Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Γιατί μόνο backpack? Συνήθως αφήνουν τη μικρή βαλίτσα στην καμπίνα + το backpack, κάτω απ’το μπροστινό κάθισμα. Αν για κάποιο λόγο λέει μόνο ένα item, τότε μπορείς να πάρεις 4 μικρές βαλίτσες

1 Like

Που το ξέρεις ότι έχει 2 παιδιά, μπορεί να έχει 5

2 Likes

Εγώ είπα 2, επειδή έτσι με βόλεψε νόμιζα ότι διάβασα

2 Likes

Τεσπα, πέρα από αυτό με τα carry on, εγώ είχα την εξής εμπειρία, στην επιστροφή από τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι, συνειδητοποίησα πως είχα κλείσει το εισιτήριο μόνο με 1 item, δε θυμάμαι τώρα αν ήταν η βαλίτσα ή αυτό κάτω απ’ το κάθισμα και το συνειδητοποίησα όταν πήγαινα στο αεροδρόμιο και άνοιξα το app της Aegean.

Το σκέφτηκα λίγο και λέω κλαιν, αν μου πουν τίποτα έχω και το gold, έχω και μίλια, θα κλαφτώ και λίγο “μα ρε παιδιά δεν το είδα, σας πρκλ πλ πλ” και στη χειρότερη σκέφτομαι θα πληρώσω εκείνη τη στιγμή την αποσκευή κλαιν. Τελικά δεν το έλεγξε κανείς και μετά κάθισα και σκέφτηκα ότι σε καμία πτήση δε μου έχουν τσεκάρει το εισιτήριο για το αν έχω αποσκευή ή όχι. Το μόνο που έχουν τσεκάρει είναι αν η αποσκευή χωράει στο μαραφέτι τους για τις διαστάσεις.

Προσωπικά πάντα πληρώνω για αυτό που θέλω και το αποπάνω έγινε ως ένα σημείο κατά λάθος, αλλά αν κάποιος νιώθει ρέμπελος μπορεί να το δοκιμάσει, δίνω ένα καλό 80% να μην το καταλάβει κανείς ότι δεν έχει πληρώσει εισιτήριο με 1+1 χειραποσκευές.

2 Likes

Εγώ πάλι δεν θα το πρότεινα καθόλου, εκτός αν πραγματικά το έχεις αποφασίσει ότι το παίζεις. Τα εισιτήρια αναφέρουν τι είδους αποσκευή μπορείς να κουβαλήσεις. Η σύζυγος έχει φάει ένα ωραιότατο 60άρι στο κεφάλι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εσύ κινήθηκες: νόμιζε ότι η τσάντα της (χειραποσκευή) ήταν by default. Δεν συμβαίνει φυσικά σε κάθε πτήση, αλλά στο πρόσφατο ταξίδι προς Νάπολη ή Βερολίνο (δεν θυμάμαι ακριβώς) έπεφτε στοπ στο boarding gate σε όσους είχαν δεύτερη αποσκευή (cabin δλδ) χωρίς να πρέπει. Μία σύντομη ματιά στο boarding pass αρκούσε για τους εργαζόμενους.

Γενικά το θεωρώ μλκ αυτό που γίνεται με τον διαχωρισμό χειραποσκευής/cabin/μία ή δύο/κλπ, αλλά από τη στιγμή που το γνωρίζω εκ των προτέρων, είναι δική μου απόφαση αν θα πάρω το εισιτήριο ή όχι.

Πας και μπαίνεις τελευταίος και πιθανότατα κανείς δεν ασχολείται μαζί σου και με τις αποσκευές σου, αν δεν κουβαλάς κάνα μπαούλο μαζί.

Ναι ρε, εννοειται. Αν πεις “θα κανω το ταδε τρικ, δεν θα με ελεγξουν”, το εχεις παρει αποφαση και ειναι επιλογη σου. Αλλα λεω οτι ειναι μλκ η ολη φαση με τον διαχωρισμο.

Διακόπτω την κανονική ροη για αναφορά στους βιαστικους των αεροπλάνων που σπρώχνουν και αγανακτούν. Οκ, μπορώ να καταλάβω κάποιος να βιάζεται στην πύλη ή τον έλεγχο, μπορεί να χάσει την πτήση. Αλλά κατά την επιβίβαση διάολε, γκουσφραμπα, χαλαρώστε.

6 Likes

Μένω στην Βιέννη και θα σου πρότεινα σίγουρα να πάρεις και μπουφάν.
Ειδικά τις τελευταίες μέρες φυσάει ένα δροσερό ας το πούμε αεράκι που δεν είναι και για χωρίς μπουφάν, ειδικά το απόγευμα.

3 Likes

Ναι ναι! Σωστά μαντεύεις. Δύο παιδιά και αμάνικο μπουφάν εννοώ!
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει, αλλάζουν και οι προβλέψεις του καιρού προς τα πάνω (17 βαθμοί για τις μεσημεριανές ώρες) που δε με βοηθάνε.

2 Likes

Problem solved!! Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με την περίπτωση. :wink:

1 Like

Να περάσετε όμορφα και σε καμία περίπτωση μην πάρετε το cat τραίνο απο το αεροδρόμιο, είναι πεταμένα λεφτά.

3 Likes

Ναι ρε συ, αυτό είπα. Απλώς εμένα σε τόσες πτήσεις όλα τα χρόνια δε μου έχει τύχει ποτέ να δουν το εισιτήριο, όπως και μερικούς άλλους που ρώτησα το ίδιο μου είπανε.

Καλά ρε συ, ουτε εμενα. Βασικα, πώς να ηξερα κιολας οτι υπαρχει αυτη η λεπτομερεια στο boarding pass (και οχι “εισιτηριο” που ανεφερα λανθασμενα). Το εμαθα, ευτυχως χωρις καμια επιπτωση αφου ημουν οκ απο βαλιτσες, σε εκεινη την πτηση για δεν-θυμαμαι-που. Πεταω 30+ χρονια, μολις φετος το εμαθα αυτο χαχαχα. Ενταξει, ολα ειναι θεμα αεροπορικης. Αν σου τυχει σε εταιρια που ειναι γτπκ και βγαζει απο τη μυγα ξυγκι, θα σε κοιταξουν. Αν εισαι τελευταιος, οπως λεει ο Παντελης, δεν θα σε κοιταξουν. Αν αλλαξει ο συνοδος εδαφους στο τσεκ ιν, οπως εγινε στην περιπτωση της συζυγου μου, θα σε κοιταξουν (πριν απο εκεινη περνουσαν οπλα στο αεροπλανο, μολις αλλαξε η τυπισσα αρχισε να τσεκαρει βαλιτσες). Θελει και λιγη “ατυχια” για να σου κατσει.

Ναι, αλλά το αμάνικο είναι καλυμμένο με ραφτά; Αυτό έχει πρωτεύουσα σημασία, τα υπόλοιπα έπονται!

2 Likes

Ποια ειναι αυτη η εταιρεια που δεν το κανει, η Unicorn Airlines;

Πριν χρονια εχω δει μπροστα μου να χρεωνουν μια ολοκληρη βαλιτσα ως υπερβαρο. 16 κιλα επι 16 ευρω το κιλο, 256 ευρω.

Σκατα στις αεροπορικες :stuck_out_tongue:

2 Likes

Συνταξιδιώτες, καλοδεχούμενο κανά τιπ για Βαρκελώνη. Κυρίως όχι τι θα φάμε & θα πιούμε, αλλά που.
Για αξιοθέατα κλπ, πάνω κάτω θα τα βρούμε.
Αν υπάρχει τώρα κάτι ιδιαίτερο κι όχι πολύ τουριστικό, ευχαρίστως να το τσεκάρουμε στο 3μερο/4μερο που θα έχουμε διαθέσιμο.

Και κανά δισκάδικο δλδ, γιατί όχι.

Χμ, ρε σεις, αν θυμαμαι καλα, αναφεραμε πολλα τιπς για Βαρκελωνη πριν μερικους μηνες. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχα προτεινει μια πολυ ωραια μπυραρια στην οποια με πηγε μια φιλη, κοντα στη Μπαρτσελονετα. Αλλα δεν βρισκω τπτ τωρα. Δεν ειχα πολλα τιπς, αλλα ειχαν γραφτει αρκετα εδω. Θα το ψαξω καλυτερα σε λιγο.

@Lupin στο μεταξύ σου χρωστάω ένα χάρτη Βενετίας. Τον είχα φτιάξει για τη φίλη μου, είναι “συμπληρωματικός” 3-4 μέιλ που της είχα στείλει με όλα όσα πρέπει να ξέρει. Μετά έφτιαξα τον χάρτη για ευκολία. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για να μεταφέρω εκείνες τις πληροφορίες στον χάρτη, αλλά αν στείλεις ένα email account στο πμ, θα σου προωθήσω εκείνα τα infos (+ όσα βρήκα εγώ όταν πήγα).

1 Like

:star_struck: Τέλειο, θενκς!!!
Φοβερό timing btw, τώρα σε λίγο θα σηκωνόμουν να ψάξω ξενοδοχείο (να τελειώσουν οι Bucks μια πρώτα :stuck_out_tongue: )

1 Like

Και για ξενοδοχεια εχουμε ινφο, πληροφοριαι εντος.

1 Like