Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Α ναι ρε δεν το ήξερες; Είμαι φασίστας!!

Ε ρε γλέντια και γυρίσματα.

Karvou αγόρι μου, πάρτο χαμπάρι, δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα. Η δημοκρατία είναι υγιές πολίτευμα, πως το βλέπεις το δικό μας, τσουλάει; Κοινοβουλετική δικτατορία έχουμε καταντήσει και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού λέει τα δικά του (βλ. karvou, Vic Vega).

Πόσταρα πριν λίγες μέρες μια δημοσκόπηση όπου πάνω από το 50% θεωρούσαν τις ζημιές και το θάνατο του παιδιού ισάξιας σημασίας. Προσωπικά το θεωρώ τραγικό, αλλά το βρίσκω και ακρως αναμενόμενο…

εμ τα ΜΜΕ κανουν καλα την δουλεια τους.

Επίσης κι εγώ δεν πιστεύω σε αυτά που βλέπω.
Γράφω τις πιο προφανείς απόψεις και αντιμετωπίζεις αυτά που λέω σαν να είναι λόγια πρωτάκουστα και μυστήρια. Στην Ελλάδα του 2008 ? και ευχαριστώ για την ειρωνεία ? οι λύσεις μπορούν να δοθούν μέσω των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό σε αντίθεση με την Ελλάδα του 1973.

Είσαι, γιατί δεν ξέρω καμία δημοκρατία που απαγορεύει στις πολίτες της (karvou, Vic) να συμμετέχουν στα κοινά, επειδή δε συμφωνούν με εσένα που θες να αποφασίζεις…

Πραγματικα χρειαζεται του μισου πληθυσμου σκοτωμα των παιδιων του… Τουλαχιστον το θεωρεις εσυ τραγικο. Αν και η εγκυροτητα της ερευνας αμφισβητειται…

Αν όντως αληθεύει, μετά μου λες να εναποθέσω σε κάτι τέτοια καθυστερημένα τις ελπίδες μου γι’ αλλαγή.
Ε οκ, τι να λέμε, εσάς σας νοιάζουν τα μαγαζιά εμάς μας νοιάζουν οι ζωές όπως σωστά είχε ειπωθεί τις πρώτες μέρες και το χλεύαζα.

Δεν απαγόρεψα σε κανέναν τίποτα, γράφετε ότι θέλετε, όπως το θέλετε και κανένας δεν σας το πειράζει. Κριτική σ’ αυτά που λέτε κάνω και αυτό είναι απόλυτα δημοκρατικό.

ok αγορίνα :slight_smile:

εδιτ: μην ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές να το ρίξετε νουδού παιδιά,

κι αμα αποφασίσετε να γίνετε ριζοσπαστικοί, πασόκ και καλό κουράγιο!

Έλεος πλέον. Φτάνει ο μανιχαϊσμός! «Εμάς» των κουτών μας νοιάζουν και τα δύο, απλά δεν τα συνδέουμε όπως «εσείς». Φρικτός ο θάνατος του παιδιού και πρέπει θεσμικά να αλλάξουν πολλά, με αυτή τη δυστυχή αφορμή. Αισχρή η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και αυτό πρέπει να σταματήσει. ΔΕΝ τα συγκρίνουμε. Κατακρίνουμε και τα δύο!

Μόλις τώρα ο karvou μας ανέφερε για δημοσκόπηση που λέει την καταστροφή των μαγαζιών ως ίσης σημασίας με τον θάνατο του παιδιού. Μόλις. Δικός του ισχυρισμός ήταν. Αν αυτό δεν είναι άρρωστο τότε τι είναι;

Βαριέμαι, ειλικρινά νιώθω σαν να μιλάω στον τοίχο. Τι να την κάνεις την επιχειρηματολογία όταν ο συνομιλητής δεν νιώθει μία; (έκανα και ρίμα)

ciao παιδιά, πάω να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρον, όπως το να κοιμηθώ.

ρε παιδια σορρυ και για το οφφ-τοπικ αλλα να ρωτησω κατι, κυριως προς βεγκα/καρβου.

