αισχος, μονο αυτο λεω
εκμεταλευτηκαν το γεγονος για να πλιατσικολογησουν τους μικροεμπορους
ντροπη
αισχος, μονο αυτο λεω
εκμεταλευτηκαν το γεγονος για να πλιατσικολογησουν τους μικροεμπορους
ντροπη
Κρατάω μόνο αυτό, μιας και δεν έχουν πιάσει ποτέ κανέναν. Εντάξει, δέρνουν πού και πού καμιά κοπέλα όλοι μαζί, εκπυρσοκροτεί και το όπλο τους όποτε βγαίνει απ τη θήκη, αλλά για σύλληψη μπα.
Επίσης μην αναφέρεστε πια μόνο στα Εξάρχεια. Δηλαδή εδώ Θεσσαλονίκη, είναι ωραίο να περπατάς Βασιλέως Γεωργίου στο Μουσείο μπροστά και να βλέπεις ΜΑΤ, κλούβα και ΜΑΤά με αυτόματο στις 8 το πρωί; Πορχωράς 100 μέτρα παρκάτω, πας ΧΑΝΘ και βλέπεις δεύτερη κλούβα με ΜΑΤάδες πάλι με ίδια εξάρτυση πρωινιάτικα. Ανεβαίνεις την Αγγελάκη και στο ύψος της ΕΤ3 το ίδιο, τρίτη κλούβα κτλ. Όλα αυτά σε απόσταση 150-200 μέτρων το ένα από το άλλο. Δηλαδή, μια τέτοια απόσταση τι χρειάζεται πρωινιάτικα, ένα καθημερινό πρωί, όχι στην επέτειο της 17Ν (όχι ότι το θεωρώ επιχείρημα, απλά προλαμβάνω…:roll:) να έχει 3 κλούβες και 100 ΜΑΤάδες με αυτόματο; Εμένα μου δημιουργεί νευρικότητα και ανασφάλεια αυτό το πράγμα. Λες και περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή την τρομοκρατική επίθεση.
Συζήταγα χθες με ένα φίλο και κατέληξα ότι περισσότερο θα φοβόμουν αν συναντούσα μπάτσο σε έρημο δρόμο, παρά κάποιον που θα ερχόταν να με κλέψει. Ο μπάτσος θα είχε πολλά μέσα να με σαπίσει στο ξύλο και να με “εκφοβίσει” με πυροβολισμό στον αέρα αν ήθελε:roll:, τις χειροπαίδες να με τσακώσει κιόλας, την εξουσία να με χώσει και μέσα κανα 2 24ωρα, του δίνει το δικαίωμα και ο τρομονόμος, θα έλεγε κιόλας ότι κουβαλάω μολότοφ και λοστάρια. Στον κλέφτη, θα έδινα το κινητό μου ξέρω γω και θα έτρεχα. Όταν βλέπω μπάτσο, μου έρχονται στο μυαλό οι εικόνες που βλέπουμε συχνά πυκνά κυρίως σε πορείες. 4 ΜΑΤάδες να κλωτσάνε μια κοπελίτσα.
@καρβου, το λάθος σας εδώ μέσα είναι ότι κάνετε ότι ξέρετε καλά τους άλλους. Δε στο λέω επιθετικά, αλήθεια. Αλλά αν ήστασταν λίγο πιο επιφυλακτικοί, θα είχαμε γλιτώσει από πολλές εντάσεις. Τεσπα για την κάμερα, αν γινόταν σωστή χρήση, δηλ αν δεν ήμασταν στην Ελλάδα δε θα είχα πρόβλημα. Δηλαδή στο εξωτερικό θα είχα εμπιστοσύνη για τη χρήση της κάμερας, ειδικά αν έπαυα να βλέπω ούζι με την τσίμπλα στο μάτι λες και είμαι σε στρατόπεδο. Το θέμα με την Ελλάδα είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη -μου έρχεται να γελάσω και μόνο που γράφω αυτή τη λέξη, ή μάλλον να κλάφσω- που θα επικροτούσε το ξήλωμα των καμερών. Γιατί; Μα γιατί τώρα χωρίς ιδιαίτερα πολλές κάμερες, οι μπάτσοι εύκολα σου φορτώνουν κατηγορίες. Θυμηθείτε τον Παναγιώτη και τα πράσινα παπούτσια. Η κάμερα υπήρχε. Δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα ότι ΦΑΙΝΟΤΑΝ ότι δεν είναι ο Παναγιώτης. Τώρα θα μου πείτε “ε αρα είναι καλή η κάμερα”. Αν πάρει διαστάσεις αυτό το μέτρο, θα φέρουν κανα δικό τους Ράμπο ως υπεύθυνο εκεί και θα φωτοσοπιάζουν κατά βούληση
