Ταξίδια Στο Εξωτερικό

μια χαρά αξιοθέατα έχει, εξαρτάται τι θέλει ο καθένας βέβαια, είχαμε κάτσει 4 μέρες αλλά και σε 2 μπορείς να δεις την πόλη αν δεν σε νοιάζει να δεις κάθε παλάτι και μουσείο, αν θες να τα δεις όμως κάνε ένα προγραμματισμό γιατί είναι ακριβά αλλά μπορεις να πετυχείς τις μέρες (μία συνήθως) που έχουν δωρεάν είσοδο (ευτυχώς σε διαφορετικές μέρες και έτσι δεν πληρώσαμε πουθενά!). Εχει κομπακτ κέντρο και περπατάς παντού, πολλοί κάνουν βόλτα με καραβάκι στα κανάλια, μια βόλτα στην Christiania είναι “κοντά” στη ροκ φιλοσοφία (λολ) αλλά όπου λεει οχι στις φωτογραφίες σημαίνει όχι, είδα τουρίστα και την μηχανή του να φεύγουν πακέτο στο νερό :lol:

από κει και πέρα υπάρχουν πράγματα εξω από την κοπενχάγη:
ημερήσια εκδρομή στο Helsingor για το κάστρο (1 ώρα με το τρένο)
στην επιστροφή σταματάς στο Humlebaek για ενα σουπερ μουσείο μοντέρνας τέχνης
ημερήσια εκδρομή στο Roskilde για τον καθεδρικό +μερικά μουσεία, εμείς κάτσαμε και κει παραπάνω μέρες για χαλάρωση, έτσι κι αλλιώς είναι δεν είναι μια ωρα με το τρένο από κοπενχάγη
Η Odense είναι επίσης ομορφη, νομίζω κάπου 2 ωρες με το τρένο, δε θυμάμαι καλά

Η χρεωστική είναι visa?

είναι, ναι

H προπληρωμένη είναι Visa ( δηλαδή αν δεν τους πεις ότι είναι prepaid ή δεν δοκιμάσουν ανάληψη πάνω απ’το όριο δεν νομίζω να μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είναι πιστωτική)… Η χρεωστική που παίζει , είναι της εθνικής … Maestro νομίζω δηλαδή… ( οπότε σαν εγγύηση δύσκολο να την θέλουν ) …Προβλέπω να κάνω το 4/5 επαφών με την αστυνομία στα ταξίδια μου στο εξωτερικό :stuck_out_tongue:

Για nightlife δεν ξέρω, γιατί όταν πήγα ήμουν μόνος και βαριέμαι να βγαίνω :-Ρ

Άμα κάτσεις αρκετές μέρες και έχεις όρεξη να γυρίσεις και να δεις πράγματα, πάρε την Copenhagen card για δωρεάν μετρό και τρένα και εισόδους στα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα.

Οπωσδήποτε επίσκεψη στο Nationalmuseet με τα εντυπωσιακά εκθέματα από τη Δανέζικη ιστορία και προϊστορία (είναι και δωρεάν). Αν έχεις παρέα πήγαινε και μια βόλτα στο Tivoli. Στο Helsingor δεν πήγα, αλλά το Roskilde αξίζει επίσκεψης όχι μόνο για τον Καθεδρικό αλλά και για το Μουσείο Βίκινγκ.

Η Christiana είναι πολύ όμορφη περιοχή και αν έχει καλό καιρό αξίζει να κάνεις όλο το γύρο της.

Το φαί είναι γενικά ψιλοακριβό. Όταν πας στο Nyhavn, τσέκαρε το Faergekro που έχει μπουφέ με καμιά 10-άρα και παραπάνω διαφορετικά είδη ρέγγας. Πολύ ρέγγα αδερφάκι μου…

