Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

η επιθεση ειναι καταδικαστεα φανταζομαι απο ολους…το θεμα εχει ξεφυγει πιστευω πλεον απο την δολοφονια του 16χρονου και εχει γινει βεντετα μεταξυ αστυνομιας και καποιων αλλων…το θεμα ειναι οτι κινδυνευει και αθωος κοσμος!!!ενταξει το παλληκαρι που ειναι 21 χρονων δε πιστευω οτι φταιει και οτι πρεπει να την πληρωσει επειδη ενας μ…ς συναδελφος του σκοτωσε ενα αλλο παλληκαρακι 16 χρονων!!

Δεν διαφωνώ. Ωστόσο αυτό που λες δεν αναιρεί το ότι ηθικός αυτουργός για αυτή την επίθεση είναι η ίδια η αστυνομία. Άκουγα χθες το βράδυ συνδικαλιστή της αστυνομίας να μιλάει για την επίθεση και έλεγε ότι: “φταίνε οι πολιτικοί, φταίει το κράτος, φταίνε τα ΜΜΕ”. Ακόμα και αν διαφωνώ με αυτό γιατί αυτά τα τρία έχει σαν πάτημα η αστυνομία για να κάνει τα αίσχη που κάνει δεν θα έπρεπε ωστόσο ο ίδιος ο συνδικαλιστής, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να προσθέσει την φράση: “φταίει και το σώμα μας”;

Αυτή είναι η νοοτροπία του αστυνομικού ακόμα και του “καλού”. “Εγώ δεν φταίω σε τίποτα, οι άλλοι φταίνε που μας έχουν σαν εύκολους στόχους. Μεμονονωμένα περιστατικά μέσα στην αστυνομία υπάρχουν αλλά εμένα δεν με απασχολεί. Εγώ είμαι καλός αστυνομικός και δεν βαράω Πακιστανούς. Τι με νοιάζει αν το κάνει ο συνάδελφος μου στο δίπλα δωμάτιο. Εγώ παίρνω τον μισθουλάκο μου και είμαι και καλός αστυνομικός. Όχι όμως και να κάνω κάτι για να σταματήσω τον κωλόμπατσο συνάδελφό μου. Σιγά μην χάσω και την δουλίτσα μου”. Ε, με τέτοιες νοοτροπίες από τους “καλούς αστυνομικούς”, sorry αλλά οι ίδιοι φταίνε για το χτύπημα. Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω πόσοι αστυνομικοί διαδήλωσαν για την μπατσοκρατία μετά τον θάνατο του Αλέξη. Στην τελική αν το “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι” θίγει πραγματικά κάποιους αυτοί είναι οι “καλοί αστυνομικοί”. Μέσα στα κυριότερα θύματα της μπατσοκρατίας είναι και αυτοί αφού το μίσος που έχουν δημιουργήσει οι συνάδελφοί τους για το σώμα ίσως να “εξοστρακιστεί” και πάνω τους όπως και έγινε με τον 20χρονο.

Θα ήθελα πολύ να δω ένα μπλοκ αστυνομικών σε κάποια πορεία. Να κρατάνε ένα πανό που να γράφει: “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΜΕΊΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΣΑΣ”. Θα ήταν πολύ ωραίο και θα πήγαινα και δίπλα τους. Και πολύς κόσμος μαζί τους. Δυστηχώς όμως δεν είναι αυτή η νοοτροπία του “καλού αστυνομικού”. Και όσο δεν αλλάζει νοοτροπία ο “καλός αστυνομικός”, όσο με την σιωπή του, την απραξία του και κυρίως την νοοτροπία του στηρίζει τις τακτικές της αστυνομίας, sorry ρε παιδιά, αλλά είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ο ηθικός αυτουργός για το πέσιμο με καλάσνικοφ στον ΜΑΤατζή.

