Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

ο ξεφτύλας να λές…

Ποιο αλλο λαμογιο θα μπορουσε να ηταν?:lol:

Πριν 20 χρόνια ήταν ο Λυκουρέζος …
Τώρα είναι ο Kούγιας …

same shit different asshole

θενξ a lot

εμένα πάλι, κυρίως πιο μικρό, με σταματούσαν αρκετές φορές στο Χαλάνδρι αστυνομικοί. Πάντα όμως ήταν ευγενικοί (ή έστω όχι αγενείς ή προσβλητικοί) σε εμένα και τους φίλους μου. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πρόκληση να υπάρχει στο ίδιο πεζοδρόμιο με εσένα ένας αστυνομικός και ο οποίος κάνει τη δουλειά του.

Να μην κάνει τη δουλειά του και να βρίζει/δέρνει/συνεργάζεται με μαφία, κλπ ναι, είναι προκλητικό. Αλλά το να υπάρχει σε ένα μέρος γιατί είναι προκλητικό; Με αυτή τη λογική προκλητική ήταν και η ύπαρξη αστυνομίας στα Ζωνανιά…

Οταν το κρατος ειναι προκλητικο με τοσα σκανδαλα στη πλατη του και αλλα τοσα που δεν εχουν βγει ακομα στο φως,οι μπατσοι γιατι να μην ειναι προκλητικοι που και αυτοι εχουν εξουσια?

και μέσα σ’όλα αυτά…

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το μόνο που μπορεί να προσφέρει πια η κυβέρνηση είναι η αποχώρησή της.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα επεισόδια που ακολούθησαν τον θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες ειδικού φρουρού, το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966136&lngDtrID=244

Ρε δε μας χέζεις ρε Νταλάρα λέω γω?

Αναρωτιέμαι ποιός είναι πιο ανίκανος τελικά…

Δηλαδή θες να μου πεις, πως αν δεν υπήρχαν τα τόσα σκάνδαλα των τελευταίων 5 χρόνων, δε θα θεωρούσες προκλητική την ύπαρξη της αστυνομίας? Στέκει αυτό?

άλλος επικίνδυνος από κει…

Oχι καμια σχεση.
Λεω οτι οι μπατσοι μπαινουν στη λογικη “Αφου ειναι αυτοι προκλητικοι γιατι να μην ειμαστε κι εμεις που εχουμε εξουσια”.
Και δε μιλησα μονο για τα σκανδαλα των τελευταιων 5 ετων.Μιλαω γενικως για τη συμπεριφορα της εκαστοτε κυβερνησης απεναντι στο λαο

Ναι, αλλά έτσι δεν κάνουμε δουλειά. Σε ρωτάω γιατί είναι προκλητικό να τους βλέπεις να δουλεύουν (και όχι να κάνουν υπέρβαση εξουσίας) και εσύ μου απαντάς “είναι προκλητικοί”… Χαίρω πολύ! Το γιατί και το πως ρωτάω, για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε καμιά λύση…

Τι να πω πια… Το έχουν μαλακίσει τελείως το θέμα με τα επεισόδια. Να πω ότι κατέστρεφαν κάτι “συμβολικό”, πχ ξέρω και γω ένα Δικαστικό Μέγαρο, να πω οκ, κατακρίνουν την μη-δικαιοσύνη που αποδίδεται εκεί μέσα. Αλλά όταν καις στην κυριολεξία ΤΑ ΠΑΝΤΑ, καταστήματα μικρά-μεγάλα, περίπτερα, αμάξια… Ε κάτσε ρε φίλε, πού είνα ο συμβολισμός και το νόημα σε αυτό; :-s Έβλεπα στην τιβι πλάνα απ’ τη Σταδίου και ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο, κάτι μικρομαγαζάτορες κλαίγανε σχεδόν. Έλεος.

Αυτό που με τρελαίνει φυσικά πιο πολύ, είναι όχι οι μπάχαλοι/μαλάκες/μπάουκ/προβοκάτορες, αλλά οι ΜΑΤάδες που κάθονται δίπλα και κοιτάνε αμέτοχοι! Εντελώς τυχαία ξέρω γω συνελήφθησαν ελάχιστοι που έκαναν επεισόδια, αλλά 30 αλλοδαποί που έκαναν πλιάτσικο. Έλεος πια… Όλη τους την αντρίλα και τη ρώμη τη βγάζουν πέντε μαζί σε έναν απλό διαδηλωτή, ή κατά προτίμηση μικρόσωμη κοπελίτσα…

Λες να βγεί να πεί πως ο 15χρονος απέιλησε τους ειδικούς φρουρούς με καμία… γόβα; :p:lol:

Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που θα απαιτήσουν την κατάργηση της αστυνόμευσης, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.
Η αλήθεια όμως είναι πως τα τελευταία 2 χρόνια, από την περίοδο των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και των φοιτητικών διαδηλώσεων, τα Εξάρχεια μοιάζουν περισσότερο με την λωρίδα της Γάζας παρά με περιοχή δυτικής πρωτεύουσας. ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση, ασπίδες, μάσκες κλπ. να είναι παραταγμένα σε 24ωρη βάση. Εϊναι λογικό αυτή η “επιδεικτική” παρουσία να οδηγεί σε επεισόδια: Kάποιος περνάει και τους λέει μία μαλακία, κάποιος από αυτούς απαντά με ανάλογο επίπεδο κλπ.
Υπάρχει η τεχνολογία (τόσα λεφτά από τους φόρους μας δόθηκαν για τις κάμερες) ώστε η αστυνόμευση να είναι πιό διακριτική και να αποφεύγεται η καθημερινή “τριβή” με κάποιες ομάδες που καλώς ή κακώς “ερεθίζονται” στη θέα “στολών”
Και αντικειμενικά Καρβου δεν είναι ωραίο θέαμα: Δεν μου αρέσει να περπατάω στη Σόλωνος και να γεμίζει “χακί” το μάτι μου επειδή εκεί είναι το μαγαζί του “Μπουμπούκου”. Δεν μου φαίνεται λογικό να συναντώ τόση αστυνομία σε μία συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας όση δεν συναντώ στη Νέα Υόρκη μετά την 11/9 που ζεί με τον φόβο της τρομοκρατίας. Αν ήμουν ξένος επισκέπτης στην Αθήνα θα ήμουν βέβαιος πως κάτι πάει πολύ στραβά.

Όπως έχει ειπωθεί, χωρίς να ξέρω αν όντως ισχύει αυτό, έχουν πάρει εντολή τα ΜΑΤ να μην επέμβουν.

Αναρωτιέμαι αν το σύνολο των διαδηλωτών (όχι των βανδάλων) βοηθούσε στην προστασία των καταστημάτων και των περιουσιών του κόσμου, θα κινούνταν και εναντίον τους οι “κουκουλοφόροι” ?

Πολύ σωστό ποστ, κονγκρατς :slight_smile:

@τζέστερ. Ακούγονται διάφορα. Ξέρουμε κιόλας όλοι όσοι έχουμε παρεβρεθεί ακόμα και σε μια πορεία ότι τα λεωφορεία των ΜΑΤ μαζί με τα πράσινα χελωνονιντζάκια ξεφορτώνουν και “αντιεξουσιαστές” μαζί :stuck_out_tongue: Δεκτά όλα αυτά. Αλλά σίγουρα δεν πρόκεται μόνο για προβοκάτορες.

Όσο για τους διαδηλωτές, ρε συ πώς να τα βάλεις με 100 θερμόαιμα άτομα που εκείνη τη στιγμή σκέφτονται “μπουκαλάκι” και έχουν μολότοφ και λοστάρια στα χέρια; Οι διαδηλωτές δεν είναι τίποτα ρωμαλέοι παλαιστές, είναι εσύ κι εγώ (δεν ξέρω τη διάπλασή σου όμως :lol:), θέλω να πω οκ θα βρεθούν κάποιοι πιο φουσκωτοί αλλά τι να το κάνεις. Με 10 καδρόνια που έχουν για περιφρούρηση δεν μπορείς να πας ενάντια σε μολότοφ και λοστάρι. Σίγουρα θα ειπώθηκαν πράγματα, σίγουρα θα έγινε κάτι, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να γίνει εκτεταμένα.

@Mule

Ωραία. Σίγουρα δεν ειναι ευχάριστο να νομίζεις πως είσαι σε εμπόλεμη ζώνη. Αλλά αυτό που λες συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί πριν από αυτό υπήρχε μηδενική αστυνόμευση στην περιοχή για να αποφεύγονται τα επεισόδια από τις επιθέσεις προς την “προκλητική” αστυνομία και άνθισε στην περιοχή μια χαρά το εμπόριο ναρκωτικών, η μαφία και η παράνομη πορνεία.

Σίγουρα παραγέμισαν τα Εξάρχεια με αστυνομία, αλλά αυτό είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι πως α) η αστυνομία έπρεπε να επιστρέψει κάποτε ξανά στα Εξάρχεια και β) με τις τόσες επιθέσεις που έχουν γίνει εκεί (δεν έγιναν μόνο αυτές τις 2 μέρες) και τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, η μόνες λύσεις ήταν 1) ή να αποχωρήσεις και να αφήσεις την περιοχή ως έχει δημιουργώντας και τυπικά ένα γκέτο στην Αθήνα ή 2) να φέρεις περισσότερους αστυνομικούς για να πιάσεις όσους κάνουν και τις επιθέσεις…

Δεν είναι ωραίο θέαμα να βλέπεις τόση αστυνομία και το παιδί σου να παίζει μπάλα ανάμεσα στα ούζι των ειδικών φρουρών, αλλά με την πολιτική που υπήρξε στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια, μήπως αυτό ήταν μονόδρομος; Εκτός αν υπήρχε κάποια άλλη εναλλακτική που πολύ ευχαρίστως να τη συζητήσω…

Eγω σαν ξενος επισκεπτης στη Βιεννη πριν λιγα χρονια, να σου πω τι μου εκανε εντυπωση. 5 ολοκληρες μερες στη Βιεννη ειδα ελαχιστη αστυνομια. Κυριως τροχαια και απλους αστυνομικους. Ειχα ηδη αποτυπωμενη την εικονα της Αθηνας με τα ΜΑΤ και τους ειδικους φρουρους με τα αυτοματα στο χερι (το στρατικοποιημενο δηλ. κομματι της ΕΛ.ΑΣ.). Αντιθετως στη Βιεννη δεν ειδα πουθενα ακραια αστυνομευση, ουτε ΜΑΤ, ουτε φρουρους.
Τι διαφορετικο ισχυε εκει?? Προφανες. Υψηλοτατο βιοτικο επιπεδο των πολιτων. Ετη φωτος μπροστα απο την Ελλαδα. Κ εκει σιγουρα υπαρχουν κοινωνικα προβληματα, αλλα καμια σχεση με την εδω κατασταση.

γεμιστε την χωρα με μπατσους να νιωθουμε ολοι ασφαλης!
να μπορουμε ανετα κ ωραια να κανουμε τις βολτες μας παντου παρεα με οπλα κ χακι στολες!
αντε ριχτε κ τα τανξ να κανουν περιπολιες!
τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα αυτες τι μερες…#-o

ενα γκετο δεν δημιουργητε ετσι απο μονο του καρβου!
οταν το ιδιο το κρατος παραμελει τους πολιτες του κ τους διωχνει ριχνοντας τους στην απομονονη δεν μπορει για λυση να φερνει τους μπατσους!

η λυση ειναι να ανεβει το βιοτικο επιπεδο στην περιοχη οπως πολυ σωστα αναφερει ο ISIS
να ενδιαφερθει το κρατος για τους ανθρωπους αυτους κ οχι να ριξει τους μπατσους για να φυλανε εσας που φοβαστε να κυκλοφορισετε εκει!

λυπαμε πραγματικα που πιστευεις οτι σε συγχορνη κοινωνια μονοδρος ειναι η αστυνομευση…

To χωριό καιγότανε,το μ***ι χτενιζοτανε…

στη Βιέννη όμως εγώ είδα και παντού κάμερες όταν πήγα…

Δε το σχολίασα πριν (παραξενεύτηκα που η ντέξτερ είναι υπέρ της χρήσης κάμερας), αλλά σχεδόν σε όλους τους μεγάλους δρόμους υπήρχαν κάμερες της αστυνομίας. Εδώ η κάμερα δεν είναι αποδεικτικό στοιχεία στο δικαστήριο, επομένως ακόμα κι αν πάει κάποιος αστυνομικός εκεί και συλλάβει το δράστη της κάμερας, δεν είναι αυτόπτης μάρτυρας για να τον πάει αυτόφωρο. Πρέπει να βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας (μπορεί να λέω και βλακείες, δεν είμαι νομικός)