http://www.zougla.gr/news.php?id=17312
Ρε έχουν κάνει κλοιό γύρω από το δέντρο τα ζώα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
http://www.zougla.gr/news.php?id=17312
Ρε έχουν κάνει κλοιό γύρω από το δέντρο τα ζώα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Σχετικά με την επίθεση στο γαλλικό ινσιτούτο:
Όπως ανέφερε και άλλος, έγινε για αλληλεγγύη στους Γάλλους συλληφθέντες.
Σχετικά με την ‘‘καταστροφή της χώρας και της οικονομίας’’: Πραγματικά συγκρίνεις την όποια καταστροφή έγινε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης με την καθημερινή καταστροφή των ζωών μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις;
Σχετικά με τους ειρηνικούς μαθητές/φοιτητές και τους κακούς κουκουλοφόρους: Για χιλιοστή φορά: οι κουκουλοφόροι δεν είναι εξωγίηνοι. Μαθητές και φοιτητές είναι. Είναι άστοχο να θεωρούμε τους κουκουλοφόρους μια ενιαία ομάδα. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που συνεκτικό της στοιχείο είναι ότι τα μέλη της φορούν κουκούλα. Υπάρχουν ομάδες με άλλα συνεκτικά στοιχεία που κάποια μέλη τους επιλέγουν να φορούν κουκούλα. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται ως εξής: στις πορείες υπάρχουν κουκουλοφόροι στα block και όχι block των κουκουλοφόρων. Απλά και κατανοητά. Ας τελειώνει πια αυτή η παραφιλολογία με τις κουκούλες.
Σχετικά με τη δημοκρατία: Ο καθένας ερμηνεύει τη λέξη δημοκρατία όπως το συμφέρει. Προσωπικά για 'μένα δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία είναι μόνο η άμεση δημοκρατία. Κατά τη γνώμη μου πάντα.
Κατά τα άλλα: ας πεθάνει η δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε.
Mule είσαι κνίτης ή δημοσιογράφος.
Όποτε πέφτω σε ποστ του Leper Jesus χαίρομαι που κάποιος λέει αυτά που σκέφτομαι με τόση ψυχραιμία και ουσία.
[SIZE=“4”]BLACK BLOCK KAI BLACK METAL[/SIZE]
Μήπως ο πιο λογικός στόχος για να εκφράσεις την αλληλεγγύη σου στους γάλλους συλληφθέντες θα ήταν η γαλλική πρεσβεία και όχι το γαλλικό ινστιτούτο? :-k
Απλά σκεφτείτε τις διαμαρτυρίες αλληλεγγύης προς εμάς στο εξωτερικό.
Έγιναν όλες στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες, και όχι σε λέσχες ομογενών… (ή σουβλατζήδικα… :p)
Φυσικά, ο καθένας επιλέγει πώς θα κάνει την αλληλεγγύη του. Δεν επικρότησα την πράξη, απλώς αιτιολόγησα με ποιο σκεπτικό έγινε.
Πάντως έχει σκεφτεί κανείς τι ακολουθεί μετα?
Η βία φέρνει βία, και όπως έφερε αυτές τις ταραχές, δεν νομίζω πως θα τελειώσει εδώ.
Εννοώ πως όταν (και με ό,τι επακόλουθο) τελειώσουν όλα αυτά, προβλέπω ακόμα περισσότερα “μεμονωμένα” περιστατικά αστυνομικής βίας…
Κάτι σαν “μας χαλάσατε τα χριστούγεννα τσογλάνια. Τώρα θα δείτε!”
Μην είσαι τοσο σίγουρος =)
Ιsis αφού διάλεξες να κάνεις quote τον Ν. Δήμου διάβασε και αυτό το κείμενο του:
"LiFO
Φιλελεύθερος – όχι Νέο- (02.10.08)
Τελευταία μου έρχονται email για την πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, που με ψέγουν ως «νεοφιλελεύθερο και οπαδό της ελεύθερης αγοράς». Η μόνιμη επωδός είναι: «Βλέπετε τώρα πού οδηγεί η ελευθερία της αγοράς; Βλέπετε πόσο χρειάζεται το κράτος και η παρέμβασή του;».
