Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

+1000
Λυπάμαι που η κουβέντα συνεχίστηκε ενώ δεν μπορούσα να συμμετέχω, αλλά το παραπάνω ποστ του Vic με καλύπτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Όπως και τα όσα γράφει ο Καρβου στο κομμάτι του για “δημιουργία αντί για καταστροφή”
Χαίρομαι που “έπεσαν οι μάσκες” και BAN και Cynic παρδέχτηκαν ανοιχτά πως είναι εχθροί της δημοκρατίας, μας το δέιχνει άλλωστε ο τρόπος που (δεν) επιχειρηματολογούν στα ποστς τους. Λυπάμαι που θα επανέλθω στο θέμα των ηλικιών ορισμένων εδώ μέσα, δεν μου αρέσει να “πατάω” σε αυτό ως επιχείρημα, αλλά η κατάσταση με τα μπάχαλα στην Αθήνα μου δίνει συχνά την αίσθηση πως ορισμένοι βαρέθηκαν να παίζουν GTA και είπαν να “παίξουν” καταστρέφοντας μία πραγματική πόλη.
ΒΑΝ για να μην λες πως δεν σου απάντησα με παραδείγματα πάντως, για το τι μπορεί να επιτευχθεί με μη-βίαιες διαμαρτυρίες σε δημοκρατίες, να σου επισημάνω πως την περασμένη μόλις εβδομάδα στην Γαλλία ο υπουργός παιδείας απέσυρε ένα νομοσχέδιο για την παιδεία μετά από μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να καταστραφεί όλη η χώρα, να “αναβληθούν τα Χριστούγεννα” κλπ.
Μάλιστα σε ερώτηση της εφημερίδας Liberation προς τους μαθητές για το αν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τους “ενέπνευσαν” στις κιντοποιήσεις τους, οι εκπρόσωποι των μαθητών ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί. Και αυτό σε μία χώρα που έχει ιστορικά “μπαχαλάκηδες”, μόνο που ποτέ δεν τα σπάνε στο ιστορικό/εμπορικό κέντρο του Παρισιού. Ίσως και αυτοί ακόμα να έχουν το “ένστικτο της αυτοσυντήρησης” και να καταλαβαίνουν πως αν διώξουν τους τουρίστες από το Παρίσι θα είναι χειρότρα για όλους.
Και αυτό για να αναφερθώ μόνο σε παράδειγμα της πρόσφατης επικαιρότητας. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία, μπορώ να σου πω για τον Martin Luther King Jr και το κίνημα για τα δικαιώματα των μάυρων στην Αμερική και τα όσα πέτυχε σε συνθήκες πολύ βιαιότερης καταστολής και μίσους.

Διαχωρίζω από τους παραπάνω (και τον υποστηρικτή των επεισοδίων και των Σκοπίων Leper :-k), τον Isis που αν και δυστυχώς παραδέχεται πως δεν πιστεύει στην δημοκρατία (αστική δημοκρατία την ονομάζει ο ίδιος) είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσει και να αξιοποιήσει την ελευθερία λόγου που αυτή του προσφέρει.

Βιgdude, εσύ που γράφεις “σπάστε” νιώθεις πολύ ασφαλής εκεί στη Λευκωσία με την Αθήνα να καίγεται;
Ρωτάω γιατί η πόλη σου έχει ακόμα ανοιχτές τις πληγές από την τελευταία φορά που η Ελλάδα ήταν διχασμένη και αδύναμη…

Επαναλαμβανω. To οτι μπορει να μην πιστευει καποιος στην αστικη δημοκρατια (δεν την ονομαζω εγω ετσι, αυτο ειναι πολιτειολογικα. Αστικη δημοκρατια. Θετω κ μια ερωτηση. Ποια η διαφορα μεταξυ republic και democracy?Δεν το εχω ψαξει.), δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και αντιδημοκρατης.
Επισης επαναλαμβανω οτι η αστικη δημοκρατια λειτουργει μεσες ακρες. Αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρξει κατι καλυτερο.Προφανως για τα επομενα χρονια (10, 50, 1000 δε ξερω) θα ειναι το κυριαρχο πολιτευμα των δυτικων κοινωνιων. Αλλα αυτη η προσκολληση στο διλλημα “Αστικη δημοκρατια ή χαος”, ταυτιζεται με την λογικη του “τελους της ιστοριας” που βιαστηκαν να αναφωνησουν οι φιλελευθεροι διανοητες με την πτωση του σοσιαλισμου. Η Ιστορια ομως δε σταματα να κινειται.

