dineis dikio stin oakke?ego tus xero apo mesa k ine ontos paraxenoi
H OAKKE γαμαει. Τελος. :lol::lol:
Και για ν’ απαντήσω λίγο σοβαρότερα στο αηδιαστικό σου στυλ
α) Στοιχειώδη λάθη στη γλώσσα κάνουμε όλοι μας λίγο πολύ, στο γ) θα σου το αποδείξω.
Από κει και πέρα τα περί συγκρότησης σκέψης δεν τα σχολιάζω, άμα ο άνθρωπος θέλει να δημιουργήσει σύγχυση το καταφέρνει εύκολα.
β) χαχα λοιπόν
γ) ρεμβάζω δεν ρεμβάσω. είμαι ένας βάρβαρος, ο γκρου του ροκινγκ τελεια τζιαρ λοιπόν. δεν φαντάζεσαι πόσο προτιμώ αυτό (που δεν είμαι δηλαδή αλλά για να σου κάνω το χατήρι) από την δικιά σου βλακώδη υπεροψία και στάση.
δ) το παραέξω αφορά το σύνολο του σκεπτόμενου κόσμου, αυτά που αμφιβάλλω αν εσύ ανήκεις.
οι αδαείς φανατισμένοι καφενεδοφιλόσοφοι που λες μου είναι πιο συμπαθείς από σένα, για τον λόγο αυτό, άγνοιας, όπου δεν κατηγορείς κάποιον για τον προφανή λόγο: δεν ξέρει.
αντίθετα εσύ ο γνώστης μη σου πω τι μου προκαλείς.
Μην μπεις στον κόπο ν’ απαντήσεις, το προηγούμενο ποστ μου θέλω να διαβάσεις και να μας πεις τι είσαι, θα λυθουν πολλές απορίες.
Αν είναι δυνατόν! Είσαι ανεκδιήγητος! Συζητάω κανονικά μαζί σου με επιχειρήματα και με βγάζεις τρελό, στη συνέχεια απαντώ στη χλεύη σου αγαναχτισμένος που παραποιείς τα λεγόμενά μου και η δική σου αντίδραση είναι να μου πεις ότι σε αηδιάζω και σέβεσαι περισσότερο αυτούς που «δεν ξέρουν»; Τί αλαλούμ είναι αυτό;
Δεν κατηγορώ κάποιον ότι δεν ξέρει, κατηγορώ εσένα και όποιον άλλον εκτοξεύει αφορισμούς και προσβολές απέναντι σε υγιή διάλογο, περιφέροντας τη μαγκιά του ότι δήθεν ξέρει και όλοι οι άλλοι είμαστε βλάκες.
Με συγχωρείς που τόλμησα να απαντήσω, καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει.
Πάντως πρέπει να υπογραμμίσω ότι:
α) Πόσο βλακώδες είναι το «πες μας τί είσαι»; Είμαι αυτά που γράφω εδώ μέσα. Πρόσεξε, αυτά που γράφω, όχι αυτά που νομίζεις ότι καταλαβαίνεις. Τί ύφος χουντικό είναι αυτό; Μοιάζεις να ζητάς πιστοποιητικό φρονημάτων. Δεν ανήκω σε χώρο, δεν μου λένε τη γνώμη μου άλλοι. Είμαι φορέας φιλελευθέρων και libertarian ιδεών και για άλλη μια φορά, όχι αυτών που νομίζεις ότι καταλαβαίνεις.
β) Και μιας και αναφέρθηκα στη χούντα, θυμίζω ότι η δημοκρατία κατέρρευσε τότε από δικτάτορες που έλεγαν ότι μεταξύ άλλων ήθελαν να διορθώσουν τα σφάλματα της δημοκρατίας και να βγάλουν τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο. Τέτοιους μου θυμίζουν μερικοί δήθεν αριστεριστές εδώ μέσα. Οι ελευθερίες μας είναι ιερές και είτε τις καταπατά το κράτος , είτε οι συμπολίτες μας, η καταπάτηση δεν δικαιολογείται.
O ChrisP βαριέται να ασχοληθεί και να κάνει τόσο σοβαρή κουβέντα από το φόρουμ γιατί δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό και κάνει χαβαλέ. Προς τις δικιές σας απόψεις κλίνει περισσότερο όμως παρά στων Vega, Karvou. Μην του την πέφτεις…
Καλά δεν λέω Δάσκαλε;
Ποιά παραποίηση λεγομένων ρε άνθρωπε; Εσύ δεν έλεγες πριν λίγες σελίδες ότι αφήνεσαι στην δικαιοσύνη και την εμπιστεύεσαι; Και σου απαντούσα ότι το σύστημα είναι σάπιο και για ποιά δικαιοσύνη μιλάς; Σε βγάζω εγώ τρελο κι όχι εσύ εμένα όταν υπαρχουν τόσα παραδείγματα ατιμωρησίας κι εσύ μου λες ότι όλα είναι καλά. Κι επιμένεις.
Και μετά έρχεσαι να μου πεις για ΥΓΙΗ ΔΙΑΛΟΓΟ για όνομα δηλαδή, δείξε έλεος, δεν είμαστε ηλίθιοι.
Που βλέπεις υγιή διάλογο σε τόσες σελίδες όταν 2-3 άτομα πετάτε ένα σωρό ανυπόστατες αράδες περί κράτους δικαίου, περί υπαρκτής δημοκρατίας κι ένα σωρό άλλα αξιοπερίεργα που αναρωτιέμαι αν όντως τα βλέπετε ή προσποιείστε για τους δικούς σας σκοπούς.
Το ποιόν σας μας αφορά γιατί θέλω με απλό τρόπο ν’ αποδείξω ότι η σημερινή κατάσταση γενικότερα δεν σας χαλάει. Δεν έχω πρόβλημα αν είσαι φραγκάτο παιδί, αν περνάς μια καλή ζωή, μπράβο σου γι’αυτό. Αλλά μην προσποιείσαι και βάζεις σαν προφάσεις διάφορες δημοκρατίες και άλλα τέτοια αηδιαστικά γιατί τουλάχιστον εμένα δεν με πείθεις. Δεν ενδιαφέρεσαι αν to 1/5 ζει κάτω από το όριο της φτώχιας ούτε αν σήμερα εγώ πιάνω δουλειά και παίρνω 500. Περνάς καλά, συνέχισε να το κάνεις, αλλά μην βγαίνεις από πάνω όταν ο αγαναχτισμενος κόσμος και μη προικισμένος σαν εσένα θέλει να ξεφύγει από τα παραπάνω κι ένα σωρό άλλα προβλήματα.
Οι αναφορές σου στη χούντα και ο παραλληλισμός με τις θέσεις μου σε παρακαλώ να λείπουν, όπως προείπα δεν πείθεις κανέναν.
Για να καταλαβω λιγο κατι απλο??? Η χουντα ειχε καταλυσει καποια “δημοκρατια”, την οποια οοοολος ο ελληνικος λαος την πηρε πισω???
Εντάξει έχω αποφύγει να μπω σε διάλογο γιατί απλά γινόμαστε αχταρμάς. Τέτοια θέματα είναι προτιμότερο να τα συζητάμε από κοντά. Αλλά sorry ρε Vic Vega. Αν κάθεσαι και συγκρίνεις την Χούντα με τους τωρινούς εξεγερμένους (έτσι τους λέω εγώ, εσύ πες τους όπως θες) και όχι με την τωρινή κυβέρνηση τότε ζεις αλλού (sorry κι’ όλας)… Εντάξει ξέρω τι θα μου πεις, ότι δεν εννοείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Κάτσε όμως λίγο για να το ξεκαθαρίσουμε τώρα και να μην κολλάμε σε μαλακίες. Έχεις πάει ποτέ σε πορεία; Αν ναι την καταπάτηση Δημοκρατίας στην πορεία (που είναι συνήθες φαινόμενο στην, δημοκρατική κατά τα άλλα, Ελλάδα) από ποιούς την δέχτηκες; Γιατί εγώ από την μπατσαρία (άρα το κράτος) την δέχομαι ΠΑΝΤΑ όταν κατεβαίνω σε πορεία. Αυτούς τους οποίους κατηγορείς για αντιδημοκράτες δεν θα σε πλακώσουν, ούτε θα σου πετάξουν δακρυγόνα αν διαφωνείς μαζί τους. Μπορείς να πας στην πλατεία Εχαρχείων και να διαφωνήσεις όσο θες μαζί τους φωναχτά. Πρόσεχε όμως γιατί όταν δεις τα ΜΑΤ να περνάνε, ασυναίσθητα και εσύ ο ίδιος θα χαμηλώσεις την φωνή σου. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το είδα χθες το βράδυ να συμβαίνει. Από που ακριβώς προέρχεται η “αντι-Δημοκρατία” λοιπόν; Από μια κάφρικη διαφωνία που προσβάλει την αισθητική σου; Ή από αυτό που σου περιέγραψα. Οι συνηδείσεις γεννιούνται εκεί έξω αδερφέ. Καλά όλα αυτά που λες αλλά πολύ θεωρητικά. Μακάρι να ίσχυαν αλλά η πραγματικότητα που περιγράφεις δεν υπάρχει. Πήγαινε σε καμιά πορεία και δες από κοντά τι παίζει. Βγες έξω αυτές τις μέρες να δεις πόσο χουντίλα μυρίζει. Και μετά είμαι σίγουρος πως θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα.
+1 στην προσπαθεια μας να ειμαστε αντικειμενικοι και λογικοι μην χανουμε την επαφη με την πραγματικοτητα
Μάλιστα. Λοιπόν τελικά ίσως δεν παραποιείς τα λεγόμενά μου. Απλά δεν θέλεις ή δεν δύνασαι να τα καταλάβεις. Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει προβλήματα το επεσήμανα κι εγώ ο ίδιος τουλάχιστον τρεις φορές. Το επιχείρημά μου είναι ότι ακόμη και προβληματική, η ελληνική δικαιοσύνη, γενικώς, είναι καλύτερη από το λιντσάρισμα από τον όχλο. Επίσης η απαξίωση του όλου θεσμού, με βάσει τα πολλά σκάνδαλα, είναι (επιμένω όντως) επικίνδυνη και ανεύθυνη.
Το ελπίζω αλλά …δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Όσκαρ απουσίας επιχειρήματος και όσκαρ Β? λαϊκιστικού ρόλου, στον νεαρό. Πραγματικά, ακόμη και το θέμα της ηλικίας είναι πιο βάσιμο. Με την αντιδημοκρατική βανδαλονοοτροπία σου μάλλον εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα της φτώχιας κλπ. Η δημοκρατία δεν είναι πρόφαση και όσο μειώνεις την αξία της τόσο αποδεικνύεις πόσο ανώριμος είσαι και πόσο δεν αντιλαμβάνεσαι το περιεχόμενο των μαχών του χθες.
Δεν ξέρω αν εγώ πείθω κανέναν, αλλά σίγουρα η παραπάνω πρόταση δεν αποτελεί αντεπιχείρημα. Συνεπώς μάλλον εσύ δεν πείθεις κανέναν.
Σε βαρέθηκα, παίξε το παιχνιδάκι σου, κάνε κέφι με τη ζωούλα σου, μόνο μη μας γεμίζεις άλλη γλίτσα με όσα λες, αντίθετα με μένα που λες πως παίρνω όσκαρ, εσύ στην υποκριτική δεν τα πας και τόσο καλά, έχε γειά.
Πάντως παιδιά αφήστε κατά μέρος τα όσκαρ, γιατί αν κρίνω από αυτόν του Θρύλου δεν είναι και πολύ σόι…
…Αλλιώς ξέρεις τι ξύλο έχεις να φας ε?
Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Αν διαβάσεις τα ακόλουθα στο πλαίσιο που ειπώθηκαν, θα καταλάβεις τί εννοώ. Η ιδέα ότι αγνοούμε τη σημασία της δημοκρατικής έκφρασης μέσω της ψήφου και παύουμε να σεβόμαστε τους κανόνες της δημοκρατίας, , γιατί αυτή οδηγεί σε σκάνδαλα, αδιέξοδα κλπ. είναι παρούσα τόσο εδώ όσο και στην «αυτονομιμοποίηση» της χούντας των συνταγματαρχών.
Πω πω πω πω! Άλλη μια έκρηξη επιχειρημάτων και δεν ξέρω από που να κρυφτώ.
«Γλίτσα» λοιπόν αποκαλείς τα λεγόμενά μου, ενώ απλά αναπαράγω την ουσία του Συντάγματος και την απλούστερη δημοκρατική νοοτροπία, πράγματα για τα οποία έχυσαν αίμα γενιές ολόκληρες. Εύγε!
Καλά να περάσεις , υγεία και σε σένα.
Σου έγραψα και άλλα όμως τα οποία δεν σχολίασες. Τέσπα… Δεν έχει νόημα. Τέτοιες κουβέντες δεν γίνονται σε τόσο βάθος από forum. Τα λέμε σε κάνα meeting.
Η δική μου ερώτηση ως μη υποστηρικτής του σημερινού πολιτεύματος (δεν ντρέπομαι ούτε φοβάμια να το πω) είναι η εξής: Από τη στιγμή που είναι παράνομο να επιδιώκεις την αλλαγή του πολιτεύματος ποια είναι η επιλογή μου; Είμαι τελικά εγκλωβισμένος σε αυτό το πολίτευμα για πάντα; Ή οφείλω να προσπαθήσω να το αλλάξω μόνο μέσα από τα μέσα που αυτό μου παρέχει, δηλαδή να ψάξω να βρω το κουμπί της αυτοκαταστροφής - που κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει. Λυπάμαι, αλλά πιστεύω ότι μόνο με εξωτερική πίεση μπορεί να αλλάξει κάτι.
Και κάτι ακόμα. Παρατηρώ μία γενικευμένη τάση όταν βρεθούν τα σκούρα να εκφέρεται η ερώτηση “δηλαδή είσαι υπέρ της βίας;” που σχεδόν πάντα προκαλεί την ανασύνταξη “το δηλώνω κατηγορηματικά είμαι κατά της βίας”. Τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση είναι τόσο γενικές που καταντούν ανούσιες (κατα την άποψή μου). Η βία είναι αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της ιστορίας του ανθρώπου αλλά και της φύσης γενικότερα. Βία ασκείται καθημερινά από τους εξουσιαστές στους εξουσιαζόμενους (αποδώστε τους ρόλους σε όποιους νομίζετε). Υπάρχουν φορές που είναι και δικαιολογημένη και απαραίτητη. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα έκανε την ίδια ερώτηση στην επανάσταση του '21 (“δηλαδή κ. Καραϊσκάκη είστε υπέρ της βίας;;; Τι ντροπή!”) ή στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρα λοιπόν ναι, κάποιοι είμαστε υπέρ της βίας. Ανάλογα με το πλαίσο και τη χρονική στιγμή που θα ασκηθούν και κυρίως τι και ποιους θα εκφράζουν.
α) Είναι σαφές ότι θεσμικά δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά το πολίτευμα. Αυτό είναι μάλλον καλό, γιατί αποτρέπει τις πιθανές καταστροφικές αλλαγές λόγω βρασμού. Φαντάσου δηλαδή να μπορούσαμε θεσμικά, επειδή ξαφνικά έχουμε πολλούς λαθρομετανάστες, επειδή επικρατεί αναρχία σε ορισμένες περιοχές, επειδή Α,Β, Γ, να μετατρέψουμε το πολίτευμα σε απολυταρχία. Καλώς δεν γίνεται.
Πόσο μάλλον όταν το περιφρουρημένο πολίτευμα είναι η δημοκρατία η οποία προσφέρει τις ελευθερίες έκφρασης όλων των απόψεων και την δυνατότητα όλων να φτάσουν στην εξουσία (και αν δεν το πιστεύετε και έρχεστε πάλι να χλευάσετε, βρείτε ένα πολίτευμα που φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μεγαλύτερο βαθμό) .
Υπάρχει όμως ένα ενδιαφέρον θεωρητικό θέμα. Αν γινόταν ένα «παράνομο» δημοψήφισμα για την αλλαγή του πολιτεύματος και υπερίσχυε η γνώμη της αλλαγής; (όπως έκανε ο Charles De Gaulle)
β) Εγώ πάλι βλέπω το αντίθετο. Όταν άλλοι βρίσκουνε τα σκούρα, ξετρυπώνει η ερώτηση «δηλαδή είσαι υπέρ της αστυνομίας;». Πάντως η πρόταση «Η βία είναι αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της ιστορίας του ανθρώπου αλλά και της φύσης γενικότερα.» με τρομάζει όταν βρίσκεται μέσα σε οποιοδήποτε κείμενο.
γ) Προφανώς. Εκείνοι 1)δεν είχαν άλλη διέξοδο για να οδεύσουν προς την ελευθερία και τη δημοκρατία και 2) βιαίως όδευαν προς αυτές και όχι προς την καταπάτηση αυτών.
πες μας ομως επιτελους ξεκαθαρα ποιοι πιστευεις οτι ειναι αυτοι που οδευουν προς την καταπατηση της ελευθεριας και της δημοκρατιας να τελειωνουμε
?!?!?!
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω ούτε την οργή που βγαίνει από το post σου, ούτε το νόημά του. Αν περιμένεις απάντηση πολωμένη (και πωρωμένη) του τύπου «οι κουμουνιστές» ή «οι ακροδεξιοί», «οι αστυνομία» ή «οι κουκουλοφόροι» ή οτιδήποτε άλλο, θα σε απογοητεύσω. Ευτυχώς η νοημοσύνη μου δεν ομαδοποιεί εχθρούς και δεν βάφεται με φανατισμό. Παντού μπορεί να εμφανίζονται αντιδημοκρατικά ένστικτα, αλλά και από κάθε πλευρά μπορεί να έρχονται θεμιτές (προς την ελευθερία) ιδέες.