Από την πρόσφατη εμπειρία μου στην Βαρκελώνη αυτό που κάναμε εμείς ήταν ανάλογα το αξιοθέατο της ημέρας να βρίσκουμε φαγητό εκεί κοντά. Έτσι μετά το πέρασμα από τη Σαγκράδα Φαμίλια κάτσαμε σε μια Ιταλική Πιτσαρία με θέα το μνημείο. Η όταν πήγαμε στο Ισπανικό Χωριό προτιμήσαμε να φάμε εκεί σε ένα από τα αρκετά που έχει. Γενικά οι τιμές στην εστίαση εκεί είναι πιο τσιμπημένες από Ελλάδα. Θα σας έλεγα να αποφύγετε να φάτε γύρω από την Λα Ραμπλα γιατί εκεί πιάνουν κώλους και το φαγητό δεν αξίζει. Επειδή μέναμε λίγο έξω από το κέντρο, κοντά στο Καμπ Νου βρίσκαμε επίσης ωραίες περιπτώσεις για φαγητό κοντά μας. Α και αν πετύχετε στον δρόμο σας κεμπάπ Μουσταφά (τουρκική αλυσίδα) χτυπήστε το άφοβα, χορταστικό σάντουιτς με γύρο κοτόπουλο.
Τώρα για αξιοθέατα έχει άπειρα, με Σαγκράδα Φαμίλια να επιβάλλεται να μπείτε μέσα, οπότε κλείστε εισιτήρια νωρίτερα. Η επίσκεψη σε κάποιον από τους πύργους της είναι έξτρα αλλά δεν λέει και πολλά. Πάρκο Γκουελ θα πρότεινα αν πάτε, να πάτε με ξεναγό. Ισπανικό χωριό ίσως καλύτερα να το επισκεφτείτε βραδάκι που μπορεί να παίζει και κάνα λαηβ. Πέρασμα από λιμάνι και άγαλμα Κολόμβου, ποδήλατο στην Μπαρτσελόνετα, αψίδα του θριάμβου, βόλτα στην Γοτθική συνοικία, επίσκεψη αν θέλετε σε Κάσα Μπατλο και Κάσα Μιλά - όπου έχει ένα καφέ ακριβώς στην είσοδο αν θέλετε να αραξετε. Γενικά κινηθηκαμε πολύ με τα πόδια αλλά και με το μέτρο, το οποίο τα Σάββατα λειτουργεί όλη την νύχτα.
γεια σας γεια σας!
Έκλεισα το επόμενο ταξιδάκι για Αμβούργο. 27/2 με 3/3 (καθαρά Δευτέρα).
Έχει κανείς συμβουλές για περιοχές για διαμονή; Βλέπω για St Pauli και St Georg πχ αλλά δεν ξέρω που βολεύει καλύτερα.
Προτάσεις για αξιοθέατα, προτάσεις για μπαρ κλπ; (είδα τυχαία ένα στο maps που λέγεται Gun Club και λέω να πάω ελπίζοντας ότι θα τιμάνε τον Jeffrey Lee Pierce) και φυσικά προτάσεις για δισκάδικα!
Επίσης πετυχαίνω ματς St Pauli - Borussia Dortmund και θα προσπαθήσω να κλείσω για να πάω.
Είναι μια ξαδέρφη μου Αμβούργο μόνιμα, θα της στείλω ένα μήνυμα να μου πει μερικές προτάσεις για διάφορα - είναι βέβαια η φάση της λίγο πιο “ελεγκάντ” από εμάς εδώ τους Ούννους still παρά το καθόλου (αν και όλο και κάποιος άλλος από εδώ θα έχει πάει προς τα εκεί, με προτάσεις πιο στα μέτρα μας)
για καμιά υπόγα σωστή πάω στο Αμβούργο, αλλιώς θα πήγαινα Βιέννη
πλάκα κάνω προφανώς! κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη. ευχαριστώ ταξιδιώτη Λουπεν!
To Ναυτικό μουσείο είναι world class level, αν είσαι καραβολάτρης σαν εμένα. Δεν έχω πάει…χαχα…
Η φιλαρμονική στο λιμάνι τα σπάει για βόλτα, όπως και γενικά βόλτα στην πόλη με τα ατελείωτα κανάλια. Σε αυτά έχω πάει, ξανά χαχα…
Έκατσα 5 ώρες και το ευχαριστήθηκα. Και πρέπει να ξαναπάω.