Καταρχήν δεν με ξέρεις, οπότε μην κρίνεις το επίπεδό μου. Πρώτον αυτό. Δεύτερον: Κάνω copy paste κάτι που είχα γράψει παλιότερα για άλλο θέμα:

“Το είχα πει και θα το ξαναπώ. Όσο και αν μισώ τους μπάτσους τέτοιες “τυφλές” επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες αν γίνονται. Ακόμα και αν οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι ίδιοι οι μπάτσοι παραμένουν αδικαιολόγητες.Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται με τέτοια περιστατικά. Αν το κάνει τότε είναι ίδιος με αυτούς. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους μπάτσους για τα βασανιστήρια στους ξένους, τις αναίτιες επιθέσεις στους διαδηλωτές, το αναίτιο ξύλο στους ναρκωμανείς κτλ κτλ κτλ και παράλληλα να κάνεις τέτοιες ενέργειες. Τότε είσαι ίδιος με αυτούς. Με την διαφορά πως αυτοί είναι θεσμοθετημένα όργανα του κράτους ενώ εσύ όχι. Εκτός από αυτό δεν έχεις καμία άλλη διαφορα. Οι καταπιεσμένοι δεν κάνουν εξέγερση κατά των καταπιεστών τους για να κάνουν τράμπα στους ρόλους. Κάνουν εξέγερση για να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοί οι ρόλοι”.

Αυτή είναι η άποψή μου λοιπόν. Ακόμα και αν (ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ) το παιδί αυτό ήταν ο ορισμός του “μπάτσου, γουρουνιού, δολοφόνου” κάτι πολύ πιθανό αν κρίνω από τις κακτικές των ΜΑΤ και των αντρών που τα αποτελούν, ακόμα και αν το παιδί αυτό άνοιγε κεφάλια, ακόμα και αν ήταν ο μεγαλύτερος καυλόμπατσος της ελληνικής αστυνομίας, δεν θα επικροτούσα μια δολοφονική επίθεση εναντίον του. Μόνο οι φασίστες σκοτώνουν τους διαφορετικούς από αυτούς. Οι υπόλοποι απλά τους ανέχονται. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υποστηρίζω ότι η βία είναι τρόπος αντίδρασης πολλές φορές.

Ο manson21 το θέτει πάρα πολύ καλά. Όσο και να είμαι κάθετα αντίθετος και στην ύπαρξη ακόμα αυτού του επαγγέλματος, με βάση την κοινωνία που ζούμε σήμερα δεν μπορείς να μην κάνεις το διαχωρισμό του δολοφόνου μπάτσου και του (όσο γίνεται) ευσυνείδητου μπάτσου. Σίγουρα δεν μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με το παραπάνω post.

Σχετικα με το περιστατικο, πιστευετε αληθεια οτι ηταν τρομοκρατικη επιθεση;… Το λογικο δε θα ηταν να χτυπησουν καποιο υψηλοβαθμο στελεχος της αστυνομιας αν ηθελαν, και οχι ενα παλικαρι 20 χρονων; ετσι κι αλλιως οι ιδιοι αυτοταυτιζονται με το λαικο αισθημα, δεν εχει λογικη να πανε κοντρα σε αυτο. Ετσι, για να προσεγγισουμε λιγο απο διαφορες σκοπιες το γεγονος…

Ποιος σου είπε ότι οι εκάστοτε “τρομοκρατικές οργανώσεις” είναι αυθόρμητα λαϊκά κινήματα ή δεν ξέρω κι εγώ τι; Δεν αποκλείεις το ενδεχόμενο να δουλεύουν για ξένες ή εγχώριες υπηρεσίες με διάφορους στόχους; Η 17Ν μήπως είχε διασυνδέσεις ακόμα και με τη CIA;
Απλά αναρωτιέμαι :slight_smile: φυσικά δύσκολα, έως αδύνατο, να αποδειχτούν όλα αυτά, αλλά οι πράξεις μερικές φορές δείχνουν πολλά.

Ποιές διασυνδέσεις είχε η 17Ν? Τους χουντικούς ήθελαν να καθαρίσουν, άσχετα αν μετά το παραχέσανε.

Εγώ δεν ξέρω τι είχαν, τον Κουφοντίνα ρώτα (αν ξέρει κιόλας). Όχι ότι με αφήνουν αδιάφορο ορισμένοι στόχοι τους (την πρώτη εποχή), μάλιστα ο Κουφοντίνας μου είναι και συμπαθής (ειδικά με τον τρόπο που ξεφτύλισε όλη την αστυνομία, ερχόμενος ο ίδιος να παραδωθεί στη ΓΑΔΑ, αφού δεν τον έβρισκαν :lol:)
Αλλά κάποια πράγματα με προβληματίζουν. Δυστυχώς τίποτα σχεδόν δε θα βγει ποτέ στην επιφάνεια, ως συνήθως.

Κάνετε ένα βασικό λάθος. Ονομάζετε την 17Ν τρομοκρατική οργάνωση ενώ στην πραγματικότικα ο σωστός χαρακτηρισμός είναι “επαναστατική οργάνωση”. Η διαφορά μια τρομοκρατικής και μιας επαναστατικής οργάνωσης είναι ότι η πρώτη προκειμένου να περάσει την φιλοσοφία της χτυπάει αθώους στόχους που έμμεσα σχετίζονται με τους πραγματικούς. Η δεύτερη χτυπάει απευθείας τους πραγματικούς. Τρομοκράτης είναι ο Μπιν Λάντεν, ο οποίος αν και είχε σαν στόχο την αμερικάνικη κυβέρνηση χτύπησε τους δίδυμους πύργους σκοτώνοντας χιλιάδες πολίτες του λαού της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Η 17Ν είχε σαν στόχο τους πραγματικούς υπεύθυνους. Όπως γράφει και ο Freedom αρχικά χτυπούσε τους βασανιστές της Χούντας που ως γνωστόν δεν μπήκαν ποτέ φυλακή καθώς η “νέα και ελεύθερη δικαιοσύνη” προτίμησε να τιμωρήσει απλά αυτούς που φαίνονταν (Παπαδόπουλο, Ιωαννίδη, Πατακό) και να αφήσει ελεύθερους τους πολλούς που στήριζαν την Χούντα με τα βασανιστήριά τους. Ο τελευταίος στόχος της ήταν ο Βρετανός διπλωμάτης Σόντερς που οργάνωνε επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας και σκότωνε με τις διαταγές του κόσμο. Και που δεν θα την πλήρωνε ποτέ για όλα αυτά τα εγκλήματα γιατί δεν ήταν παράμονος. Η λογική της 17Ν ήταν: “Μπορεί το βρωμικό και διεφθαρμένο δικαστικό σας σύστημα να αθώωνει ενόχους, μπορεί η βρώμικη κοινωνία σας να επιτρέπει σε κάποιους να οργανώνουν πολέμους και να μην πληρώνουν καν, μπορεί όλοι αυτοί να γλυτώνουν από εσάς, από εμάς όμως δεν γλυτώνουν. Αφού ο κόσμος είναι άδικος εφαρμόζουμε εμείς την δική μας δικαιοσύνη”.

Αυτό σημαίνει επαναστατική οργάνωση. Ο Μπιν Λάντεν είναι τρομοκράτης γιατί αν και είχε στόχο τον Μπους δεν τον χτύπησε ποτέ άμεσα, χτύπησε αθώο κόσμο που ίσως και να μισούσε τον Μπους απλά για να χτυπήσει έμμεσα τον Μπους. Τώρα το αν το χτύπημα στον ΜΑΤατζή (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ γιατί όσο περνάνε οι μέρες αρχίζω να πιστεύω πως είναι σικέ η υπόθεση) είναι έργο επαναστατικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης είναι άλλη κουβέντα. Η άποψή μου είναι πως μια τέτοια ενέργεια είναι τρομοκρατική γιατί όπως έχω γράψει και σε άλλα post, ακόμα και το μεγαλύτερο μουνόπανο να ήταν ο 21χρονος αυτός (πολύ πιθανό αν αναλογιστεί κανείς τα άτομα που απαρτίζουν τα ΜΑΤ), στην πραγματικότητα είναι και αυτός θύμα της κυβέρνησης που αφελέστατα υπηρετεί με ζήλο και σεβασμό. Το ότι είναι πρόβατο δεν τον κάνει λιγότερο θύμα. Και δεν τον κάνει ΕΝΟΧΟ. ΑΘΩΟΣ παραμένει. Πρόβατο, αφελής και αντίπαλος μου ιδεολογικά και αγωνιστικά ωστόσο αθώος και θύμα όσο και εγώ έστω και εν αγνοία του. Είναι κρίμα να τον δολοφονείς επειδή του έγινε πλύση εγκεφάλου και τάχθηκε στο πλευρό του εχθρού του. ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. Για αυτό το λόγο θεωρώ την πράξη (επαναλαμβάνω: εφόσον είναι αληθινή γιατί έχω πολλές επιφυλάξεις) τρομοκρατική. Αν ο τύπος με το καλάσνικοφ δολοφονούσε τον Καραμανλή θα δικαιούταν να ονομάζει την πράξη του επαναστατική.

