Ταξίδια Στο Εξωτερικό

και πολύ διαφορετική κρέμα - θα έλεγα πιο πολύ σαν κρεμ μπρουλέ σε συνδυασμό με γαλακτομπούρεκο χωρίς σιρόπι

Στο μουσείο με τις άμαξες πήγες ρε :stuck_out_tongue:;

Λισαβώνα πολύ ωραία πόλη. Είναι η μόνη φορά που έχω χάσει αεροπλάνο :dizzy_face:, το οποίο είναι πάρα, πάρα πολύ άσχημη εμπειρία, την είχα γλιτώσει πολύ φτηνά τελικά αλλά μου πήγε το σκατό στην κάλτσα. Εποχές χωρίς smartphones και mobile passes…

Άντε, και εις τα επόμενα τώρα που βρήκες τον τρόπο και τον δρόμο :heart::heart::heart::heart::heart:

2 Likes

δεν πέρασα δυστυχώς στην άλλη όχθη - δεν έβγαινε το πρόγραμμα, είχα σταμπάρει και ένα φοβερό φαγάδικο εκεί γμτ
πήγα όμως στο Μουσείο Μπακαλιάρου :partying_face:

1 Like

εχουμε προτασεις για φαγητο/μπυρα για Βιλνιους/Ριγα;

Πόσες μέρες θα περάσεις σε κάθε πόλη και τι προτιμήσεις έχεις για φαγητό; Θα ξεσκονίσω τα κιτάπια μου εντός Σ/Κ και θα έχεις πληροφορίες.

1 Like

θα ηθελα να ρωτησω και αν υπαρχει κατι πολυ τουριστικο που δεν πολυ αξιζει και ειναι καλυτερα να το αποφυγω

1 Like

Το Μπακιγχαμ Παλας, πας απεξω απο κατι καγκελα και βγαζεις φωτο με την πλεμπα που καθεται και σαλιαριζει εξω απο το σπιτι πλουσιων δυναστων, και δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο.

Παραδοξως οι γεφυρες, το Hyde Park, το London Eye και ενα σωρο αλλα, αξιζουν να τα δεις ολα, οσο τουριστικα και να ειναι.

1 Like

Εγώ πάντως το Μάϊο που πήγα, όταν πέρασα από το Μπάκιγχαμ πέτυχα τον Κάρολο και την Καμήλα που είχαν βγει βόλτα με τη Jaguar :stuck_out_tongue:

Α φανταστικη εμπειρια, τοτε σιγουρα αξιζε :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ναι αλλά το πήρα το like σου στο insta

2 Likes

Αυτό κι αν έχει τρελή αξία :joy:

2 Likes

@blooded_shore Λοιπόν, επειδή είναι χαλαρή μέρα στην δουλειά (περίπου), ας δω τι υπάρχει ακόμα στο Vilnius και τι θυμάμαι:

Για τοπικές γεύσεις θυμάμαι τιμούσα το:

Etno Dvaras (πιο τουριστικό φαινομενικά, αλλά καλό φαγητό). Σε αυτό στην Pilies έτρωγα.

Θα βρεις κι άλλα, εγώ εδώ είχα φάει 2-3 φορές και ήταν πάντα καλά, με ωραίο μενού και καλομαγειρεμένα φαγητά. Από εκεί και πέρα:

Τρως πίτσα στο Pizza Di Ascari. Δοκιμάζεις σίγουρα 100% τρου Γεωργιανό στο Chačapuri χαμηλά στην οδό Sodu κοντά στο σταθμό των τραίνων, ενώ απέναντι σχεδόν από αυτό υπήρχε (δεν το βλέπω στο χάρτη, αλλά αν βρεθείς εκεί ψάξου μήπως υπάρχει ακόμα) ένα εστιατόριο με local γεύσεις που το κράταγε μέχρι πολύ αργά το βράδυ (λίγο shady γειτονιά, αλλά τίποτα ακραίο, απλά να έχεις το νου σου). Θυμάμαι ένα μαγαζί με λαχταριστά ribs, παίζει να ήταν το Kansas City Bar-B-Que γιατί σαν μερίδες κάπως έτσι το θυμάμαι, αλλά στο μυαλό μου ο χώρος έμοιαζε περισσότερο με μεγάλη καντίνα.

