Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Αεροπορικά θα κλείσω easy jet. Είναι όντως η καλύτερη επιλογή.

Μπήκα ήδη στο bookings.com και ψαχουλεύω. Όλα φαίνονται τόσο ωραία! :stuck_out_tongue:
Βέβαια μάλλον θα είμαστε κάμποσα άτομα, οπότε ίσως να κοιτάξω και για διαμέρισμα. Αυτά τα όμορφα διλήμματα της ζωής… :roll:
Θενξ πάντως! Κάποια στιγμή θα επανέλθω.

Και κάτι τελευταίο: Η easy jet έχει περίεργες ώρες πτήσεων, εμείς πετούσαμε 6μιση το πρωί. Air shuttles κλπ κλείνουν απ τις 11-11μιση. Δλδ τα λεφτά της διαφοράς από μια regular αεροπορική τα έδωσα σε ταξί ;ρ Απλά έχε το υπόψιν σου!

Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε! 8)

Χμμ… Τελικά τα αεροπορικά θα απαιτήσουν περισσότερη σκέψη από όση φανταζόμουν. Είναι πολλοί παράγοντες που μεσολαβούν.

Θα κάνω τα κουμάντα μου και θα επιστρέψω. Να είστε σε επιφυλακή. 8)

easy jet ψάχτο λίγο παραπάνω πόσο θα πάει με αποσκεύες κτλ κτλ. μπορεί εντέλει να σε συμφέρει να κλείσεις με άλλη εταιρία.

Απ την εμπειρία μου πάντως,3-4 μέρες για Παρίσι είναι εξαιρετικά λίγες…Μόνο τα βασικά να δεις θες σίγουρα μια βδομάδα…Εκτός αν πάτε για να πάρετε μια γεύση μόνο της ατμόσφαιρας της πόλης.

έδιτ: Σ αυτό που λέει ο Έλρικ για την easyjet έχει μια βάση.Υπολόγισε +24ευρώ για την βαλίτσα(επιτρέπεται μια χειραποσκευή,αρκετά μικρή σε μέγεθος,που ίσως και να φτάνει για 3 μέρες του καλοκαιριού,αλλά για άλλες εποχές ούτε για πλάκα) συν κάποιους άλλους φόρους που σου κοτσάρουν.Γενικά υπολόγιζε κανα 35άρι πάνω απ την αρχική τιμή που θα δεις.

Επίσης τα χοτέλια στο Παρίσι είναι φωτιά από τιμές.Έχει κάτι appartments και τέτοια αλλά θέλει ψάξιμο.

Ευχαριστώ για το ινφο guys. Πραγματικά με σώζετε.

3-4 μέρες στο Παρίσι είναι όντως λίγες, αλλά ο βασικός λόγος που πηγαίνω είναι αυτός:

>[B]κλικ[/B]<

Και από εκεί και πέρα θα συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 8)
Ίσως οι μέρες να αυξηθούν. Θα δείξει. Αυτήν τη στιγμή κάνω απλώς διερευνητικές.

Σχετικά με τη βαλίτσα είχαμε κάνει την εξής “κομπίνα”. 3 άτομα, πήρε ο καθένας μας τη χειραποσκευή που δικαιούται, και δήλωσε ο ένας μας μια βαλίτσα για κάτω, στην οποία βάλαμε και οι 3 πράγματα και μοιραστήκαμε τη χρέωση.

όπως είπε ο χοκαμ, ανάλογα την εποχή. εγώ πχ που θα πάω σκωτία τον νοέμβρη που θα βαράει -8 και -5, πρέπει να πάρω πολύ πράμα. οπότε η easy jet τρώει άκυρο αυτομάτως.

Μόνο easyjet ρε μλκ! Θα πάρεις ένα λυκοτόμαρο και τέλος! :wink:

Για φθηνά ξενοδοχεία, ρίξε μια ματιά εδώ:

Δεν ξέρεις πριν επιβεβαιώσεις την κράτηση πιο ακριβώς ξενοδοχείο κλείνεις, μόνο τις παροχές και την ευρύτερη περιοχή. Για Ευρώπη δεν το έχω χρησιμοποιήσει, για Αμερική όμως είχε δουλέψει πολύ καλά σε ακριβή πόλη (Σικάγο).

Επίσης, πολύ προσοχή στην EasyJet με την πολιτική των χειραποσκευών. Ακόμα και μια τσάντα laptop να έχεις μετράει ως χειραποσκευή και θα αναγκαστείς να πληρώσεις καμιά 30-αριά ευρώ για να πετάξεις με την κανονική σου βαλίτσα. Το λέω ως παθών. Σε άλλες αεροπορικές, η τσάντα του laptop δε μετράει καν ως χειραποσκευή, απλά την πετάς κάτω από το κάθισμά σου. Επίσης, οι τύπου είναι τόσο άθλιοι που όταν τους ρώτησαν αν θα έπρεπε να πληρώσω αν έβαζα και τις δυο τσάντες μαζί σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών, μου είπαν όχι (αλλά φυσικά δεν είχαν να δώσουν σακούλα).

Στο 'χω ξαναπεί, αλλά πρέπει να επιμείνω στο ότι μ’αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. 8)

Τι σόι ΜΑΝΟΓΟΥΟΡΑΣ είσαι αν δεν κυκλοφορείς με το κιλτ στους -8?!?!?

Πάντως το Παρίσι τέλη Οκτώβρη έχει τον ιδανικό καιρό για τα γούστα μου.
Εντάξει, δε θα πάρω και λίγα, ούτε όμως θα πάρω και 20 κουβέρτες και 10 παλτά. Θα είναι απλά οκ.

edit: Χμμμμ… Σα να απομακρύνεται η easy jet. ;p

όχι και κιλτ. ή θα το κάνουμε σωστά ή δε το κάνουμε καθόλου :

Εμένα πρόσφατα επειδή είχα μια τσάντα πλάτης την οποία εξέλαβαν ως χειραποσκευή,ήθελαν να μου χρεώσουν και ένα πολύ μικρό τσαντάκι(λίγο μεγαλύτερο από πορτοφόλι) για άλλα 30 ευρώ.Οπότε έβαλα το τσαντάκι μέσα στην τσάντα και δεν μπορούσαν να μου πουν και τίποτα τα γίδια.

Ναι ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα με easyjet. Απλά την ώρα που περνάτε τον έλεγχο φροντίστε να τα έχετε όλα σε μία τσάντα. Laptop, τσαντάκια, κλπ κλπ. Εγώ πάντως τόσο καιρό ταξιδεύω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με χειραποσκευή.

μέχρι και τέτοια είχα στο τελευταίο μου ταξίδι αν και οκ δεν σας το συνιστώ :wink:

Ναι το καλο με την ιζιτζετ ειναι οτι μπορεις να τα παρεις ολα μαζι σου.Γενικα ομως σαν εταιρεια δεν μου αρεσει τοσο.Αλλα για φθηνα ταξιδια ειναι οτι πρεπει.

Αν κλείσεις αρκετά νωρίς με Aegean παίζει να βρεις εξίσου φθηνά εισιτήρια και θα πετάξεις πολύ πιο άνετα. Γενικά, η Aegean είναι πολύ καλή εταιρεία και με πολύ λογικές τιμές - εκτός κι αν πετάς Αθήνα - Θεσσαλονίκη, οπότε πληρώνεις μερικές φορές τα ίδια ή και περισσότερα σε σχέση με την πτήση Αθήνα - Λονδίνο.

Κανείς που να γνωρίζει για την Isar Card στο Μόναχο? Έψαξα και βρήκα μερικές πληροφορίες απλά θα ήθελα να μου πει κάποιος που όντως έχει χρησιμοποιήσει.

Σε 48 ώρες για άλλη μια φορά στο αγαπημένο μου μέρος στον πλανήτη (Λονδίνο) και αφού κάνουμε κανα 3ήμερο τουρ στο Canterbury στο Κεντ,στα καπάκια πάμε Εδιμβούργο και μικρό τουρ στα Highlands.:yahoo::yahoo::drunk::bounce::bounce:\:D/:metal:

Η ευτυχία είναι ανείπωτη.Τουλάχιστον θα δικαιωθεί η έλλειψη των “τυπικών” καλοκαιρινών διακοπών εντός Ελλάδος φέτος.Ούτε καν χρώμα πήρα γαμώ τις δουλειές μου…

ξέρει κανείς να μου πει ποιος σταθμός τραίνου είναι κοντά στο αεροδρόμιο στο εδιμβούργο??και πόση ώρα είναι από εκεί???

Από το Google Maps,βλέπω ότι είναι ο South Gyle Station,σε απόσταση 4 μιλίων,12 λεπτά με το αυτοκίνητο,καμιά ώρα με τα πόδια.

Αν θες να πας στο κέντρο της πόλης,ψάξε για λεωφορειάκια (ιδιωτικά συνήθως) που κάνουν την συγκεκριμένη διαδρομή (αεροδρόμιο κέντρο και τούμπαλιν),τι να πω,συμφέρει.

Αν θες να πας αλλού,άλλο θέμα.