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ είμαι (ούτε υπήρξα ποτέ) ΝΕΟφιλελεύθερος. Ίσως μερικοί διάβασαν στραβά το «Καπιταλισμού Εγκώμιον», μην προσέχοντας το Προοίμιο. (Ακόμα και στις ιστοσελίδες μου, www.ndimou.gr, είναι στις Σάτιρες).
Φιλελεύθερος όμως είμαι – ξεκινώντας από τον πολιτικό φιλελευθερισμό (τις αξίες του διαφωτισμού, τα δικαιώματα του ανθρώπου, τον ανθρωπιστικό ορθολογισμό) και καταλήγοντας στον οικονομικό. Ο νεοφιλελευθερισμός διαφέρει: πιστεύει στην εντελώς ελεύθερη (ή μάλλον ασύδοτη) αυτόματα αυτορυθμιζόμενη αγορά, και την εξαφάνιση του κράτους, πράγματα που εγώ δεν αποδέχομαι.
Η ελεύθερη αγορά αποδεδείχθηκε ως τώρα ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την λειτουργία της οικονομίας, όμως χρειάζεται κανόνες και ρυθμίσεις που δεν θα φαλκιδεύουν την ελευθερία, αλλά θα αποτρέπουν την υπερβολή και την ασυδοσία. Το κράτος πρέπει να συρρικνωθεί – ένα διογκωμένο και σπάταλο κράτος είναι πρόξενος δεινών (το ζούμε κάθε μέρα), αλλά κρατώντας πάντα την δυνατότητα του ελέγχου και της εξισορρόπησης.
Η υπερβολή, η ασυδοσία και η απληστία ήταν τα αίτια της τελευταίας κρίσης. Το να τιτλοποιείς επισφαλή δάνεια χωρίς έλεγχο της αξιοπιστίας τους, δεν είναι καπιταλισμός – είναι είτε απάτη, είτε βλακεία. Οι κεφαλαιοκράτες αστοί του 19ου αιώνα (τους οποίους θαύμαζε ο Μαρξ) είχαν αυστηρούς κώδικες συναλλακτικής συμπεριφοράς. Αν τους παραβίαζες ήσουν οικονομικά νεκρός.
Ένα σύστημα δεν κρίνεται από τις εκτροχιάσεις του ούτε από τις υπερβολές του. Η ελεύθερη αγορά έχει ήδη αποδείξει την χρησιμότητα (θα έλεγα αναγκαιότητα) της, ενώ η προγραμματισμένη κρατική οικονομία έχει αποτύχει. Στο ελεύθερο σύστημα μία κρίση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ευεργετική («δημιουργική καταστροφή») πράγμα αδύνατο σε μια κλειστή οικονομία.
Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων. Παραμένω φιλελεύθερος αλλά όχι Νέο-. Υπέρμαχος της ελευθερίας όλων – όπου δεν τσαλαπατάει ο ένας την ελευθερία των άλλων…"
Προφανώς και ο Δήμου σέβεται το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και δεν εγκρίνει την καταστροφή των επιχειρήσεων του κέντρου.
Κάποια επισκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, το διαπίστωσα και εγώ σήμερα στην Πανεπιστημίου με μαγαζιά που πριν μία εβδομάδα ήταν καμμένα. Πάντως η κίνηση παραμένει πεσμένη, αυτό μου λένε φίλοι και γνωστοί που έχουν μαγαζιά.