Αν έχεις όρεξη για burger, προτείνω το Bulldog Burgers, εγγύηση. Στην πόλη θα δεις και τα Hesburger, τα δικά τους McDonalds, τα οποία δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά μένουν ως αργά ανοιχτά (σε αντίθεση με τα περισσότερα φαγάδικα) και η τορτίγια κοτόπουλο κάνει την δουλειά της αν έχεις μια λιγούρα πριν τον ύπνο. Για κάτι νόστιμο και στο χέρι, πολύ τίμιο το No Forks στην Vokieciu, tacos και burittos με καλή γκάμα υλικών.

Από εκεί και πέρα, δεν θυμάμαι πως λεγόταν η αγαπημένη μου παμπ και με εκτεταμένο ψάξιμο δεν την βρίσκω πουθενά, φοβάμαι πως μπορεί να έκλεισε (κρίμα γιατί είχε και τρομερή μπριζόλα). Για ποτό/μπύρα πάντως προτείνω τα εξής:

Apuokas (μπορεί να ακούσεις και ροκ/μεταλ), ωραίο κοζυ μπαράκι. Εδώ θυμάμαι να είμαι με την κοπέλα μου και ένα άλλο ζευγάρι να μας κάνει challenge σε dart game, fun times.

Bix Baras επίσης με ροκ μουσική ως επι το πλείστον, με μπόλικο (νεαρό)κοσμο, ωραία vibes, μεγάλος χώρος + δεύτερο μπαρ στο υπόγειο.

Who Hit John πολύ τίμια κοκτέιλ και καλό για αφτεράκι, το κρατάνε μέχρι αργά.

Δυστυχώς πολλά στέκια δεν τα βρίσκω, πρέπει να έχουν αλλάξει πράγματα στην πόλη τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά πως στάνταρ θα βρεις όμορφα μέρη να πιεις την μπύρα σου παντού στην πόλη. Από hidden gems που είναι τέρμα local μέχρι πιο φοιτητικά μέρη τέρμα στον κόσμο. Πιθανώς να έχει αλλάξει η νυχτερινή ζωή από όταν ήμουν εγώ, ελπίζω όχι σε βαθμό που να χαλάει το κλίμα (δεν νομίζω πάντως, μια χαρά θα περάσεις).

Άργησα λίγο αλλά απάντησα :stuck_out_tongue:

Για Ρίγα μπορώ να συνεισφέρω πολύ λιγότερα, θα το κοιτάξω πάντως.

2 Likes

Τι μας μένει από ένα ταξίδι;;

Συνήθως κάποιες θολές σκόρπιες αναμνήσεις μένουν σε εμένα. Κάποια μικρά highlights.

Το ταξίδι που είχα κάνει στο Λονδίνο ήταν μικρό. Είχα δύο ποδοσφαιρόφιλους μαζί μου. Στα μέσα του ταξιδιού και ενώ είχαν συμφωνήσει υποτίθεται με το πρόγραμμα που είχα βγάλει (δεν το είχαν δει καν τελικά) μου ανακοίνωσαν πως δεν θέλουν πάρκα (hyde park) οπότε είτε θα πάνε μόνοι τους στο Emirates (δεν μιλάνε καν Αγγλικά, ήταν σαν χαμένοι) είτε θα πάω μαζί τους.

Με λίγα λόγια εγώ που έχω μηδέν ενδιαφέρον σχετικά με τα αθλητικά πήγα στο Emirates. Τότε δυστυχώς δεν ήμουν ακόμα της λογικής… ο καθένας μόνος του στα ταξίδια να κάνει τα δικά του γιατί αλλιώς οι διαφωνίες είναι τεράστιο εμπόδιο.

Το Emirates δεν μου φάνηκε κάποια συγκλονιστική εμπειρία… και είναι λίγο εκτός κέντρου… αλλά μου έχει μείνει ως η δυνατότερη μου ανάμνηση από το Λονδίνο!!! Τι σημαίνει αυτό;; Δεν ξέρω.

Για το Λονδίνο γενικά δεν τρελάθηκα, μου έβγαλε έναν τρελό καταναλωτισμό. Σίγουρα δεν ήταν ούτε Βενετία ούτε Ιαπωνία ούτε Κίνα ούτε ούτε… βέβαια μάλλον θα έπρεπε να πάω με κανναν μουσειάκια όχι δύο ποδοσφαιρόφιλους, να πάω στο hyde park (που τελικά δεν πήγα) και να το συνδυάσω στοχευμένα με θέατρο και φεστιβάλ μουσικής / συναυλία. Θέατρο πήγα αλλά δεν έσωσε την συνολική εικόνα.

Οι δύο ποδοσφαιρόφιλοι γούσταραν στο Emirates. Ο ένας ακόμα το αναφέρει κατά καιρούς. Βέβαια δεν είναι πως έχει κάνει πολλά ταξίδια γενικότερα.

Ο @nnnkkk είναι Τότεναμ. Η Τότεναμ έχει αντιπαλότητα με την Άρσεναλ. Το Emirates είναι το γήπεδο της Άρσεναλ. Αυτό ήταν το νόημα του συγκεκριμένου ποστ.

3 Likes

Επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές μου ήταν σαν διάλειμμα ανάμεσα σε δύο ώρες μάθημα του γυμνασίου, ας ρίξω μια φώτο από Βενετία για να φλεξαρω και να πω ότι είναι μια φανταστική πόλη. Νησί. Νησιά. Κάτι τέλος πάντων.

Τρεις μέρες είναι αρκετές αν δεν βαλεις biennale στο πρόγραμμα (αύριο, πριν φύγω για πίσω). Με murano και burano επίσης. Φάγαμε βροχή, αλλά γλιτώσαμε κόσμο. Σήμερα που έχει καλοκαιρία, γίνεται χαμός έξω.

Κατάλαβα τι σημαίνει “υπερτουρισμος”, ένιωσα άσχημα που τραβούσα φώτο και εξερευνουσα κάθε δυνατή γωνία της Βενετίας ή των γύρω νησιών. Είναι σαν να είμαι 15αυγουστο στην Αντίπαρο, αλλά επί 10 φορές και κάθε μέρα, σαν τη μέρα της μαρμοτας.

Έγραψα ότι είναι φανταστικά όμορφη πόλη;

Υ. Γ. : Το Peggy Guggenheim Collection έχει την πιο όμορφη συλλογή contemporary art που έχω δει ως τώρα. Kandinski, Klee, Rothko, Margritte, Picasso, Still, Ernst, Miro, Dali, μεγάλη μπάλα.

12 Likes

Μπόμπα φοτόζ, τέλη Μαρτίου πάω και εγώ - θα δώσεις θα φώτα σου λοιπόν όταν έρθει η ώρα :sunglasses:

3 Likes

Θενκς. Σου έχω έτοιμο χάρτη με όλα τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια, τα βαπορετι, τα τραγκετι και το μοναδικό μπαρ που παίζει μουσική μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έχει 21 taps για μπύρα. Βασικά, από εδώ γράφω τώρα, με υπόκρουση Sum 41, αντε γεια μας.

Έλα και μια νυχτερινή λήψη:

12 Likes

Εγώ είχα πάει ένα μινι trip Ιταλία τον Ιούνιο, δεν θυμάμαι αν είχα ποσταρει κάτι εδώ

θα πρότεινα Βενετία και για απλή μονοήμερη , βλέπεις όλα τα must σε 5-6 ώρες

Δεν θα το σκεφτόμουν προσωπικά , να κάτσω παραπάνω . Έφυγα γεμάτος και χορτατος

Πανέμορφη

3 Likes

Για εμένα είναι πόλη των δύο ημερών. Τριών στην δική μου περίπτωση. Μια μέρα αφιερωμένη στη biennale, μια μέρα στα μουρανο και μπουρανο, μια μέρα για την ίδια την πόλη. Και ξεχωριστή μνεία στο Peggy Guggenheim Collection :heart_eyes: Η volotea έχει πολύ βολικό schedule για Πέμπτη πρωί - > Κυριακή απόγευμα, όσο χρειαζόμουν. Από αεροδρόμιο γράφω τώρα.

Όμως η Βενετία δεν είναι τα αξιοθέατα. Αυτό θα το αναλύσω αύριο, με το καλό. Έγραψα πόσο όμορφο μέρος είναι;

12 Likes