Για την πιστωτική ζητούν προέγκριση για ποσό που να καλύψει τυχόν ζημιές στο αμάξι. Αν η debit/prepaid σου δεν έχει τα απαραίτητα λεφτά στον λογαριασμό για να καλύψει την προέγκριση μπορεί να έχεις θέμα.
Γενικά είναι καλύτερα να βγάλεις το νέο δίπλωμα που είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας σαν τα αμερικάνικα, χωράει ευκολότερα στο πορτοφόλι και έχει λατινικούς χαρακτήρες ώστε να ισχύει παντού στην ΕΕ. Σίγουρα είσαι καλυμμένος με το διεθνές δίπλωμα που σου βγάζει η ΕΛΠΑ αλλά ανάλογα με την χώρα όπου θα χρησιμοποιηθεί ισχύει από 1 (!!!) μέχρι 3 χρόνια και έχει κόστος και ταλαιπωρία να τρέχεις στην ΕΛΠΑ κάθε φορά που το ανανεώνεις. Για αυτό και λέω κσλύτερα να βγάλει κανείς το νέο.

Θα ήθελα, παρακαλώ, να με πληροφορήσει κάποιος για το εάν πάει τρένο στην Πράγα, από που το παίρνεις, πόσο κοστίζει, πόσες ώρες διαρκεί το ταξίδι και εάν είναι ασφαλές μέσο γενικότερα… Εάν γνωρίζετε καμια διεύθυνση που θα μπορούσε να με “κατατοπίσει” κάπως τόσο το καλύτερο!!! Σας ευχαριστώωωωω…!!!

Εχώ πάει Ολλανδία κι εχω κλείσει απο εδω αμάξι με την prepaid της κύπρου…το αποτέλεσμα ήταν να ψάχνω τα δρομολόγια των τρένων για να καταφέρω να παω Ρότερνταμ…δεν δέχονται prepaid ή χρεωστικές καμία εταιρεία (πήγαμε σε 4!!!), μόνο κανονική πιστωτική!Κι αυτή φρόντισε να μην την έχεις ξετινάξει!!!Δηλαδή αν βγάλεις μια με όριο 1.000? κοίτα να μην την έχεις χρεώσει πάνω απο 500…

υγ. Σημείωση…στην prepaid είχα μέσα 3.000 και δεν τη δεχτήκαν…

Όπως είχα πει,παίζει πολύ δυνατά να πάω Γαλλία τον Μάη,στην Λυών συγκεκριμένα,αλλά τώρα πιθανώς(άμα πάω)να χτυπήσω και ένα Παρίσι για ένα τακ.

Για Παρίσι έχουν ειπωθεί πολλά 'δω μέσα,αξιοθέατα κτλ,όποιος μπορεί ας πει τίποτα πιο γενικό(βασικά για φαϊ θέλω να ρωτήσω γενικότερα στην Γαλλία αλλά ντρέπομαι να το πω ευθέως μην φανώ πολύ Ελληνάρας:D)

Α και κλίμα επίσης,τι θα παίζει τον ντε-Μάιο μήνα που θα πάω!

Ακόμα να πει κάποιος τι προβλέπει η Γαλλική νομοθεσία για την προσβολή μνήμης,σε περίπτωση που επισκεφτώ τον τάφο του Μόρισον.Να ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω8)

Αν εννοείς κατευθείαν απο Ελλάδα δε νομίζω πως υπάρχει…

Σε αυτό το site θα βρείς πληροφορίες για τα δρομολόγια και για τιμές,αν δεις έχει δρομολόγια απο Σόφια ή απο Ρώμη, που είναι σχεδόν μια μέρα ταξίδι,αλλά δεν μπορείς να τα κλείσεις online…
Καλή λύση είναι να πας Βερολίνο ή Μόναχο και να πας απο εκεί με τρένο που είναι 4-5 ώρες και είναι και φοβερά τα τρένα τους!!! :slight_smile:

Ωωωω, σε ευχαριστώωω πάρα πολύ!!! Με γλίτωσες από κόπο και ώρες αναζήτησης!!! Μμμ…από Σόφια μέχρι Μόναχο διαρκεί γύρω στις 26 ώρες και από κεί έως την Πράγα, το αργότερο, 5 ώρες…!!! Περίπου 30 ώρες και υπολογίζω καμια βδομάδα (7,8 μέρες - πολύ είναι, αλλά λέμε)…άρα 4 έως 5 -πολύ λέω- μέρες διαμονή!!! Μου αρέσει!!! Και είναι ασφαλές;

