Είμαι ο μόνος που θεωρώ ανεύθυνο να οργανώνονται πορείες και συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες; :-k
Η αλήθεια βρίσκεται στους Monty Python.
Σάκη, το μόνο που δεν είναι η χώρα είναι μπατσοκρατούμενη. Το ότι όταν οι μπάτσοι εμφανίζονται τα κάνουν σκατά, είναι άλλο θέμα. Όπως και το ότι δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι. Αλλά όχι και μπατσοκρατούμενη.
όχι… καθόλου. Και εγώ διαφωνώ και για αυτό είχα ποστάρει κάποια στιγμή πως για μένα το σωστό είναι ό,τι είναι να γίνει,
α) μετά την κηδεία του παιδιού και
β) αφού ηρεμήσουν οι θερμοκέφαλοι, οι οποίοι μέχρι τότε θα επισκιάζουν τα πάντα…
Αλλά αφού θα τις κάνουν που θα τις κάνουν τις πορείες, πρέπει να ανταγωνίζονται κι όλας?
όχι… καθόλου. Και εγώ διαφωνώ και για αυτό είχα ποστάρει κάποια στιγμή πως για μένα το σωστό είναι ό,τι είναι να γίνει,
α) μετά την κηδεία του παιδιού και
β) αφού ηρεμήσουν οι θερμοκέφαλοι, οι οποίοι μέχρι τότε θα επισκιάζουν τα πάντα…
Αλλά αφού θα τις κάνουν που θα τις κάνουν τις πορείες, πρέπει να ανταγωνίζονται κι όλας?
Όχι. Κυρίως σήμερα θα ήταν μέγιστο λάθος να ξαναγίνουν πορείες.
Διαβασε προσεκτικά τα post απο την αρχή…Μπορεί να αναθεωρήσεις…
Μία όχι μόνο άχρηστη αλλά και επικίνδυνη κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τον κόσμο να φοβάται και να περιμένει μέχρι και τον στρατό για να σώσει την κατάσταση. Που θα πάει αυτό το χάλι επιτέλους?
Μόλις τελειώσει αυτός ο αναβρασμός το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο χοντρός και η παρέα του θα ήταν να παραιτηθούν.
Όσο για τις σημερινές πορείες μόνο συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετήσουν και οι ευθύνες πάνε σε όλα τα κόμματα. Δηλαδή τι περιμένουν να καεί ακόμα για να σταματήσουν?
ειναι γιατι οπου κ να πας οπου κ να κυκλοφορεις βλεπεις μπατσους συνεχεια!
κ αμα εισαι λιγο “περιεργα” ντυμενος σε σταματανε κ σε ψαχνουν!
αλλα μονο να τα βαζουν με πιτσιρικαδες ξερουν!
αλλα δεν φταινε τοσο αυτοι οσο το ιδιο τους το συστημα εκπαιδευσης που ειναι για τον ΠΕΟ το οποιο βγαζει μη εκπαιδευμενους κομπλεξικους κ εγωκεντρικους σταρχιδιστες δημοσιους υπαλληλους!
Όχι. Κυρίως σήμερα θα ήταν μέγιστο λάθος να ξαναγίνουν πορείες.
Συμφωνώ κι εγώ.
Μπορεί να ακουστώ γραφικός, αλλά μήπως όλα τα κόμματα δουλεύουνε μαζί για να υπάρξει ένταση; Πλάκα θα’χε…
φιλε μου ξερεις τι με θλιβει?
οτι αμα παρατιθουν αυτοι οι αχρηστοι μετα θα αναλαβουν καποιο αλλοι που θα ειναι το ιδιο αχρηστοι…
Δεν ξέρω τι γίνεται στη Θεσσ. αλλά εδώ το μόνο μέρος που βλέπω αστυνομικούς είναι είτε στα εξάρχεια είτε στην ομόνοια. Πουθενά αλλού. Και ποτέ στη ζωή μου δε με έχει σταματήσει κανείς να με ψάξει. Η μόνη επίδρασή τους πάνω μου είναι οι κλίσεις για παρκάρισμα που έχω φάει.
Δε θέλω να αποδείξω κάτι απλά λέω τη δικιά μου εμπειρία, γιατί ώρες ώρες νομίζω ότι ζω σε άλλο πλανήτη.
Επίσης να συμφωνήσω 100% σε αυτό που είπε ο Mule. Θα ήθελα πολύ να κατέβω στην πορεία αλλά το μόνο που θα καταφέρω είναι να δείξω ότι έχουν περισσότερη ανταπόκριση οι αλήτες που τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Έχεις δίκιο αλλά μετά από τόσα σκάνδαλα και μετά και από αυτά τα γεγονότα δεν βλέπω πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει την όποια δουλειά της.
Αναδημοσίευση από το
Συνέντευξη του επίτιμου στον Andrea Cangini για το “Quotidiano nazionale” (Il Giorno/Il Resto del Carlino/La Nazione), 23/10/2008. Ζητώ συγνώμη για τις αδυναμίες της μετάφρασης, που είναι πρόχειρη και από δεύτερο χέρι (αγγλικά). Κείμενο βασισμένο στη συνέντευξη δημοσιεύτηκε, με καθυστέρηση, στη γαλλική Libération της 21/11/2008.
Πρόεδρε Cossiga, νομίζετε οτι ο Berlusconi το παρατράβηξε με την απειλή χρήσης δύναμης των μονάδων Δημόσιας Τάξης εναντίον των φοιτητών;
Εξαρτάται: αν πιστεύει οτι είναι ο Πρωθυπουργός ενός δυνατού Κράτους, τότε όχι, είχε δίκιο. Αλλά καθώς η Ιταλία είναι ένα Κράτος αδύναμο, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον μονολιθική όπως ήταν κάποτε το Ιταλικό ΚΚ, αλλά το ψόφιο Δημοκρατικό Κόμμα, φοβάμαι οτι τα λόγια του δεν θα συνοδευθούν από πράξεις και οτι Berlusconi απλώς θα καταλήξει με αυγά στα μούτρα.
Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;
Εδώ που φτάσαμε, ο Maroni θα έπρεπε να κάνει ο,τι εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.
Τι δηλαδή;
Καταρχήν, ν’αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου… φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά…
Ενώ οι φοιτητές;
Αφήστε τους να κάνουν ο,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα, και αφήστε τους διαδηλωτές για καμμιά βδομάδα, να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.
Και μετά;
Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.
Με ποιά έννοια;
Με την έννοια οτι οι δυνάμεις του νόμου και τις τάξης θα σφαγιάσουν τους διαδηλωτές ανελέητα και θα τους στείλουν στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση… βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί.
Και τους δασκάλους;
Πάνω απ’όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά. Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν - αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά!
Αλλά συνειδητοποιείτε τι θα πουν στην Ευώπη αν γίνει κάτι σαν αυτό που προτείνετε; “Ο φασισμός επιστρέφει στην Ιταλία”, θα πουν.
Τριχες, αυτός είναι ο δημοκρατικός δρόμος - να σβηστεί η φλόγα πριν απλωθεί η πυρκαγιά.
Ποιά πυρκαγιά;
Δεν υπερβάλλω όταν λέω οτι πραγματικά πιστεύω οτι η τρομοκρατία θα επιστρέψει να αιματοκυλίσει τους δρόμους της χώρας. Και δεν θέλω ο κόσμος να ξεχνά οτι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δε γεννήθηκαν στα εργοστάσια, αλλά στα πανεπιστήμια. Και οτι τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν, είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από το φοιτητικό κίνημα και τα συνδικάτα της αριστεράς.
Οπότε πιστεύετε οτι η ιστορία είναι δυνατόν να επαναληφθεί;
Δεν είναι απλώς δυνατόν είναι πιθανόν. Γι αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε οτι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν γιατί η φλόγα δεν έσβησε στην ώρα της.
Ο ηγέτης του ΔΚ Veltroni είναι με τους διαδηλωτές.
Κοιτάξτε, ειλικρινά δε βλέπω τον Veltroni να βγαίνει στους δρόμους και να ρισκάρει να σπάσει το κεφάλι του. Είναι πιθανότερο να τον δείτε σε κανένα ιδιωτικό κλαμπ στο Σικάγο, να χειροκροτεί τον Obama.
Βέβαια, δε θα πάρει τους δρόμους με κανένα ραβδί στα χέρια, αλλά πολιτικά…
Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Ιταλικό ΚΚ όταν είχαν αρχίσει οι φασαρίες: υποστήριξε το κίνημα, αυταπατώμενος οτι θα μπορέσει να το ελέγξει, αλλά όταν έγινε κι ο ίδιος στόχος, όπως αναμενόταν να συμβεί, μετάνοιωσε. Η λεγόμενη σκληρή γραμμή που υιοθέτησε ο Andreotti, ο Zaccagnini κι εγώ είχε προταθεί από τον Berlinguer… Αλλά σήμερα έχουμε το ΔΚ, ένα εκτόπλασμα που καθοδηγείται από άλλο εκτόπλασμα. Κι αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίον ο Berlusconi θάπρεπε να είναι πιό προσεκτικός.
Σάκη, ο Μάνος απάντησε για μένα.
Πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα. Γιατί πολλοί, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια κρατικής τρομοκρατίας, αρνούνται να πιστέψουν ότι πολλά πράγματα είναι οργανωμένα και εκτελεσμένα από τις αρχές…
εσενα ρε με τετοια κοκκινα μαγουλακια σιγα μην σε ψαξουν κιολας! :lol::lol:
εγω που ειμαι σκατοφατσα με εχουν σταματσει πολλες φορες σε διαφορα μερη της πολης.
επειδη τα τελευταια 10 χρονια κυκλοφορω συνεχεια με τα ποδια σε ολο το κεντρο της πολης (θεσσαλονικη)
οι μπατσοι εχουν αυξηθει κατα παρα παρα πολυ!
Ρε σεις, ειμαστε σοβαροι; :? Παραθετω ενα αποσπασμα.
Πότε επιτρέπεται η σύλληψη
- Η σύλληψη, με την οποία ο πολίτης στερείται του συνταγματικά κατοχυρωμένου ατομικού δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας, επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που καθορίζονται από τις διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές η σύλληψη επιτρέπεται μόνο:
α) Αν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα, πλημμέλημα ή πταίσμα. β) Αν πρόκειται για πρόσωπο που καταδιώκεται νόμιμα.
- Στις περιπτώσεις συλλήψεων για εγκλήματα που καταλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα ή άλλων ειδικών ποινικών νόμων.
- Σε αυτούς που συλλαμβάνονται βάσει καταδιωκτικού εγγράφου πρέπει κατά τη στιγμή της σύλληψης να κοινοποιείται το καταδιωκτικό έγγραφο βάσει του οποίου γίνεται η σύλληψη. Ως κοινοποίηση θεωρείται και η επίδειξη στον συλλαμβανόμενο του σχετικού μέρους του δελτίου εγκληματολογικών αναζητήσεων ή της ειδικής εγκυκλίου αναζητήσεως. Στα έγγραφα αυτά πρέπει να μνημονεύονται τα στοιχεία ταυτότητας του καταδιωκομένου, ο αριθμός και η χρονολογία του βουλεύματος ή εντάλματος σύλληψης, ο ανακριτής που το εξέδωσε και η αξιόποινη πράξη για την οποία εκδόθηκε ή τα αντίστοιχα στοιχεία των λοιπών καταδιωκτικών εγγράφων βάσει των οποίων γίνεται η σύλληψη και ακόμη να υπάρχει στο τέλος τυπωμένη η υπογραφή και η σφραγίδα του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. (Π.Δ. 141/91, άρθρ. 107)
Σύλληψη επ’ αυτοφώρω
Αυτόφωρο είναι εκείνο που τελείται εκείνη τη στιγμή ή πολύ πρόσφατα. Ο δράστης διώκεται διά δημοσίας κραυγής από το αστυνομικό όργανο ή από τον ίδιο τον παθόντα ώσπου να συλληφθεί. Η πορεία όμως των πραγμάτων και η νομολογία λέει ότι το αυτόφωρο ισχύει ως τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας από τη διάπραξη του αδικήματος. Εκεί βρίσκεται και η παγίδα για τον πολίτη. Γιατί μπορεί να συλληφθεί για ένα αδίκημα που χαρακτηρίζεται αυτόφωρο χωρίς να είναι… Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται γραπτές διατυπώσεις. Είναι τέτοια η νομοθεσία που έχει αφήσει ανοιχτό τον ορίζοντα στη διαδικασία του αυτοφώρου. Σκεφτείτε μόνο ότι μπορεί να προβεί σε σύλληψη ακόμη και ο απλός πολίτης ή σε άλλη περίπτωση ο υποδυόμενος αστυνομικός, επειδή κάποιος «υποτίθεται» ότι έχει τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα και μας έχει καταγγείλει.
Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε:
[U]α) να ζητήσουμε, φυσικά, ταυτότητα του οργάνου που μας συλλαμβάνει κτλ.,
β) να ζητήσουμε να πάρουμε τηλέφωνο τον δικηγόρο μας ή κάποιον οικείο μας για να τον ενημερώσουμε,
γ) να ζητήσουμε να τηλεφωνήσουμε στο αστυνομικό τμήμα για να εξακριβώσουμε «του λόγου το αληθές».[/U]
Πειτε μου τωρα πως τα χετε κανει αυτα. Ειλικρινα. Μια φορα που ετυχε να με σταματησουν για στοιχεια, ζητησαν τη ταυτοτητα μου, κι οταν ξεκινησαν να κανουν ερωτησεις, τη μια πανω στην αλλη, ζητησα αστυνομικη ταυτοτητα. Και μια χαρα φερθηκανε. Επειδη εκει εξω υπαρχουν καποιοι καθυστερημενοι, ε μη τους βαζουμε ολους στο ιδιο σακι.
Τωρα αν καποιος βαριεται να τα διαβασει, ειναι αξιος της μοιρας του να γινει ερμαιο του καθε τυχαιου καραγκιοζη, γενικα μιλωντας. Κιε σορρυ αν προσβαλλω καποιον, αλλα αναθεμα αν ξερουν οι περισσοτεροι τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις. :?
Edit: Εννοειται πως και ο σωματικος ελεγχος απαγορευεται. Το μονο που μπορει να κανει ειναι να ζητησει τα στοιχεια σου.
o Koυγιας ανελαβε την υπερασπιση των αστυνομικων…
εμένα με χουν σταματήσει αρκετές φορές, σίγουρα παίζει ρόλο και η φυσιογνωμία…
τι κλίσεις? μπαίνεις με περίεργη γωνία στο παρκάρισμα?
γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα αν η κηδεία του παιδιού θα γίνει στο νεκτροταφείο παλαιού φαλήρου? βλέπω μια στάση τραμ “ευαγγελική σχολή” εκεί κοντά. βολεύει κάτι άλλο περισσότερο?
Καιi to 136-137 (Aθηνα-Ανω Νεα Σμυρνη) κανουν τερμα κοντα στα νεκροταφεία…
- το 219 (Αγιος Δημητριος-Ησαπ Καλλιθεας)