Δεν είμαι δημοσιογράφος, όσο για το κνίτης #-o μάλλον δεν διαβάζεις αρκετά τα “πολιτικά” θρεντς του φόρουμ…[-X
Ελπίζω εσύ και ο Leper να είστε συνομήλικοι και πιτσιρικάδες (σε ηλικία που να μην σας επιτρέπεται να ψηφίζετε ακόμα) γιατί αυτά που γράφει ο Leper αν δεν είναι “εφηβικά ξεσπάσματα” είναι απλά θλιβερά και επικίνδυνα. Στο σημερινό του ποστ οραματίζεται την κατάρευση της δημοκρατίας (και την αντικατάσταση της από τι; :-k), προχθές μας έγραφε τα Σκόπια “Μακεδονία”… [-X
@Leper:
Η καταστροφή της οικονομίας είναι κάτι εύκολα μετρήσιμο αντίθετα με ό,τι ενδεχομένως ονομάζεις “καθημερινή καταστροφή της ζωής μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις” που είναι κάτι γενικό και δεν πρόκειται να συμφωνήσουν όλοι εδώ μέσα σε αυτό. Μακριά από εμένα η υπεράσπιση οποιασδήποτε κυβέρνησης και ειδικά της συγκεκριμένης, γενικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο “κράτος” ως έννοια. Αλλά οι καταστροφές δεν οδηγούν πουθενά, δεν έχουν κάτι να προτείνουν.
Όταν έγραψα για κουκουλοφόρους είναι σαφές πως αναφερόμουν σε άτομα που προκαλούν καταστροφές/παρανομούν.Δεν με ενδιαφέρει αν προέρχοντι από ένα ή περισσότερα μπλοκ ή αν είναι άσχετοι με την εκάστοτε πορεία. Ο διαχωρισμός που κάνω είναι μεταξύ αυτών και αυτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν χωρίς να προκαλέσουν καταστροφές. Ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοιοι; Γιατί εγώ γνωρίζω προσωπικά παιδιά που πήγαν στις πορείες αλλά δεν τα έσπασαν και δεν συμφωνούν με τα επεισόδια.
ΒΑΝ, εγώ νομίζω πως θα γίνει θέλουμε ή όχι… μην υποτιμάς την (οποιαδήποτε) κυβέρνηση.
Είναι θηρίο. Έχει δύναμη. Και το πληγωμένο θηρίο έχει μεγαλύτερη δύναμη. Και φίλους άλλα θηρία…
Λοιπόν για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.
Για πες μου ρε μουλαράκι μου, τι καταφέρνεις με τις ειρηνικές πορείες;
1))Πίεση σε κυβέρνηση, δικαιοσύνη, ΜΜΕ για να αποδοθεί δικαιαοσύνη
3)Μαζικότερη προσέλευση στις πορείες από ανθρώπους που αυτή τη στιγμή απέχουν γιατί δεν θέλουν να ταυτιστούν με την βία ή φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα με τα επεισόδια, τα δακρυγόνα κλπ.
Είναι αυτό που είπε ο Κανάκης. Διαδηλώνεις ειρηνικά και μιλάς σε κανάλια, σε γράφουν στα τέτοια τους. Βγαίνεις έξω και σπας μια βιτρίνα και ξαφνικά όλοι ασχολούνται μαζί σου. Έχουν άδικο μετά να βγαίνουν και να σπάνε ο,τι βρουν μπροστά τους? Για όλα τα περιστατικά φταίει η κυβέρνηση που δεν τους ακούει υπό άλλες συνθήκες και τα media που υπερ-προβάλλουν όσα συμβαίνουν. Αυτό σαν απάντηση σε όσους βρίζουν τους κουκουλοφόρους. Το θέμα δεν είναι να τους μαζέψουν οι μπάτσοι, ποτέ δεν θα γίνει αυτό και με καμία κυβέρνηση. Η αστυνομία μπορεί να επιβάλλει την τάξη για χάρη του λαού, όχι να επιβάλλει την τάξη για χάρη της κυβέρνησης πάνω σε ένα μεγάλο ποσοστό του λαού. Προτού πολλοί πουν τα φασιστικά λογάκια τους (όχι κάποιοι από δω μέσα, απλά ακούω πολλά) να σκεφτούν και τι φταίει για όλα αυτά. Ο καθηγητής Μαθηματικών μου μας τοιχοκόλλησε ένα λεγόμενο του Ισοκράτη που κυκλοφορεί με chainmail αυτές τις μέρες, και το οποίο φυσικά είναι παραλλαγμένο και αλλοιωμένο ως προς το νόημα για να ικανοποιήσει τα φασιστικά συμφέροντα των βολεμένων. Μιλάει για κατάχρηση της δημοκρατίας υπονοώντας ότι γίνεται από πλευράς αναρχικών, και άντε να του πεις μετά ότι η κυβέρνηση κάνει την κατάχρηση.
