υπόχρεος 8)
Πέρα απ τα όσα είπε ο φίλος πιο πάνω,το Λονδίνο έχει επίσης φανταστικά πάρκα για περπάτημα.Ένας περίπατος στο Regent’s Park και το Hyde Park νομίζω είναι must και μετά ανάβαση στο Primrose Hill για χάζεμα της πόλης από ψηλά.(credits to Cozy!)
Βόλτα στο Camden Town υποχρεωτικά για την ατμόσφαιρα και μόνο και αν έχεις χρόνο και λεφτά πάνε μια βόλτα στο West End να δεις κάποια θεατρική παράσταση,που πραγματικά λέει ως εμπειρία.
Για γέλιο και χαβαλέ,αλλά και για μικρό μάθημα ιστορίας πάτε στο London Dungeon.Το Μουσείο της Μαντάμ Τυσσώ είναι απλά οκ,βγάζεις φώτο,χουφτώνεις την κέρινη Beyonce κτλ.Πάντως σε όλα αυτά καλό είναι να προμηθευτείς fast track εισιτήριο από πιο νωρίς,γιατί οι ουρές είναι μυθικές και απάλευτες.Το Βρετανικό Μουσείο προσωπικά δεν μου είπε πολλά και πραγματικά η αίθουσα των Μαρμάρων προκαλεί θλίψη.Το London Tower είναι γαμάτο και έπικ κτλ.
Για ψώνια μην αγχωθείς κιόλας,τα πάντα είναι γαμημένα ακριβά,τελευταία φορά ειδικά είχα απογοητευθεί οικτρά απ τις τιμές ακόμη και στα second hand βινύλια και cd.Για κανά ρούχο ωστόσο θα βρεις φτηνά πράγματα(σε κανά PriMark πχ).
Για φαί επίσης κράτα μικρό καλάθι.Προσωπικά έχω σταθεί τυχερός με safe επιλογές πάντα(ξες stakes,burgers,κοτόπουλα,μακαρονάδες κτλ).Ελπίζω απλά να σ αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες.Τις φέρνουν ως συνοδευτικό ακόμα κι αν παραγγείλεις τηγανιτές πατάτες.Τα πάντα συνοδεύονται από τηγανιτές πατάτες.Εγώ ως πατατομανής είχα βρει τον παραδεισό μου.
Γενικά το 24ωρο δεν φτάνει για να κάνεις όσες βόλτες θες.Το καλό είναι ότι δεν βαριέσαι με τίποτα.Απλά θέλει πορτοφόλι γεμάτο(έως πολύ γεμάτο) και στομάχι και πόδια με αντοχές.
Have Fun!!!
πέθανα:lol::lol:
thanx man, θα κάνω copy paste τις συμβουλές και θα τις έχω για ταξιδωτικό οδηγο:D
χαχαχ,και μπηκα να ψαξω παλιοτερα ποστς για Λοντον γιατι υπαρχει μια πιθανοτητα να παω κι εγω μερικες μερες Χριστουγεννα.Ωραιοι:p
για σένα δουλέυω
Για πείτε τίποτα για Πράγα-Μπρατισλάβα, όπως όλα δείχνουν εκεί μάλλον πάμε 7μερη.
να προσπαθήσετε να πάρετε καραβάκι να πάτε και Βιέννη ή Βουδαπέστη!!! υπάρχουν sites , ψάξτο!!! αχ γιατί εμείς δεν είχαμε 7ημερη στα εξωτερικά και πηγαίναμε στα κλασσικά Κρήτη, Ρόδος κλπ???
…καλά είδα τα ξημερώματα τις ‘‘Εικόνες’’, παλιά εκπομπή του Alpha, για το Άμστερνταμ, και ψήθηκα άγρια για να πάω κάποια στιγμή:):!:
Το Παρίσι είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο και έχω ταξιδέψει σε 5 χώρες. Θα ξαναπάω σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον, ακόμα και μόνη μου δηλαδή, παντρεμένη, με παιδιά, όπως να’ ναι.
Για τι πράγμα να μιλήσει κανείς, για τον πύργο του Άιφελ που όσες φορές και να τον δεις εξακολουθεί να είναι επιβλητικός, για την αψίδα του θριάμβου, για τη champs elysees που παρ’ όλο που φέτος λένε ότι έχει τον πιο κιτς στολισμό έβερ εξακολουθεί να είναι πανέμορφη, για την πλατεία Κονκόρντ, για το Τροκαντερό, για τη Μονμάρτη με τα υπέροχα στενάκια τα γεμάτα καλλιτέχνες και ζωγράφους του δρόμου με το la vie en rose να ακούγεται από το πιανομπαρ δίπλα; Για τη Ντίσνεηλαντ που λένε ότι είναι the happiest place on earth και είναι αλήθεια ακόμα κι αν είσαι 19 χρονώνε, για τις βόλτες δίπλα στο Σηκουάνα μέχρι να σε πιάσουν τα πόδια σου, για το 12 γραμμών μετρό που σε πάει σε όποιο σημείο της πόλης θες, για τη Νοτρ Νταμ της οποίας τα Γκάργκοηλς έχουν στοιχειώσει τα παιδικά σου όνειρα, για το Λούβρο και αυτή τη ρημάδα την Αφροδίτη της Μήλου που την τρως στη μάπα από τα 5 σου και επιτέλους την είδες μπροστά σου, για την Όπερα, για το Ορσέ, για τα πιο γαμάτα γλυκά έβερ (αυτά τα μακαγόν ρε αδερφάκι μου όμως πιο overrated πεθαίνεις), ακόμα και στην Γκαλερί λαφαγιέτ παθαίνεις ένα άλφα σοκ, για την Όπερα για για για.
Επίσης εμείς πήγαμε με γκρουπ και πήγαμε μια μονοήμερη στην Νορμανδία σε 2 εκπληκτικά και πανέμορφα χωρία, Ντοβίλ και Ονφλέρ και μια άλλη μέρα στις Βερσαλλίες. Ήταν με άνεση οι πιο καταπληκτικοφανταστικές διακοπές που έχω κάνει.
Και εμενα οι καλυτερες μου διακοπες μεχρι τωρα ηταν στο Παρισι και πιστεψε με εχω παει παρα πολλα ταξιδια στο εξωτερικο.Πηγα και εγω σε ολα οσα ανεφερες παραπανω αλλα εγω αλλαξα και χρονια στο Παρισι και συγκεκριμενα στα Ιλισια Πεδια και ηταν φανταστικα.Δεν μπορεις να διανοηθεις ποσο κοσμο ειχε.Την πρωτοχρονια την ειχαμε περασει στην disneyland και ηταν μαγικα.Δεν θα το ξεχασω ποτε αυτο το ταξιδι :).Μακαρι να μπορεσω να ξαναπαω καποια στιγμη.
Με μια καλή εξεταστική το Φλεβάρη ετοιμάζω ξανά βαλίτσες για 3η φορά στη πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης
To Παρίσι για μένα ήταν αποκάλυψη πάντως. Παρά την απέχθεια μου προς τους Γάλλους,και παρότι κολλημένος Λονδινάκιας,η πόλη με μάγεψε,παρόλο που δεν το περίμενα. Και το κατάλαβα πόσο μου άρεσε,όταν είδα φέτος το midnight in Paris,αυτήν την κινηματογραφική καρτ-ποστάλ του Παρισιού και είχα μόνο όμορφες εικόνες να θυμηθώ. Μπορεί να ακουστεί cheesy,αλλά το feeling που βγάζει το να περπατάς κατά μήκος του Σηκουάνα το βράδυ με το έτερον σου ήμισυ,δεν το ένιωσα πουθενά αλλού.Και τονίζω το “βράδυ”,γιατί πραγματικά όταν νυχτώνει,η πόλη,από μια απλά ακόμα όμορφη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα,μεταμορφώνεται σε κάτι μαγικό.
Σας ζηλεύω <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Και εγώ το Παρίσι θεωρώ ομορφότερη πόλη του κόσμου, τουλάχιστον από άποψη εικαστικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής, ρυμοτομίας κλπ. Πέρα από τα όσα γράφεις που είναι αυτά που βλέπει κανείς την πρώτη φορά πηγαίνοντας σαν τουρίστας, η πόλη αυτή έχει και πολλά άλλα να ανακαλύψει κανείς αν έχει κάπως περισσότερο χρόνο: Mικρότερα μουσεία και εκθέσεις τέχνης, καταπληκτικά μέρη για φαγητό (όπου τελικά πληρώνεις λιγότερα από όσα στην Ελλάδα πλέον για αντίστοιχη κουζίνα) liveάδικα, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία, υπαίθριες αγορές.
Βέβαια όταν βάζω όλες αυτές τις παραμέτρους που ξεφεύγουν από το αρχικό τουριστικό επίπεδο, βλέπω τη Νέα Υόρκη να χτυπά γερά το Παρίσι -ως συνολική εμπειρία μεγαλούπολης- σε πολλά σημεία.
Δεν είδες και λίγα πράγματα πάντως για πρώτο ταξίδι, πήγες και Νορμανδία!
Χαίρομαι που πέρασες καλά. Θυμάμαι που σου είχα πεί για κάποια δισκάδικα, πρόλαβες να τα επισκεφθείς;
Επειδή πέρασε και ένας χρόνος σχεδόν από τότε φίλτατε,θυμάμαι ότι επισκέφτηκα και τίμησα σίγουρα κάποια δισκάδικα,κυρίως second hand,υποθέτω πως θα ήταν κάποια απ αυτά που μου είχες πει!!Βρήκα και μερικά εξαιρετικά βιβλιοπωλεία σε κάτι στενάκια εκεί κοντά στη Σορβόνη,τα οποία όμως δεν τίμησα όσο θα ήθελα,μια και θα χρειαζόμουν κανα 2 βαλίτσες ακόμα…
Τίμησα όμως μερικά εξαιρετικά σοκολατομάγαζα τα οποία εκτός από χάρμα οφθαλμών ήταν η αιτία να βάλω κανα 2 κιλά όσο ήμουν εκεί τρεφόμενος αποκλειστικά με σοκολάτα,μια και σχεδόν τίποτα άλλο δεν τρωγόταν από κανονικό φαί…:? (Τι κακό κι αυτό με την κουζίνα τους ρε γαμώτο…) [-X
Η κουζίνα τους είναι κορυφαία αλλά θέλει εξοικείωση στα ελάχιστα ψημένα κρέατα, στα πολλά βούτυρα κλπ.
Και εγώ την πρώτη μου φορά -σε μικρή ηλικία- νηστικός είχα μείνει. Αλλά μόλις “μπεις στο πνεύμα” μετά δεν θέλεις να επιστρέψεις!
Το κακό είναι ότι δεν είμαι μικρός πλέον για να αλλάξω συνήθειες και είμαι που είμαι απίστευτα ιδιότροπος με τα φαγητά και τις γεύσεις,οπότε θεωρώ πολύ πιο πιθανό να θεωρηθούν τα σουβλάκια γκουρμέ κουζίνα,πριν τρελαθώ με τη Γαλλική.
Ρε συ πραγματικά,πως το τρώνε αυτό το καμαμπέρ???Θα προτιμούσα να χωνα τα μούτρα μου σε παπούτσι μαραθωνοδρόμου μετά τον κλασικό Μαραθώνιο,παρά να ξανάτρωγα μπουκιά απ αυτό το πράγμα…ίδια μυρωδιά έχει εξάλλου.Επίσης αυτές οι ρημάδες οι French Fries…Σε όποια άλλη χώρα και να τις έφαγα,καλύτερες ήταν!:lol:
:lol:
Από τυριά άσε το καμαμπέρ στις μάζες και προχώρα άφοβα στον βασιλιά που λέγεται Ρεμπλοσόν! (Reblochon) 8) Mαζί με το κατάλληλο κρασί είναι πραγματική απόλαυση!
Oι ίδιοι δεν τις λένε french fries αλλά “πατάτες-σπίρτα” και αυτό μάλλον απαντά γιατί τις βρήκες κάπως μακρόστενες και όχι χορταστικές!
ετοιμάζω βαλίτσες για άμστερνταμ, σε 5 ώρες πετάω
Καλο ταξιδι και καλα να περασεις brother of metal.Αλλαγη χρονιας στο Αμστερνταμ;;;Μια χαρα σε βρισκω:wink: