Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Είναι από τα μέρη που αξίζει να χαθείς στα στενά και να μη κοιτάς ούτε ρολόι ούτε κινητό / gps

1 Like

Για τον Ντόναλντ Σάδερλαντ δεν πήγε και πολύ καλά αυτό, οπότε προσοχή.

8 Likes

Κάποια καλή εφαρμογή για εισιτήρια αεροπορικά εξωτερικού έχουμε; Θελω να ψαχτώ για το νέο έτος καμια μικρή αποδραση με παρέα κ μήπως μπορώ να το παντρέψω με κανα καλό λάιβ.

Onlyfans
FeetFinder

1 Like

Μερακλης αλλα δεν εχω πληρωσει στην ζωη μου για κατι τετοιο κ ουτε προκειται

Για να βγαλεις λεφτα εννοουσα… :stuck_out_tongue:

1 Like

Λοιπον ειχα στο μυαλο μου ενα μινι-λευκωμα με 6 επεισοδια απο τις καλοκαιριατικες περιπετειες μου στην Ωκεανια, αλλα με αφορμη την προσωρινη (?) μετακινηση του @osfp7 στην Μελβουρνη αποφασισα να γραψω κανα 2-3 πραγματακια για τις πρωτες μου εμπειριες στην χωρα της Αυστραλιας.

Μετα απο 9 μερες γεματες με μοναδικες εμπειριες στην Νεα Ζηλανδια λοιπον, ηρθε η στιγμη να παρουμε με την forever one το αεροπλανο απο το Queenstown του Νοτιου Νησιου, ωστε μετα απο 3 ωρες να προσγειωθουμε στην Μελβουρνη. Η πτηση μας εφτασε στο αεροδρομιο κατα τις 21:30 το βραδυ μετα απο καθυστερηση μιας ωρας, και καθοτι χειμωνας σε εκεινα τα μερη του κοσμου τον Ιουλιο, η πολη ηταν αρκετα ψοφια. Οι επιλογες για μεταφορα απο το αεροδρομιο στην γειτονια που ειχαμε βρει AirBnB δεν ηταν και οι καλυτερες, αφου τα ταξι και τα uber ειναι πανακριβα, και το λεωφορειο θα εκανε τουλαχιστον 1 ωρα και 20 λεπτα να μας μεταφερει.

Ευτυχως βρηκαμε μια υπηρεσια “κατι σαν ταξι” που επαιρνες ενα βανακι και εδινες $20 ανα ατομο, καθολου ασχημα δηλαδη, ποσο μαλλον που το δολλαριο Αυστραλιας ειναι αρκετα πιο αδυναμο απο το δολλαριο Αμερικης (αν και λιγο πιο ισχυρο απο της Νεας Ζηλανδιας). Το AirBnb βρισκοταν σε μια γειτονια της Μελβουρνης που λεγεται St. Kilda, η οποια εχει ενα αρκετα ενδιαφερον vibe. Απο τη μια μερια υποτιθεται πως εχει γενικα καλλιτεχνες και κοσμο που την ψαχνει λιγακι, απο την αλλη εχει σιγουρα μια πιο luxury και μοντερνα αισθητικη απο οτι θα περιμενε κανεις. Οπως και να χει, ομορφιες παντου. Πολυ πρασινο, πολλα παρκα κοντα, οι δρομοι πεντακαθαροι, και τα κτιρια με πολυ ενδιαφερουσα αρχιτεκτονικη. Με την συζυγο συμφωνησαμε πως ειναι κατι σαν μια ελαχιστα πιο μικρη αλλα πολυ πιο ομορφη Νεα Υορκη, χωρις φυσικα τα εκατονταδες ψηλα κτιρια.