Ζουμε λοιπον σε μια δημοκρατια. Και απο τη στιγμη που δεν ειμαστε ικανοποιημενοι (για τους Α η Β λογους δεν εχει σημασια) απο τη Χ κυβενρηση/κομμα, μας δινεται η δυνατοτητα μια φορα στα τεσσερα χρονια να διορθωσουμε την κατασταση δινοντας την διακυβερνηση σε ενα κομμα , που θεωρουμε οτι θα τα καταφερει καλυτερα. Ας υποθεσουμε ομως οτι δεν μας ικανοποιει κανενα κομμα και αποφασιζουμε να φτιαξουμε (5-10) ανθρωποι ενα νεο κομμα, ελπιδοφορο με αξιες, αρχες και κυριως θεληση για αλλαγη. Εφοσον μιλαμε για δημοκρατια λοιπον θεωρητικα θα πρεπει στον πολιτικο στιβο το νεο αυτο κομμα να εχει τις ιδιες δυνατοτητες προβολης με τα υπαρχοντα. Να μπορει να δηλωσει το πολιτικο του στιγμα σε ολους τους πολιτες. Να μπορει να διεκδικησει επι ισοις οροις στην τελικη την ψηφο του λαου.

Πως αυτο μπορει να γινει οταν - ενδεικτικα αναφερω :

1. τα 2 μεγαλα κομματα εχουν χρηματοδοτησεις-δωρεες απο μεγαλοεπιχιερηματιες-εφοπλιστες κλπ. Οι οποιοι μετα θα ζητησουν ανταλλαγματα.
  2. Οταν διαχειριζονται τα μεγαλης εμβελειας ΜΜΕ, που καλως η κακως κατασκευαζουν ιδεολογια και συναινεση.
    3.Οταν οι χρηματοδοτησεις του κρατους περιοριζονται μονο στα κομματα της βουλης. Δεν δικαιουται και ενα μικροτερο κομμα χρηματοδοτηση? Γιατι?

Η να θεσω ενα αλλο ερωτημα. Ποσο δημοκρατια ειναι ενα πολιτευμα οπου την διακυβερνηση κατακτα ενα κομμα με το 42 % των ψηφων, οταν δηλαδη η πλειοψηφια του λαου ΔΕΝ το εχει ψηφισει? Και ποσο το νομιμοποιει το 42% να νομοθετει? Κ μην ακουσω το 42% ειναι νομος του κρατους = εκφραζει την θεληση του λαου. Ειναι αστειο.

Το πηγα το ζητημα τελειως στο πρακτικο και αφησα εκτος συζητησης την καθαρη πολιτικη.

Άσε ρε, θα σου πω εγώ:

έτσι είναι η δημοκρατία.

Εχεις και συ ρε Ισις κατι ανησυχιες τωρα…

Vic σημασια δεν εχει το νομιμο αλλα το δικαιο και οταν το κρατος ακομα και αν υποτιθεται πως εχει το δικαιωμα (που δεν το χει) να καταπατα τα δικαιωματα του πολιτη, ο πολιτης εχει καθε δικαιωμα να αντιδρασει με οποιοδηποτε αλλο τροπο θελει (εφοσον δεν καταπατα και αυτος με τη σειρα του τα δικαιωματα των υπολοιποων και οχι εφοσοον ειναι “νομιμος”) και οχι μονο με τις εκλογες. Η εκλογες δεν ειναι η μονη προυποθεση για μια δημοκρατια ειδικα οταν γινονται με τον τροπο που γινονται σημερα (οταν παιζουν δηλαδη συμφεροντα, παραπληροφορηση, αγνοια κτλ). Εδω στην Ελλαδα μεχρι και νοθεια εχουμε δει. Το θεμα ειναι οτι δεν δηλωσε κανεις εδω μεσα υπερ των επεισοδιων, απλα εχει σημασια που ριχνει το βαρος ο καθενας. Και στο κατω κατω το λεμε και το ξαναλεμε για να το ακουσει ποιος? Οσοι απο δω κατεβαινουν στις πορειες? Ενταξει η δικια σου η αποψη ειναι να μην γινονται πορειες για να μην γινονται και επισοδεια, το 3ο μερος ομως δεν σε ειδα να το σχολιαζεις. Οταν οι καταστροφες προκαλουνται απο τους “αλλους” τους κουκουλοφορους εκει τι λεμε? Αντι να μας εξοργιζει η σταση της κυβερνησης μας εξοργιζουν τα επεισοδια που δυστυχως ειναι αναποφευκτα γιατι θα βαλουμε το χερι στην τσεπη? Αντι να περιμενουμε την υπευθυνοτητα (και να εξοργιζομαστε οταν δεν υπαρχει) απο την κυβερνηση και το κρατος την περιμενουμε απο τους διαδηλωτες? απο τους αναρχικους? απο τους μαθητες? απο ποιον?

