Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Γιατί απλούστατα, και στις 2 περιπτώσεις έχουμε ΘΥΜΑ. Το ότι ο αστυνομικός είχε ΑΓΙΟ και δεν σκοτώθηκε (δεν είναι λίγο να σου αδειάσουν μια γεμιστήρα καλάσνικοφ πάνω σου. Όσοι έχουν πάει στρατό ξέρουν για τι πράμα μιλάω.) δε μου λέει τίποτε.
Όπως επίσης δε μου λέει τίποτε ούτε αν ήταν οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, ούτε αν ήταν μπάτσος. Όταν σε καιρό ειρήνης σηκώνεται όπλο και στοχεύει άνθρωπο, είναι για μένα το ίδιο. τέλος.

edit. Από πότε τα ελληνικά εργοστάσια κατασκευάζουν καλάσνικοφ? Είχα την εντύπωση ότι η ΕΒΟ είχε αποκλειστική συνεργασία με γερμανούς και αμερικάνους για τα μοντέλα που κατασκευάζει…
μπορεί και να έχω λάθος βέβαια…

Τι έγινε ρε παιδιά, το κάναμε όπως ήθελαν; Ήρθαν οι γιορτές, χαρήκαμε γουρουνόπουλα με φλουριά δεν ξέρω κι εγώ τι, παίξαμε και χιονοπόλεμο στον Παρνασσό και όλα οκ πάλι; Ποιά ειρήνη; Ειρήνη Παπά;
Όχι, ανέκαθεν μου την έσπαγε και δεν μπορούσα να την παρακολουθήσω σε τέτοιους ρόλους.

Aλλα οπως και να το κανουμε αλλη αξια εχει ενα “δεντρο” που το φυλανε 20 νοματαιοι, για να μην χαλασει η “γιορτη”, και αλλη αξια της ζωης ενος παιδιου που αντι να του δωσουν ενα αλεξισφαιρο, προτιμουν να τα φανε στραγαλια. Προτεραιοτητες λοιπον. Πρωτα το δεντρο. :stuck_out_tongue:

Ναι ρε Bleedin έχουμε θύμα, αλλά το ζήτημα είναι πως προέκυψε . Πως εκφράζεται , τι σημαίνει κλπ.
Επίσης +1 στον Isis…

Ας μη βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε δολοφονική την επίθεση εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Μάλλον πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, ενώ είναι πολύ πιθανό οι σφαίρες να εξοστρακίστηκαν.

ΒΑΝ, επίσημα, από τις αρχές της δεκαετίας του 90 (όταν ο Στρατός θυμήθηκε να αναστείλλει τη γενική επιστράτευση που είχε ξεκινήσει μετά την εισβολή του Αττίλα το '74 :p) η χώρα βρίσκεται σε καιρό ειρήνης.

Γι αυτό το λέω. Αν είχαμε ΚΥΡΗΓΜΕΝΟ πόλεμο, θα μιλούσα διαφορετικά… :wink:

Ζουγκλα, αυτό που λες είναι ένα άλλο θέμα. Ακόμη σημαντικότερο και πολύ πιο πολυδιάστατο…

Το γεγονός της έκτης Δεκεμβρίου πάντως και όσα ακολούθησαν θα έπρεπε νομίζω να σε κάνουν να μιλάς διαφορετικά, ας μην κολλάμε σε επισημότητες του κράτους.

ΒΑΝ, κάποιο δίκιο το’χεις…

(και για να χαλαρώσουμε λίγο…)
Ας μην ξεχνάμε ότι το 1996 ο -τότε δήμαρχος Αθηνών- Αβραμόπουλος κάλεσε το δήμαρχο της Σπάρτης για να υπογράψουν επίσημα τη λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Το θέμα για μένα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη πλέον. Έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, βλέπει πως χάνει την εξουσία και είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να κρατηθεί στην εξουσία. Φοβάμαι για αυτά που βλέπω να έρχονται. Το ότι μαζέψανε 70 άτομα χτες από τα Εξάρχεια είναι ένα δείγμα. Επίσης είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για καταστολή και από άλλες χώρες. Δεν είναι λίγο το ότι έγιναν διαδηλώσεις συμπαράστασης σε πάρα πολλές χώρες και προφανώς δεν είναι μικρό γεγονός η αναφορά του Μάρκος στην Ελλάδα.

Δεν τα είχε και ποτέ για να τα χάσει. Συνεχίστε, όπου να 'ναι θα έρθουν και τα rocking.gr ΜΑΤ με τα δικά τους δακρυγόνα και δεν φοράω μάσκα.

?? Μιλάς συνθηματικά ? :stuck_out_tongue:

Το κάνω μερικές φορές!
Στην προκειμένη εννοώ ότι θα μπουν με τη μία να ποστάρουν οι γνωστοί χρήστες-υπερασπιστές της δημοκρατίας (όχι απαραίτητα μόντερες ε, αλλά και κάποιοι απ’αυτούς!) να κουοτάρουν ίσως τα μισά απ’ όσα έχω πει για ν’ ανοίξουμε νέο κύκλο. Ε και λέω να την κάνω μόλις συμβεί αυτό.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί μερικοί κυκλοφορούν με δύο κινητά!

