Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Οκ λοιπον, οι σφαιρες λοιπον που ξεκινουν απο το οπλο ειδικου φρουρου προς πολιτη ειναι το ιδιο με τις σφαιρες αγνωστου προελευσεως προς ΜΑΤατζη?

Εδιτ: ποιες εχουν μεγαλυτερο “βεληνεκες” κατα τη γνωμη σου?

για μενα ειναι το ιδιο τρομακτικες και οι 2 περιπτωσεις

εκτος αν ζυγιζετε τις ζωες διαφορετικα

Ανάλογα από ποια σκοπιά το βλέπεις μάλλον. Αν είσαι πολίτης πιο πολύ φοβάσαι τα όργανα της τάξης παρά τους παρακρατικούς. Αν είσαι όργανο της τάξης μάλλον φοβάσαι πιο πολύ τους παρακρατικούς παρά τα όργανα της τάξης.
Και στις δύο περιπτώσεις πάντως υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων( με την έννοια ότι αυτά κυβερνάνε την χώρα μεταπολιτευτικά).Σε αυτό δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κανείς. Και κατά την γνώμη μου αυτό είναι το κυριότερο. Ποιος φταίει για την κατάσταση στην χώρα και πως βγαίνουμε από αυτή.

Δε τους δινω αλλη αξια. Απεναντιας με λυπει και το σημερινο (αν και ομολογω οτι μεσω τον ποστ μου δε βοηθαω να φανει.)

Τα επικίνδυνα θέματα σ’αυτή τη χώρα είναι δύο.
¶συλο και Εξάρχεια.Δολοφόνοι χρησιμοποιούν και τα δύο.Το είδατε,δεν το είδατε?
Ντου και στα δυο,στο τμήμα με ξύλο όσοι συχνάζουν Εξάρχεια.¶ντε,να καθαρίσει αυτή η χώρα από αναρχικά στοιχεία,να μείνουν μόνο τα λαμόγια:D

Από το ημιαυτόματο όπλο τύπου MP5 που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007 προέρχονται οι 4 κάλυκες από σφαίρες των 9 mm που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Η διαπίστωση ότι χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο όπλο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι το τυφλό χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη είναι ενέργεια τρομοκρατών.

[quote=“BAN,post:1339,topic:8076”]
Δικέ μου αυτό πρέπει να 'ναι επιστήμη που μελετάς εσύ και όσοι θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Δεν καταλαβαίνω. Εσύ προσπαθείς να παρουσιάσεις τα πράγματα με τον τρόπο κάποιου άλλου; Με μπέρδεψες.

[quote=“BAN,post:1339,topic:8076”]
εγώ δεν είπα ότι θα αποχωρήσω από την κουβέντα για να μην κάνουμε τον ίδιο ανούσιο κύκλο; τώρα μου λες οτι σου απαγορεύω να μιλήσεις, και με λες φασίστα γι’αυτό. Επειδή αποχωρώ. Επειδή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και το έχω καταλάβει κι εγώ κι εσύ (νόμιζα) αυτό. Πως καταλήγουμε όμως δεν κατάλαβα στο όταν δυο άνθρωποι είναι αντιθετοι ιδεολογικά κι είναι δύσκολο να καταλάβουν ο ένας τον άλλον (ειδικά όταν κάποιοι [δεν λέω εσύ, αλλά πολλοί από δω μέσα] κρύβονται υποκριτικά πίσω από την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), και ο ένας κάνει πάσο, του προσάπτουμε τον χαρακτηρισμό ΦΑΣΙΣΤΑΣ, και απαξιωτή του διαλόγου.

Δεν υπάρχει αδύνατος διάλογος, εκτός αν ένας από τους δύο συνομιλητές είναι ηλίθιος. Δεν το πιστεύω για σένα και ελπίζω να μην το πιστεύεις για μένα. Ο τρόπος που εσύ αποκάλεσες «ΜΑΤ του rocking.gr» όσους μιλούν για δημοκρατία νομίζω ότι είναι σαφέστατα πιο προσβλητικός και άκυρος, εν αντιθέσει με την αντικειμενικό μου χαρακτηρισμό ως φασιστικής νοοτροπίας, εκείνης που λειτουργεί με το αξίωμα «αν μιλήσουν οι τάδε εγώ φεύγω».

Εν πάση περιπτώσει, αν δεν θέλεις να συζητάμε, είναι δικαίωμά σου. Από την άλλη, οι αιχμές που αφήνεις και η απαξίωση των ιδεών των άλλων ή θα απαντώνται ή καλύτερα να μην υπάρχουν. Αν δεν θέλεις να αποκρούω βολές, μην τις εκτοξεύεις.