Επισης να μην ξεχναμε οτι οι μεγαλυτερες λαικες κατακτησεις πραγματοποιηθηκαν κυριως απο την δραση “μη-δημοκρατων”, με την βιαιη αντιδραση του αστικου κρατους. Ξεχνα κανεις τους εκτελεσθεντες, απο την δημοκρατια, αναρχικους το 1886 στο Σικαγο? Αντιδημοκρατες τους κατηγορησαν κ αυτους. Αλλα ο θανατος τους οδηγησε σε μια κατακτηση, το 8-ωρο. Ο Μαης του 68 (που λιβανιζουν ακομα και οι αστοι/φιλελευθεροι διανοητες) δεν ηταν ενα αιτημα για περισσοτερη δημοκρατια? Ως αντιδημοκρατες δεν κατηγορηθηκαν τα παιδια των οδοφραγματων? Κ αν η οποιαδηποτε κοινωνικη αλλαγη εντος των πλαισιων της ασ.δημοκρατιας, πραγματοποιηθηκε ειρηνικα (βλ. κευνσιανο κρατος), αυτο εγινε γιατι υπηρχε το αντιπαλο δεος.

Σημερα παρατηρειται μια συρρικνωση κοινωνικων δικαιωματων και συναμα μια αυταρχοποιηση απο την πλευρα του κρατους. Κ το τραγικο ειναι οτι το συνολο των αλλαγων (μεταρρυθμισεων οπως ονομαζονται εξωραιστικα) πραγματοποιειται δηθεν υπερ της δημοκρατιας. Κ οχι βεβαια υπερ των κρατουντων. Καλως η κακως μια τετοια πορεια θα οδηγησει σε κλιμακωση τις κοινωνικες αντιθεσεις και θα βαλει σε κινδυνο την -παντοτε ευθραστη- κοινωνικη ειρηνη. Αλλα η αλαζονεια των απο πανω τους τυφλωνει. Αλλα ακομα και τοτε που αγαρμπα, ανοργανωτα, βιαια οι απο κατω αντιδρασουν παλι θα κατηγορηθουν ως εχθροι της δημοκρατιας απο τους βολεμενους.

Οι υποστηρικτες της αστικης δημοκρατιας βλεπετε παραλειψεις, λαθη (που αρα επιδεχονται βελτιωσης η διορθωσης) εκει οπου εγω βλεπω δομικα χαρακτηριστικα ή εγγενεις αδυναμιες του συστηματος. Εκει βρισκεται η διαφορα μας.

Επαναλαμβανω, ο μη φιλος της αστικης δημοκρατιας, ΔΕΝ ειναι απαραιτητα και μη-δημοκρατης. Ισως ειναι και περισοοτερο δημοκρατης απο οσο νομιζουμε. Ισως ειναι κ φασιστας βεβαια. Γιαυτο καλο ειναι να μην το απολυτοποιουμε.

Δεν ξερω αυτο που εγινε στην αθηνα αν ειναι εξεγερση η οχι. Αλλα γενικα : Η εξεγερση ειναι παντα δικαια.

εντιτ:

@ mule :

την περασμένη μόλις εβδομάδα στην Γαλλία ο υπουργός παιδείας απέσυρε ένα νομοσχέδιο για την παιδεία μετά από μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να καταστραφεί όλη η χώρα, να “αναβληθούν τα Χριστούγεννα”

τις οποιες μαθητικες κινητοποιησεις τσακισε βιαια το κρατος. Οπως το ιδιο κανει και ο Μπερλουσκονι εναντια της ιταλικης νεολαιας.