Τέλος πάντων, όπως κατάλαβες είμαι μεν “οκ” με την κάμερα, αλλά ξέρω ότι ΕΔΩ θα το γαμήσουν και αυτό και θα βρουν ευκαιρία να κάνουν τα δικά τους. (Όπου γαμήσουν, βάλτε “μαμήσουν”). Άρα δεν ξέρω τι πιστεύω
Δουλειά της αστυνομίας Σάκη είναι να φέρνει τους ενόχους στη δικαιοσύνη. Τίποτα παραπάνω. Όχι να τιμωρεί (με ξύλο π.χ.) ή ό,τι άλλο. Τα λεφτά είναι η λύση σχεδόν στα πάντα. Τα λεφτά δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη (και αμφιβάλλω αν θα έρθουν με αυτή την κυβέρνηση). Μέχρι να έρθουν τα λεφτά όμως τι κάνεις; Αφήνεις τη διακίνηση ναρκωτικών ελεύθερη; Την πορνεία; Τη μαφία της περιοχής;
Έχεις μια περιοχή που το κράτος δε λειτουργεί καθόλου και οι κάτοικοι της δεν είναι στη χειρότερη μοίρα της πόλης, μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν τα γκέτο των μεταναστατών. Αφήνοντας τους στη μοίρα τους, δε δημιουργείς ένα 2ο γκέτο από “υποπολίτες”?
κ εγω τις προαλες το συζητουσα με εναν φιλο!
μην σου προτειμω να με ληστεψουν απο το να μου την πεσει κανας μπατσος!
τουλαχιστον θα τους δωσω τα λεφτα κ θα φυγουν!
με τον μπατσο δεν ξερω τι μπορει να γινει…
Πιστευω οτι οι καμερες ουσιαστικη δουλεια δεν κανουν. Ισως ψυχολογικα επηρεασουν καποιους αλλα δεν μπορουν να αποτρεψουν μεγαλης κλιμακας επεισοδια. Τι θελω να πω…Αν χθες η Αθηνα ηταν γεματη καμερες τα ιδια επεισοδια θα γινονταν ακριβως. Εξαλλου οι περισσοτεροι ειχαν καλυμμενα προσωπα αφενος, αφετερου κατεστρεφαν οποια καμερα εβλεπαν. Η μονη λυση ειναι να ανεβασεις το βιοτικο επιπεδο.
Τα τελευταια χρονια στα Εξαρχεια υπαρχει μεγαλο προβλημα ναρκωτικων. Ειιναι κοινο μυστικο στους κατοικους της περιοχης οτι τα ναρκωτικα εχουν μπει στα Εξαρχεια με την ανοχη της πολιτειας (αν οχι με την συνεργεια) για λογους προφανεις.
Ωραία, εσύ σε αντίθεση με εμένα κι άλλους, φοβάσαι την αστυνομία. Τι προτείνεις; Την κατάργηση της? Τις κάμερες; (μιας και το προσυπέγραψες) να έρχονται κατόπιν εορτής, μετά από κλήση στο 100; Προτάσεις θέλω να ακούσω…
Εντάξει, δεν ήθελα να το γράψω πριν γιατί δεν έχω δικιά μου γνώμη, αλλά άτομα που μεγάλωσαν και μένουν Εξάρχεια, σε εμένα έχουν υποστηρίξει πως τα ναρκωτικά για χρόνια τα διακινούσαν τα μπάχαλα και για αυτό άρχισαν οι φασαρίες όταν εμφανίστηκε πάλι η αστυνομία στην περιοχή.
Και ούτε εγώ πιστεύω πως οι κάμερες εξαλείφουν το έγκλημα της καθημερινής ζωής. Απλά το μεταφέρουν εκεί που δε βλέπει η κάμερα και έτσι έδειξαν και μελέτες σε περιοχές όπου χρησιμοποιείται η κάμερα (υπάρχει ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ 5ετίας από Κούλογλου). Συμφωνείς όμως πως τα ναρκωτικά της περιοχής είναι ένα πρόβλημα που ζητάει λύση και με το να αποχωρήσει η αστυνομία και να αφήσει τα Εξάρχεια στη μοίρα τους, δε λύνεται το πρόβλημα?