Λυπάμαι, αλλά τουλάχιστον αιτιολόγησα γιατί το είπα .

[quote="“Red Rum,post:1341,topic:8076”]

Οκ λοιπον, οι σφαιρες λοιπον που ξεκινουν απο το οπλο ειδικου φρουρου προς πολιτη ειναι το ιδιο με τις σφαιρες αγνωστου προελευσεως προς ΜΑΤατζη?

Εδιτ: ποιες εχουν μεγαλυτερο “βεληνεκες” κατα τη γνωμη σου?[/QUOTE]

Δεν είμαι σίγουρος ότι πιάνω την ερώτηση. Επιμένω ότι και στις δύο περιπτώσεις η βολές κατευθύνονται στην ουσία κατά του πολίτη και βάλλουν την υγεία του πολιτεύματος και την ασφάλεια της κοινωνίας. Δεν έχει σημασία ποιά το κάνει πιο πολύ ή αν κάποια το κάνει πιο πολύ. Από θεσμικής άποψης, και οι δύο σφαίρες είναι πληγές της δημοκρατίας. Από ανθρώπινη πλευρά, και οι δύο σφαίρες είναι άδικες επιθέσεις, είτε ονομάσουμε το θύμα «παλιόπαιδο» είτε «μπάτσο γουρούνι δολοφόνο». Δεν πρέπει να θέλουμε κανέναν θάνατο και κανέναν τραυματισμό. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα δραματικά γεγονότα, ούτε να πολωνόμαστε, ούτε να μπαίνουμε σε λογικές βεντέτας. Και τα δύο είναι γεγονότα κατακριτέα και αλίμονο αν τα συγκρίνουμε μεταξύ τους.

Νομίζω ότι το καταλαβαίνεις τί λέω και συμφωνείς, αν κρίνω από το ακόλουθο:

+1

Να μετρήσουμε και τον Κούλογλου στα “ΜΑΤ του Rocking”.
:stuck_out_tongue:
Γιατί τολμά και αυτός να μιλάει για “δημοκρατικό παιχνίδι” και καλέι όσους από τη νεολαία φοράνε κουκούλες να τις βγάλουν… :wink:

Ε; :-s

Ο πολίτης φοβάται λιγότερο τους παρακρατικούς;
Θεωρείς πως γνωρίζεις ποιοί είναι και που αποσκοπούν οι παρακρατικοί;

Mule το έγραψα για να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή οι πολίτες φοβούνται πιο πολύ την αστυνομία παρά τους παρακρατικούς. Τώρα ποιοι είναι οι παρακρατικοί και το τι θέλουν να πετύχουν είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.

Πλάκα κάνεις! Είχε κάνει και αυτό ο καγκελάριος;;;; #-o#-o#-o

Δεν το’χω διασταυρώσει, και δεν ξέρω αν ο άλλος απάντησε, αλλά θυμάμαι που το συζητάγαμε τότε με τους συμμαθητές μου στο σχολείο.
ΘΕΪΛΑ!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ο Κούλογλου είναι δημοσιογραφος και ως τέτοιος λέει την γνώμη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μια χαρά τα λέει. Δεν έχω δει να στοχεύει την εξέγερση των προηγούμενων ημερών αλλά τον κρατικό μηχανισμό.
Δεν κρύφτηκε πίσω από την έννοια δημοκρατία που κάποιοι από εσάς βλέπετε καθημερινά πως υπάρχει.
Anyway, δεν θα ξαναρχίσουμε τα ίδια, να 'χετε μόνο κατά νου ότι οι πράξεις που καταδικάζετε όλοι σας γίνονται από τις κυβερνήσεις που ψηφίζετε κι άμα δεν πρεφάρετε, καληνύχτα σας κι ονειρα γλυκά.

Άσχετο, ένα ωραίο σύνθημα που 'χουν γράψει στην πολυκατοικία που μένω και δεν χορταίνω να το βλέπω είναι:

"Πρώτα δουλειά, ύστερα ψώνια και μετά γρήγορα στα σπίτια σας.

Υπουργείο Δημοσιας Τάξης."

ή κάπως έτσι, απόλαυση σκέτη λέμε. έτσι θα γίνουμε τις επόμενες ημέρες, τον νου σας.

Oι 2 ζωες εχουν την ιδια αξια. Ασυζητητι. Απο εκει και περα οι 2 επιθεσεις ειναι σαφως τελειως διαφορετικες.