St. Pauli και εισιτηρια = good luck with it. Και ειδικα στη Μπουντεσλιγκα, εγω ετυχε να δω με προσκληση πριν καμια 12ετια και στη Β’ κατηγορια.
Ριξε μια ματια εδω για αξιοθεατα. Ειχα φτιαξει πριν μερικους μηνες μια προχειρη και γρηγορη λιστα με 9 sightseeing spots για εναν τυπο, οποτε δες λιγο τι παιζει. Νομιζω οτι ειναι “ανοιχτος” ο χαρτης, αλλα αν οχι, πες μου να σου δωσω access ξερωγω.
5ο ταξίδι σε εξωτερικό μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια → ευχαριστώ όλους παραπάνω που έδωσαν τα φώτα τους με προτάσεις και info.
Γενική εικόνα → ε, έχω ξαναπάει άλλες 5-6 φορές, όλες όμως σαν φοιτητής το 2009-2010 οπότε η προσμονή ήταν τεράστια γιατί ανέκαθεν μου άρεσε υπερβολικά πολύ σαν πόλη + ήταν πολύ alligned με τη φάση μου. Και τελικά όχι μόνο δεν απογοητεύτηκα αλλά exceeded my expectations by far το όλο ταξίδι, μιας και Λονδίνο και Βερολίνο = μακράν οι 2 καλύτερες πόλεις που έχω επισκεφτεί + οι by definition πιο suitable για εμένα πόλεις που θα μπορούσα να ζήσω για πάντα.
Έμενα κοντά σε Kensington Gardens και δίπλα σε Notting Hill Gate/Queensway, οπότε το Notting Hill πχ ή Hyde Park τα έλιωσα (Notting Hill είχα μείνει και άλλες φορές παλιά οπότε ήξερα κάπως και την περιοχή), βολεύει full αν κάποιος θέλει να μείνει κοντά στο κέντρο - δεν έχει θέμα με τον πολύ κόσμο (ήταν αρκετά ήσυχα εκεί που μέναμε btw) - θέλει εύκολη πρόσβαση σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό. Πολύ όμορφη περιοχή, ακριβούτσικη αν κρίνω από τα σπίτια + τα αυτοκίνητα των κατοίκων αλλά έχει και τον εναλλακτικό κάπως αέρα της σε σημεία (και οκ, Portobello κτλ εκεί δίπλα έχουν πάρα πολλά μαγαζιά να βγεις, να φας και να ψωνίσεις).
Καιρός επίσης καλός - κρύο έτσι και έτσι, βροχή ούτε στάλα, 0 ήλιος για 5 μέρες και ομίχλη → ότι καλύτερο δηλαδή για Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.
Τα προσωπικά μου highlights + φωτόζ (κλασσικά με το κινητό και ψιλό-ότινάναι, οι καλές με την κάμερα, που βαριέμαι τις περάσω τώρα ):
-
Les Miserables σε Sondheim Theatre
Συγκλονιστική εμπειρία με κάθε πιθανή σημασία της λέξης - δεν έχω ξαναδεί από κοντά κάτι τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό, που παράλληλα να δουλεύει σαν ρολόι και να αποδίδει σε τέτοια υψηλή κλίμακα.
Φανταστικό cast, φοβερές φωνές, φοβερή σκηνοθεσία και συνολικά εξαιρετική παραγωγή - το προτείνω ανεπιφύλακτα στον οποιονδήποτε - του αρέσουν ή όχι τα musical, εδώ μιλάμε για εμπειρία ζωής.
Ήμουν ανέκαθεν φαν του βιβλίου αλλά και του θεατρικού από πολύ μικρή ηλικία -το να το δω live ήταν πάντα σε υψηλή θέση στο checklist μου- αλλά δεν ήμουν με τίποτα προετοιμασμένος για αυτό που είδα εν τέλει.
Εννοείται sold out, φωτός δεν πήρα γιατί δεν επιτρεπόταν, 3 ώρες έργο και μου φάνηκε σαν μισάωρο - το έβλεπα καπάκια αν γινόταν την επόμενη μέρα. Τιμές οκ, τσουχτερές (ήταν ένα 150άρι το άτομο σε εξώστη στο πλάι μπροστά/που έχανα ελάχιστο από τη σκηνή κάτω αριστερά, αλλά αν είχα βρει καλύτερες και πιο κεντρικές -και ακριβές- θέσεις θα της έκλεινα ξανά χωρίς δεύτερη σκέψη)
-
Τate
Το Tate είναι γενικά εμπειριάρα, ειδικά δε αν πετύχεις καλή έκθεση (που ακόμα και αν όχι, τα free exhibitions είναι ικανά να σε καθηλώσουν για ώρες). Έχω πάει άλλες 2 φορές, τώρα όμως ήξερα από πριν ότι έχει έκθεση που με ενδιαφέρει και ευτυχώς την πρόλαβα → αφιέρωμα στον Mike Kelley (οι περισσότεροι τον ξέρετε λογικά από το εξώφυλλο του Goo των Sonic Youth).
Πρέπει να έφαγα 4 ώρες μόνο για την έκθεσή του και άλλες 2-3 στο υπόλοιπο μουσείο, totally worth it.
Συνδυάστηκε επίσης με μια πρωινή βόλτα σε St. Paul και τριγύρω περιοχή + millenium bridge μετά για μουσείο, οπότε εξαιρετικά!!
-
Οι βόλτες - το… Λονδίνο βασικά
Όρεξη να έχει κανείς να περπατάει Λονδίνο, να μπαίνει σε υπαίθρια markets, αγορές, μαγαζιά, pubs, πάρκα κτλ: City, Covent Garden, Soho, Piccadilly, Oxford C, Buckingham, Westminster/Big Ben/Eye, Waterloo, Kensington park, Hyde Park, Notting Hill, Brick Lane κτλ κτλ κτλ, βόλτες όλη μέρα πάνω κάτω πάνω κάτω (έγραφα 25 με 30 χιλιόμετρα τη μέρα btw). Φοβερά μέρη, πολλά ιδιαίτερα σημεία, γενικότερα μια ομορφιά
Φαγητό:
Τίμησα Lord Nelson που είχε προτείνει ο @eviL και μετά, σε πείσμα της κεράς τιμήσαμε αρκετές pubs που έβρισκα σε οδηγούς κτλ -πιο “ιδιαίτερες” anyway- στις οποίες έπαιρνα ότι πιο αγγλικό μπορούσα (πλέον 2-3 pints) για να κάνω recreate the memories. Η κερά δεν τρελάθηκε -λογικό γιατί ήθελε πιο fusion πράγματα, πιο ιδιαίτερα- αλλά μου έκανε τη χάρη και ακολούθησε.
Δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, μάλλον μελλοντικοί επισκέπτες της πόλης που δεν θέλουν να αναλωθούν σε “συμβατικές” pub-ίσιες επιλογές, ας αναζητήσουν αλλού προτάσεις - εγώ τερμάτισα το γραφικόμετρο στο κομμάτι αυτό (proud of it though).
Α όχι, τελευταία μέρα πήγα σε μια γαμάτη pub - μπυραρία στο Waterloo, post punk μέχρι sonic youth και Swans η φάση (κοντά σε Grafiti tunnel) → Vaulty Towers, με μια γαμάτη υπόγα, προτείνεται.-
Low keys:
Soho το βράδυ, δη περίοδο Χριστουγέννων.
Όχι.-
Καλύτερα Μάλια ή Φαληράκι.-
Αυτά, so long London με εμένα και έναν μικρό Banksy κοντά στο σπίτι - 'till next time
Αεροπλάνο:
Πηγαιμός:
Ξυπνάω χεσμεντέν εντελώς (κλασικά) να πάω αεροδρόμιο. Μπαίνω μετρό (είπα να μην πάρω αμάξι γιατί… βασικά ξέχασα να κλείσω πάρκινγκ και δεν έβρισκα τελευταία στιγμή) λέω ας ακούσω μουσική να χαλαρώσω - σκάω Massive Attack medley να μπω σε mood.
Βγαίνουμε από τα τούνελ, πιάνω σήμα - ας δω τώρα all possessions κανένα από τα χτεσινά ματσάκια NBA να χαλαρώσω ολοκληρωτικά, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ μπω να δω καμιά είδηση → αεροπλάνο πέφτει στο Καζακστάν.
…
Τεσπά, 2 ώρες μετά, ένα ολόκληρο (πρώτη φορά) xanax και ανελέητο σπάσιμο νεύρων σε κερά Λούπενα, μπαίνω αεροπλάνο. Μπες με το δεξί της κάνω ->μπαίνει αριστερό. Παρατείνεται η αγωνία. Απογειωνόμαστε → 45 λεπτά αναταράξεις σερί → να θέλω να πηδήξω στο κενό.
Ανακοίνωση από μεγάφωνο → “αν υπάρχει γιατρός να ειδοποιήσει τις αεροσυνοδούς” γιατί κύριος 10 καθίσματα μπροστά μάλλον αγχώθηκε, ξέρασε και έγινε άσπρος σαν πανί. Τον φέρνουν πίσω μου ακριβώς (γιατί άδεια σειρά) και somehow εμπλέκομαι στο να τον βοηθήσω -με μια συλλογή χαπιών για κάθε πάθηση που κουβαλάω μαζί μου.
Ε νταξ’ slap my ass and call me Sally ξέρωγω!
Επιστροφή:
Full χαλαρός γιατί έχω περάσει γαμάτα + πάλι ολόκληρο xanax και δη αρκετά νωρίτερα να με πιάσει καλά, με μια ελαφρά ανησυχία για την ομίχλη -που μας ξεκαθάρισαν όμως ότι αφορά πτήσεις εσωτερικού το ζήτημα.
Κοιτάω κινητό όταν είμαι ακόμα tube → αεροπλάνο έπεσε σε Κορέα.
Ε ά γαμήσου λέω, ας πέσουμε να πεθάνουμε όλοι να τελειώνουμε!!!
Μπαίνω μέσα αεροπλάνο → φίσκα κόσμος → 3 ώρες πτήση, δεν κούνησε ούτε καν στη προσγείωση, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που τα γαμωσταυρίδια και το άγχος μου εισακούστηκαν από μια ανώτερη δύναμη και ευτυχώς γυρίσαμε τόσο ομαλά.
Overall, σκατά χρονική συγκυρία για αεροπλάνο και για όσους το φοβούνται όπως εγώ - STILL, τα κατάφερα .
Για υπερατλαντική πτήση δυστυχώς έχω πολύ μέλλον ακόμα.
Aυτά λοιπόν, Βενετία it is τον Μάρτιο και κλείσαμε από ταξίδια προς το παρόν - το βλέπουμε ξανά στη πορεία πλέον!
[quote=“Lupin, post:1770, topic:7910”]
Overall, σκατά χρονική συγκυρία για αεροπλάνο και για όσους το φοβούνται όπως εγώ - STILL, τα κατάφερα .
[/quote] STILL, τα κατάφερα κρατάς αυτό και ετοιμάζεσαι για Βενετία! Μπράβο ρε Lupin!
(δεν σε έχω ξεχάσει εσένα btw για Αμβούργο, ακόμα στο περίμενε με έχει η ξαδέρφη μου - κάνω ένα reminder επί της ευκαιρίας)
κάνε και σε μένα ένα reminder γιατί το είχα ξεχάσει κι εγώ
ρε συ έβγαζες τόσα χιλιόμετρα με martens αρβύλα;;
Martens φοράω από τα 18-19 συνέχεια (ειδικά δε σε μικρότερη ηλικία, παντώς καιρού και εποχής), ψηλά, χαμηλά, τα πάντα. Δεν με ενοχλούν σχεδόν καθόλου για περπάτημα πλέον - έχω και κάτι καλές σόλες σιλικόνης μέσα και είμαι κομπλέ.
Είχα και κάτι καμπεράκια αλλά λόγω κρύου δεν τα έβαλα παρά ελάχιστο.
(τώρα είμαι με κάποιες φουσκάλες κτλ βέβαια γιατί όντως το τερμάτισα αλλά → στυλ πάνω από όλα
)
Μλκ πώς σε αντέχει στα ταξίδια? Αν εσύ παίρνεις Xanax αυτή θα θέλει Valium!!!
Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου παρεπιπτόντως με υγεία!
Χρυσό κορίτσι, επιβεβαιώνω
Συμπέρασμα, μην διαβάζετε ΠΟΤΕ ειδήσεις πριν πετάξετε. Ή τέλος πάντων, μην κανονίζετε να πετάξετε ίδια μέρα με τον Λούπεν.
Η φωτο του Tate με γονατισε, ειναι απο τα πιο ομορφα industrial μερη που εχω δει. Σκεφτομαι να κλεισω ενα τριημερο καποια στιγμη (φτηνα) μεσα στο ετος, μπορει να πηγαμε περυσι με τοξικο, αλλα η συζυγος εχει να παει πολλαααα χρονια, οποτε ειναι ωραια ευκαιρια.
@Lupin γελασα πολυ με τα του αεροπλανου, εισαι μπελαδομαγνητης, ευγε.
Βενετια, αχχχχχχ. Πότε, πότε, πότε θα ξαναπάω. Σκεφτομαι ομως να βαλω 2-3 μερες μεσα στο ετος για Ρωμη, Πολη, Βερολινο και ισως Μαδριτη. Επισης, η συζυγος θελει Λισσαβονα, αλλα αυτη με τη σειρα της θελει μερες. Οπως τα σκεφτομαι, αν ειμαστε καλα και τυχεροι, μεχρι το 2026 θα εχουν “απλωθει” τα παραπανω.
40 χρόνια έτρεμα το αεροπλάνο (όχι να μπω, να ακούσω την λέξη καν), τώρα το ξεπέρασα και λατρεύω. Μετά από Βιέννη Βουδαπέστη και 3 φορές Λονδίνο (και μια τσόντα πτήση για Κύθηρα), τις επόμενες μέρες θα βρίσκομαι Βαρκελώνη με φίλη να δούμε motionless in white (no comment please).
Αν κάποιος έχει να προτείνει οτιδήποτε, μουσικό related και μη, εδώ είμαι να το ακούσω/διαβάσω.
Θενκς.
Εκλεισα Ρωμη για 3-6 Μαιου. Καλα ως εδω. Παω να τσεκαρω εισιτηρια για Βατικανο, sold out στις 3, κλειστο (Κυριακη) στις 4, ΜΟΝΟ στις 17.30 (latest admission tickets) στις 5. Εκλεισα αρον αρον, αντε τωρα να δω τι θα προλαβω να δω σε 2-2,5 ωρες. Ευτυχως εχω ξαναπαει (πριν πολλα χρονια), θα φαμε χρονο και στην εισοδο (ευτυχως εχω skip the line, @Lupin δωσε ινφο τι κανουμε, μπας και γλιτωσουμε κανενα 5λεπτο).
Με την ευκαιρια ξαναδιαβαζω τα τιπς απο την περιοδο που ο Lupin ζητουσε… τιπς, γελασα ατελειωτα (ξανα) με την αεροπειρατια. Σημειωσα οσα γραψατε, κανω εξτρα ερευνα για τον επομενο εναμιση μηνα, συντομα ελπιζω να εχω και χαρτη Ρωμης διαθεσιμο.
Κανα tip για Βουκουρεστι; Φτανω 22 Μαρτιου βραδακι, 23 θα εχω free ολη την ημερα, 24 απο απογευμα και μετα θα απολαμβανω Godsmack και σια και φευγω 25 μεσημερι. Προλαβαινω να δω τιποτα;
skip the line θυμάμαι πέρυσι το Πάσχα δεν κάτσαμε πάνω από 15 λεπτά στην αναμονή για τη σειρά μας - προχωράει η ουρά όσων έχουν skip the line μπάλα.
Σε 2 ωρίτσες οκ, τροχάδην το γυρνάτε πάντως - νταξ κανονικά θέλει ένα 5ωρο - 6ωρο μέστο νερό
Δεν ξέρω τώρα με νέο Πάπα loading βέβαια πως θα είναι η φάση αναμονή-ουρές-ασφάλεια κτλ
να λες πάλι καλά που δεν τονε ΓΑΜΗΣΑ
τεσπά, μην συγχυστώ τώρα → Tonnarello Paglia σε Trastevere ε -