Επισης οταν λεω να πανε σπιτια τους το θεμα δεν ειναι να πεσει η κυβρνηση αλλα οποιο κομμα και να κυβερνα πρεπει να σταματησει να νιωθει “ασφαλεια”, οτι δηλαδη μεσα σε αυτα τα 4 χρονια κανω οτι γουσταρω και μετα στις εκλογες βλεπουμε. Και οταν το βολευει ειδικα γιατι δεν φαινεται να χει σοβαρο αντιπαλο.Και αυτο με τις εκλογες δεν προκειται να γινει.

http://www.tvxs.gr/v2046

Λοστοί, κρανιοφόροι με πολιτικά και αστυνομικός: oι εικόνες αυτές τραβήχτηκαν από κάμερα του Tvxs κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Κουκουλοφόρος αφήνει το λοστό του, συζητά με αστυνομικούς κι ύστερα φεύγει με το λοστό για σπάσιμο. Οι αστυνομικοί κάνουν πρόβες με τις πέτρες που κρατούν στα χέρια τους. Εχει άραγε η αστυνομία ή ο αρμόδιος υπουργός κ.Παυλόπουλος κάποια εξήγηση;

γινομαι κουραστικος το ξερω. :stuck_out_tongue:

Ποσο δημοκρατικο ειναι κατι τετοιο?

@ BAN+ cynic: Ωραίες οι ειρωνείες, όμορφα και τα «ταπώματα» του καφενείου, αλλά στη μειοδοσία επιχειρημάτων, στην τυφλή ισχυρογνωμοσύνη και στην χλεύη της άποψής μου, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω.

Θεωρώ ότι γράφετε ανώριμες παραλαπίπες και πολωμένες μπούρδες, αλλά κάθομαι και συζητάω «με το σεις και με το σας». Η μοναδική μου (και δικαιολογημένη) ειρωνεία αφορούσε την έννοια της δημοκρατίας και την αναζήτησή της στη wikipedia, για τον απλό λόγο ότι τα μηνύματά σας απροκάλυπτα περιφρονούσαν τις αρχές της.

@ Isis: Δεν συμφωνώ ότι η κατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράφεις και δεν το συνεχίζω, γιατί όντως βγαίνουμε off-topic και αυτά σηκώνουν πολλή κουβέντα. Συμφωνώ ότι η δημοκρατία μας πάσχει σε πολλά. Συνεχίζω όμως να προτιμώ μία προβληματική δημοκρατία, παρά μια δικτατορία του όχλου ή των συνταγματαρχών. Την προβληματική δημοκρατία μπορώ να την αλλάξω χωρίς να ανοίξω το κεφάλι του διπλανού μου.