Απο την μια έχουμε 2 αγνωστους που με μαφιοζικο τροπο προσπαθουν να εκτελεσουν ενα αστυνομικο, προφανως γιαυτο πουτ συμβολιζει-τον ενστολο υπαλληλο του κρατους. Οι οποιοι μετα το περας της αποιπειρας δολοφονιας εξαφανιστηκαν στα στενα προφανως για να αποφυγουν τη συλληψη.

Απο την αλλη εχουμε 2 αστυνομικους που με το ΠΑΣΟ τους τσαμπουκαλευονται μικρα παιδακια, και ο ενας απο αυτους με το ΠΑΣΟ του, σηκωνει οπλο και ριχνει στο ψαχνο εναντιον ενος μικρου παιδιου. Κ εν συνεχεια φευγει με το ΠΑΣΟ του χαλαρος προς το περιπολικο του. Κ ολα αυτα απο την αλαζονεια της εξουσιας που κουβαλα. Την οποια αλαζονεια του την εχει μεταδωσει η επισημη πολιτεια με τα απειρα περιστατικα ατιμωρησιας επιορκων αστυνομικων.

Αν στις 2 περιπτωσεις καποιοι δεν μπορουν να βρουν διαφορες και μαλιστα σημαντικες, στρουθοκαμηλιζουν βαρεως.

Στην τελικη αν στην πρωτη περιπτωση δεν μιλαμε για παρακρατικη επιθεση ( δηλαδη επιθεση οργαμωμενη παρα το κρατος, αρα με την σιωπηρη ανοχη-συνενοχη του κρατους) αλλα για μια τυπικη, ονομαστικα εκδικητικη, αντιδραση ανθρωπων που κινουνται στα ακρα αριστερα του πολιτικου κοσμου, για μενα απολυτος υπαιτιος ειναι το κρατος. Μην ξεχναμε οτι η 17Ν σχηματιστηκε αρχικως για να χτυπησει βασανιστες της χουντας που το ελληνικο κρατος δεν τολμησε να αγγιξει.

Οταν αστυνομικοι δολοφονουν και εν συνεχεια το κρατος με διαφορα τερτιπια και τακτικισμους προσπαθει να τους αθωωσει, μετατιθοντας το προβλημα μακρυα απο την ουσια του (κρατικη καταστολη-βαρβατοτητα-ρολος της εξουσιας) σε δικαιολογιες του τυπου μεμονωμενο περιστατικο, εξοσταρκισμοι κλπ, καλως η κακως οπλιζει τα χερια ανθρωπων που πολυ απλα ψαχνουν την αφορμη να ασκησουν την ιδιαιτερου τυπου ατομικη τους βια εναντια στην κοινωνια.

Σημερα προλαβε και βγηκε ηδη η βαλλιστικη. Στον μικρο αλεξανδρο αργησε υποπτως, δεν ξερω κιολας αν βγηκε ακομη. Αυτο καλως η κακως θα οπλισει τα λαθος χερια.

Κάτσε, τους παρακρατικούς γιατί τους φοβούνται τα όργανα της τάξης; Αφού από την ίδια… “πλευρά” είναι! Ο πολίτης περισσότερο φοβάται τους παρακρατικούς από τα όργανα της τάξης (από τους 2ους τρώει ξύλο και δακρυγόνο, από τους πρώτους τρώει ξύλο και μαχαίρι!). Εκτός αν εννοείς άλλο με το “παρακρατικοί”!

http://www.eksegersi.gr/prokirikseis17N/5.htm
παλιά προκύρηξη… Δε συμφωνώ με τις πρακτικές, αλλά το κείμενο γενικότερα έχει αρκετά ορθά σημεία κατά τη γνώμη μου… και αρκετές ομοιότητες με την παρούσα κατάσταση!

Ουσιαστικά οι παρακρατικοί δρουν με την ανοχή του κράτους ( πολλές φορές δε με την άμεση υποστήριξη τους) . Οι αστυνομικοί δρουν με την προτροπή του κράτους. Και οι δύο ομάδες συνδέονται με το κράτος αλλά στην ουσία κάποιες φορές συγκρούονται και κάποιες συμπλέουν. Αντιφατικό αλλά συμβαίνει. Π.χ. αυτές τις μέρες φαντάζομαι ότι οι αστυνομικοί θα έχουν το νου τους φοβούμενοι επιθέσεις εναντίον τους.