Bέβαια είναι επαναστατικός ο αγώνας…απλά με μερικές παράπλευρες απώλειες…Στην επίθεση του Μομφεράτου τον οδηγό του, στην περίπτωση του Παλαιοκρασσά τον Αξαρλιάν ,έναν νεαρό που έτυχε να είναι στο λάθος μέρος, στην περίπτωση του Τζορτζ Τσάντες τον οδηγο του…αλλα who cares…αν φας καμια αδεσποτη επειδη θα βρίσκεσαι στο λάθος μέρος όταν δεν επρεπε είσαι απλά η θυσία σε έναν δίκαιο επαναστατικό αγώνα, οπότε να νιωθεις ετευχής…Πάντα πίστευα οτι πιο αδικος θανατος είναι ο λάθος θάνατος, αυτος δηλαδή που δεν προορίζεται για σένα…Τον θάνατο αστυνομικού ως αντίποινα τον έχουμε ξαναζήσει μετα το θάνατο του Καλτεζά…δε μας εξέπληξε κανείς…τότε απλά την ευθύνη είχε αναλάβει"" η Επαναστατική οργάνωση της 17 Νοεμβρη""
Όσο για το ποιος ειναι πραγματικά στόχος ,υπευθυνος κτλ και το ποιος ειναι έμμεσα εμπλεκόμενος είναι πέρα για πέρα υποκειμενικό και το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή δικαιολογία για να στηρίξεις την επιλογή σου…

Να προσθέσω στα θύματα “τυφλών χτυπημάτων” της 17Ν που αναφέρει η Lunatic και έναν αστυνομικό που φύλαγε τράπεζα που η 17Ν λήστεψε.
Γαιτί η 17Ν λήστευε και τράπεζες…
Και μην μου γράψει κανείς πως “λήστευε τράπεζες για να χρηματοδοτεί τον επαναστατικό της αγώνα” και δεν ξέρω τι άλλο γιατί οι σπιταρόνες του Γιωτόπουλου στους Λειψούς και του Κουφοντίνα στον Βαρνάβα μάλλον χρειάστηκαν λεφτά για να χτιστούν και κανένας από τους δύο δεν είχε δουλέψει ποτέ του.

Σχετικά με τη 17Ν, υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που να πιστεύει ότι αυτοί που είναι σήμερα στη φυλακή, ήταν στην οργάνωση τα 70ς που κυνηγούσε τους χουντικούς?
Ίσως ο Γιωτόπουλος να ήταν και τότε, αλλά ως εκεί. Τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης ζουν ελεύθερα μαζί μας και -λογικά- θα πάρουν το μυστικό τους στον τάφο…

Σωστό αυτό που γράφεις, βγαίνει λογικά αν δεί κανείς τις ηλικίες.

Αυτό είναι το πιο πιθανό.

Eγώ δεν είπα πως ήταν άψογη στις ενέργειές της η 17Ν. Εγώ είπα πως είχε φιλοσοφία επαναστατικής και όχι τρομοκρατικής οργάνωσης. Σχετικά με τον Αξαρλιάν πάντως, η ίδια η 17Ν έχει παραδεχθεί το λάθος της και είναι η μόνη παράπλευρη απώλεια που η ίδια θεωρεί σαν λάθος. Αν και στην προκύρηξή της για τον θάνατό του λέει πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία αν ισχύουν ελαφρύνουν την θέση της. Διάβασέ την προκύρηξη και θα δεις.