Στον Ισπανικο Εμφυλιο, στις περιοχες που ελεγχαν οι Δημοκρατικοι η Αστυνομια ειχε καταργηθει. Το εγκλημα βεβαια ειδικα, σε καιρο πολεμου οπως τοτε, ηταν σε υψηλα επιπεδα. Τι εκαναν λοιπον οι Δημοκρατικοι? Εφτιαξαν την λεγομενη Πολιτοφυλακη. Ενα σωμα πληρωμενο με απλους πολιτες που αφενος ανα τακτα χρονικα διαστηματα αντικαθιστουνταν απο αλλους, ωστε να μην αποκτοησουν εξουσιαστικη λογικη και αφετερου στην παραμικρη περιπτωση καταχρησης εξουσιας η παραβασης του νομου, εκδιωκονταν απο το σωμα της Πολιτοφυλακης.
Εγω στο παραδειγμα αυτο κραταω το υπογραμμισμενο κομματι, γιατι προφανως τα υπολοιπα δεν ταιριαζουν στην εποχη μας. Ξεκινας απο τα πολυ απλα πραγματα. Αυτους που σαπισαν τον κυπριο Φοιτητη πολυ απλα τους αποτασσεις απο το σωμα. Θελει μεγιστη αυστηροτητα. Αυτους που εκμεταλλευονται την -παραχωρηθεισα απο την πολιτεια- εξουσια τους, για να κλεψουν μεταναστες, να προωθησουν ναρκωτικα, να κανουν τα στραβα ματια στο trafficking, τους αποτασσεις απο το σωμα. Ας ξεκινησουμε απο κει και βλεπουμε…
Στην ανέφερα ήδη την εναλλακτική στο ποστ μου: Διακριτικότερη αστυνόμευση με περισσότερη χρήση τεχνολογίας, για παρεμβάσεις “όταν χρειάζεται”
Το σίγουρο είναι πως η παράταξη των ΜΑΤ στα πεζοδρόμια δεν έχει λειτουργήσει ως “αποτρεπτικός” παράγοντας.[-X
Δεν νομίζω πως η αστυνομία ήταν ποτέ “εντελώς” απούσα από την συγκεκριμένη περιοχή και αυτό που γράφεις για άνθηση εμπορίου ναρκωτικών, μαφίας και πορνείας όταν η αστυνομία απουσίαζε μάλλον δεν δικαιολογεί την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή γιατί καμμία από τις τρεις αυτές παράνομες δραστηριότητες δεν αντιμετωπίζεται γενικά από τα ΜΑΤ.
Αν το θέμα είναι η πορνεία, τα ΜΑΤ να παρατάσσονται και στην Σωκράτους και την Ευρυπίδου εκεί που κάνουν πιάτσα οι Νιγηριανές (είναι όλες “αδήλωτες” και έτοιμες για αυτόφορο! :)).
Αν το θέμα είναι τα ναρκωτικά ας παρατάσσονται τα ΜΑΤ και στο Ζεφύρι :roll:.
Αν το θέμα είναι η Μαφία, ας παραταχθούν τα ΜΑΤ και ανάμεσα στις βίλες της Βάρης, γιατί όπως μάθαμε την περασμένη εβδομάδα εκεί χτυπάνε τώρα οι μαφίες. Οι κάτοικοι θα τους λατρέψουν. :roll:
Και οι ΜΑΤατζήδες δεν θα χρειάζεται να πιάνουν δεύτερη δουλειά, θα μπορούν να συμπληρώνουν το εισόδημα τους πλένοντας καμμία Cayenne και βγάζοντας βόλτα κανένα Λαμπραντόρ στο “περιθώριο” της υπηρεσίας…
Πέρα από την πλάκα λοιπόν, όλοι καταλαβαίνουμε πως η παρουσία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια δεν έχει να κάνει με την πρόληψη του κοινού ποινικού εγκλήματος, αλλά με την αντιπαράθεση της κυβερνητικής εξουσίας με έναν ιδεολογικό χώρο ο οποίος έχει ατυχέστατα την τάση να εκφράζεται συχνά με πράξεις που είναι ποινικά αδικήματα. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην εφαρμογή του νόμου και στην ποινικοποίηση ιδεών λοιπόν. Άλλο “φροντίζω για την τήρηση του νόμου” και άλλο “πάω να σπάσω τον τσαμπουκά του άλλου, τρίβοντας του στη μούρη αυτό που σιχαίνεται”.