Μεγαλοι ευρωπαιοι διανοητες του 20ου αιωνα ηταν και καποιοι ειναι πολεμιοι της αστικης δημοκρατιας : Michael Foucault, Jean Paul Satr,Walter Benjamin, Louis Althusser, Κορνηλιος Καστοριαδης, Κωστας Παπαιωαννου, Slavoj Zizek, Jean Baudrillard κ.α. Ε, δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να τους κατηγορησει για αντιδημοκρατικοτητα. Αντιθετως παλεψαν και παλευοθν για πραγματικη δημοκρατια

Θα σχολιάσω τα bold, μιας και αναφέρεσαι σε 'μένα προσωπικά.

Για το πρώτο: Καταρχήν αναφέρεσαι 2 φορές στο θέμα της ηλικίας και δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά έναν άνθρωπο πο αναφέρει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς για εσένα ψηφίζω. Και ευτυχώς για εμένα συνειδητά απέχω από κάθε λογής εκλογών αντιπροσώπευσης. Όταν ωριμάσεις και μάθεις να συζητάς με τον άλλον, χωρίς να αναφέρεσαι στην ηλικία του, τότε ίσως τα ξαναπούμε πιο σοβαρά αυτά.

Επίσης θέλω να μου δείξεις ποιο post μου ονομάζεις εφηβικό ξέσπασμα. Αν μπορείς quote- αρε το, σε παρακαλώ.

Έχω κάθε δικαίωμα να ονειρεύομαι την κατάρρευση της δημοκρατίας. Και αν είσαι λίγο ανοιχτόμυαλος μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι πέρα από το δίπολο ‘‘δημοκρατία- φασισμός’’ υπάρχουν και άλλα πράγματα.

Στο δεύτερο post, τώρα: Ποιες μάσκες έπεσαν, ρε φίλε, μας δουλεύεις; Από την πρώτη στιγμή σε διάφορες πολιτικές συζητήσεις στο forum άτομα σαν τον BAN, το cynic και εμένα πρωσπικά, έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας για τη δημοκρατία. Ποτέ δεν έκρυψα και ποτέ δεν ντράπηκα για τις πολιτικές μου θέσεις, οπότε λόγια σαν ‘‘οι μάσκες έπεσαν’’ δεν ταιριάζουν. Μάσκα δε φόρεσα ποτέ. Ό,τι λέω τώρα, το έλεγα πάντα.

Για το δεύτερο bold: Δείξε μου, ΕΝΑ, ΕΝΑ post που να υποστηρίζω τα επεισόδια με την έννοια που του δίνεις εσύ στο post σου.

Επίσης δείξε μου ΕΝΑ post που να υποστηρίζω τα Σκόπια. Ένα μόνο.

Για άλλη μια φορά αερολογίες. Απλά και ξεκάθαρα. Αν θες να δημιουργείς εντυπώσεις, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα. Γενικώς έχω την κακή συνήθεια να προσπαθώ να αιτιολογώ τις όποιες απόψεις μου με επιχειρήματα, οπότε δεν μπορώ να ανέχομαι κανένα να με κατηγορεί ούτε για εφηβικά ξεσπάσπαματα, ούτε για υποστηρικτή των Σκοπίων, ούτε για μπαχαλάκια. Αν θες να θεωρείσαι σοβαρός ομιλιτής να σκέφτεσαι λίγο καλύτερα τι γράφεις για άλλα άτομα.

Σορρυ παιδια για την ελλειψη επιχειρηματων απλα βαριεμαι μεσα στο φορουμ να κανω αναλυσεις… Προτιμαω να συζηταω σοβαρα θεματα face to face…
Επισης, πολυ χαιρομαι που καταλαβατε πως ειμαι εχθρος ΑΥΤΗΣ της δημοκρατιας.

