Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Για το θέμα της βίας να πώ ότι είμαι κατά. αν λέγοντας κινητοποίηση εννοείς φωνές/πορείες/κτλ συμφωνώ, αν και μεταξύ μας πιο δυναμικό θα ήταν να παγώσει όλος ο μηχανισμός της χώρας και να μη δουλεύει κανείς ως ένδεξη διαμαρτυρίας παρά αυτό.

Όσο για την Ερμού, πραγματικά όταν το είδαμε αηδιάσαμε. Σκέψου πόσο δούλεμα ρίχνουν και πόσο επηρεάζουν συνειδήσεις, ακόμη χειρότερα πόσο ζώα είναι όσοι εμπιστεύονται ακόμη τη τηλεόραση. Τα μοναδικά ζημιά που έπαθαν πραγματικά ζημιά ήταν 2-3 μαγαζιά που ακόμη φαινόντουσαν οι ζημιές.

Το χειρότερο είναι ότι ύστερα απο χρόνια θα τα λέμε και δε θα μας πιστεύουν επειδή θα έχουν ακριβώς αυτές τις ψεύτικες πηγές για να μαθαίνουν για το τι γίνεται τώρα. Ελπίζω να μην ξεχάσουμε τουλάχιστον εμείς τι συμβαίνει…

Οι άνθρωποι αρέσκονται να χωρίζονται σε ομάδες και να νοιώθουν ενεργά μέλη αυτών, καθώς έτσι μπορούν να απαλείψουν τις προσωπικές τους αδυναμίες και να γίνουν ένα με τους υπόλοιπους. Κάποιος μπορεί να νοιώθει ότι χάνεται στο πλήθος ή, από την άλλη, ότι έχει δίκιο επειδή τυχαίνει να συμφωνούν μαζί του άλλοι 50.000.000 άνθρωποι. Δυστυχώς όμως, στον κόσμο των ιδεών δεν ισχύει η “δημοκρατία” που ισχύει στα υπόλοιπα πράγματα. Δεν είναι αναγκαία σωστή μια σκέψη ή μια πράξη επειδή την ασπάζονται πολλοί! Δυστυχώς για τους ανθρώπους των μαζών ο κόσμος των ιδεών διακατέχεται από την έννοια των επιχειρημάτων και της λογικής.Οι μάζες είναι πολύ εύπλαστο υλικό για όποιον θέλει να τις χαλιναγωγήσει. Πολύ εύκολα μπορείς να πείσεις κάποιους ότι είναι πολύ καλό και άγιο να σκοτώνεις βρέφη στο δρόμο γιατί έτσι τα γλιτώνεις από τη μιζέρια που τα περιμένει σε αυτή τη ζωή. Ειδικά βέβαια αν έχουν ασπαστεί αυτή την ιδέα και άλλοι πέντε, για τον έκτο θα είναι ακόμη πιο εύκολο να μπει στην ίδια λογική.

Ο όρος “πρόβατα” νομίζω πως είναι ο πιο κατάλληλος. Όχι πως έχω κάτι εναντίον των συμπαθέστατων τετραπόδων. Πολύ συμπαθή μου είναι. Έχω κάτι εναντίον των “βοσκών” που επικρατούν στον κόσμο μας. Θεωρούμε δεδομένα πράγματα που άρχισαν να ισχύουν μερικές δεκαετίες ή μερικές δεκάδες δεκαετίες προηγουμένως και, από την άλλη δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ότι ο κόσμος μας δεν ήταν πάντα αυτός που είναι τώρα. Χάνεται η ρευστότητα των ιδεών. Παγιώνεται ο τρόπος σκέψης μας μέσα στη γυάλα της μάζας που μας προσφέρει ασφάλεια.

Αφού το πιστεύουν τόσοι, έτσι θα είναι…
Αφού μας αρέσει όλους, έτσι είναι το σωστό…
Αφού κανείς δεν λέει το αντίθετο, δεν έχω λόγο να το κάνω εγώ…
Είναι τρελός αυτός; Τι λέει; Ότι δεν ισχύει το Α, για το οποίο τόσα μου είπε η μαμά, ο μπαμπάς, η ξαδέρφη και παππούς μου; Πως μπορεί να είναι διαφορετικά;

Ε λοιπόν, ναι… Ο κόσμος μας δεν είναι αυτός που βλέπουν οι πολλοί, αλλά αυτός που θέλουν οι λίγοι! Ο κόσμος μας είναι μια ντουζίνα “έξυπνοι” και κάτι δισεκατομμύρια μάζες μαζών που εθελοτυφλούν, είτε μας αρέσει, είτε όχι…

Μόνο που επειδή γενικολογείς θα ήθελες να το κάνεις πιο συγκεκριμένο το ποστ σου? όχι τίποτα, αλλά ότι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας απο τα παραπάνω που γράφεις.

"Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο.Τα παιδιά μας δεν αμφισβητούν την αλήθεια,
αλλά την προδοσία της. Οι νέοι ενστερνίζονται τις ίδιες αρχές,αξίες και ιδανικά που ενέπνευσαν και έθρεψαν το γένος μας.

Στρέφονται όμως εναντίον όλων ημών που τους τα διδάσκουμε και συγχρόνως τα προδίδουμε ανερυθρίαστα και ασύστολα.

Πώς να ζητήσουμε κατανόηση και θυσίες από τον λαό μας όταν οι εσαεί προτεινόμενες επί δεκαετίες λύσεις επαναλαμβάνουν κυνικά σενάρια μονόπλευρης λιτότητας; Όταν οι περιορισμοί και οι θυσίες επιβάλλονται μονομερώς, εξαιρώντας προκλητικά εκείνους προς τους οποίους θα έπρεπε καταρχήν να απαιτηθεί η συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης;"

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εφημερίδα “Κόσμος του Επενδυτή”

http://194.30.227.55/news/static/08/12/13/1605314.htm

καλα ο ιερωνυμος ειναι το “αρνητικο” του χριστοδουλου…οσον αφορα τις δηλωσεις τουλαχιστον…

Ξεφεύγουμε, αλλά να πώ εδώ ότι αν και διαφωνώ με το σπάσιμο δημοσίων κτηρίων στη συγκεκριμένη περίοδο για λόγους τακτικής, αν σκεφτείς το τι έχει τραβήξει από τον καπιταλισμό κάποιος που σπάει από συνείδηση ένα δημόσιο κτήριο, τότε δικαιολογείται απόλυτα (είτε είναι άνεργος, είτε μετανάστης που τον σέρνουν χωρίς λόγο στα τμήματα είτε έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από την αστυνομία).

από τις τρεις ομάδες ατόμων που περιέγραψες, μόνο ο άνεργος είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού. Και πάλι όμως όμως υπάρχει το επιχείρημα πως κι αυτός είναι δημιούργημα της κακής εφαρμογής του καπιταλισμού. Δεν είναι όμως αυτό το point μου. Το point είναι, πως αν ο καθένας νιώθει πως έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας (π.χ. καταστροφή ξένης περιουσίας που δε γουστάρεις τον ιδιοκτήτη), τότε δε χτίζεις κάτι καλύτερο…:wink:

Κοινωνική εξέγερση χαρακτηρίζει το 60% των πολιτών τις αναταραχές που ακολούθησαν τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Public Issue [Δείτε] που διεξήχθη για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής.

Το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν κράτησε σωστή στάση απέναντι στα γεγονότα.

Το 20% πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χειρίστηκε την κατάσταση καλύτερα. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 17%, η Αλέκα Παπαρήγα με 7%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 3%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 2% και ο Αλέξης Τσιπρας με 1%.

Παράλληλα, το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι καταστροφές προκαλούνται από μια μικρή μερίδα διαδηλωτών (’‘λίγοι’’ ή ‘‘ελάχιστοι’’) και μόνον το 10% αξιολογεί ότι στις βίαιες πρακτικές συμμετέχουν οιπερισσότεροι, ή και όλοι, οι διαδηλωτές.

Αυθόρμητες, τέλος, θεωρούνται οι πρόσφατες κινητοποιήσεις από τους ερωτηθέντες.

Ένας στους δυο πολίτες απορρίπτει ευθέως την εκτίμηση ότι τα πρόσφατα γεγονότα είναι υποκινούμενα από τα πολιτικά κόμματα.

Τέλος, παρά τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 14% του αποδίδει καθοδηγητικές ευθύνες για τις κινητοποιήσεις.

Να προσθέσω πως πάνω από το 50% των πολιτών θεωρεί ισάξιας σημασίας τα επεισόδια με το θάνατο του παιδιού. Αυτό ως επιπλέον απάντηση στο ερώτημα του Metal Laws

Σαπιλα… Δεν εχω καμμια ελπιδα για αυτο τον οικο ανοχης πλεον…
Πως καταφερε ο υπευθυνος/ανευθυνος πρωθυπουργος να παρει τοσο υψηλα ποσοστα για το ποσο καλα χειριστηκε την κατασταση… Αλλη μια επιβεβαιωση του οτι ψηφιζουμε επικοινιακες πολιτικες και οχι πολιτικες πρωτοβουλιες. Ενας πρωθυπουργος ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ σε καθε κριση, με αοριστες ρητοριες και μελετημενες σημειολογιες κινησης, που επαναλμβανη καθε φορα 5-6 λεξεις (καλα, ιδιως την υπευθυνοτητα την εχει ξεσκισει).
Εν τελη, εχουμε καπετανιο σε αυτο το καραβι καποιον που δεν εχει διετελεσει ουτε καν σαν μουτσος! Τον πηραμε απο την ξηρα (βλεπε μια ζωη μεσα στο καθισιο και το χρημα χωρις να εχει βαρεσει μία στην ζωη του) και τον βαλαμε να κατευθυνει τις τυχες μας! Ποιων? Των εργαζομενων, των βιοπαλεστων και της μεσης ταξης η οποια πλεον εχει πιασει πατο. Πως μπορει ενας τετοιος ανθρωπος να μπει στα παπουτσια του μεσου Ελληνα???