@ Vangelis:

α) Δεν διαφωνώ στο 99% όσων λες. Κατά τα άλλα, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι σαφές το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι. Όλοι παίζουνε την κολοκυθιά, λες και όλοι οι κουκουλοφόροι προέρχονται από μια συγκεκριμένη πλευρά.
β)Τα επεισόδια δεν είναι πολιτική έκφραση, η διαδήλωση είναι (απλά παραμένει η πιο ασαφής από αυτές, γιατί δεν εκφράζει παρά μόνο δυσαρέσκεια και δεν παρέχει γόνιμο διάλογο).
γ) Το γεγονός ότι είμαι εξοργισμένος με την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν θα εξοργιστώ με τα επεισόδια. Άλλωστε αυτά είναι που καθυστερούν το διάλογο και επιπλέον τείνουν να δικαιώσουν τις πιο συντηρητικές απόψεις.
δ) Πάντως, το να πάνε σπίτια τους κάποιοι, όπως το περιγράφεις, συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι δυνατό μέσω των εκλογών και συμπληρώνω ότι προφανώς η δημοκρατική δραστηριοποίηση δεν περιορίζεται στις εκλογές. Αδιαμφισβήτητα όμως δεν φτάνει ως τη βία, ειδικά σε μια Ελλάδα της οποίας αν η δημοκρατία πάσχει, δεν παύει να υπάρχει.

Ισις, μέχρι στιγμής έχω μάθει στη ζωή μου να φτιάχνω και να βελτιώνω κι όχι να καταστρέφω. Δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να θεωρήσω πως καταστρέφοντας το κέντρο της πόλης, πρόκειται να διορθώσεις αυτά τα προβλήματα του πολιτεύματος (γιατί αυτό παραμένει το θέμα μας στο τόπικ με τίτλο “Πρωτοφανής επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας”). Πόσο δε, όταν αυτά τα προβλήματα υπάρχουν εξαιτίας ηλιθιότητας κι ανευθυνότητας του λαού. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να “βάλεις μυαλό στο λαό” άμεσα, λέγεται φασισμός και με βρίσκει φανατικά κατά.

Επίσης δε συμφωνώ με όσους θεωρούν πως δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα. Η εφαρμογή του έχει ένα κάρο προβλήματα, οι Έλληνες έχουν ένα κάρο προβλήματα, αλλά το πολίτευμα για μένα είναι δημοκρατικό και το ότι αναζητώ κάτι ακόμα καλύτερο σαν πολίτης, δε σημαίνει πως επιδιώκω την πτώση της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Επίσης, τον εκλογικό νόμο, η πλειοψηφία του λαού τον έχει ψηφίσει Isis. Όταν ψηφίζεις Ν.Δ. / ΠΑ.ΣΟ.Κ. ουσιαστικά ψηφίζεις “κάντε ό,τι θέλετε, δε με ενδιαφέρει, σας δίνω εν λευκώ τη ψήφο μου”. Με αυτή τη λευκή επιταγή, έγιναν οι εκλογικοί νόμοι…

Όσο για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, για τα 2 πρώτα σημεία που θίγεις, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Όπως έγραψες και για τις φοιτητικές παρατάξεις, είναι κεκτημένο το να μπορείς να συνασπίζεσαι σε κόμμα με άτομα που έχουν τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, επομένως αναγκαστικά θα τα υποστείς. Όσο για τα ΜΜΕ, δεν είμαι της άποψης πως αυτά διαμορφώνουν συνειδήσεις. Βρίσκουν και τα κάνουν. Δε νομίζω πως κανένας έγινε ακροαριστερός γιατί διάβασε indymedia, ούτε κανένας ακροδεξιός γιατί διάβασε κάτι αντίστοιχο. Πρώτα έγιναν ό,τι έγιναν και μετά έψαξαν να βρουν ποιο ΜΜΕ τους γλύφει τα αυτάκια καλύτερα.

Για το 3ο σημείο-ερώτημα σου, απλά θα πω πως η πρακτικότητα του θέματος, επιβάλλει να μη χρηματοδοτούνται όλα. Αλλιώς μετά, όλοι θα έφτιαχναν ένα κόμμα και θα τσέπωναν τα λεφτά. Τυπικό χαρακτηριστικό Έλληνα.