Το να ανοίξει μπουτίκ του Παναθηναϊκού στον Πειραιά είναι κάτι νόμιμο, έτσι δεν είναι;
Ολοι εμείς οι νομοταγείς Ολυμπιακοί θα έπρεπε να σεβαστούμε την λειτουργία της, σωστά;
Έχω την εντύπωση πως εκεί θα συμφωνούσαμε εύκολα εμείς οι δύο στο γιατί είναι πρόκληση, άλλο αν δεν θα πηγαίναμε να την σπάσουμε γιατί δεν λειτουργούμε έτσι…
τότε μιλάμε για άλλο πράγμα. Γιατί εγώ μιλάω για την αστυνομία γενικότερα κι όχι για τα ΜΑΤ. Εγώ ρωτάω γιατί η αστυνομία είναι προκλητική και οι αστυνομικοί. Όχι τα ΜΑΤ…
@ Ισις
αυτά που ζητάς είναι ήδη θεσμοθετημένα, απλά δεν εφαρμόζονται. Συμφωνούμε λοιπόν πως μια λύση είναι να αλλάξουν τα πρόσωπα που τα εφαρμόζουν; (ΥΓ. ενδιαφέρουσα άποψη αυτό με τον Ισπανικό Εμφύλιο, αλλά σε εμάς δε θα έπιανε φοβάμαι… εκτός του ότι οι Έλληνες συνηθίζουμε να δικαιολογούμε όποιον κάνει τις ίδιες παρανομίες με εμάς, οι περισσότεροι θεωρούν ρουφιανιλίκι το να φέρεις κάποιον μπροστά από το νόμο)
προφανως πρεπει να λυθει το ζητημα των ναρκωτικων οχι μονο στα εξαρχεια αλλα παντου, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο τερααααστιο ζητημα. Παντως οσον αφορα τα εξαρχεια , πολλες φορες οι αναρχικοι εχουν διωξει προπηλακζοντας μαλιστα μικροεμπορους ναρκωτικων και χρηστες ακομα, απο την πλατεια. Ακριβως γιατι δε θελουν ναρκωτικα στα εξαρχεια και κατα την γνωμη τους εισαγωνται απο “κρατικα μονοπατια” στην περιοχη. Πολυπλοκο ζητημα.
Κάρβου, έχω γράψει και κάτι άλλες σάχλες σε έδιτ, δες αν έχεις χρόνο.
Προτείνω
[ul][li]εξυγίανση του αστυνομικού σώματος: ξήλωμα όλων των Ράμπο και λοιπών, μόνιμο ξήλωμα. Ούτε μεταθέσεις ούτε τίποτα.[/ul][/li][ul][li]ουσιαστικές, αυστηρές εξετάσεις με πολλά, περίπλοκα και επιβλεπόμενα από ψυχιάτρους ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ κατά την είσοδό τους στις μπατσοσχολές[/ul][/li][ul][li]περιοδικα ψυχολογικα τεστ οσο είναι στη σχολή, ανα κάποια διαστήματα (όχι ποτέ, όπως είπε ο Πρόεδρος Αστυνομικών Αττικής)[/ul][/li][ul][li]αύξηση της χρονικής διάρκειας της εκπαίδευσής τους. Είναι δυνατόν παιδί στα 20 χρόνια του να έχει δικαίωμα να πάρει όπλο;;; Έλεος![/ul][/li][ul][li]οι μπατσοσχολές να μειώσουν τον αριθμό εισακτέων τους στο ελάχιστο, σε αυτούς που χρειάζονται[/ul][/li][ul][li]οι ειδικοί φρουροί (του περιστατικού δηλαδή) να μην έχουν δίμηνη (!!!) εκπαίδευση. Ήμαρτον δηλαδή[/ul][/li][ul]
[li]να ξεριζωθεί η αντίληψη του “γαμάω”, του “Ράμπο”, του “ελα να εκτονωθούμε στην κοπελίτσα”, του δημοσιοϋπαλληλάκου, του “σιγά μη ρισκάρω για σένα”. Με σεμινάρια; Με καλύτερη εκπαίδευση; Με παραδειγματική τιμωρία των αυθαιρετούντων και δολοφόνων; Με ηλεκτροσοκ; Με βελονισμό; Με όλα τα παραπάνω.[/li][/ul]
Και διάφορα άλλα διαδικαστικά. Ας γίνουν τα παραπάνω και θα μιλάμε για κοσμογονία.
Ποιά τελευταία χρόνια; Aπό τα τέλη της δεκαετίας του '80 θυμάμαι εγώ να ακούω για ναρκωτικά στα Εξάρχεια, σε εποχές που στην υπόλοιπη Αθήνα σχεδόν δεν υπήρχαν σε σχέση με σήμερα…
Ναι, είναι γνωστά αυτά τα περιστατικά.
@Karvou:
Στα Εξάρχεια τα ΜΑΤ είναι κάθε μέρα σε παράταξη, για αυτό και σου μιλάω για αυτά.