λοιπόν το κλασικό είναι το la duree που έχει macarons αλλά άμα πας στο εστιατόριο έχει και όμορφο φαι και τιμές δεν είναι πολύ κακές. Να πιείς σοκολάτα στην angelina που έχει μέσα στις Βερσαλιες η δίπλα από το Λούβρο και είναι η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου. Μετά απο εστιατόρια ότι και να δοκιμάσεις εκτός των πολύ τουριστικών δεν θα το μετανιώσεις. Μόνο πρόσεχε να παραγγέλνεις το κρεας καλά ψημένο ωστέ να ελπίζεις να σου έρθει μέτρια ψημένο :stuck_out_tongue:

Εγω εννοούσα να πας Μόναχο με αεροπλάνο και απο εκεί με τρένο… :stuck_out_tongue:
Απ’ ότι είδα έχει δρομολόγιο Σόφια-Πράγα που είναι 27 ώρες και κάνει μόνο μια στάση στο Βελιγράδι, γιατί να πας Μόναχο και να κάνεις παραπάνω ώρες?
Εκτός κι αν θες να πας κι εκεί μια βόλτα… :stuck_out_tongue:
Κοίτα εγώ έχω ταξιδέψει με τρένα σε Ολλανδία,Βέλγιο,Γερμανία και δεν είχα κανένα θέμα απο άποψη ασφάλειας.
Λογικά σε αυτά που κάνουν μόνο μια στάση δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα!
Αλλά αν υπάρχει κάποιος που έχει πάει με τρένο σε Βουλγαρία-Σερβία θα μπορέσει να σου πει καλύτερα τι παίζει!

fixed :stuck_out_tongue:

[SPOILER]βρε, βαριεσαι να ψαξεις ? 1 search στο google κ βγηκαν 2-3 λινκ σε διαφορα φορουμ με τοπικ σχετικα με αυτο που ψαχνεις…[/SPOILER]

Χαχαχα, ε τότε εάν είναι να πάω κατευθείαν με αεροπλάνο, αλλά φοβάμαι πώς δε θα προλάβω να φτάσω… :Ρ Το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες…αλλά μόνο η Τσέχικη εταιρία πηγαίνει απευθείας; Κάποια άλλη γνωστότερη; :Ρ

Έψαξα και μα τον Θεό :Ρ δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο… φταίει που τα πατούσα στα ελληνικά άραγε;

Οκ,αν έχεις θέμα με το αεροπλάνο τότε καλά κάνεις και το ψάχνεις αλλιώς! :slight_smile:
Αλλά αν αποφάσιζες να πετάξεις, εγώ θα σου πρότεινα aegean για Μόναχο ή Βερολίνο και απο 'κει τρένο!
Δεν έχω πετάξει με czech airlines οπότε δεν είμαι ο καταλληλότερος να κρίνω!

μαλλον ναι, εγω εβαλα athens prague train κ μου εβγαλε κατευθειαν, και αποτι ειδα σε ενα φορουμ που μπηκα απο περιεργεια, εχει απευθειας τρενο απο Θεσαλλονικη…

Επειδή έχω πετάξει Πράγα με την czech airlines, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Αεροπλάνα σε καλή κατάσταση (airbus θυμάμαι, και όχι τα boeing που τρίζουν συνήθως), φαγητό καλό (μέχρι κι εκεί γκουλάς έδιναν) και οι τσέχες αεροσυνοδοί… αχχχχ (οκ το τελευταίο μάλλον δεν σε ενδιαφέρει :p).
Με λίγα λόγια, μην το φοβάσαι, περισσότερο θα εμπιστευόμουν αυτούς παρά καμία aegean.

Ωπ νατος,τώρα το είδα,ευχαριστώ πολύ!
Πωω για αυτό με το κρέας το έχω ακούσει που το έχουν πει πολλοί,πωω ρε,και θα είναι κάνα μήνα αφού θα έχω ψήσει το αρνί στην σούβλα ρε γαμώτο το Πάσχα,πώς θα προσαρμοστώ με τους άλλους που τα τρώνε ωμά;:frowning: