Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

συμφωνω μαζι σου!!ο κοσμος δε θα βλεπει κατι τετοιο.δεν συγκρινα την προσωπικη γνωμη με την γνωμη δελτιου ειδησεων,απλα ηθελα να πω οτι οπως και εμεις λεμε τη γνωμη μας ετσι και ενα καναλι.σε ολα τα αλλα που ειπες συμφωνω.

Κατ αρχήν, χαίρομαι γιατί βλέπω ότι ενστικτωδώς υπογραμμίζεις τη σημασία της ζήτησης, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικούς μπούσουλες της αγοράς. Όσες πορείες και να κάνουμε, όσα καταστήματα και να καούν, τίποτα δεν θα προκαλέσει το σεισμό που θα προκαλούσε η πτώση της ακροαματικότητας.

Πάντως, πιστεύω ότι έχετε εσφαλμένη εντύπωση, μερικοί από του από πάνω. Αν υπήρχε όντως στοίχημα στο διαδίκτυο για το αν θα καεί το δέντρο, φυσικά θα αποτελούσε είδηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έκαναν «πατάτα» για τον απλούστατο λόγο ότι είναι αναξιόπιστοι fastfoodάδες.

Κάτι μεγάλο έγινε στην Ελλάδα!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ Από το «ΕΘΝΟΣ»

«…Το σύνολο του ελληνικού πολιτικού φάσματος είναι προφανές ότι δεν έχει αντιληφθεί ούτε κατ’ ελάχιστον πόσο σημαντικό είναι αυτό που έγινε τις τελευταίες τρείς εβδομάδες, με την κοινωνική έκρηξη της νεολαίας στη χώρα μας.

Ούτε καν που διαβάζουν οι Ελληνες πολιτικοί πέντε - έξι σοβαρές προσεγγίσεις του διεθνούς Τύπου για τα ελληνικά γεγονότα, μήπως και ανοίξουν κάπως οι ορίζοντες της επαρχιώτικης πολιτικής τους σκέψης.

Κι όμως θα είχαν να κερδίσουν πάρα πολλά, αν διάβαζαν π.χ. το κύριο άρθρο του διευθυντή του δεξιού -το υπογραμμίζουμε, δεξιού!- γαλλικού περιοδικού “Εξπρές”. Πρόκειται για όντως συγκλονιστικό κείμενο.

“Ενα φάντασμα γενικευμένης εξέγερσης της ευρωπαϊκής νεολαίας σαν ένα άρωμα άνοιξης των λαών αιωρείται σήμερα, μετά τις βιαιότητες της Αθήνας: ενάντια στην κρίση, ενάντια στους συντηρητισμούς, ενάντια στο καπάκι της τάξης που ασταμάτητα γίνεται πιο βαρύ, ενάντια στις παχύσαρκες αστικές τάξεις που έχουν οδηγήσει τις δυτικές κοινωνίες στο χείλος της αβύσσου και οι οποίες δεν αφήνουν στις γενιές που μεγαλώνουν παρά το αβέβαιο μέλλον ενός άλματος στο κενό”, γράφει ο Κριστόφ Μπαρμπιέ στο άρθρο του και συνεχίζει με λυρικό τρόπο:

“Η νεολαία ετοιμάζεται να ιππεύσει το ακόμη άγριο άλογο του 21ου αιώνα και του έχει ήδη πιάσει τη χαίτη: άλογο και καβαλάρης ορμούν μέσα από τα δακρυγόνα με τόση απελπισία όση ελπίδα υπήρχε το 1968… Βεβαίως, σε αυτή την εικονική επανάσταση, ο μηδενισμός των γκρουπούσκουλων χρησιμεύει ως φιτίλι στα κοκτέιλ Μολότοφ, αλλά το μπουκάλι είναι γεμάτο από εξαιρετικά εύφλεκτη αγωνία. Και αν η Ελλάδα παρέχει η ίδια τις καλένδες στις οποίες έχει παραπεμφθεί για μία ακόμη φορά η διεθνής Μεγάλη Ημέρα, η προειδοποίηση πρέπει να κάνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να σκεφτούν βαθιά”.

Βαθύτατα εντυπωσιαμένος ήταν και ο απεσταλμένος του ακόμη πιο δεξιού περιοδιού “Πουάν” από την εμφανή εχθρότητα των Ελλήνων απέναντι στην Αστυνομία, την οποία αποδίδει στην τραυματική εμπειρία της δικτατορίας (…). Σαρκοζί, “Εξπρές”, “Πουάν” -όλοι ομοϊδεάτες της Ν.Δ. και κατορθώνουν να κάνουν από τη Γαλλία τόσο οξυδερκείς επισημάνσεις. Μόνο που έτσι καθιστούν άθελά τους ακόμη πιο ορατή την κραυγαλέα ανεπάρκεια των εδώ κυβερνώντων…».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/12/2008

“Βαθύτατα εντυπωσιαμένος ήταν και ο απεσταλμένος του ακόμη πιο δεξιού περιοδιού “Πουάν” από την εμφανή εχθρότητα των Ελλήνων απέναντι στην Αστυνομία, την οποία αποδίδει στην τραυματική εμπειρία της δικτατορίας”

Πόσοι ρε παιδιά από όσους συνάντησε στους δρόμους ο απεσταλμένος του Point προλαβαίνουν να έχουν τραυματικές εμπειρίες από την δικτατορία; :-s
Eκτός και αν και ο ίδιος έκρινε τα όσα έβλεπε μέσα από τις εμπειρίες του από την… Παρισινή Κομμούνα! :p:lol:

κάτσε ρε mule, είναι ανάγκη κάποιος να ζήσει τη χούντα για να μισήσει τους μηχανισμούς της (η τέλος πάντων κάτι που πιστεύει πως παραπέμπει εκεί)?
Δλδ, εμείς που δε ζήσαμε την Κατοχή δεν μπορούμε να νιώθουμε αηδία για το ναζισμό π.χ.?
Ή από την άλλη, όσοι δεν έζησαν στην ΕΣΣΔ στα μέσα του προηγούμενου αιώνα δεν μπορούν να αποστρέφονται τις Σταλινικές πρακτικές?

Η χούντα άφησε τεράστιες πληγές στις συνειδήσεις των πολιτών αυτής της χώρας, είτε έμμεσα, είτε άμεσα.

+1 στον bleedin . Όποιος έχει διαβάσει σχετικά με την περίοδο της χούντας ή έχει ακούσει περιγραφές για αυτή τη περίοδο έχει αποκτήσει αντανακλαστικά απέναντι στην παρακρατική βία. Αν και δεν νομίζω ότι το κύριο μέρος της εχθρότητας προς τους αστυνομικούς υφίσταται λόγω της χούντας. Υπάρχει γιατί πολύ απλά στα χρόνια που διανύουμε υπάρχει αστυνομική βία.

Αυτό που γράφει ο Γάλλος μου φαίνεται άκυρο: Γιατί αν ίσχυε θα υπήρχε εχθρότητα απέναντι στον στρατό ακόμα περισσότερο και δεν βλέπω κάτι τέτοιο. :wink:
Πιστεύω πως η πραγματικότητα έχει να κάνει με αυτό που γράφει ο Ζούγκλας από κάτω:

βασικα η εφταετια στηριχθηκε περισσοτερο στο στρατο παρα στην αστυνομια.

Νέα επίθεση με Καλάσνικοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ - 20χρονος αστυνομικός σε κρίσιμη κατάσταση

Πριν λίγο μπήκα σπίτι και το είδα στη τηλεόραση, έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ… :frowning:
Σχεδόν δε το χωράει ο νους μου.
Κατά διαόλου πάμε.

Ειναι φανερο μετα απο αυτη την προβοκατσια θα εχουμε νεο κυμα αστυνομικης βιας-κρατικης καταστολης. Οι επισημες τοποθετησεις αυτο προεξοφλουν.

Μια μικρη παρεμβαση μονο.

?Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμου προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω οτι η ερευνα για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός ήδη ξεκίνησε, η ερευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριώτερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.Η αστυνομία εχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα εχει αυτή την κατάληξη οχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και εξω απο τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της?. (Παυλοπουλος, μετα τη δολοφονια του Αλεξη)

«Το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή όλους είναι να πάει καλά ο Διαμαντής κάτι για το οποίο θα υπάρξει ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Επίσης θα ενημερώνεστε συνεχώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτή η δολοφονική απόπειρα».
«Είμαι εδώ για να κάνω τούτη τη δήλωση: Εκείνοι οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη είχαν στόχο τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της αστυνομίας και η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα και αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς. Καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος»[I] (Παυλοπουλος, μετα τη σημερινη επιθεση)

[/I]Απ τη μια ενας απο εμας κι απ την αλλη ενας απ αυτους που τους προστατευουν και τους βοηθουν να επιβαλλονται σε μας.

Λυπαμαι και ντρεπομαι για οσους η αποπειρα δολοφονιας ενος μπατσου μπορει να μπει στο ιδιο ζυγι με την εν ψυχρω δολοφονια ενος 15χρονου παιδιου.

Ναι, το είδα κι εγώ σήμερα και μου βρώμησε από την πρώτη στιγμή το θέμα. Τυχαία χτες π.χ. στις ειδήσεις έβλεπα το συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ να λέει ότι φοβόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας κλπ.

Άπό ό,τι έμαθα, μετά το περιστατικό μπάτσοι μάζεψαν κόσμο στο χαμό. Έμπαιναν σε καφετέριες και μάζευαν όποιον ήθελαν. Αυτά για να βλέπουμε και λίγο πώς χρησιμοποιούνται κάποια πράγματα ή και γιατί γίνονται κάποια πράγματα.
΄
Anyway, ας περιμένουμε να δούμε, από ό,τι άκουσα ο μπάτσος έχει γλιτώσει τον κίνδυνο.

Δεν μιλαμε για ενα συνηθισμενο χτυπημα. Μολοτωφ μπορει θεωρητικα να φτιαξει ο καθενας. Το να βρεις ομως καλασνικοφ ή χειροβομβιδες ειναι κατι αλλο. Πρεπει να εχεις διασυνδεσεις υψηλες, ειτε στον υποκοσμο ειτε στο παρακρατος.

Κριμα το παλικαρι παντως.

Όντως κρίμα το παλικάρι. Πραγματικά.
Αντιγράφω από τρωκτικό.

Να η ευκαιρία. Να μάθουμε όλοι ότι στις 9 Γενάρη πρέπει να διαδηλώσουμε και για τον Αλέξανδρο και για τον Διαμαντή. Βία η μια και βία η άλλη. Δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας με στόχο όμως να εκτελέσουν τους αστυνομικούς.
Κοινός παρονομαστής;
Το κράτος!
Ανίκανο να προστατέψει την νεολαία, τους αστυνομικούς από το παρακράτος και την μαφία. Είναι…

άντρο κουκολοφόρων και εκτελεστών. Και μην πείτε ότι οι εκτελεστές είναι οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Είναι άλλοι κουκουλοφόροι που έχουν στόχο διαφορετικό και είναι η αποσταθεροποίηση του κράτους. Είναι σχέδιο και το έχουμε πει. Δεν έχουν όλοι καλάσνικοφ που να μπορούν να το κρατήσουν σταθερά και να στοχεύουν κρατώντας χειροβομβίδα και 9αρι πιστόλι.

Αυτό. Προσυπογράφω 100%

Τώρα όσο το τι θα επακολουθήσει…

Ξεθάβω παλιό μου ποστ, που μου φαίνεται επίκαιρο όσο ποτέ…

καλώς τα δεχτήκαμε.
Η επιχείρηση-σκούπα το βράδι ήταν μόνο η αρχή…

72 προσαγωγές το βράδυ στα Εξάρχεια. Μπαγλαρώνανε όποιον έκανε το λάθος να κάθεται στην πλατεία. Mπούκαραν στο Dr. Feelgood και στο μαγαζί που βρίσκεται δίπλα του, μπούκαραν στον “Κάβουρα” και μάζευαν κόσμο. Χτύπησαν κοπέλα μέσα στον κάβουρα και ένα παιδί ακόμα. Δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω πως το χτύπημα στον ΜΑΤατζή ήταν προβοκάτσια. Να βάλουν δέκα ασφαλίτες να σπάνε μαγαζιά με κουκούλες για προβοκάτσια ναι. Να χτυπήσουν με καλάσνικοφ άνθρωπο για να κάνουν προβοκάτσια μου φαίνεται πολύ.

Αν δεν ειναι προβοκατσια τι ειναι?Βρωμαει παρα πολυ το πραγμα…Ειναι τυχαιο σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα 2 επιθεσεις με καλασνικοφ απο ‘‘τυχαιους’’ χωρους?Μια μεσα απ το ασυλο και μια στα εξαρχεια?Ειδαν οτι το κινημα του Δεκεμβρη ηταν δυνατο και επειδη φοβουνται τι θα ακολουθησει, μηπως θελουν να διχασουν την κοινη γνωμη?

ό,τι λέει ο red rum…

Στο μεταξύ διάβασα στο in.gr ότι στο Mega μεταδόθηκε ότι ο αστυνομικός που είναι στην εντατική αν και δεν φορούσε αλεξίσφαιρο σώθηκε από δύο κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του. Είδατε ρε τι κάνουν τα κινητά ??? και ζεις την στιγμή και εξοστρακίζονται οι σφαίρες. …

Μας δουλεύουνε ψιλό γαζί μου φαίνεται οι κυβερνώντες. Επικίνδυνες καταστάσεις ζούμε για αυτό ας έχουμε το νου μας όλοι.

Ναι, αυτό κάνει λίγο μπαμ… Ένα χτύπημα από το άσυλο και ένα από τα Εξάρχεια… Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι στο δεύτερο χτύπημα χτυπήθηκε άνθρωπος. Αν για να κάνουν προβοκάτσια ή για να βρουν αφορμή για καταστολή είναι ικανοί να σκοτώσουν και άνθρωπο τότε μιλάμε για κάτι άλλο… Οι δηλώσεις Παυλόπουλου πάντως απαράδεκτες. Κανένα μεμονομένο περιστατικό σε αυτή την περίπτωση, κανένας εξωστρακισμός. Δολοφονικό χτύπημα με στόχο την δημοκρατία αυτή την φορά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Παιδιά από δω και στο εξής να φοράτε παντα γιλεκακι για να προλάβετε κανά κρύωμα αλλά και άλλα διάφορα κακά.

Αν όντως το παλικάρι παλεύει για τη ζωή του στην εντατική είναι πολύ κρίμα. 21 χρονών παιδί από το πουθενά να βρίσκεται στην εντατική. Από την άλλη η ταχύτητα με την οποία αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός , τα πλάνα στην τηλεόραση, ο λόγος του Παυλόπουλου με κάνουν και πονηρεύομαι. Μπορεί όντως να έγινε κανονική επίθεση και απλά να περίμεναν την ευκαιρία ή μπορεί να είναι σικέ επίθεση . Αν έγινε όντως επίθεση λογικά θα αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για αυτήν. Περιμένουμε να δούμε.
Όπως και να έχει ,αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να εξισώσουμε σώνει και καλά την δολοφονία ενός 15χρονου από ένα όργανο της τάξης με μια δολοφονική επίθεση ( αν είναι τέτοια) εναντίον ενός αστυνομικού από άγνωστους( για την ώρα).