Επιστρεφω λιγο στην βραδια αφιξης, μια βροχερη βραδια με αρκετο κρυο μεσα Ιουλιου. Οταν φτασαμε στο AirBnB, ο θεουλης με το ονομα Alastair που υποτιθεται θα μας φιλοξενουσε στον χωρο που εχει εκει περα ηταν αφαντος, αλλα ειχε αφησει “οδηγιες” στην εφαρμογη του AirBnB για να μπουμε μεσα. Ολοκληρη η φαση λοιπον ηταν σαν ενα κλασικο παιχνιδι adventure απο τα 90ς, με μικρα tasks που επρεπε να ολοκληρωσουμε για να μπουμε στο σπιτι. Υπηρχε ενα λουκετο με κωδικο 1.5 τετραγωνο απο την εισοδο του σπιτιου (!) , το οποιο βρισκοταν κυριολεκτικα κολλημενο πανω σε ενα τυχαιο καγκελο ενος αλλου κτιριου, στην μεση του τετραγωνου. Υπο φυσιολογικες συνθηκες, επρεπε να πατησουμε τον τετραψηφιο κωδικο ωστε να ανοιξει το λουκετο, να παρουμε το κλειδι, και να μπουμε στο σπιτι. Ο κωδικος βρισκοταν στην εφαρμογη AirBnB στο κινητο μου, το οποιο ομως δεν μπορουσε να κανει ανανεωση γιατι δεν ειχαμε ενεργο δικτυο. Επρεπε λοιπον να παμε στο καφε στην γωνια που ειχε κλεισει ηδη απο τις 22:00 (η ωρα ειχε παει 22:20), να συνδεθουμε στο Wi-Fi απεξω απο το καφε, για να βρω τον κωδικο και να μπουμε. Το δικτυο ενω ηταν ελευθερο ηθελε να κανεις login, κατι που φυσικα δεν γινοταν. Ευτυχως ομως ο ιδιοκτητης του καφε ηταν μεσα με κατι φιλους του και μας ειδε απο την γυαλινη πορτα, οποτε ενεργοποιησε το hot spot του για να ανοιξω το AirBnB και να δω τον κωδικο.

Ο κωδικος εννοειται δεν δουλευε, γιατι αλλωστε να δουλευει αφου ολα ειχαν παει τοσο καλα μεχρι τωρα? Τι να κανουμε σε εκεινη την φαση, περναει κι η ωρα, παμε στο πιο κοντινο φαγηταδικο, το σεσημασμενο κοτοπουλαδικο με το ονομα Nando’s, που λογικα το γνωριζει οποιος εχει μεθυσει εστω μια φορα στην Αγγλια. Παραγγελνουμε φαγητο και παιρνουμε τηλεφωνο τον Alastair με το Wi-Fi τους. Ο γλυκουλης φρικαρει που δεν μπορουμε να μπουμε στο σπιτι, παιρνει uber, και μετα απο 20 λεπτα ειναι εκει για να μας βαλει μεσα με το εναλλακτικο κλειδι του. 45χρονος με γκριζο μαλλι και φραντζα, λιγο μουσακι, λιγο μεθυσμενος, λιγο γκει, και τεραστια λατρεια. Με τα πολλα, γλιτωνουμε απο το κρυο και την βροχη και μπαινουμε στο τεραστιο art deco του Alastair. Με το πλυντηριο του και το στεγνωτηριο του, τα 3 υπνοδωματια του, και το πανεμορφο σαλονι του με το τζακι και ενα τεραστιο ντιβανι που χωρουσε ανετα 10 ατομα πανω.

Αρκετο χωρο και χρονο αφιερωσα ομως στην περιπετειωδη βραδια της αφιξης. Οι επομενες 4 μερες στην Μελβουρνη ηταν καταπληκτικες. Η Victoria Market ειναι η μεγαλυτερη αγορα τετοιου τυπου που εχω δει στην ζωη μου, με 3 διαφορετικα κομματια, ενα εκ των οποιων εχει απειρα κρεατα, αλλαντικα, τυρια, ψαρια και οτιδηποτε μπορει να σκεφτει σε μορφη πικλας, ενα αλλο το οποιο εχει ολα τα εμπορευματα που μπορει να σκεφτει κανεις (ρουχα, αναμνηστικα, καπελα, χειροτεχνιες, τσαντες, αφισες, μπουφαν κτλ), και το τελευταιο κομματι να εχει φυσικα φαγηταδικα. Τα περισσοτερα ηταν ασιατικα, αλλα μπορεις να βρεις και γυρο, και μπεργκερς, και κρεπες, και τα παντα βασικα.

Και μιας και λεμε για ασιατικη κουζινα, και παρε σημειωσεις @osfp7 (βασικα απλα πηγαινε εδω), η Αυστραλια εχει γενικα ΕΞΑΙΣΙΟ ασιατικο φαγητο καθε τυπου (σουσι, κορεατικο, κινεζικο, ταιλανδεζικο) το οποιο βγαζει απολυτο νοημα λογω αποστασης απο αυτες τις χωρες, αλλα την κορυφη την παιρνει το λεγομενο Hot Pot. Μπαινεις λοιπον σε ενα κινεζικο εστιατοριο το οποιο εχει σε εναν τοιχο ενα σωρο ραφια με υλικα λες και βρισκεσαι σε σουπερμαρκετ, και βαζεις οτι θελεις σε μια τεραστια κατσαρολα που προμηθευεσαι στην εισοδο του μαγαζιου. Μπορεις να βαλεις μεσα καθε ειδος κρεατος, ψαρια, noodles, ramen, λαχανικα, μπροκολα, τυρια, και ενα σωρο αλλα πραγματακια, και το πας στο ταμειο. Εκει στο ζυγιζουν γιατι πληρωνεις σε βαρος, και μετα απο 5 λεπτα στο φερνουν μαγειρεμενο με την σουπα του σε μια τεραστια γαβαθα. Απο τις καλυτερες dining εμπειριες που εχω ζησει.

Αυτο ομως ειναι απλα ενα μικρο βοτσαλακι στον τεραστιο ωκεανο της Μελβουρνης… το κεντρο ειναι απλα πανεμορφο, και μια βολτα απο πανω ως κατω στις Swanston, Elizabeth και Queen street ειναι απλα απολαυση. Οταν κουραστει κανεις, μπορει απλα να ανεβει σε μια απο τις 24 γραμμες του τραμ της Μελβουρνης με το μεγαλυτερο δικτυο στον κοσμο, και να απολαυσει την θεα αλλα να κανει και people watching. Η διαδρομη που περναει πανω απο το ποταμι (Yarra River) και ανεβοκατεβαινει ολοκληρη την St. Kilda Road ειναι απλα υπεροχη.

Αφησα αρκετα πραγματακια, οπως για παραδειγμα το Melbourne Park με τα Victoria Botanical Gardens, το μνημειο του Shrine Of Remembrance και την Rod Laver Arena (εκει που γινεται το Australian Open), αλλα επειδη νυσταξα θα σταματησω εδω… δεν εγραψα ουτε λεξη για το Great Ocean Road και τους Ελληνοαυστραλους συγγενεις που γνωρισα, οποτε ισως καποια στιγμη στο μελλλον. Προς το παρον παρτε και μια πολυ μικρη επιλογη απο φωτογραφιες, ετσι λιγο στα προχειρα πριν κανω την σωστη διαλογη απο τον φακελο με τις 2000 φωτογραφιες :

16 Likes

Πεθανα με τον ρινοκερο επανω στο skate

1 Like

Ευχαριστώ τον αδερφό @QuintomScenario για το ωραίο κείμενο.

Γενικά δεν είναι φαν του ασιατικού αλλά θα δοκιμάσω τις προτάσεις σου. Από κει και πέρα μιλάμε για πολιτισμικού σοκ. Πεντακάθαρη πόλη, πράσινο παντού, σχετικά χαλαροί ρυθμοί για μεγαλούπολη.

Μένω μαζί με τον αδερφό μου στο οικογενειακό μας σπίτι (το έχει κρατήσει ο αδερφός της μάνας μου) που είναι στα προάστια μονοκατοικία φάση με κήπο και αυλή που για μένα είναι τεράστιο + και από άποψη κόστους αλλά και vibe.

Αυτά προς το παρόν δεν έχω τρέξει και πολύ θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες

9 Likes

Σου 'ρχονται DROPKICK MURPHYS με ALKALINE TRIO σε έναν μήνα τυχερέ.

3 Likes

Και μια μέρα πριν, Pearl Jam :joy:

1 Like

Πωωω αν δεν έχει γίνει sold out θα προσπαθήσω να πάω και στα 2.

2 Likes

To ντροπκικ/αλκαλάιν έγινε σολντάουτ και έχουν βάλει και 2η μέρα.

Του τα λέμε εμείς από Ελλάδα ρε :stuck_out_tongue:

1 Like

Άσε ακόμα με ώρα Ελλάδας λειτουργώ να δω ποτε θα συνηθίσω :stuck_out_tongue:

2 Likes

Έχω πάθει τσοτσό με το τελευταίο ΑΤ, θα τονε βάλω να μου το βιντεοσκοπήσει.

3 Likes

Βρηκα οικονομικά εισιτήρια για Βιέννη (45 ευρώ πηγαινέλα) και θα πάμε οικογενειακά (το έχω τάξει πολύ καιρό) και ο καιρός θα είναι κάπως έτσι όλες τις μέρες.

Επειδή θα πάμε με backpack θα πάρουμε λίγα ρούχα. Έχει κανείς εμπειρία από Βιέννη με αυτή την πρόγνωση ; Να πάρω μπουφάν για τα παιδιά ή θα βολεύουν με ζακέτα-αμάνικο πχ?
Εγώ με τη γυναίκα μου λέμε να πάμε με αμάνικο και φουτερ

1 Like

Αν εισαι Αθηνα, αυτη τη στιγμη εξω εχει γυρω στους 15-17 βαθμους, αναλογα την περιοχη. Θα εβγαινες εξω με αμανικο και φουτερ; Τσεκαρε τωρα, τσεκαρε και το βραδακι που θα εχει πεσει η θερμοκρασια, για να αποφασισεις. Εχω να παω Βιεννη πανω απο 15 χρονια, είναι πολύ όμορφη. αλλα οπου ειναι “ανοιχτα”, μπορεί να έχει ρεύματα και να νιώθεις το κρύο. Ήταν Νοέμβρης νομιζω, στην ίδια μέρα είχαμε τέσσερις εποχές (βροχη, ηλιο, συννεφια, χιονοπτωση). Στα καλα νεα, δεν δινει βροχη και γενικα φαινεται καλη η προγνωση.

Αφου θα πας με backpack, ο,τι μπουφαν κι αν αποφασισεις να παρεις, θα το φορας ηδη, οποτε δεν θα σε επηρεαζει για την αποθηκευση. Πριν δυο εβδομαδες ημουν Βενετια με αναλογο καιρο (+βροχη τις πρωτες δυο μερες). Φουτερ, αντιανεμικο και κοντομανικο, με poncho απο πανω για να μην γινουμε μουσκεμα. Δεν βολεψε. Μια μερα βγηκα με 2 κοντομανικα μαζι, για να μην κρυωνω. Το ιδιο πακετο (με ενα κοντομανικο φυσικα) ηταν μια χαρα οταν ειχε ηλιο, αλλα χωρις αντιανεμικο κυκλοφορησα μονο ενα μεσημερι που ειχε βαρεσει 15-16 βαθμους. Choose wisely.

2 Likes

Λογικά τα λέει πολύ καλά ο τζονκυρ αλλά θα ρωτήσω και φίλο μου που μένει μόνιμα στην Βιέννη. Εγώ προσωπικά έχω συνηθίσει το κρύο και σε θερμοκρασία 12-17 βαθμούς παίζει φούτερ με t-shirt από μέσα, οτιδήποτε πάνω από 18 είμαι οκ με t-shirt. Δεν φοράω ποτέ αμανικι φανελάκι από μέσα, δεν με βολεύει. Στους 8 βαθμούς θέλει μπουφάν σίγουρα. Το οποίο αν είσαι έξω είναι σπαστικό, γιατί θα πρέπει να το κουβαλάς την ημέρα, αλλά το βράδυ δε θα την παλέψεις ρε μόνο με φούτερ.

Ναι ισχύει αυτό με το μπουφάν. Αλλά για που φεύγω το πρωί και γυρίζω το βράδυ στο ξενοδοχείο. Με δύο παιδιά φαντάζομαι ότι θα παίζει επιστροφή μέσα στη μέρα.

Είμαι τύπος που φοράει t-shirt ως τον Δεκέμβριο (με layering φυσικά) και πότε αμάνικο (προφανώς). Το αμάνικο του γιατρού όμως είναι “αμάνικο μπουφάν”, σαν γιλέκο ξερωγω. Εκτός αν κατάλαβα λάθος (που δε κάνει διάφορα).

Μια ερώτηση σε ντοπιο δεν βλάπτει ποτέ.

2 Likes