Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Floydized να τα περιμένεις “ωμά” για τα δικά μας δεδομένα τα κρέατα στη Γαλλία, αλλά να ξέρεις πως συνήθως είναι κρέατα καλής ποιότητας, χωρίς πολύ λίπος και να τα τιμήσεις. Δοκίμασε τα με σως μπεαρνέζ.
Σχετικά με τα macarons που σου γράφει ο ks9, το La duree στα Champs Elysees είναι το πιό διάσημο για αυτά και μαζεύει ουρές από τουρίστες, αλλά θα βρεις αξιπορεπέστατα (όπως και άλλα γλυκά) σχεδόν σε κάθε φούρνο/ζαχαροπλαστείο που θα βρεις στη γωνία κάθε γειτονιάς (Βοulangerie/Patisserie). Αν παρ’ όλα αυτά είσαι γλυκατζής αναζήτησε και ένα από τα ζαχαρολαστεία Le notre http://www.lenotre.com/FR/Store
ή πήγαινε στο -διάσημο και τουριστικό μεν, σταθερά καλό δε- καφέ Les Deux Magots και ζήτα να σου φέρουν τον δίσκο με τα γλυκά που διαφέρει από μέρα σε μέρα (plateau des patisseries, πλατώ ντε πατισερί).
http://www.lesdeuxmagots.fr/
Φοβερό ζαχαροπλαστείο και για μένα το στάνταρ με βάση το οποίο πρέπει να κρίνεται κάθε creme brulee είναι το La flore en l’ ile, δύο λεπτά με τα πόδια περπάτημα πίσω από την “Παναγία των Παρισίων” που έτσι και αλλιώς συνήθως επισκέπτεται κανείς σε πρώτo ταξίδι στο Παρίσι.
http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g187147-d719116-Reviews-Le_Flore_en_l_Ile-Paris_Ile_de_France.html

Έτσι, ακόμα και αν δεν καταφέρεις να φας τα “ωμά” κρέατα θα έχεις φουλάρει γλυκόζη για να αντέξεις το περπάτημα που θέλει αυτή η πόλη! :p:D

Τις προαλλες Βιεννη ξανα,παντα απιστευτο vibe,παω οσες φορες να ναι.Βερολινο(2η φορα),Βουδαπεστη,Αμστερνταμ,Βαρκελωνη κατα σειρα σχεδον ολα κλεισμενα για το προσεχες μελλον(με εξορμητηριο Τσεχια παντα)κι αμα μανατζαρω καλα τα λεφτα της επιδοτησης μπορει και πουθενα αλλου(κατι Μπρατισλαβες,Κρακοβιες και τετοια δε τα μετραω γιατι ειναι διπλα και πας σχεδον στο τσαμπα με λεωφορεια κι ετσι.Kαλα κι η Βουδαπεστη στο τσαμπα βγαινει τωρα που το σκεφτομαι).

Θεριε οταν ανεβω πανω(30 Απριλη- 4 Μαη)λογικα θα περασω κι απο Leiden γιατι κανει πρακτικη μια καλη φιλη οποτε αμα ακουσεις κανα ‘‘μπηφοργουοοοοοορντ’’ γυρνα.

Εγω παιδες ειμαι ελληνο-γερμανο-ελβετος οποτε εχω παει σε αρκετα μεροι σε Γερμανια-Ελβετια. τωρα απο αλλα μεροι εχω παει βαρκελονη πραγα βουδαπεστη βιεννη βενετια. :stuck_out_tongue: δεν νομιζω να ξεχασα κατι :stuck_out_tongue: το αποκορυφωμα για μενα ηταν η βαρκελονη!!! ερωτας!!! :smiley:

Θενξ ρε Mule,σημειώθηκαν όλα!:smiley:

ξέρει κανείς τι παίζει με το extra fee της ασφάλειας όταν νοικιάζεις αυτοκίνητο στο εξωτερικό? έχει νόημα ή δε με καλύπτει ή παίζει να σε καλύπτει λιγότερο από την ίδια σου την πιστωτική όπως διάβασα κάπου?

Οι περισσότερες εταιρίες από ότι βλέπω χρεώνουν 5-12 ευρώ τη μέρα εξτρα στην τιμή που πληρώνεις για το αμάξι.

Εχει παει κανενας Καννες στο φεστιβαλ ? Ποσο ακριβεια να περιμενω?

τιμές Πλάκας, όχι για τα ξενοδοχεία όμως τα οποία θαναι στο θεό… όμως έχεις πολλές επιλογές σε άλλες πόλεις κατα μήκος της ακτής, τα περισσότερα είναι στη Νίκαια προφανώς

Ξενοδοχειο βρηκα πολυ κομπλε, στο κεντρο κιολας, 250ε τις 6 μερες. Απλα αναρωτιομουνα για σουπερ μαρκετ και τετοια, γιατι κατι γνωστοι με τρομαξαν οτι σου φευγουν 150 ευρο την ημερα απο δω κ απο κει.