Αλλά μην κολλάμε εκεί, δεν έχω ψευδαισθήσεις πως και η υπόλοιπη Αστυνομία είναι πιό ευπρόσδεκτη στην περιοχή. Για αυτό και σου γράφω όσα έγραψα για “διακριτικότητα”, “παρέμβαση μόνο όταν χρειάζεται” κλπ.
Πάντως μυαλό δεν φαίνεται να βάζουν οι μπάτσοι. Ακόμη δέρνουν.
τελικα υπαρχει και καποιος πολιτικος αρχηγος που φερετε σοβαρα και υπευθυνα και ειναι γενους θηλυκου<και δεν εννοω τον καραμανλη>…και με τις δηλωσεις της σημερα το μεσημερι συμφωνω 100%
Εχω τοσες πολλες σκεψεις μεσα στο μυαλο μου που θα ηθελα να μοιραστω αλλα ειλικρινα δεν εχω καμια διαθεση.
Το μονο που νοιωθω μετα απο ολα αυτα ειναι λυπη.
Δεν ειμαι θυμωμενος. Μου εφυγε η οργη. Απλα στενοχωριεμαι.
Εχουν μπερδευτει αυτοι που εχουν τους τροπους και τα μεσα να βαλουν τα πραγματα σε μια ταξη.
Ριχνουν μονο πολιτικες ευθυνες εκει που τους συμφερει.
Ενα παιδι χαθηκε και δεν θα εχει ποτε ξανα την ευκαιρια να κανει κατι καλο ή κακο.
Οι περιουσιες των ανθρωπων καηκαν.Ανθρωποι δεν ξερουν αν εχουν μελλον.
Και αυτο που με στενοχωρει ακομα περισσοτερο ειναι οτι μετα απο ολο αυτο το χαος το πιο πιθανο ειναι οτι θα ξαναγυρισουμε στο σημειο που ειμασταν πριν τα επεισοδια πριν αυτος ο αχαρακτηριστος μπατσος (και οι αστυνομικοι δεν ειναι ολοι ιδιοι οπως σε ολα τα επαγγελματα και οπως ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια) παρει την ζωη αυτου του παιδιου και δωσει αφορμη να ξεκινησει αυτη η κολαση.
Και εγώ θέλω να γίνουν όλα αυτά (άλλο που τα περισσότερα δε θα γίνουν γιατί υπάρχουν και συνδικαλιστικά δικαιώματα “π.χ. ξύλωμα μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου επειδή θεωρεί τον εαυτό του Ράμπο, δίχως να έχει κάνει τίποτα όμως”).
Τότε όμως για σένα η παρουσία της αστυνομίας θα πάψει να είναι προκλητική? Και μέχρι τότε (η διαδικασία που περιγράφεις θέλει πολύ χρόνο), τι γίνεται με τα τρέχοντα προβλήματα που αποκτούν αστυνόμευση?
Ε προφανως δε γινεται εν μια νυκτι. Αν ηταν να γινουν τα παραπανω για να ξεφορτωθουμε τους ανεγκεφαλους, νομιζω ολοι θα ηταν διατεθειμενοι να περιμενουν ενα λογικο χρονικο διαστημα, σωστα;
edit: Α, παρεμπιπτοντως! Τα ψυχολογικα τεστ & εξετασεις στην Αστυνομια νομοθετηθηκαν το '03 και θα εφαρμοζονταν για πρωτη φορα φετος (δε ξερω κατα ποσο εγινε και σε τι κλιμακα).
Η παρουσία της αστυνομίας, όσο είναι διακριτική, δε με ενοχλεί. Αλλά είναι προκλητικοί οι μπάτσοι, άσχετοι, αγενείς και είναι τόσοι πολλοί που και να θες να πεις “οκ” δεν μπορείς. Τα ΜΑΤ όμως μέρα μεσημέρι και οι κλούβες χωρίς να συντρέχει λόγος, με ενοχλούν και μόνο που τα βλέπω.- Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν μπορώ να βλέπω ρε παιδί μου τον μπάτσο με το αυτόματο! Τι να κάνουμε, με πιάνει νευρικότητα. Παράλογο είναι;
Ας ξεκινήσει μια πραγματική εξυγίανση κάρβου, και σου υπόσχομαι ότι θα κάνω υπομονή όσο χρονοβόρα κι αν είναι. Αλλά να γίνει κάτι πραγματικό για μια φορά σε αυτή τη χώρα.
@mikefo, τα ψυχολογικά τεστ είπε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Αττικής, εφαρμόστηκαν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ το '03, και μετά ποτέ ξανά. Ούτε μια φορά μετά από τότε. Το έιπε στο μέγκα, την Κυριακή.
Πριν από λίγο που ήμουν κέντρο.