Όσο λοιπόν μεγαλύτερο γίνεται το κομμάτι του λαού που θίγεται από τα “σπασίματα” (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στο κέντρο, τυχαίοι ηλικιωμένοι πολίτες που βγαίνουν από το μετρό μέσα σε μια κόλαση από χημικά κλπ.) τόσο πιό εύκολα θα επιβληθεί τελικά η τάξη με την χρήση ακόμα μεγαλύτερης δύναμης καταστολής και αυτό θα “νομιμοποιηθεί”.
Προσοχή όμως ε, μην τους σκάσουμε!
Θεωρώ πως πρέπει να ξανακάνω σαφή τον διαχωρισμό μεταξύ σπάμε (μαγαζιά/αυτοκίνητα/γενικότερα περιουσίες του απλού λαού) με το σπάμε (τράπεζες/πρεσβείες/δημοσια κτήρια/αστυνομικά τμήματα). Είμαι κατά του πρώτου. Για το δεύτερο τι να πω, let them come, αυτό θέλουμε. Αν μαζέψεις τώρα την νεολαία στο Σύνταγμα, ρίξε σύρμα για την επακόλουθη αλλαγή που θα δεις, επειδή είμαι πολύ περίεργος να δω τι έχεις να μου πεις.
Οι μπάτσοι btw θα είναι εκεί με τα χημικά τους και τα γκλομπς σε οποιαδήποτε των περιπτώσεων, να 'σαι 100% σιγουρος γι’αυτό.
Ε όποιος φοβάται μην σπάσει το νυχάκι του να μείνει σπίτι του να πούμε, οταν απαιτείς αλλαγές μεγαλου μεγέθους πρέπει να καταβάλλεις και την ανάλογη προσπάθεια. Δεν έγινε ποτέ τίποτα από το σπίτι, ούτε με ειρηνικό τρόπο αλλά με μαζικό ξεσηκωμό, όταν θυμηθείτε την ιστορία και έρθετε να πράξετε το ανάλογο τα ξαναλέμε, προς το παρόν κάντε τη βόλτα σας στην Πανεπιστημίου.
Σου αντιστρέφω την ερώτηση: Γιατί τα μπάχαλα είναι πιό αποτελεσματικά και δεν τους δίνουν πάτημα για να απαξιώσουν την οποιαδήποτε διεκδίκηση, να την “χρωματίσουν” όπως θέλουν και στο τέλος να δικαιολογήσουν μεγαλύτερη κρατική βία.
Και εγώ το πιστεύω αυτό. Αλλά εκεί δικαιούσαι να βγεις να μιλήσεις για αστυνομικό κράτος και για περιττή παρουσία των ΜΑΤ όταν δεν σπάει τίποτα και δεν ανοίγει ρουθούνι. Τώρα όπως πάει σε λίγο θα σου βγουν και από πάνω και θα βγει ο Καραμανλής να παρασήσει τον Σαρκοζύ. Περίμενε και θα το δεις.
Κακώς μου απαντάς σε 2ο πληθυντικό γιατί δεν γράφω για τον εαυτό μου προσωπικά όταν λέω για κόσμο που φοβάται. Δεν με γνωρίζεις προσωπικά, ούτε εγώ εσένα ΟΚ; Mην αποκλείεις να είμαι πιό “μαχιμος” από σένα, οπότε ας λείπει η ειρωνεία για “νυχάκια”, “καναπέδες” και “βόλτες”.