Οσο για σενα Mule και τις ηλικιες βουλωστο γιατι δεν σε ξερω, δεν με ξερεις οποτε δεν γνωριζεις αν επαιζα GTA.

Α, επισης Mule μπορεις να υποτιμησεις και μενα μετα τον LEper γιατι λεω τα Σκοπια Μακεδονια… Το χα ψηφισει και στο πολλ στο αντιστοιχο θρεντ:wink:

Sorry για το οφφ-τόπικ, αλλα με έχει απασχολήσει και μένα το ερώτημα που θέτει ο isis.

Για μας είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τη διαφορά των δυο εννοιών, γιατί οι δυο λέξεις σημαίνουν περίπου το ίδιο πράγμα.
Δήμος + Κράτος
Res + Publica

Παρόλα αυτά, οι υπόλοιποι λαοί τις διαχωρίζουν. Από μια μίνι έρευνα που έκανα προσωπικά, διαπίστωσα ότι με τον όρο democracy αναφέρονται στο ΑΓΑΘΟ, την ΙΔΕΑ της λαϊκής κυριαρχίας, και ΟΧΙ σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο πολιτεύματος. Η χρήση της ελληνικής λέξης, προσδιορίζει το μη-υλικό, το ιδεώδες της πραγματικής Δημοκρατίας.
(γνώμη μου, επειδή η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν ό,τι κοντινότερο έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ιστορία στην ΑΠΟΛΥΤΗ κυριαρχία του Λαού).

Ενώ όταν μιλάνε για republic, αναφέρονται σε Δημοκρατικό ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, Δημοκρατικό ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ένα κράτος που δεν έχει Βασιλεία, κάτι “απτό” τελος πάντων. π.χ. Czech Republic, Republic of Ireland κλπ.
(γνώμη μου, επειδή η αρχαία Res Publica Romana είχε για πρώτη φορά όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης Δημοκρατιας. Δλδ Σύγκλητο-Βουλή, γραφειοκρατικό/φορολογικό σύστημα κλπ. Και αναφέρομαι στην εποχή πριν τη δημιουργία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου οι λατίνοι, επηρρεασμένοι από το ελληνικό μοντέλο, προσάρμοσαν την έννοια της Δημοκρατίας σε ένα πιο “αστικό” περιβάλλον, δημιουργώντας την πρώτη “σύγχρονου τύπου” δημοκρατία. Αυτό έγινε ΠΡΙΝ ακόμα την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους)

οφφ-τόπικ μόουντ οφφ. Αν κάποιος θεωρεί ότι έγραψα βλακείες (δικά μου συμπεράσματα είναι. παίζει έντονα να’ναι μπούρδες) Ας ανοίξει νέο θρεντ, να το συζητήσουμε εκεί. :slight_smile:

Είμαι 24 και αυτή την κατάλληλη εποχή την έχω άκουσει άπειρες φορές, για διάφορες εποχές…

Δεν πιστεύω πως αυτή η αλλαγή θα γίνει τώρα. Δεν έχω δει κανένα σημάδι ωρίμανσης του λαού και των νέων. Εκτός αν τους τελευταίους 3 μήνες που έφυγα από τη χώρα συνέβησαν πράματα και θαύματα. Κρίνοντας πάντως από αυτά που έχω διαβάσει στο φόρουμ, σίγουρα το δείγμα δεν είναι ενθαρυντικό για κάτι καλύτερο. Οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους ούτε έστω μια φορά το σύνταγμα και δεν έχουν ιδέα του πως έχει οργανωθεί το πολιτεύμα μας. Απλά επαναλαμβάνουν συνθήματα που καταδικάζουν τα πάντα και τους πάντες (π.χ. τη γενιά των γονιών μας) και ακολουθούν πιστά όποιον ευαγγελίζεται αλλαγή, αλλά δίχως να τους λέει πως και γιατί…

Εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να ακολουθήσω κάτι τέτοιο. Μακάρι να διαψευστώ πάντως…

