ρε συ @Lupin είσαι ο happy traveler του forum πάντως. σε παραδέχομαι! όλοι tips δικά σου διαβάζουν/ζητάνε
Tartufo και affogatto στο Tre Scalini (αν υπάρχει ακόμα βέβαια, έχω χρόνια να πάω) στην piazza navona.
edit υπάρχει (https://www.trescalini.it/en/)
Κοιταξε, 17.30 ειναι το τικετο μας. Εχει διαφορετικες σειρες για καθε time slot, οπως εχω δει σε μουσεια αλλων πολεων.
Σκεφτομαι μηπως γκουχ, κανω λαθος, γκουχ και παω εκει στις 17.10 ξερω γω. Αν μπω στην ουρα και φτασω στις 17.20 στην εισοδο, θα με διωξουν;
Ρε συ, το ξερω, δυο φορες εχω παει. Και να σου πω, review θα κανω… Αλλα κλεινει στις 20.00 και διαβασα οτι σε διωχνουν μιση ωρα νωριτερα, αρα 19.30 μπορει να αρχισει η μουρμουρα. Συνεπως εχω 2 γεματες ωρες κι αν κλεψω λιγο πριν-λιγο μετα, θα γινουν 2.15 ξερωγω.
Αυτα θελω! Ψαχνω να βρω τις προ 15ετιας σημειωσεις μου, αλλα καταλαβαινεις…
ΕΔΙΤ:
Το εχω ηδη προσθεσει, εκανα “ερευνα” στο νημα
Λοιπον, κοιταξε πώς μου εχει κολλησει η φαση: θελω να δω Ρομα-Φιορε, αλλα αυτο το ματς ειναι ακριβως μεταξυ των ημερομηνιων για ημιτελικους Κονφερενς (σορι βαζελακια μου, αλλα περναει εσας η Φιορε, πεφτει πανω σε Τσελιε-ΑΠΟΕΛ, περναει κι απο εκει), οποτε το κοβω για αναβολη.
Βλεπω τι παιζει με Φραγκι αυτη την περιοδο, λεω μην μπλεξουμε με υπερυπερτουρισμο αν τυχον γινει η στραβη και δεν μπορουμε να δουμε και τα μουσεια του Βατικανου.
Αυτα για αρχη…
ναι, είμαι 99,999% σίγουρος ότι δεν θα σας αφήσουν, μην το ρισκάρετε καλύτερα και χάσετε χρόνο έτσι
θα επανέλθω με 1-2 προτάσεις για φαΐ - δυστυχώς λόγω κάποιων αντιξοοτήτων (εγώ στα πρόθυρα απονεύρωσης, η κερά μου με διάστρεμα κούτσαβλη) δεν επενδύσαμε πολύ σε φαγητό και δεν το ψάξαμε όσο θέλαμε… παρ’ όλα αυτά έχω 2-3 καλά μαγαζιά, σαν το παραπάνω (θέλει κράτηση αλλιώς τρελή αναμονή) που μας άρεσαν, όχι τίποτα ψαγμενιές ή εντελώς μη τουριστικά αλλά πολύ legit overall/έως και κάτι παραπάνω
νταξ’ θεωρώ ότι έχω κάνει ένα πολύ δυναμικό μπάσιμο στο travelling άθλημα (δη για τα μέχρι προσφάτως δεδομένα μου)
Summary
αν και όλο αυτό είναι ελαφρώς ανορθόδοξο - δεν πάω ακόμα στοχευμένα σε κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα (κανένα live, κανένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, καμιά έκθεση, κάποιο συγκεκριμένο μνημείο/μουσείο/κάτι κτλ που βλέπω τους περισσότερους από εσάς) και είμαι ακόμα στην έξαψη του “ας δω κάτι διαφορετικό πρώτη φορά στη ζωή μου, τώρα που μπορώ πλέον να κάνω ένα ταξίδι με αεροπλάνο σχετικά πιο ανώδυνα”.
Ελπίζω να συνεχιστεί το happy travelling για λίγο καιρό ακόμα και να περάσω και στο επόμενο στάδιο σιγά σιγά - ήδη παραλίγο να κλείσω Πράγα Springsteen το καλοκαίρι αλλά με πρόλαβαν δυστυχώς κάτι υποχρεώσεις εδώ και το πλάνο έφαγε Χ
Για επόμενο ταξίδι, έχω φάει τρελό βέτο ( ) για οτιδήποτε άλλο πλην Παρισιού - μετά και από αυτό, ελπίζω το επόμενο ταξίδι να είναι θεματικό (ιδανικά, κάνα Φεστιβάλ κινηματογράφου Βερολίνου, Καννών ή Βενετίας)
Οικογενειακό ταξιδι Βουδαπέστη στις 24 Μαρτίου για 4 μέρες. Ακούω προτάσεις
Πράγματι κάνεις βήματα στο μπάσιμο ενίοτε.
Να πάτε στη Villa Borghese και στην Πινακοθήκη της, εάν προλάβετε.
Εννοείται κορίτσι, ευχαριστώ! Ένας από τους βασικούς λόγους που ξαναπάω Ρώμη μετά από 15 χρόνια. Να δω το Βατικανό με άλλα μάτια, να περπατήσω off the beaten path σε συνοικίες εκτός κέντρου και να επισκεφθώ τα δύο σύγχρονης τέχνης που έχει η πόλη (για το ένα δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι είναι καλό, αλλά κλαιν) και την πινακοθήκη. Α ναι και το palazzo barberini, εχει Καραβάτζιο
@Primordial_hordes είσαι λίγο άτυχος επειδή θα φτιάξω χάρτη για τη φίλη μου, αλλά δεν προλαβαίνω ως τις 24 Μαρτίου. Παρ’ όλα αυτά, μπορώ να σου στείλω τα τιπς που έχω πρόχειρα. Θέλεις να στείλεις με ένα πμ πού θα μείνετε (παίζουν παιδιά; καλό να ξέρω, έχει περπάτημα η πόλη) και τι γουστάρετε να κάνετε;
αν και είναι αργά τώρα, αλλά ας πάρω μια γνώμη από τους έμπειρους. έκλεισα για Βερολίνο μέσω Φρανκφούρης στο πήγαινε και μέσω Μονάχου στο γύρνα. 65 λεπτά η ανταπόκριση στη Φρανκφούρτη, 100 λεπτά στο Μόναχο. οι πτήσεις με Lufthansa.
θα είμαι οκ, έστω και με τρέξιμο ή θα είναι πολύ αγχωτικό;
Εφόσον είναι πτήσεις transit που έκλεισες με την ίδια εταιρία (lufthansa) δεν έχεις να φοβηθείς τπτ. Είναι δική τους υποχρέωση να σε βάλουν στο αεροπλάνο (προφανώς όχι να πας για καφεδάκι και να σε ψάχνουν). Επειδή όμως στο πήγαινε είναι εσωτερική πτήση, ακόμη κι αν για κάποιον λόγο χάσεις την προγραμματισμένη (μία ωρα έχεις), θα σε βάλουν στην αμέσως επόμενη. Κλάιν.
Σε κάθε περίπτωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, μία ώρα είναι “πάρα πολύ” αφού μιλάμε για ίδια εταιρία. Αν ανησυχούσα για κάτι στη θέση σου, θα ήταν αν προλάβουν να αδειάσουν τις βαλίτσες σου από το ένα αεροπλάνο και να τις βάλουν στο άλλο. Αν είσαι με hand luggage, κανένα πρόβλημα. Αν δώσεις όμως για τσεκιν, βάλε ένα εσώρουχο, ένα παντελόνι και μία μπλούζα στην τσάντα που θα έχεις μαζί σου στην καμπίνα.
Για την επιστροφή δεν σε νοιάζει, θα γυρίζεις σπίτι σου. Άσε που έχεις μιάμιση ώρα εκεί…
Edit: έχω μείνει στο Kempinski Φρακνφούρτης, σε πτήση επιστροφής από Παρίσι σε Αθήνα μέσω Γερμανίας, με Lufthansa. Εκτός του ότι δεν θα μπορούσα να πληρώσω ποτέ αυτό το δωμάτιο που μας έδωσαν για διανυκτερευση, καθως χάσαμε την τελευταία πτήση, ήταν αστείο να τρως στο cigare room του ξενοδοχείου, να έχεις προσωπικό μπουρνούζι και παντόφλες για ένα βράδυ και να ξυπνάς το πρωί με τον φυσικό ήχο από τα βατράχια που ζούσαν στη λιμνούλα μπροστά στο ξενοδοχείο, μέσα στη φύση και εν μέσω ομίχλης. Lufthansa ftw
ευχαριστώ πολύ!!
με χειραποσκευή θα είμαι και δε θα πάω για καφέ
απλά με ανησύχησε το μέγεθος του αεροδρομίου και το πόση απόσταση πρέπει να κάνω (και ξέρεις 10 λεπτά να αργήσει η απογείωση, 10 λεπτά να ανοίξουν οι πόρτες, έφυγε ο μισός χρόνος). και εφόσον είναι και εσωτερική παίζει η επόμενη να είναι μαξ στο δίωρο ξερωγω… οπότε μικρό το κακό.
Το πιθανοτερο ειναι οτι θα σε ενημερωσουν και εντος του αεροπλανου. Επισης, μπορεις να ενημερωσεις εσυ την αεροσυνοδο (που θα ενημερωσω αντιστοιχως την εταιρια σε Φρανκφουρτη/Μοναχο). Αλλα δεν βλεπω τον παραμικρο λογο ανησυχιας, ειδικα απο τη στιγμη που δεν εχεις βαλιτσα. Βερολιναραααααααααααααααααα! Σε ζηλευω ηδη
Πού κάνουμε report?
σε ποιον από όλους;;;
ΣΕ ΌΛΟΥΣ!!!
Ολοι report τωρα!!!