Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Νικ νομιζω πως η ναρκο απλα ηθελε απ την αρχη να απαντησει στο θεμα ομορφιες στο αμστερνταμ και δεν νομιζω να ειπε κατι σε στιλ το αμστερνταμ γαμαει, το βερολινο οχι :stuck_out_tongue:
(βερολινο δεν εχω παει δεν μπωρω να εκφερω αποψη αλλα αμστερνταμ πολυ ωραια πολη πραγματι)…

Ναι, από τον awake περιμένω επιχειρήματα, ο νάρκο καλά τα λέει.
Άμστερνταμ θα πάω πρώτη φορά σε 2 μήνες, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και επίσης ήταν το μοντέλο με βάση το οποίο χτίστηκε η πιο όμορφη πόλη που έχω δει στη ζωή μου, η Αγία Πετρούπολη, οπότε έχω μεγάλες προσδοκίες. Απλά επειδή έμενε φιλαράκι χρόνια στο Άμστερνταμ γνωρίζω ότι είναι αρκετά πιο ακριβό από Βερολίνο, γεγονός το οποίο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του τελευταίου σε σχέση με τις πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης.

Επιμένω για πάρκο Αστερίξ πάντως στο Παρίσι ε!! Εκτός των άλλων που σου είπανε, Λούβρα και τέτοια, και Βερσαλλίες αν μπορείς να πας, ειδικά με ανθισμένους κήπους, είναι όνειρο.
Κι αυτά που λες για τον οσμάν ισχύουν, αλλά έχει ενδιαφέρον να δεις και την πολιτική διάσταση του σχεδίου του, το οποίο έγινε μετά τις επαναστάσεις τον 19ο αιώνα με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της πόλης. Ο Γκυ Ντεμπόρ του άσκησε μεγάλη κριτική αργότερα για την επιτηδευμένη λειτουργικότητα του αστικού του σχεδίου.
Όπως και να 'χει, το Παρίσι είναι μια κούκλα, οι Γαλλίδες θεές, αλλά θέλει φραγκάκια για να είσαι ωραίος εκεί.

eNick μάλλον δεν έχεις μελετήσει πολύ το φαινόμενο awake στο παρόν φόρουμ.Αν είχες δει παλιότερα ποστ δεν θα είχες απορία για το ύφος της παραπάνω δήλωσης.:wink::stuck_out_tongue:

βασικα ο χωσμαν ηταν ο πρωτος που αλλαξε της λεοφωρους και εβαλε δεντρα κατα μηκος τους για να χωριζει χωρο καρων και πεζων (τα κανα 2ο ετος οποτε δεν τα θυμαμαι και τελεια :p)…
βεβαιως και περιμενω γαλλιδεςμεσωρτστακιαγιαηλιοθεραπιαστοσηκουαναγιαναμεξεναγησουν :blues:

βασικα προτιμω (και) το επομενο ταξιδι να ΜΗΝ ειναι Ευρώπη. τοσα ωραια μέρη υπαρχουν στον κοσμο, ειναι λιγο βαρετα ευρωπη και παλι ευρωπη, νταξει, ποσο διαφορα εχουν πια οι πολεις μεταξυ τους?.. εχουν μεν τον χαρακτηρα τους η καθεμια αλλα γιατι να μην δεις κατι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο?? σκεψου να πας ενα ταξιδακι πχ … Νεπάλ !! ή Equador !! γαμωωωωωωω 8)

Κουβα, Αλασκα και Παταγωνια. Γενικα να πιασω την Αμερικη απο πανω ως κατω. Υπεροχη ηπειρος με τεραστια ποικιλια στα τοπια της. Ειδικα Αλασκα θελω εδω και χρονια να παω. Αμα δω το Βορειο Σελας απο κοντα παιζει και να δακρυσω :lol:

Η Ασια και η Αφρικη ποτε δε με τραβαγανε πολυ αλλα θελω να παω και Ιαπωνια και στα Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα. Πηγε φιλος μου στο Αμου Νταμπι και στο Ντουμπαι και οι φψτογραφιες που εφερε ητανε γαματες

Τόσα φαινόμενα έχει το ρόκι, ποιο να πρωτοπιάσουμε; :stuck_out_tongue:

Ναι οκ, δεν ήταν τόσο απλό το έργο του οσμάν, δηλαδή δεν έβαζε δεντράκια σαν τον Αβραμόπουλο… δημιούργησε ηθελημένα μεγάλες ακτινωτές λεωφόρους για να μην μπορούν να ξαναγίνουν μη διαχειρίσημα μπλόκα από πιθανές εξεγέρσεις όπως ήταν η επανάσταση του 1848 και για να επεμβαίνει άμεσα και άνετα ο στρατός όπως συνέβη και με την κομμούνα του 1871. Ουσιαστικά μετέτρεψε το Παρίσι από κέντρο πολιτικής κινητικότητας σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη με διακριτούς χώρους εργασίας-διασκέδασης, αναπτυγμένο κέντρο και (εν καιρώ φυσικά) υποβαθμισμένα προάστεια. Το αντίθετο από την Αθήνα δηλαδή, που διατηρεί τα υπέροχα τριτοκοσμικά της στοιχεία.

Αν και έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση με τις γαλλίδες, αν δεν μιλάς τη γλώσσα τους πρέπει να επιστρατεύσεις όλα τα τεχνάσματα του greek lover με ολίγο από ευρωπαϊκό αέρα για να έχεις φουλ έξτρα ξενάγηση 8) Ψήσου, θα περάσεις γαμώ!

Narcoleptic, σόρυ για την απόπειρα αλλαγής φύλου ε…
Ένα πτηνό μου είπε ότι μένεις Άμστερνταμ, ισχύει;

Θα έρθουμε αρχές Ιούνη και ψάχνουμε ακόμα να βρούμε κάπου να μείνουμε, έχεις (ή οποιοσδήποτε άλλος) κάτι να προτείνεις σε χόστελ ή χοτέλ που να πέφτει κατω από το ψυχολογικό όριο των 40 ευρώ τη μέρα; Είναι όντως τόσο ακριβά ή εμείς δεν ξέρουμε να ψάχνουμε;

True story bro!
Τα ξενοδοχεία ξέρω σίγουρα ότι είναι πανάκριβα, αλλά θα ρωτήσω για χόστελ γνωστούς κλπ και θα ενημερώσω

Danke!
Μου έχουν πει γνωστοί για κάποια χόστελ, αλλά 3 άτομα πράιβετ ρουμ 45 ευρώ; ε δίνω 5-10 παραπάνω και είμαι σε ξενοδοχείο με πρωινό. Η διαμερισματάκι ακόμα καλύτερα.
Δέχομαι και ύπουλες προτάσεις για την πόλη αν έχεις ε!

Θα κάνουμε κι ένα ντου στο Άρνεμ για συναυλία, ξέρεις αν έχει τίποτα καλό εκεί ή δεν αξίζει να χάσουμε ούτε ώρα από το Άμστερνταμ;

True! Έλα που η παρέα μου προτιμάει την “ασφάλεια” του δυτικού κόσμου όμως περισσότερο #-o

Alucard Αλάσκα/Παταγωνία πάμε μαζί, όνειρο ζωής αυτά τα 2 μέρη, μαζί με Νέα Ζηλανδία. Το Σέλας θα το αντικρύσω κάποια στιγμή κάπου στο Trondheim που να γυρίσει ο κόσμος τούμπα.

Περί Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι: Το δεύτερο πολύ καλύτερο του πρώτου! Ντουμπάι είχε πάει η μάνα μου για καμιά βδομάδα, πέρα του ότι έχει χρεωκοπήσει και βλέπεις παρατημένους γερανούς από δω κι απο κεί, είναι μια πόλη μέσα στην έρημο, πολύ γκλαμουριά, από φώτος που είδα δε με εντυπωσίασε. Σε αντίθεση με το Άμπου Ντάμπι που ακούω ότι είναι πολύ πιο όμορφο και γενικώς η μέρα με τη νύχτα με το γειτονικό Ντουμπάι.

Ακριβως αυτο ειδα κι εγω. Το Ντουμπαι ειναι διασημο κι ετσι γιατι εκει πεσαν ολα τα λευτα αλλα χρεωκοπησαν και πουλανε ολοκαινουργιες πολυκατοικιες σε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ τιμες λεει ο φιλος μου. Το Αμπου Νταμπι απο εικονες που ειχα δει και στην τηλεοραση ειναι πανεμορφο. Δε σου δινει καθολου την εντυπωση οτι ειναι κοντα στην ερημο. Πολυ πρασσινο.

Το Trondheim δε το ηξερα! Το γκουγκλαρα τωρα. Πολυ ομορφο ειδικα εκει που το εχουν χτισει (το κομματι της πολης που ειναι πανω στο νερο τα σπαει). Να με πας μια μερα :roll: χαχα

Αν όλα πάνε καλά σε κανά χρόνο θα 'μαι για master εκεί πάνω. Ααααχ Νορβηγία <3

ΛΕΓΕ._
Είναι ένας φίλος μου στο Trondheim, μενει εκει

εντιτ - Αλάσκα/ Παταγωνία όπου, μου λέτε κι εμένα. Δεν πιάνω χώρο, δεν γκρινιάζω, κοιμάμαι οπουδήποτε, τρώω τα πάντα.

Είναι μια απ’ τις επιλογές μου, ελπίζω να κάτσει κι όλας. Πανέμορφη πόλη πρέπει να 'ναι γμτ, μέσα στα φιορδς <3

Nα ρωτήσω , με ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο εξωτερικό τι παίζει ? Συνεννόηση , έξτρα χρεώσεις ( λόγω ηλικίας οδηγού ή ζημιών ) κλπ … Γενικά , ότι χρειάζεται να προσεχτεί , ας ειπωθεί ,απ όποιον ξέρει …

Δηλαδή τώρα που θέλουμε να ταξιδέψουμε, πάνε και τρώνε τον Οσάμα;
Καλά εμάς δε μας σκέφτεται κανείς;
Ε;

Εγω ξερω καλο κολυμπι. Για εσας δεν ξερω.

Κι εγώ ξέρω καλό κολύμπι, αλλά η Στοκχόλμη πέφτει λίγο μακριά…

To μόνο που ξέρω,επειδή την πάτησα,είναι ότι για την πληρωμή χρειάζονται πιστωτική και όχι χρεωστική(που είχα μαζί μου),την οποία και δεν δέχονται.(Νομίζω στην Hertz συγκεκριμένα)

Και πως η πιστωτική θα πρέπει να ανήκει στο άτομο με το δίπλωμα οδήγησης. Επίσης, επειδή την πάτησα.