Το ίδιο πολεμικό όπλο τύπου ΑΚ 47 Καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση εναντίον της περιπόλου των ΜΑΤ στις 03:00 σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και στην επίθεση εναντίον της κλούβας προ ημερών στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σ? αυτό το πόρισμα κατέληξε η εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν στο σημείο της σημερινής επίθεσης , στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Αυτή η διαπίστωση οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι τα ίδια άτομα- ομάδα κρύβονται πίσω από τις δύο επιθέσεις.

Εκκρεμεί η εξέταση των καλύκων και των βολίδων του άλλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη σημερινή επίθεση που προέρχονται από πιστόλι των 9 mm ενώ προκαλεί προβληματισμό και η χρήση χειροβομβίδας εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που είναι του ιδίου τύπου με αυτές που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός.

Από zougla.gr

Η κυβέρνηση και το παρακράτος. Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού των ΜΑΤ ήταν τόσο αναμενόμενη όσο και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα μήνα πριν.

Η δεύτερη οφειλόταν στην ασυδοσία με την οποία είχαν οπλίσει την Αστυνομία οι τσαρλατανισμοί του κ. Πολυδωρα αλλά και η οργανωτική διάλυση του Σώματος, ανάλογη με τη πλήρη διάλυση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στο κράτος και την κοινωνία. Αυτή που έγινε σήμερα ξημερώματα είχε ήδη προαναγγείλει η εξαιρετικά ύποπτη επίθεση με σφαίρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, 15 μέρες πριν.

Το τοπίο στη χώρα είχε αλλάξει δραματικά τον τελευταίο μήνα. Μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, η αστυνομία και η κυβέρνηση έχασαν πλήρως τον έλεγχο των γεγονότων. Το κύρος των Σωμάτων Ασφαλείας, η αποδοχή τους από την κοινωνία είχε φτάσει στο ναδίρ ακόμη και για στοιχειώδεις αστυνομικές πράξεις όπως η επιβολή κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις.

Στα γήπεδα, ακόμη και χθες, φίλαθλοι δέρνουν αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα στον Πειραιά, στη συγκέντρωση συμπαράστασης στη συνδικαλίστρια Κατερίνα Κούνεβα. Χρειαζόταν οπωσδήποτε ένας μάρτυρας από την άλλη πλευρά για να ισορροπήσουν τα πράγματα και να δοθεί μια απάντηση στα υπαρξιακά αδιέξοδα της αστυνομίας.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ορίζοντας ήταν και παραμένει πολύ σκούρος για την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις που αναγγέλθηκαν από ομάδες νέων ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπενθύμισαν ότι η αναταραχή στην Εκπαίδευση θα συνεχισθεί και το 2009. Ο πρωθυπουργός δεν έχει στα χέρια του παρά ένα επικοινωνιακό χαρτί που θα καεί πολύ γρήγορα: τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Γιατί αντίθετα με ότι προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ που καταναλώνουν χιλιάδες δένδρα και τηλεοπτικές ώρες πιθανολογώντας για πρόσωπα και ριζικές αλλαγές, ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό την πολιτική μιας εκφυλισμένης κυβέρνησης που βρωμάει απ’ το κεφάλι. Για να φέρει με το μέρος της την κοινωνία και να δαμάσει την εκπαιδευτική αναταραχή επικαλούμενη την ταξη, η κυβέρνηση χρειαζόταν και αυτή ένα θύμα από την άλλη πλευρά.

Ολα τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι ήταν η κυβέρνηση που έστησε την χθεσινή δολοφονική επίθεση: ίσως σε ορισμένους θα άρεσε η ιδέα, αλλά είναι πλήρως ανίκανοι να την οργανώσουν και να την υλοποιήσουν. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ελέγχονται, γιατί αγνόησαν επιδεικτικά τις καταγγελίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους κουκουλοφόρους-συνεργάτες της αστυνομίας που έδρασαν τα σκοτεινά βράδια του Δεκέμβρη. Προφανώς, δεν έχουν κάνει τίποτα και για την διευλεύκανση της υποθεσης με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου.

Η μεγαλύτερη ευθύνη της κυβέρνησης είναι όμως ότι χάνοντας τον έλεγχο και διαλύοντας το όλο σύστημα, έχει προσφέρει πλούσιο έδαφος για τη δράση παρακρατικών ομάδων. Ακόμη και αυτή η τόσο αμαρτωλή ΕΥΠ με το μόνο που ασχολείται τα τελευταία χρόνια είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης απαγωγής των Πακιστανών και του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνεχίζονται. Το παρακράτος αναπτύσσεται, όταν το κράτος και η πολιτική εξουσία ασθενούν.

Η σημερινή δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ βάζει τη χώρα σε μια πολυ επικίνδυνη τροχιά. Ξεκινάει έναν κύκλο αίματος που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει. Στο άρθρο προβλέψεων για το 2009 ως «Χρονιά του παρακράτους» που δημοσιεύτηκε στο Tvxs στις 2 Ιανουαρίου είχα τονίσει ότι όσοι θέλουν και πρέπει να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια της εκπαίδευσης και την πορεία του τόπου οφείλουν να βγάλουν τις κουκούλες, όποιοι τις φορούν. Το δημοκρατικό παιχνίδι παίζεται με ανοιχτά χαρτιά, πολύ περισσότερο μετά από όσα συνέβησαν σήμερα.

Υπάρχει όμως κάτι που ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες των νέων διαδηλωτών. Οτι το πρόβλημα με τη δράση του παρακράτους και την πορεία της χώρας είναι κυρίως πολιτικό. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και είναι επικύνδινη. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι η επόμενη θα τα καταφέρει, πολύ περισσότερο όταν η κοινωνική και οικονομική κρίση θα πολλαπλασιαστούν το 2009. Αλλά η σημερινή πρέπει να φύγει πριν είναι πολυ αργά. Και για την χώρα αλλά και για την ίδια.

Ολα τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι ήταν η κυβέρνηση που έστησε την χθεσινή δολοφονική επίθεση: ίσως σε ορισμένους θα άρεσε η ιδέα, αλλά είναι πλήρως ανίκανοι να την οργανώσουν και να την υλοποιήσουν.

αυτό. Μου φαίνεται και μένα αδύνατο ΑΥΤΗ η Κυβέρνηση να οργάνωσε τόσο άψογα κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον επί Σημίτη υπήρχε κι ένας Λαλιώτης που ήλεγχε τα νήματα…:stuck_out_tongue:

και

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ελέγχονται, γιατί αγνόησαν επιδεικτικά τις καταγγελίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους κουκουλοφόρους-συνεργάτες της αστυνομίας που έδρασαν τα σκοτεινά βράδια του Δεκέμβρη. Προφανώς, δεν έχουν κάνει τίποτα και για την διευλεύκανση της υποθεσης με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου.

Η ανικανότητά τους σ’αυτές τις περιπτώσεις είναι το λιγότερο προκλητική.

και στο κατω κατω τι εχουμε

ενα νεκρο και ενα που χαροπαλευει…

μην ακολουθησουν κι αλλοι…

Επειδή έχω τη σαφή εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε μένα και ενώ είμαστε, παραδόξως, λίγοι αυτοί που μιλάμε για δημοκρατία, θα απαντήσω κι ας μου το απαγορεύεις εμμέσως. Είναι εμφανές ότι το δικό σου ύφος και περιεχόμενο «μοιάζει με δακρυγόνο» και όχι το δικό μου. Αν όταν ξεκινάμε συζήτηση «την κάνεις», μάλλον εσύ είσαι «ΜΑΤ» και μάλλον δείχνεις για μια ακόμη φορά ότι απαξιώνεις το δημοκρατικό αίσθημα και το διάλογο. Σε αντίθεση με εσένα και ενώ οι απόψεις σου μου φαίνονται ακραίες, εγώ έχω κάθε διάθεση να συζητήσω. Οι δε αιχμές, που αφήνεις εδώ, είναι πραγματικά θλιβερές και ? επίτρεψέ μου να στο αποκαλύψω ? χαρακτηριστικές φασίστα.

Επί του θέματος. Κατ αρχάς, οι περισσότεροι με αυτά που γράφετε ζυγίζετε τα δύο περιστατικά και ταυτόχρονα κατηγορείτε τους άλλους ότι το κάνουν. Δεν είμαστε «οι από εδώ» και «οι από εκεί». Και οι δύο περιπτώσεις ξεκινούν από το ίδιο πρόβλημα και μας βάλλουν, ως πολίτες.

λολ @ Vic Vega.

Δικέ μου αυτό πρέπει να 'ναι επιστήμη που μελετάς εσύ και όσοι θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο (βλέπε πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, ο Joey Zaza κι άλλοι πολλοί).

“θα απαντήσω κι ας μου το απαγορεύεις εμμέσως.”

μχμχμμχχμ;;;;!?!?!@~!

εγώ δεν είπα ότι θα αποχωρήσω από την κουβέντα για να μην κάνουμε τον ίδιο ανούσιο κύκλο; τώρα μου λες οτι σου απαγορεύω να μιλήσεις, και με λες φασίστα γι’αυτό. Επειδή αποχωρώ. Επειδή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και το έχω καταλάβει κι εγώ κι εσύ (νόμιζα) αυτό. Πως καταλήγουμε όμως δεν κατάλαβα στο όταν δυο άνθρωποι είναι αντιθετοι ιδεολογικά κι είναι δύσκολο να καταλάβουν ο ένας τον άλλον (ειδικά όταν κάποιοι [δεν λέω εσύ, αλλά πολλοί από δω μέσα] κρύβονται υποκριτικά πίσω από την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), και ο ένας κάνει πάσο, του προσάπτουμε τον χαρακτηρισμό ΦΑΣΙΣΤΑΣ, και απαξιωτή του διαλόγου.

Ε, οκ.

Πλιιιιζ παίδες μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια περί “φασιστών” χρηστών…

[-X