σε αυτό που λέτε για την ερμού, συμφωνώ αλλά κ διαφωνώ. σίγουρα η κατάσταση που παρουσιάσε η τιβί ήταν τραβηγμένη, αλλά εγώ τη δευτέρα που κατέβηκα κέντρο είδα αρκετά καταστήματα να φτιάχνουν ήδη τα σπασμένα (το λέω γιατί θυμάμαι να αναρωτιέμαι "μα καλά, τι τα φτιάχνουν από τώρα, αφού θα τα ξανασπάσουν :p). οπότε ούτε το ένα, ούτε το άλλο άκρο.

εγώ πιστεύω πως πρέπει να διοργανώσουμε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρουν αλάνας στο σύνταγμα πάντως :smiley:

Να επιβεβαιώσω και να συμπληρώσω τα λεγόμενα για τη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία της Κυριακής που ήταν “αυθόρμητη” και “ξαφνική” υπήρχαν αναλογικά πολλοί αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, και αρκετοί από αυτούς ήταν “κουκουλοφόροι”. Ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές μόνο στοχευμένα (τράπεζες, Α.Τ.). Την επόμενη μέρα, ο κόσμος ήταν και περισσότερος και εμφανίστηκαν “καινούριοι” κουκουλοφόροι που τα σπάζαν όλα! Επίσης το μπλοκ των αντιεξουσιαστών (ΑΚ), ήταν το μοναδικό που είχαν τα @@ και εμπόδιζαν τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τα μικρά μαγαζιά. Όλες οι μη στοχευμένες ζημιές γινόταν όταν περνούσαν τα πίσω μπλοκ, μη-αντιεξουσιαστών. Τέλος, την επόμενη της Δευτέρας ή Τρίτης (δεν είμαι σίγουρος) πήγαν μπάχαλοι (ΠΑΟΚια μου είπαν) και σπάσαν το στέκι της ΑΚ…

Από την Ερμού πέρασα 2 ημέρες μετά τη “καταστροφή”. Ε, μας δουλεύαν όλους. Πέρα από Τράπεζες, Sprider, Glue και δυστυχώς 1-2 άκυρα, τα υπόλοιπα ήταν άθικτα.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε…πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός;

Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό…

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της
06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία
μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,
(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει
συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής
στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα
δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα
οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,
λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),
προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,
πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος
σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής.

Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες
κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά.

Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και
??καταδρομών?? που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της
σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ??άτομα?? που ασκούνται στη βία,
μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ??πολιτική παρέμβαση??.

Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Από το blog του τρωκτικού…

Τελικά ισχύει αυτό ή όχι? Και τώρα που ψάχνω στο troktiko δεν βρίσκω τίποτα…

davidian εισαι και γρηγορος :stuck_out_tongue:

Σε mail μου ηρθε…:!:

Ρε παιδιά, δεν ισχύουν αυτά.

Πρωτον,ο θανατος τ διαψευστηκε απο τη ΓΑΔΑ.
Δευτερον,ποσοι εχουν γινει αυτοι οι αντιεξουσιαστες τωρα τελευταια;
Τριτον,φυσικα αυτο δεν ηταν κινηση αντιεξουσιαστων.Ο μπατσος ειχε κανει κπ μαλακια κ κπ θελαν να τον φανε.Κανενας αντιεξουσιαστης δεν παει με ροπαλα,σιδερογροθιες,λοστους σε συναυλια.Επισης,τα ροπαλα πως τα περασαν;

Αν θυμάμαι καλά, ντου είχε γίνει και είχαν καταστραφεί και αυτοκίνητα… Αλλά έχουν περάσει και 2 χρόνια πλέον

Στο παρκινγκ τον ειχανε “βρει”… 30 ατομα πηγαιναν με ροπαλα κτλ. στη συναυλια κ βρηκαν 2 μπατσους κ τους ξεσκισαν. Μαιστα

Aν θυμαμαι καλα η ολη φαση ειχε γινει σε συναυλια των Type o Negative.Κ ρωταω εγω…γτ να την πεσουν σε οποιο αμαξι βρισκουν;Ειχαν κπ πληροφορια οτι ολα τα αμαξια ειναι φασιστων η μηπως για να κατανοησω τι εγινε πρεπει να δεχτω την θεωρια ΜΜΕ κ μπατσων περι κακων αναρχικων που καινε κ σπανε οτι βρισκουν;

Μαλλον προς το δευτερο παει,ε;:-k