1. Τότε μπορείς να μη συμμετέχεις. Με το να μπαίνεις μέσα και να γράφεις 1 σειρά που ειρωνεύεται ένα κείμενο που κάποιος αφιέρωσε τόσο χρόνο για να γράψει, απλά δε δείχνεις κανένα ίχνος σεβασμού στη συζήτηση που προσπαθούν να κάνουν σοβαρά κάποιοι χρήστες (Isis, Vega, Leper, Mule, κλπ). Αν βαριέσαι να κάνεις ανάλυση, δεν υπάρχει λόγος να ποστάρεις κάτι που θα αποπροσανατολίσει την ανάλυση που γίνεται. Περίμενε και σύντομα θα γίνει πιο ενδιαφέρον και για σένα.

2. Να μιλάς πιο ευγενικά. Παραμένεις μικρός σε ηλικία, άρα δε βλέπω το λόγο γιατί να μιλάς έτσι όταν σου το τονίζουν. Και εγώ πιστεύω πως με τα χρόνια θα αλλάξεις άποψη σε πολλά. Παρόλα αυτά, προσωπικά δε θεωρώ πως το είναι κακό το να πιστεύεις κάποια πράγματα με πάθος. Και εγώ στα 17 μου, τα ίδια με εσένα έγραφα λίγο πολύ στις εκθέσεις μου. Ο Mule δε σου μιλάει με διάθεση να σε προσβάλλει (όπως το αντιλήφθηκες) αλλά με διάθεση να τον ακούσεις μη προκατειλημένος. Και ο Isis διαφωνεί με Mule, αλλά είνια φανερό πως αυτός διαβάζει τουλάχιστον τι γράφουν ο Mule και ο Vega και σέβεται τις απόψεις τους…

3. Προς όλους, αν είναι να μιλήσουμε για τη ΠΓΔΜ, υπάρχει αντίστοιχο τόπικ. Ας μη την ανοίξουμε εδώ τη συζήτηση

Επιχειρήματα εχουν ειπωθεί, αν είσαι τυφλός ή λες τα δικά σου γενικότερα δεν είναι πρόβλημα μου, ανέτρεξε στα προηγούμενα ποστς και ξαναδιάβασε τα. Για τη γνώμη σου στο είπα ήδη, μετά από αναφορές που κάνεις τύπου: θα επιληφθεί η ιερή δικαιοσύνη κλπ κλπ, θες να σε πάρουμε στα σοβαρά ρε φίλος; Και σου είπα ήδη μια φορά, στο rocking καλα τα λες, όλα καλά, μην τα πεις παραέξω όμως.

Σεβαστή η γνώμη σου, αλλοι να δεις τι θεωρούν για σένα.

Τα ίδια ισχύουν και για σένα. Αναφορικά, για να κάνουμε και λίγο πλάκα το GTA είναι από τα πιο σιχαμένα παιχνίδια που υπάρχουν, προτιμώ να παίξω για δέκατη φορά Gothic.
Αν τα προηγούμενα που έχουν ειπωθεί από μένα δεν σε καλυπτουν, και δεν θεωρείς επιχείρημα το να σου λέω για πιο δυνατές διαμαρτυρίες από τις ειρηνικές πορείες που κάνεις εσύ, δεν θα σε καλύψει τίποτα. Ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίζουμε να λέμε τα ίδια μονίμως. Έχετε τις απόψεις σας, δεν θέλετε να δείτε την σαπίλα, την αλήθεια, πιστεύετε στην δημοκρατία σας, ας μείνουμε σ’αυτό.