αν και ειναι ακομη νωρις για συμπερασματα, δεν αποκλειεται το γεγονος (εγω ειμαι σιγουρος) η δουλεια να εχει σχεση με το παρακρατος, που τοσο επιδοξα εχουν σχηματισει οι ελληνικες κυβερνησεις τα τελευταια χρονια.
Ακουγεται οτι το καλασνικοφ ειναι ελληνικες κατασκευης. Αν ναι πρεπει να μπουμε σε υποψιες πως βρεθηκε στα χερια αυτα ενα καλασνικοφ, ενα 9αρι, μια χειροβομβιδα. Αν βρεθηκε μεσω της παρανομης οδου (βλ. λαθρεμποριο) υπευθυνη ειναι η αστυνομια και μονο απο τη στιγμη που ακριβως το λαθρεμποριο οπλων γινεται υπο την ανοχη της. Σε αλλη περιπτωση για μενα ειναι καθαρα παρακρατικη επιθεση, με απωτερο σκοπο της αυξηση της καταστολης και της περικοπης βασικων δικαιωματων.

Και αν καποιος γυρισει, λογικα σκεπτομενος, να μου πει οτι το Κρατος δεν τα κανει αυτα. Οτι ειναι αδιανοητο να δωθει εντολη να σκοτωθει αστυνομικος κλπ, θα του απαντησω οτι οχι μονο αδιανοητο δεν ειναι, αλλα εχει συμβει ξανα στο παρελθον. Και καθως η Ιστορια βριθει παραδειγματων και μου αρεσει ακριβως να μιλαω με παραδειγματα οριστε ενα απειρως πιο ακραιο περιστατικο στη γειτονικη μας Ιταλια.

Το 1967-68 η ιταλική πανεπιστημιακή κυρίως εκπαίδευση αδρανοποιείται με καταλήψεις δεκάδων σχολών. Από το 1969 και έπειτα το κέντρο της λαϊκής αντίδρασης μετατοπίζεται. Αρχίζουν οι συχνές μαζικές απεργίες των εργατών της βιομηχανίας που θα συνεχιστούν και τη δεκαετία του ΄70, ενώ στα 1970-1 εμφανίζεται μια τρίτη κατηγορία διαμαρτυρόμενων, οι περιθωριακοί και οι «υποπρολετάριοι»

Το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου του 1969 εκρήγνυται μια βόμβα στην Αγροτική τράπεζα, στην πλατεία Φοντάνα, στο Μιλάνο. 16 άτομα σκοτώνονται και 100 τραυματίζονται, ενώ την ίδια στιγμή η έκρηξη 2 βομβών στη Ρώμη έχει περίπου 20 θύματα.

Οι έρευνες στρέφονται σε αναρχικές ομάδες, κατεύθυνση που αναγνωρίστηκε ως εσφαλμένη αρκετά χρόνια αργότερα. Ενώ οι ακροαριστεροί κατηγορούν τους φασίστες και την αστυνομία για το μακελειό, ο αναρχικός Τζ. Πινέλλι, που ανακρίνεται παράνομα στην Ασφάλεια του Μιλάνου, «αυτοκτονεί» κατά την επίσημη εκδοχή συντετριμμένος από τις ενοχές του. Το 1972 δολοφονείται ο δικαστής που έχει αναλάβει την επανεξέταση της υπόθεσης, ενώ «αυτοκτονούν» και αξιωματικοί της ιταλικής Κ.Υ.Π, που έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση.

πηγη : αποσπασματα απο: « Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο φως της κοινωνιολογίας του Δικαίου.
της Νορας Γρηγοριου

Οπως αποδειχθηκε αρκετα χρονια αργοτερα στις αρχες του 1990, την δουλεια την ειχαν κανει παρακρατικες ομαδες εξοπλισμενες απο το Ιταλικο κρατος, μεσω των ιταλικων μυστικων υπηρεσιων, με απωτερο σκοπο να συκοφαντησουν το κιμημα που αναδυοταν την εποχη εκεινη. Αποτελεσμα επισης της συγκεκριμενης βομβιστικης επιθεσης - αλλα και αλλων παρομοιων που αρχικα χρεωθηκαν στην αριστερα και τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν παρακρατικες επιθεσεις- ηταν και η ιδρυση των Ερυθρων Ταξιαρχιων, της αντιστοιχης δηλαδη 17Ν της Ιταλιας.

Ειναι απλο μαγκες, οταν σπερνεις ανεμους, θεριζεις θυελλες. Κατι τετοιο εχω την εντυπωση οτι διαγραφεται στον οριζοντα.