Για πείτε όσοι έχετε επισκεπτεί Ουγγαρία. Πώς είναι οι τιμές, τρόπος ζωής κλπ.;
Από Βουδαπέστη τί αξίζει να δει κανείς; (Θα μένω σε άλλη πόλη πάντως.)

Αφού θα μείνεις εκτός Βουδαπέστης να ξέρεις πως δεν σου φτάνει μία μέρα γιά να δείς την πρωτεύουσα. Μόνο η Βούδα θέλει μία μέρα γιά να δείς τα περισσότερα σημαντικά εντός των τειχών. Οι τιμές είναι λίγο πιό κάτω από Ελλάδα

αρχες ιουνιου παω πορτο για το πριμαβερα και παροτι ειχα παει ξανα το 2010 για μια μερα επειδη θα χω περισσοτερο χρονο ελεγα μηπως κανεις εχει να μου δωσει κανα χιντ

επισης σκεφτομουν να παω και γκιμαραες που ειναι η πολιτιστικη πρωτευουσα της ευρωπης φετος και ειναι κανα μισαωρο απο πορτο

Σε λίγες μέρες παω για 1,5 μέρα στο Manchester και θα έχω ένα ολόκληρο απόγευμα για να κάνω βόλτες. Όποιος τυχόν έχει κάνα καλό μέρος να προτείνει ας το πει. (πού μπορώ να βρω μαζεμένους τους Fall, Buzzcocks, Chameleons, Joy Division και τους Magazine πχ??) :stuck_out_tongue:

Φθηνα ειναι(για μας που ειμασταν και γκρουπ ακομα πιο φθηνα,θυμαμαι το μονοημερο εισιτηριο για ΜΜΜ εκανε κατω απο ενα ευρω).Τιγκα ζωντανη πολη και γενικα,ο Ελληνας συνηθως γουσταρει Βουδαπεστη.Ουγγρες δυναμη και απο οτι ειπαν και τα κοριτσια της παρεας,Ουγγροι το ιδιο.Castle Hill για θεα,Margaret Island για κατι διαφορετικο και απο μαγαζια δοκιμασε Morrison’s και Instant,κωλογουσταρα.Φαι επισης τιμιο,so far Βουδαπεστη εφαγα το καλυτερο γκουλας που εχω δοκιμασει.Λουτρα και τετοια δοκιμασαμε αλλα αυτα ειναι υπερτουριστικα και οι της κεντρικης ευρωπης τρελαινονται επειδη δεν εχουν θαλασσες.A,και city park να πας εννοειται.Εχει ψωμι η Βουδαπεστη γενικα.

Πειτε τι πρεπει να δω οπωσδηποτε Βαρκελωνη περα απο Sagrada Familia(το χοστελ μας εχει θεα εκει=p)και Park Guell που θα παω σιγουρα.3 μερες θα μεινω.

Να κατέβεις στη Barceloneta, παραθαλάσσια γειτονιά της Βαρκελώνης, μόνο και μόνο για να περπατήσεις αυτή τη πανέμορφη παραλία:

Ο πεζόδρομος εδώ είναι παράλληλος με τη παραλία, και θα δεις ποδηλατάδες, άτομα με πατίνια, κόσμο να τρέχει με το σκύλο του και λοιπές ομορφιές. Α, και κάπου εκεί είναι το CDLC, το καλύτερο lounge bar που έχω πάει :stuck_out_tongue: Και να ζητήσεις να σου κάνει μασάζ η Sabine, άμα δουλεύει ακόμα εκεί :stuck_out_tongue:

θα ηθελα να παω απειρα σε μερη οπως ιερουσαλιμ ,δαμασκο και τετοια…

δε ξερω αλλα αυτη η κουλτουρα εκει με κανει και νιωθω κατι να με συναρπαζει…

[SPOILER]μαλλον απο το πολυ prince of persia,τα επισοδεια arabasta και το πρωτο assassin’s creed:D[/SPOILER]

Εγώ θα ήθελα να (εξ)ερευνήσω όλα τα μεσαιωνικά κάστρα και ναούς!! Αχ, έχω μεγάλο κόλλημα!! Να μην κάθομαι να γράφω και μέρη τώρα… είναι πολλά… :slight_smile:

επισης πρεπει να παω καποτε αμερικη.

κυριως βορεια.

Πολύ βόρεια δηλαδή?

ΔονΚωνσταντίνο, Καναδά; :Ρ

Το πρώτο μέρος μιας ταξιδιωτικής ανάρτησης στο κουνελοblog, σχετική με το Λονδίνο, την Οξφόρδη, και το Download Festival.