Αναφερόμουν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα ήθελαν να συγκεντρωθούν και να απαιτήσουν δικαιοσύνη (αλήθεια, δεν θα ήταν λογικό οι γονείς του Αλέξη να ήταν σε αυτές τις πορείες μπροστά-μπροστά; Ή αγαπούσαν τον γιό τους λιγότερο από ανθρώπους πο ποτέ δεν τον γνώρισαν; :-k)
Επειδή ξέρω ιστορία, σου λέω πως σε δημοκρατικές χώρες πολλά έχουν επιτευχθεί με ειρηνικό τρόπο. Όποιος τα κρύβει αυτά έχει άλλα κίνητρα.
Δεν είπα ότι είμαι υπέρ των όσων γίνονται, απλά θεωρώ ηλίθιο το να τους κατηγορεί κάποιος με τόσο αφελή τρόπο και χωρίς να χει ξεδιαλύνει στο κεφάλι του ο ίδιος γιατί τους κατηγορεί. Όχι για σένα, δεν έχω κάτσει να διαβάσω ολόκληρο ποστ σου ακόμα γιατί δεν έχω χρόνο, γενικά μιλάω και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο αυτές τις μέρες. Η πλάκα είναι ότι δεν παρουσιάζεται μόνο σε βολεμένες οικογένειες, αλλά και σε οικογένειες που τους τελειώνουν τα λεφτά και το κεφάλι τους είναι κολλημένο στην ΝΔ. Η γιαγιά μου πχ νομίζει ότι είναι πλούσια και ότι είναι από δεξιά οικογένεια με εξουσία επειδή ο ένας αδερφός του παππού μου ήταν στρατιωτικός και ο άλλος δικηγόρος. Άμα της πεις για την σύνταξη θα αρχίσει να βρίζει, αλλά θα πει δεν φταίει η ΝΔ.
:lol: Nταξ, πολλοί ηλικιωμένοι ψηφιζουν από συνήθεια…
ΥΓ:Διάβασε όμως και το ποστ μόλις βρεις καιρό ρε συ, για να διαβαστεί το πόσταρα!
Πρώτα απ’ όλα για να τρίξεις τα δόντια σε όσους χρειάζεται, να τους φοβίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην γνωρίζουν για το που μπορείς να φτάσεις. Ένα μάτσο κουραμπιέδες είναι, που αν όσοι κατεβαίνουμε σε πορείες κλπ ήμασταν με εκρηκτικότερο τρόπο αντιδραστικοί, θα τους έβλεπες χεσμένους και δεν θα έβγαζαν άχνα. Και τότε θα έβλεπες όντως μερικές αλλαγές, ακόμα και στο πως θα χειρίζονταν την κατάσταση, ακόμα και στις ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λέει το κωλοπαίδι ο Κούγιας.
Ας το τραβήξουν κι άλλο άμα βαστάνε. Κάθε μέρα και μια καινούρια πρόκληση, δεν θα βαρεθούμε ποτέ.
Μην είσαι τόσο εύθικτος, chill. Λέγοντας “οταν απαιτείς…” δεν αναφερόμουν σε σένα, γενικότερα αυτός που απαιτεί. Ή επιθυμεί. Ή οτιδήποτε τέλος πάντων. Δεν έχω σκοπό να σου κάνω προσωπική επίθεση, ότι λέω είναι σε ένα πλαίσιο γενικότερα για τον διαδηλωτή.
Όσο για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, έχω δει τριψήφιο αριθμό ανθρώπων άνω των 40 στα σκηνικά που παίζουν με τους μπάτσους, και να βρίζουν και να είναι 10 φορες πιο θυμωμένοι από διάφορους νέους. Η γιαγιά με το π ας μείνει σπιτι της, έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να 'ναι χρήσιμη για κάτι στον δρόμο.
Τέλος, θα ήθελα να μου πεις μια σημαντική αλλαγή που επιτεύχθηκε με ειρηνικό τρόπο και στοιχεία.
Όταν το ανέφερε αυτό μίλησε για δημοκρατικές κοινωνίες… Έκανε τον διαχωρισμό…
Χαχαχ, ωραίος δεν το 'χα προσέξει. 8)