Πάντως θέλω να τονίσω ξανά ότι ένας είναι ο υπαίτιος για την κατάσταση φόβου που επικρατεί στην χώρα. Η κυβέρνηση. Συμφωνώ με τον Βικ που λέει ότι δεν πρέπει να πολωνόμαστε. Αν όμως δεν συμφωνήσουμε στο ποιος φταίει δεν πρόκεται να προχωρήσουμε.

πάντως πιστεύω ότι αυτό ήταν η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση.
Όσο κι αν προσπαθεί να σώσει το τομάρι της, η κοινωνική κατακραυγή είναι κραυγαλέα, και όπου να’ναι, θα αρχίσουν και οι (πραγματικές) πιέσεις από το εξωτερικό. Και να μη θέλει η ίδια, θα την τελειώσουν.

Αντε να δούμε πως θα είναι με πρωθυπουργό τον Ομπάμ… εεε… τον Παπανδρέου…:stuck_out_tongue:

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρόκειται για παρακράτος, αλλά για τρομοκρατική οργάνωση η οποία δεν έχει σχέση με την εξουσία ή τα κόμματα. Μια τέτοια οργάνωση τρέφεται από την πόλωση και «νομιμοποιείται» στην αντίληψη πολλών, όπως το έκανε η 17Ν, παρότι δρα παράνομα. Βέβαια δεν υποστηρίζω ότι έχω δίκιο, όπως δεν θα έπρεπε να το υποστηρίζει κανείς εδώ μέσα, εφόσον όλοι εικασίες προβάλλουμε.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε για το ποιός φταίει. Η ανικανότητα των δύο κομμάτων φταίει, η δική μας ετοιμότητά να χάψουμε άκριτα ό,τι μας λένε τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι, οι κωμικοί (!) και οι zoro του διαδικτύου, ανάλογα με το τί μας αρέσει να ακούμε, και προπάντων το γεγονός ότι φανατιζόμαστε πολύ, με αποτέλεσμα την πόλωση και την εκλογή των ιδίων και των ιδίων ανίκανων απατεώνων.

Μπαν ο Κούλογλου δεν λέει τπτ διαφορετικό από ό,τι έχω γράψει εγώ εδώ στο φόρουμ εδώ και εβδομάδες.
Τώρα αν δέχεσαι περισσότερο αυτά που γράφει επειδή “είναι δημοσιογράφος” πάω πάσο.
Επίσης αν προσέξεις το κείμενο του, το ξαναποστάρω ολόκληρο, αναφέρεται σε “κινητοποιήσεις”, “διαμρτυρίες” και “διαδηλώσεις” και δεν χρησιμοποιεί πουθενά τη λέξη “εξέγερση”.

"Η δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού των ΜΑΤ ήταν τόσο αναμενόμενη όσο και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα μήνα πριν.

Η δεύτερη οφειλόταν στην ασυδοσία με την οποία είχαν οπλίσει την Αστυνομία οι τσαρλατανισμοί του κ. Πολυδωρα αλλά και η οργανωτική διάλυση του Σώματος, ανάλογη με τη πλήρη διάλυση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στο κράτος και την κοινωνία. Αυτή που έγινε σήμερα ξημερώματα είχε ήδη προαναγγείλει η εξαιρετικά ύποπτη επίθεση με σφαίρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, 15 μέρες πριν.

Το τοπίο στη χώρα είχε αλλάξει δραματικά τον τελευταίο μήνα. Μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, η αστυνομία και η κυβέρνηση έχασαν πλήρως τον έλεγχο των γεγονότων. Το κύρος των Σωμάτων Ασφαλείας, η αποδοχή τους από την κοινωνία είχε φτάσει στο ναδίρ ακόμη και για στοιχειώδεις αστυνομικές πράξεις όπως η επιβολή κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις.

Στα γήπεδα, ακόμη και χθες, φίλαθλοι δέρνουν αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα στον Πειραιά, στη συγκέντρωση συμπαράστασης στη συνδικαλίστρια Κατερίνα Κούνεβα. Χρειαζόταν οπωσδήποτε ένας μάρτυρας από την άλλη πλευρά για να ισορροπήσουν τα πράγματα και να δοθεί μια απάντηση στα υπαρξιακά αδιέξοδα της αστυνομίας.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ορίζοντας ήταν και παραμένει πολύ σκούρος για την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις που αναγγέλθηκαν από ομάδες νέων ακόμη και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπενθύμισαν ότι η αναταραχή στην Εκπαίδευση θα συνεχισθεί και το 2009. Ο πρωθυπουργός δεν έχει στα χέρια του παρά ένα επικοινωνιακό χαρτί που θα καεί πολύ γρήγορα: τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Γιατί αντίθετα με ότι προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ που καταναλώνουν χιλιάδες δένδρα και τηλεοπτικές ώρες πιθανολογώντας για πρόσωπα και ριζικές αλλαγές, ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό την πολιτική μιας εκφυλισμένης κυβέρνησης που βρωμάει απ’ το κεφάλι. Για να φέρει με το μέρος της την κοινωνία και να δαμάσει την εκπαιδευτική αναταραχή επικαλούμενη την ταξη, η κυβέρνηση χρειαζόταν και αυτή ένα θύμα από την άλλη πλευρά.

Ολα τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι ήταν η κυβέρνηση που έστησε την χθεσινή δολοφονική επίθεση: ίσως σε ορισμένους θα άρεσε η ιδέα, αλλά είναι πλήρως ανίκανοι να την οργανώσουν και να την υλοποιήσουν. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ελέγχονται, γιατί αγνόησαν επιδεικτικά τις καταγγελίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους κουκουλοφόρους-συνεργάτες της αστυνομίας που έδρασαν τα σκοτεινά βράδια του Δεκέμβρη. Προφανώς, δεν έχουν κάνει τίποτα και για την διευλεύκανση της υποθεσης με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου.

Η μεγαλύτερη ευθύνη της κυβέρνησης είναι όμως ότι χάνοντας τον έλεγχο και διαλύοντας το όλο σύστημα, έχει προσφέρει πλούσιο έδαφος για τη δράση παρακρατικών ομάδων. Ακόμη και αυτή η τόσο αμαρτωλή ΕΥΠ με το μόνο που ασχολείται τα τελευταία χρόνια είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης απαγωγής των Πακιστανών και του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνεχίζονται. Το παρακράτος αναπτύσσεται, όταν το κράτος και η πολιτική εξουσία ασθενούν.

Η σημερινή δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ βάζει τη χώρα σε μια πολυ επικίνδυνη τροχιά. Ξεκινάει έναν κύκλο αίματος που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει. Στο άρθρο προβλέψεων για το 2009 ως «Χρονιά του παρακράτους» που δημοσιεύτηκε στο Tvxs στις 2 Ιανουαρίου είχα τονίσει ότι όσοι θέλουν και πρέπει να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια της εκπαίδευσης και την πορεία του τόπου οφείλουν να βγάλουν τις κουκούλες, όποιοι τις φορούν. Το δημοκρατικό παιχνίδι παίζεται με ανοιχτά χαρτιά, πολύ περισσότερο μετά από όσα συνέβησαν σήμερα.

Υπάρχει όμως κάτι που ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες των νέων διαδηλωτών. Οτι το πρόβλημα με τη δράση του παρακράτους και την πορεία της χώρας είναι κυρίως πολιτικό. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και είναι επικύνδινη. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι η επόμενη θα τα καταφέρει, πολύ περισσότερο όταν η κοινωνική και οικονομική κρίση θα πολλαπλασιαστούν το 2009. Αλλά η σημερινή πρέπει να φύγει πριν είναι πολυ αργά. Και για την χώρα αλλά και για την ίδια"

Τέλος, τι μου γράφεις “οι κυβερνήσεις που ψηφίζετε”; Ξέρεις αν και τι ψήφισα εγώ;
Mην μπερδεύεσαι: To να υποσηρίζω το δημοκρατικό πολίτευμα δεν σημαίνει πως εγκρίνω/έχω ψηφίσει το κόμμα που κυβερνά ή το/τα κόμματα που εμφανίζονται σαν εναλλακτικές λύσεις.
Υποστηρίζω το σύνταγμα και τα δικαιώματα που μου δίνει, απαιτώ την εφαρμογή του και την εφαρμογή των νόμων. Και αυτό μπορεί να έκανες και εσύ αν κατέβηκες στους δρόμους πριν δύο χρόνια για το “άρθρο 16”, αν κατέβηκες τότε στους δρόμους, δεν ξέρω…

Ανταποδίδω τις ευχές για καληνύχτα και όνειρα γλυκά. :smiley:

Sorry που “σπαμαρω”

http://www.rocking.gr/article5349.php

Συνεντευξη του Εβραιου Aviv Geffen στο rocking.gr. Την ποσταρω εδω γιατι ειπε 2-3 λογια για την ιστορια με τον Αλεξη και τις πορειες + οτι προεβλεψε (ενταξει δεν ειναι και δυσκολο να προβλεψεις κατι τετοιο:p) οτι θα χειροτερευσουν τα πραγματα στο Ισραηλ