Εγω δεν τα γραφω απλα στις εκθεσεις μου (πλεον δεν γραφω τετοιες). Τωρα το να μιλας πιο ευγενικα ενω ο Mule μου λεει οτι σταματησα το GTA για να παω για μπαχαλα ειναι λογικο???
Στο κατω-κατω δεν με γνωριζει, δεν μπορει να μιλαει για το τι εκανα. Και αν εγω εχω “ελλειψη” επιχειρηματων τοτε το επιχειρημα περι ηλικιας τι ειναι…
Σε αλλους χρηστες ειπε οτι ελπιζει να μην ψηφιζουν…
ΚΑι για να τελειωνουμε εγω ποτε δεν ειρωνευτικα κανενα χρηστη, ουτε καν τις αποψεις του…
Αλλα καλυτερα να μην ξαναασχοληθω. CIao

Μια φιλικη παρατηρηση προς τον Mule :

επισης στις “Πολιτικες Εξελιξεις” :

Oυσιαστικά ο χρήστης Isis εκφράζει εδώ την πίστη του στην ένοπλη βία και τις “συνταγματικές εκτροπές” και προσάπτει στο ΚΚΕ την δήλωση σεβασμού στο σύνταγμα και στο ελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα.

Κ συ δεν βοηθας. Τουλαχιστον οπως τα καταλαβαινω εγω αυτα που γραφεις, σαν να προσπαθεις να ανακαλυψεις και τελικα να το καταφερνεις, τον “εσωτερικο εχθρο”.

“Χαιρομαι που επεσαν οι μασκες… εχθροι της δημοκρατιας”. Εχθροι? Εγω για υπερμαχους της δημοκρατιας τους εχω, απλα μιας αλλης δημοκρατιας, ισως μιας ουτοπικης, αλλα σιγουρα δημοκρατιας.

Χρηση τριτου πληθυντικου, στην αναφορα σου σε μενα. Λες και δεν μιλας απευθειας σε μενα, αλλα σε καποιους τριτους και τους αποκαλυπτεις , αυτο που ισως αυτοι δεν καταλαβαν, το τρομερο μυστικο, τον εσωτερικο εχθρο. Η “επισημοφανης” φραση “Ο χρηστης Ισις εφραζει εδω…”. Πολυ δικηγοριστικο.

Το ξανα λεω οσο κουραστικος κ αν γινομαι. Οι πολεμιοι της κοινοβουλετικης δημοκρατιας, δεν ειναι απαραιτητα αντιδημοκρατες -ισως πιο δημοκρατες απο ολους. Αυτο χωρις να θελω να θιξω το δημοκρατικο σας αισθημα, που φαινεται και δεν αμφιβαλλω οτι ειναι ειλικρινες.

Sorry, Isis, αλλα μιας και εγώ έκανα quote τον ΒΑΝ, δε βλέπω τίποτα το δημοκρατικό σε αυτό που είπε. Ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της χρήσης βίας, ώστε να μην ακουστεί στην κοινωνία η άποψη του Vega και όσων συμφωνούν μαζί του. Δε νομίζω πως τάσσεται με τέτοιες δηλώσεις ενάντια στη κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά στην έννοια της δημοκρατίας γενικότερα…

Θες να μου δείξεις απο που βγαίνει αυτό;
Είπα και πριν, κι εσυ κι ο vega λέτε ελεύθερα τη γνώμη σας.
Μην απαιτείτε όμως από εμένα να ενεργώ με τον ίδιο τρόπο κατά της κυβέρνησης, εσείς κάντε το με την ψήφο σας, εγώ με τον δικό μου τρόπο.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=519849&postcount=1006

Και ξαναλέω, δεν απαγόρεψα σε κανέναν σας να λέτε τη γνώμη σας.
Δες τι είπες εσύ από την άλλη

Ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της χρήσης βίας, ώστε να μην ακουστεί στην κοινωνία η άποψη του Vega και όσων συμφωνούν μαζί του.

Από που προκύπτει η απαγόρευση που λες;

Επίσης επειδή σε βλέπω πάλι να το γυρίζεις στα μαγαζιά όπως κάνεις συνήθως κι εσύ κι άλλοι εδώ μέσα, λέω από τώρα για να σε προλάβω ότι είμαι κατά της καταστροφής περιουσιων απλών ανθρώπων. Τώρα αν από την άλλη δω τη μερσεντα του μαλάκα μπροστά στα προπύλαια επιδεικτικά παρκαρισμένη ενώ γνώριζε ότι θα γινει πορεία και στη συνεχεια μπαχαλο, ε καλό κάψιμο στον μαλάκα. Έτσι κι αλλιώς στάνταρ θα την έχει ασφαλισμένη, αν ήταν τόσο ηλίθιος καλά να πάθει.

