Μα τι μπιφ ; Από τα καλύτερα ταξίδια μου ήταν πέρυσι Φλωρεντία Βενετία Σαν Μαρίνο κλπ …όλα υπέροχα ήταν
Εκτός αν εννοείς τίποτε άλλο , πχ Φλωρεντία vs Βενετία όπου σαφώς ψηφίζω Φλωρεντία
Εντιτ : Βενετία ούτε εγώ είχα μυρωδιές. Πήγαμε 16 Ιουνίου αν θυμάμαι καλά. Και Σάββατο χαχαχα. αλλά ήταν καλύτερα απ’ ότι περίμενα από θέμα πολυκοσμίας. Κινήθηκα μια χαρά
Ok, μπορει να κανω λαθος και να νομιζα οτι δεν σου αρεσε. Μαλλον θα ηταν αλλος που μου το ειπε, απολοτζιζ
Τις περισσοτερες φορες λεω ναι. Η Φλωρεντια έχει έναν μαγικό ανεμο (τεχνης), είναι ένας πίνακας ζωγραφικής από μόνη της. Αλλες ομως, μπορει και οχι. Η ομορφια της Βενετιας βρισκεται σε… πώς να το θεσω;… στο γεγονος οτι καθε γωνια της ειναι μια νεα αναμνηση. Και οτι ειναι ενα νησι που δεν ειναι νησι, αλλα ειναι νησι.
Νταξ, αστο. Δεν ξερω. Οπως το εγραψε ο @Lupin στο κειμενο του: memories για 100 χρονια.
Ψιτ, σε εναν μηνα θα ειμαι Ρωμη. Βαλτε τιπς για φαγητο (κυριως) και ποτο. Οι μισοι εδω μεσα εχετε παει πιο προσφατα απο εμενα. Τα τιπς που ειχατε δωσει στον Lupin πιο παλια εχουν ηδη καταγραφει, αλλα τελικα αυτα για την εξοδο δεν ηταν πολλα. Ριξτε τιπς, με διευθυνσεις και τηλεφωνα.
Ενόψει ταξιδιού στη Ρώμη σε περίπου ένα μήνα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιο γραφείο ή υπηρεσία ξενάγησης για το Βατικανό ιδανικά συνδυασμό της Καπέλα Σιστίνα/μουσεία κ του Αγίου Πέτρου ώστε να μην περιμένουμε στις ουρές κ να έχουμε ξενάγηση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σε λιγοτερο απο μηνα θα ειμαι εκει, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις τα guided tours που προσφερει το ιδιο το σαιτ του Βατικανου οταν κλεινεις εισιτηρια ονλαιν; Επισης, κλασικη υπηρεσια (που εχω χρησιμοποιησει στη Ναπολη και αρκετοι γνωστοι μου σε αλλες πολεις) ειναι το getyourguide. Θελει απλως καλο διαβασμα σε κριτικες αλλα και στο itenary.
Κάιντ ριμάιντερ, για να μην εχουμε αλλα ντραβαλα εδω μεσα…
Εχω κλεισει 5 ξενοδοχεια στη Ρωμη, το ενα χειροτερο απο το αλλο και πρεπει να αποφασισω ποια θα ακυρωσω, ενω παραλληλα ψαχνω για καμια ευκαιρια. Ε, τι πιο ταιριαστο απο το να πεθανει ο Φραγκισκος σχεδον οταν θα παω εγω εκει; Κοσμος, αυξημενες τιμες, why not;
Ενταξει, θα εχει την πλακα του νομιζω. Θα ειμαστε πολυ κοντα στο ξεκινημα των διαδικασιων εκλογης, δεν ειναι και κατι που ζεις καθε μερα. Μπορει να σας γραψω πρωτος habemus papa ή μπορει να δω τον Τομπιας, ποιος ξερει.
Κλείστηκε και η Νάπολη για τον Οκτώβρη! Πέμπτη 9 με Δευτέρα 13
Λογικά το τελευταίο για το 2025 - εκτός αν προκύψει κανα λάηβ ή κανα ματς της ΑΕΚΑΡΑΣ!
Και επειδή μου αρέσει να τα κλείνω όλα νωρίς, έχει κάποιος κατά νου κάποιο κατάλυμα (ξενοδοχείο κατά προτίμηση ή πολύ vfm airbnb);
Για τα υπόλοιπα θα ενοχλήσω προς το καλοκαίρι
Και καλα κανεις. Ειναι δυσκολη πολη η Ναπολη για διαμονη. Σου εχω αξιοπρεπες οικογενειακο ξενοδοχειο, με εξαιρετικους ιδιοκτητες. Θα επανελθω διοτι τωρα δεν μπορω.
Κλεισε δωματιο για τις μερες που θελεις, με δωρεαν ακυρωση, να το εχεις προχειρο. Για να εχεις ενα μετρο συγκρισης, ειχα πληρωσει 240 ευρω (μειον μια εκπτωση του booking) για δικλινο, 3 βραδια, στο τελος Ιανουαριου περυσι (2024). Τον Οκτωβρη, θεωρω πως ο,τιδηποτε λίγο πανω απο τα 300 ευρω θα ειναι καλη τιμη. Εννοειται με πρωινο.
Αν θελεις ινφο για τις περιοχες και τα διαθεσιμα καταλυματα της Ναπολης, ριξε ενα μνμ και θα βοηθησω οσο και αν μπορω.
Χαιρετώ !!! Μέσα Ιουνίου ταξίδι με οικογένεια (11 ετών αγόρια) Φλωρεντία…Εκτός των κλασσικών αξιοθέατων έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ; (πχ είδα για διαδραστικό μουσείου Leonardo Da Vinci, μουσείο ποδοσφαίρου κοντά στο γήπεδο της Φιορεντίνα). Για pizza/παγωτό επίσης κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ !!!
Ουφ, ειχα παει το 2023 (και παω τωρα αν μου κλεισετε εισιτηρια), αλλα πρεπει να αναζητησω τις σημειωσεις μου. Εχει παρα πολλα πραγματα εκει για τοσο μικρο μερος. Το παγωτο ειναι το μονο που δεν θα σε απασχολησει, αυτο που εχει πεσει στον δρομο και εχει πατησει καποιο μικρο φορτηγο, κατα πασα πιθανοτητα καλυτερο απο ολα οσα εχεις φαει εδω.
Καθε γωνια εχει παγωτο, ωστοσο στην κεντρικη αγορα εφαγα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ κανιολι που εχω φαει ποτε. Κι εχω δοκιμασει σε ολες τις ιταλικες πολεις που πηγα. Μετανιωσα που δεν μπηκα στον καθεδρικο, παροτι ολοι μου φαινονται ιδιοι πια, επειδη ειχε ουρα. Νεξτ ταιμ. Θα ψαξω για τον ωραιο δρομο με τα υπεροχα μαγαζια οπου εμενα, οποτε θα βρεις και αρκετα μερη για φαγητο και κανενα χαλαρο ποτακι (αφου παιζει οικογενεια).
Η πολη εχει κι ενα πολυ ωραιο ροκ/μεταλ μπαρ επισης.