Ταξίδια Στο Εξωτερικό

thanx ken! έχω τον κολλητό εκεί που σπουδάζει οπότε έχω βολευτεί :stuck_out_tongue:

Καλά να περάσεις! 8)

Με ποια αεροπορική πετάς; (ρωτάω και μαζεύω γνώμες:p)

thanx silent! με κλμ πετάω, δεν .εχω ξαναπετάξει μαυτή ποτέ! αν φτάσω και γυρίσω με το καλό θα σου πω γνώμη :stuck_out_tongue:

Μμμμμ…γενικά, εμπιστεύομαι τις ελληνικές! όσον αφορά την αεροπορική, αν ποτέ αξιωθώ να πάω έξω, δε θα λυπηθώ τα λεφτά -γιατί πιο πολύ λυπάμαι τη ζωή μου! :lol:

Τέλος πάντων, λάθος στιγμή τα λέω αυτά! Με το καλό να πας και να 'ρθεις! Περιμένουμε εντυπώσεις! 8)

Παπούτσι από τον τόπο μας ένα πράμα και οι αεροπορικές…

Δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό… Άντε βαλτοί είστε, μ’ αυτά κ μ’ αυτά, δε θα ανέβω ποτέ…

ρε σαιλεντ δε λεγαμε τπτ αλλο;μας βαλανε στο αεροπλανο και μετα απο μια ωρα καθυστερηση μας βγαλανε λογω τεχνικου προβληματος.η πτηση ακυρωθηκε και περιμενουμε σε μια τεραααστια ουρα για να μας πουν τι ωρα θα φυγουμε,με ποια πτηση κτλ.γιεα!

Κοίτα, είμαι σίγουρος πως σου το έχουν ξαναπεί, αλλά τα στατιστικά είναι αμείλικτα: H ζωή σου πρακτικά δεν κινδυνεύει.

Αντίθετα υπάρχει μία σειρά από άλλα πράγματα, πολύ πιό πιθανά να συμβούν, που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σου μπουρδέλο και επηρεάζονται από την επιλογή εταιρείας, όπως καθυστερήσεις (ειδικά αν έχεις να προλάβεις να αλλάξεις πτήση), χαμένες αποσκευές (συνήθως σου τις στέλνουν καθυστερημένα αλλά το να βρεθείς κάπου χωρίς τη βαλίτσα σου δημιουργεί κάποια θέματα… :roll:), κακό φαγήτό/σέρβις, αγενές/ηλίθιο πλήρωμα, καθίσματα που δεν χωράς στην οικονομική θέση και άλλα ανάλογα…
Με βάση αυτά έχω καταλήξει πως προτιμώ να πετάω με Lufthansa και τις υπόλοιπες της Star Alliance (μέσα και η Aegean) ενώ αποφεύγω σαν τον διάολο την Alitaria, την KLM (το Άμστερνταμ έχει και πολύ μαλάκες τελωνειακούς, πρέπει να αποφεύγεται για επιστροφή στην ΕΕ από υπερατλαντικά ταξίδια κλπ.) και την Continental που μου έχει τραβήξει 13ωρη καθυστέρηση!
Η παλιά Ολυμπιακή ήταν μακράν πρωταθλήτρια καθυστερήσεων, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να την κρίνουμε από την αρχή στη Βγενό εποχή. Δύο φορές την εχω πάρει μετά την ιδιωτικοποίηση και ήταν ΟΚ.

Μου τη δινει το πληρωμα της aegean. εχουν ΟΛΟΙ υφακι 1000 καρδιναλιων, ειδικα οι αεροσυνοδοι κοιτανε λες και ειναι τοπ μοντελ ξερω γω… αντιθετα οι ολυμπιακουδες ειναι πολυ πιο προσγειωμενες, φιλικες, και … πιο ομορφες :slight_smile:

έχει πετάξει κανείς με maleev;

Πλάκα μου κάνεις, έτσι; :expressionless:
Δεν ξαναλέω τίποτα, αρχίζω να πείθομαι για την γκαντεμιά μου!

Ρε’συ όλοι μου λένε ότι το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, αλλά στη σκέψη και μόνο ότι θα είμαι εκεί πάνω,… θα πάω από ανακοπή αν τυχόν πέσουμε σε κανένα κενό αέρος! Δεν το έχεις, πώς κάνω! Σαν την τρελή! Τέλος πάντων, και εγώ αν πέταγα την aegean θα επέλεγα, κατά πάσα πιθανότητα! Άλλες δεν ξέρω, μόνο την lufthansa έχω ακουστά δηλ, δεν έχω ασχοληθεί - όταν φτάσει εκείνη η ώρα βλέπουμε! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως!

εγώ :smiley: Βουδαπέστη πας? είναι οι ούγγρικες αερογραμμές

Μην τρελένεστε με τις πτήσεις… οι μεγάλες και γνωστές ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν πολύ μικρή πιθανότητα ατυχήματος. Η αλήθεια είναι ότι αν έχω παρά πολύ καιρό να πετάξω, την επόμενη φορά νιώθω κάτι στην αρχή, αλλά φεύγει μετά γρήγορα (μόλις φέρουν το φαΐ :lol: ενώ ταυτόχρονα βοηθάει να χαζεύεις τις αεροσυνοδούς, στις πτήσεις ξένων αερογραμμών φυσικά :roll:).

Επίσης, σε αντίθεση με τον Mule, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την παλιά Ολυμπιακή. Η πιο ασφαλής ήταν και δεν είχε καθυστερήσεις σχεδόν ποτέ (πες είμαι τυχερός; δεν ξέρω). Τώρα, που δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η τεχνική υπηρεσία τους, θα το σκεφτόμουν με την Ολυμπιακή.

Βιέννη έχει πάει κανείς πρόσφατα; Ποιες αερογραμμές πετάνε και ποια είναι καλύτερη; Συμφέρει με γκρουπ ή ατομικά; Και πόσες μέρες αρκούν για τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης (χωρίς επίσκεψη σε άλλες πόλεις);

Όπου νάναι κλείνει η Ολυμπιακή οπότε μην αγχώνεστε άλλο γι αυτήν. :roll:

πήγα πέρυσι τον Δεκέμβριο, με το αγόρι μου, χωρίς γκρουπ!! μπορείς άνετα αν έχεις διαβάσει έναν ελληνικό οδηγό από αυτούς που κυκλοφορούν να οργανώσεις το ταξίδι σου χωρίς γκρουπ!!! δεν θυμάμαι με ποια εταιρεία πέταξα (αν δεν κάνω λάθος ήταν με τσέχικη αλλά αν θες να το ψάξω) , έμεινα σε ένα ξενοδοχείο που είχα από το time sharing πρόγραμμα για 7 μέρες!!! 7 μέρες ήταν αρκετές αλλά επισκέφθηκα πολλά μουσεία και γκαλερύ , πιστεύω ότι 4 ή 5 μέρες γεμάτες είναι ιδανικό για να δεις αυτά που θες , μέσα στην πόλη!!! βέβαια δεν αποτόλμησα να ταξιδέψω πιο έξω από την πόλη γιατί είχε χιόνια!!! επίσης να προτείνω σαν εποχές για ταξίδι στη Βιέννη είτε αρχές Δεκέμβρη (ιδανικότερα 10 με 20 του μήνα γιατί τότε είναι στολισμένα ενώ στις γιορτές τα πάντα κλέινουν) είτε άνοιξη που πρέπει να είναι πανέμορφα!!! αν θες περισσότερες διευκρινήσεις, πες μου!!! την περπάτησα σχεδόν όλη την πόλη!

Απο τις εταιρείες που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια είναι η Aegean. Θυμάμαι πριν 4 χρόνια σε μια πτήση για Ρόδο, όπου επειδή η καθυστέρηση ήταν με ευθύνη της ίδιας της εταιρείας, μας έδωσαν κατά την επιβίβαση από ένα δωρεάν εισητήριο εσωτερικού/εξωτερικού για ένα χρόνο.

Ναι και από κει οδικώς Πράγα!

Όντως είχε καλό ιστορικό ασφάλειας η παλιά Ολυμπιακή. Δεν το πάω δογματικά το θέμα, και εγώ είχα επωφεληθεί από το πως λειτουργούσε στο παρελθόν, με λίγο παρακαλετό στην Ελληνίδα υπάλληλο στο check in “φοιτητής είμαι, επιστρέφω πατρίδα και κουβαλάω βαριά βιβλίά για να διαβάσω” :stuck_out_tongue: είχα γλιτώσει χρέωσεις σε υπέρβαρα που καμία άλλη εταιρεία δεν θα μου χάριζε! :lol:
Αλλά έχω δεί και την ανάποδη πλευρά, με αποκορύφωμα το 2005 στην Κέρκυρα μετά από καθυστέρηση 5 ωρών μου ανακοίνωσαν πως τελικά θα καταφέρουν να πετάξουν το επόμενο πρωί! Πήρα τα λεφτά του εισητηρίου επιστροφής μου επιτόπου πίσω, νοίκιασα αμάξι, πέρασα Ηγουμενίτσα και οδήγησα πίσω…
Δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία αεροπορική εταιρεία να σου δίνει χειρότερη εναλλακτική από το να οδηγήσεις την απόσταση! #-o

Την άνοιξη μάλλον πάω Λυών σε ένα φιλαράκι που είναι εκεί!!!:D:D
Για πείτε όποιος έχει πάει

Από Λυών ήμουν απλά περαστικός για λίγες ώρες κάποτε. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι έχει 2 μεγάλα ποτάμια πολύ κοντά μεταξύ τους και το μόνο που πρόλαβα να επισκεφτώ ήταν ένας λόφος από όπου έβλεπες όλη την πόλη. Είναι πολύ μεγάλη πόλη πάντως, θέλει τουλάχιστον 4-5 μέρες. Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο αλλά αφού έχεις φιλαράκι εκεί θα τη βρεις την άκρη.