θέλω να πάω γλασκώβη βασικά. φτάνω 15,00 εδιμβούργο και θέλω να φύγω καπάκια.
θα το κοιτάξω κι εγώ αν είναι απο γκουγκλ μαπ, θενξ!!
http://uk.megabus.com/default.aspx
δω εισαι.
υπαρχει λεωφορειο απο το αεροδρομιο Εδιμβουργου, που σε παει στο Ferry Toll (νομιζω το 737, δε θυμαμαι) και κανει κονεκσιον απο κει με διαφορες πολεις.
υπαρχει και το Χ100 ή σκετο 100, δε θυμαμαι, που σε παει στο κεντρο εδιμβουργου κατευθειαν, και απο κει τραινα για γλασκωβη φευγουν συνεχεια, αλλα ειναι λιγο τσιμπημενα. Αμαρτια ομως να μη δεις καθολου εδιμβουργο, που ειναι πανεμορφη.
Haymarket και Waverley ειναι οι κυριες στασεις τρενου μεσα στο εδιμβουργο.
παντως αμα ρωτησεις στο αεροδρομιο, θα σου πουνε, αρκει να τους καταλαβεις
θα μείνω και εδιμβούργο, απλά λόγω του live την τρίτη θα φύγω καπάκι για γλασκώβη. κοιμάμαι μια μέρα εκεί και μετά γυρνάω ως τη παρασκευή εδιμβούργο. μετά συναντάω τον αστάλδο στο λονδίνο, πέρνουμε κι οι δύο τα σπαθιά μας και καταστρέφουμε τη πόλη
Δεν υπάρχει το Εδιμβούργο λέμε…
Έχω εκστασιαστεί…
για παρίσι και μόναχο (επί εποχής oktoberfest) για πείτε τι πρέπει να δω must? απο παρίσι βγάλτε τα πολύ κλασσίκα έξω (λουβρα, παλάτια κλπ) μιας και τα χω δει παλιότερα…
Βασικά όποιος γνωρίζει να πει και από δω για Μόναχο αλλά και για Πράγα. Μέρες θα έχω αρκετές, 7 σε κάθε πόλη οπότε ελεύθερα ότι αξίζει να πάμε να το δούμε.
Υποθέτω ότι στο wikipedia, θα βρείς αρκετές πληροφορίες για τοποθεσίες, αξιοθέατα, μνημεία κλπ.
Απορω πως δεν το 'χε σκεφτει!
Πήγαμε Ντουμπάι τον Ιούλιο και ομολογώ πως ελάχιστα με ενθουσίασε. Με εξαίρεση το σαφάρι με τα τζιπ στην έρημο και το γεγονός αυτό καθ’ αυτό ότι συναντάς κάτι καινούριο (στην προκειμένη τα τεράστια εμπορικά τους που έχουν μέσα μέχρι και χιονοδρομικό κέντρο και είναι εντυπωσιακά) δεν έχει τίποτα το τρομερό και αν δεν σου περισσεύουν για να τα σκορπίσεις σε καζίνα και σπα, μάλλον βαριέσαι και πεθαίνεις από τη ζέστη…
Άμπου Ντάμπι πήγες;
To είδαμε λίγο σε μια μέρα πώς είναι, αλλά δεν έμενα για να σχηματίσω και εμπεριστατωμένη άποψη (ιδιαίτερη εντύπωση γενικά δε μου έκανε). Από πληροφορίες της ξεναγού είναι λιγότερο τουριστικό από το Ντουμπάι, οι αρχές πιο αυστηρές με τα ήθη και έχει πολλά πετρέλαια. Το Sex & The City επίσης δε γυρίστηκε στο Αμπού Ντάμπι, καθώς υποτίθεται στην ταινία.
Είχε κάνει και η μάνα μου το ίδιο ταξίδι. Μου είπε ακριβώς τα ίδια λόγια, βέβαια της άρεσε πολύ το Άμπου Ντάμπι - έστω κι αν το είδαν για μια μέρα. Της άρεσε περισσότερο απ’ το Ντουμπάι, που όπως είπες κι εσυ, δεν έχει και τίποτε να δεις.