Τέλος, σαν γενική κατακλείδα στο γενικόλογο θέμα που πιάσαμε, να κάνω την εξής παρατήρηση. Υπάρχουν πολλοί που ζητάνε την αλλαγή, αλλά θέλουν κάποιος άλλος να την κάνει. Εγώ για παράδειγμα (και ο Βέγκα από ότι έχω δει) ζητάμε την αλλαγή και προσπαθούμε μέσα από σκληρή δουλειά να γίνουμε αρκετά υπεύθυνοι για να βοηθήσουμε να γίνει αυτή. Είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ακαδημαϊκοί, είτε δημόσιοι υπάλληλοι, κηπουροί ή ότι άλλο να είναι. Είναι πολύ εύκολο να εκμηδενίζεις τη δουλειά και τον κόπο που έχουν ρίξει τόσοι άνθρωποι για τη ελληνική Δημοκρατία όλα αυτα τα χρόνια, δεχόμενος δημαγωγίες που τους αναγορεύουν ως “άχρηστους”, “φασίστες”, “ζώα”, “επικίνδυνους” και “διεφθαρμένους”. Πόσο δε όταν μιλάς δίχως να έχεις άποψη ο ίδιος. Εγώ επιλέγω να ακούσω πρώτα τι μου λένε και μετά να αποφασίσω τι πιστεύω. Πρωτού ζητήσω γενικά κι αόριστα την “αλλαγή”, επιλέγω να έχω αποφασίσει τι ακριβώς ζητάω, διεκδικώ και είναι υλοποιήσιμο…

α) δεν ειπα οτι ειναι σαφες το ποιοι ειναι η οτι προερχονται απο μια πλευρα αλλα οτι περισσοτερο θα πρεπει να προβληματιζει οταν γινονται απο αυτην την πλευρα, την πλευρα της αστυνομιας απο οτι οταν γινονται απο τον καθε μπαχαλο, οργισμενο διαδηλωτη, γενικα απο οποιονοδηποτε πολιτη.

β) δεν ειπε κανεις οτι ειναι. Γονιμος διαλογος πως ακριβως θα μπορουσε να γινει και μεταξυ ποιων?

γ) ναι αλλα το θεμα ειναι τι καταληγουμε να συζηταμε περισσοτερο.

δ)ναι δεν φτανει ως την βια οταν ομως την βια την ξεκιναει η την προκαλει το κρατος θα ριξουμε πρωτα την ευθηνη στο κρατος και μετα στον πολιτη. Κσι αυτη η δημοκρατια που υπαρχει κινδυνευει πολυ περισσοτερο απο ενα τετοιο κρατος απο οτι απο τον μπαχαλο που θα σπασει μια βτρινα η θα καψει ενα μαγαζι.

ωραια ολα αυτα αλλα μερικες φορες υπαρχει η καταλληλη εποχη, υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες που πρεπει να εκμεταλλευτεις για να γινουν καποια πραγματα, για να ερθει καποια αλλαγη εστω και αν ειναι αοριστη (δεν θα μπορουσε ναι ειναι αλλιως).

ego apla den vlepo pos mporei na alla3i kati…

na figi i nea dimokratia na er8i to pasok na figi to pasok na er8i i nea dimokratia… to idio skato, i idia skitalli pou allazei ta idia xeria pros tin idia katef8insi…

enas igetis lipei mesa apo alli afti tin geniki katakravgi, o legomenos “kanenas” pou 8a ekmetaleftei tin katastasi pros to ofelos olon mas… apla den mporo na katalavo giati kiverniseis den PEFTOUN meta apo tosa terastia skandala (px siemens, vatopedi), i akomi ke me ta xronia provlimata… TOSO SKATA LAOS IMASTE TELIKA?

vgite stous dromous, diadiloste, spaste… i zoi den ine gia na douleveis, ine gia na tin zeis, ke otan pinas ke se koroidevoun mposta sta matia sou oxi mono den zeis alla smikreneis ke san an8ropos. an i allagi xriazete merika spasmena maxazia, xalali, afto pou leo omos ine na min pane xamena, oute afta, oute o alexis, oute ke afti i maziki katakravgi…

VGITE E3O KE FONAXTE for the times they are a changin(?)…