραβακια στον σικουανα,και φυσικα πυργο αιφελ και eurodisney που δεν σου φτανει μια μερα να την γυρισεις ειναι τεραστια!!!Ελπιζω να βοηθησα αν και σου ειπα τα αυτονοητα
Που να πας και σε καμιά Πράγα ή σε κανα Βελιγράδι δλδ…θα το πάθεις το εγκεφαλικό.
ωραίος :thumbup: Βρυξέλλες θα μένω, άρα θα λιώσουμε στο περπάτημα. Και Μπρυζ σίγουρα θα πάω. Παίζει ένα ταξιδάκι Lille για Crippled και βλέπουμε
Δηλαδή ό,τι έχει το Βερολίνο αλλά σαφώς ακριβότερα;
Εεε, όχι.
Ε περιμένω απάντηση, τι όχι;
Τα σπίτια είναι ακριβότερα ή δεν είναι;
Κοιτα για Πραγα το ξερω οτι εχει γκομεναρες. Δεν τις συγκρινω σε αυτο τον τομεα. Αλλα οσοι εχουν παει μου εχουν πει οτι ειναι πολυ κρυες.
Οι Γαλλιδουλες μάρεσουν γιατι εχουν ενα πιο φιλικο και προσεγγισιμο στυλακι και σου βγαζουν και μια “κλαση”. Προτιμω μια απλα ομορφη κοπελα με γλυκο χαρακτηρα απο μια θεογκομενα ξενερωτη. Οχι οτι ολες ειναι ετσι, φυσικα. Αλλα για οσο μπορουμε να το γενικοποιησουμε, αυτο ακουω.
Σε σχέση με το Βερολίνο τα πάντα είναι ακριβότερα, αλλά την σύνδεση που προσπαθείς να κάνεις δεν καταλαβαίνω, γιατί για μένα οι δύο πόλεις δεν έχουν σχέση. και δεν καταλαβαίνω και τη λογική -να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε-
Μόλις απάντησες σε αυτό το ποστ.