Μήπως γενικά έχουμε την τάση ορισμένοι να διαστρευλώνουμε τα λεγόμενα όσων δεν μας κάνουν;
Μήπως τελικά έχουμε κι εμείς κάποιον ρόλο στο rocking.gr για την κατάσταση;
Ας πούμε τελικά κάποια στιγμή ποιοί είμαστε όλοι, είμαι περίεργος να μάθω για το ποιόν ορισμένων εδώ μέσα, πολύ περίεργος.

1. όσο κι αν προσπαθήσω να σου εξηγήσω πόσο αντιδημοκρατικό είναι αυτό που έγραψες, αμφιβάλλω αν θα το δεχτείς. Το (2) με πείθει ακόμα περισσότερο, πως δεν υπάρχει νόημα στο να συνεχίσει η συζήτηση.

To δικό μου ποιον, είναι γνωστό. Είμαι πόκεμον και ανώνυμος

Εγώ είμαι ο Δάσκαλος.

α) Επικουρικά και για να σου φανεί και λίγο χρήσιμος ο διάλογός μας, η προστακτική δεν παίρνει αύξηση, οπότε «ανάτρεξε» είναι το σωστό στα ελληνικά και όχι «ανέτρεξε». Αφήστε τις λάθος μεταφράσεις του res publica και μάθετε λίγο τη γλώσσα, ίσως σας βοηθήσει να συγκροτήσετε και λίγο τη σκέψη σας.

β)Πρόβλημά σου δεν είναι ότι είμαι τυφλός ούτε ότι λέω τα δικά μου. Πρόβλημά σου είναι ότι στα δικά μου επιχειρήματα απαντάς με βολές κατά της δήθεν μη σοβαρότητάς μου και πραγματικά γελώ που το κάνεις για άλλη μια φορά.

γ) Παραποιείς τα λεγόμενά μου για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. «Θα επιληφθεί η δικαιοσύνη» είπα σε αντίθεση με τη νοοτροπία ότι έχει σημασία τί λέει ο κάθε δικηγόρος για να δημιουργήσει εντυπώσεις και σε αντίθεση με το βάρβαρο ένστικτο ότι ο αστυνομικός θα δικαστεί από τον όχλο. Ναι είναι ιερή αυτή η δικαιοσύνη. Τώρα βέβαια τί κάθομαι και λέω; Από όσα γράφο μόνο τη λέξη «βάρβαρο» συγκράτησες και ρεμβάσεις με ηδονή.

δ) Εξαρτάται τι εννοείς «παραέξω» και ποιοί είναι οι «άλλοι» που θεωρούν κάτι για μένα, γιατί πραγματικά αν πρόκειται για αδαείς φανατισμένους καφενεδοφιλόσοφους , το πόσο δεν με νοιάζει είναι πραγματικά ντροπή μου.

Θέλω να προσπαθήσεις λίγο, όπως προσπαθώ εγώ για τα δικά μου λεγόμενα, είναι λίγο άσχημο να πετάς κάτι και μετά να κάνεις την πάπια.
Από το 2 λοιπόν και όσα έχεις πει κατα καιρούς, καταλάβαμε ότι είσαι υπέρμαχος του καπιταλιστικού συστήματος, γουστάρεις την κατάσταση αλλά σε ενοχλεί ο βαθμός αρρώστιας της. Εμπεδώσαμε λοιπόν.

ChrisP μαζέψου λίγο.

Δεν το πιασα… :-k

Χαχαχαχ, πάρε άνθρωπο. Ένα μάτσο προβοκάτορες από κλίκα σνομπαρίας.
Ελάτε πείτε μας για το ποιόν σας βρε παιδιά, πείτε πείτε πείτε.