Μόναχο θα αγαπήσεις, είναι πανέμορφο (ΣΩΠΑ)
Να πας Deutsches Museum, έτσι επιστήμες και όμορφα πράγματα.
Και εννοείται δεν έχεις δει τίποτα από Μόναχο αν δεν έχεις πάει [U]Hobrauhaus[/U]. Τελειότητα.
Ε μετά δεν χρειάζεται να σου πει κανείς για St Paul’s Cathedral κλπ. Θα τα δεις μόνος σου.
Englischer Garten, τουτέστιν κάτι απαίσια βοσκοτόπια.
Χάλια χάλια.
Αλλά εκεί πας με μετρό κάπως, δεν παίζει για κανένα λόγο να θυμηθώ πώς. Με έναν οδηγό τα είχαμε βρει όλα όμως, οπότε.
Ε και αφού έχεις 7 μέρες Μόναχο, επίσκεψη Νταχάου. Εγώ είχα κάτσει λίγες και τελικά δεν προλάβαμε
Αν θυμηθώ τίποτα άλλο θα επιστρέψω!
Υπέροχη πόλη, υπέροχες αρχιτεκτονικές, υπέροχο φαΐ, υπέροχες μπύρες. Ζηλεύω λίγο.
Άψογη ευχαριστώ!Έχω δει τα περισσότερα σε ένα οδηγό που έχω, αλλά άλλο να σου λέει κάποιος που έχει πάει ήδη. Θα πάμε και στο κάστρο Neuschwanstein, που είναι έξω από το Μόναχο και μια μέρα Sulzburg. ότι άλλο θυμηθείς απλά πες το:D.
Αυτά που λες τα έχω δει στον οδηγό εκτός από το Hobrauhaus. Φαίνεται ενδιαφέρον που το είδα στο net.
Deutsches Museum είναι απαραιτήτως απαραίτητο.
Αξίζει τον κόπο και μια επίσκεψη στη Neue Pinakothek. Έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί θα δεις δυο πολύ γνωστούς πίνακες για την άφιξη και τη στέψη του Όθωνα.
το Μόναχο έχει κάτι το αξιαγάπητο. Προσωπικώς αν κ τελευταία όλα τα ταξίδια μου περνάνε από Γερμανία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό το αγαπώ περισσότερο. Ωραίο και το κάστρο… Δεν ξέρω πόσο αξίζει να μπεις μέσα βέβαια αλλά έχει την πλάκα του ειδικά άμα δοθείς και στην γραφικότητα του να ανέβεις εκεί με τη συνοδεία αλόγου, να ανταλλάξεις και τα απαραίτητα αμήχανα χαμόγελα με τους fellow τουρίστες κάθε φορά που θα κάνει παύσει το κάρο σου προς “ανακούφιση/ξελάφρωμα” των ζωντανών.
προτείνω κι αυτό: http://www.neweuropetours.eu ( free tour που ουσιαστικά αν θες δίνεις tip-άμα ταξιδεύεις γενικά ίσως το’χεις ξαναδει αλλά θυμάμαι ειδικά στο Μόναχο μου είχε αρέσει πολύ και βοηθάει απίστευτα άμα το κάνεις με το που φτάσεις στο να μάθεις την πόλη)
Κοίτα, έχω πάει και στα δύο (στο Ντουμπάι περισσότερες φορές) και μπορώ να σου πώ πως το αντίστροφο ισχύει, το Ντουμπάι έχει περισσότερα πράγματα να δεις και να κάνεις και πιό ωραίες παραλίες.
Έχει ταξιδέψει κανείς με iberia για Ισπανία να πει καμια γνώμη?
εγώ. νορμάλ αεροπορική, δεν υπήρχε κάποιο θέμα
Και εγω εχω ταξιδεψει με iberia μια χαρα ολα κανενα προβλημα