Ρε @Lupin, δεν σε θέλει σήμερα, αδερφέ. Τι πάσες είναι αυτές που μου δίνεις;
Τον Μάιο του 2018, σε επιστροφή από Βιέννη, με Austrian, επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο, δεν τροχοδρομήσαμε ποτέ, μείναμε δύο ώρες μέσα, υπήρχε μία γενική αναφορά για κάποιο πρόβλημα (το οποίο προφανώς κάνανε κάθε προσπάθεια για να φτιάξουν, για να αποφύγουν ό,τι ακολούθησε), κόσμος σηκωνόταν και απαιτούσε να αποβιβαστεί, γενικά ένα χάος. Εντέλει, λέει ο πιλότος «Το πρόβλημα δεν επιδιορθώνεται» και πάρε 200 άτομα σχεδόν στο διάδρομο και μετά στην αίθουσα, μετά τα μεσάνυκτα πλέον, να γίνεται τριμπούρδελο και το ξύλο να μην πέφτει για λεπτομέρειες.
Χωρίς αποσκευές, ε; Σ’ ένα ξενοδοχείο το οποίο έπρεπε να βρει δωμάτια για 200 άτομα και να τους τσεκάρει, στις 2 τα ξημερώματα. Κάποιοι μπήκαν σε δωμάτια που κοιμόντουσαν άλλοι! Χωρίς ενημέρωση για το πότε και πώς θα φύγουμε. Μεγαλείο, μιλάμε…
Anyway, εγώ φύσει ψύχραιμος σε ακραίες καταστάσεις, κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω κι εξασφάλισα ομαλή επιστροφή με την κυρία (η οποία κόντευε να πάθει εγκεφαλικό), κοινή μάλιστα (καθώς οι περισσότερες παρέες και οικογένειες χωρίστηκαν/βάλανε και μικρά παιδιά σε πτήση επιστροφής χωρίς τους γονείς!).
Αφού πέρασε ο «εφιάλτης», βέβαια, και «τέλος καλό, όλα καλά», ο μύστης του Ευρωπαϊκού πλαισίου tBL, εξασφάλισε 533 € αποζημίωση από την εταιρεία, βάσει των προβλεπομένων στον Κανονισμό 261/2004 της ΕΕ. Άρα, δεν μπορώ να πω ότι μου βγήκε πολύ άσχημα η αναποδιά στο τέλος. Γαμώ τα γράμματα είχα στείλει στην εταιρεία. Τέζα στο δράμα και την κλάψα (όλα αλήθεια, βέβαια, αλλά με μία δόση δράματος παραπάνω). Η αλήθεια να λέγεται, πάντως: Αυτές οι δύο ώρες ήταν ό,τι πιο τρομακτικό έχω βιώσει σε πτήση, χωρίς καν να κινούμαστε. Και αυτό διότι αν λέγανε «Όλα ΟΚ. Αναχωρούμε» (που εγώ θα πήγαινα), είχα «χτίσει» μέσα μου την αβεβαιότητα αν όντως έχει επιδιορθωθεί το ζήτημα.
Μέχρι και άρθρο γράφτηκε από συνεπιβάτισσα-δημοσιογράφο για το γεγονός. (#ΉμουνΚιΕγώΣτοΑεροπλάνο)
Τέλος, αγαπητέ Lupin, να σου αναφέρω ότι ο Blacker_League και o Blackest_League έχουν απογειωθεί από Νέα Υόρκη και ακριβώς μετά την απογείωση έπιασε φωτιά ο κινητήρας και τους γύρισαν πίσω.
Καλά ταξίδια και sorry…