Σωστά ειναι το γνωστό σε όλους μας ΜΠΑμ και ΟΥΠΣΣΣΣΣ:lol:
Η μονη παραπλευρη απώλεια???
Εχω διαβασει τα οσα τραγελαφικα ελεγε ο Κουφοντίνας στην δίκη…μου αρκούν…η επαναστατική φιλοσοφία δεν αρκεί…ολοι ξεκινουν με μια Α φιλοσοφία…εγω εξετάζω τις πρακτικές της…Αναδρη ενέδρα και για μένα εντελως τυφλά και αστοχα χτυπήματα…

manson21, μπορείς να μου βρεις έναν ορισμό της λέξης τρομοκρατία;

Σχετικα με την επιθεση στα ΜΑΤ προσωπικα πιστευω οτι πιο πολυ προκειται για “τρομοκρατικη” επιθεση ή τελος παντων για χτυπημα που προερχεται απο αντιθετο ιδεολογιkα χωρο απο αυτον της αστυνομιας. Δεν μπορω να διανοηθω οτι μπορει να προκειται για “στημενο” χτυπημα. Αν φτασουν και σε αυτο το σημειο τοτε θα πρεπει να βρουμε καποιον να μας φυλαει απο την αστυνομια…

Σε καμια περιπτωση εννοειται πως δεν επικροτω τη συγκεκριμενη ενεργεια και πραγματικα λυπαμαι για το παλικαρι (ε ναι πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα εδω μεσα). Ομως κατα ποσον τη θεωρειτε μη αναμενομενη? Δεν ηταν επιθεση εναντιον καποιου ασυνομικου που ξερω γω ειχε παει για καφε με την κοπελα του. Ηταν επιθεση εναντιον ΜΑΤ που περιφρουρουσαν την τοσο επικινδυνη και αφορισμενη περιοχη των Εξαρχειων. Αυτο απο μονο του ισως θα επρεπε καποιοι να γνωριζουν οτι μπορει να “ερεθισει” μερικους.

Και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την προσπαθεια ισοπεδωσης που γινεται απο προχθες. Δηλαδη θα εξισωσουμε τη δολοφονια ΠΑΙΔΙΟΥ απο μπατσο με το τυφλο χτυπημα καποιων τρομοκρατων, εγκληματιων, δολοφονων (οπως θελετε χαρακτηριστε τους)? Δηλαδη οι πορειες του Δεκεμβριου φταινε και το συνθημα “ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ”? Πριν τον Δεκεμβριο δεν ειχε γινει ΠΟΤΕ ξανα επιθεση εναντιον της αστυνομιας?:-k Μηπως δεν ειναι στα γενικοτερα πλαισια του επαγγελματος του αστυνομικου η πιθανοτητα ενοπλης επιθεσης απο τρομοκρατες, ληστες, εγκληματιες? Μηπως ομως ειναι μεσα στα πλαισια της ζωης ενος 15χρονου να φαει σφαιρα απο αστυνομικο? Οχι απο ληστη, τρομοκρατη, εγληματια, απο αστυνομικο!!!8O Μηπως τελικα φταιει η γενικοτερη σταση της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταια χρονια στην ελληνικη κοικωνια και ολων των “υπευθυνων” που κανονικα θα επρεπε να φροντιζουν για την ομαλη λειτουργια της (τοσο της ΕΛ.ΑΣ. οσο και της κοινωνιας)? Μηπως ειναι τυχαιο οτι ολες οι τελευταιες “επιθεσεις” ηταν εναντιον δυναμεων των ΜΑΤ?

Επαναλαμβανω οτι δεν χαιρομαι για ο,τι εγινε αλλα μην κανουμε και οτι πεφτουμε απο τα συννεφα. Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Και το “ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” θα συνεχισω να το λεω και το πιστευω. Γιατι το οτι υπαρχουν “ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” φταιει που χτυπηθηκε το παλικαρι των ΜΑΤ και οχι επειδη καποια παιδια με ολη την αθωωτητα και την αγανακτηση τους φωναζανε το συγκεκριμενο συνθημα τον Δεκεμβριο. Αντε γιατι θα τρελαθουμε τελειως. Γιατι γουρουνια και δολοφονοι ειναι ολοι αυτοι που σκοτωνουν, χτυπανε, βασανιζουν, βριζουν, ξεφτιλιζουν, δερνουν και γελοιοποιουν πολιτες, Ελληνες και ξενους, μονο και μονο επειδη καποιος, Βασιλιας των Ηλιθιων, τους ειπε οτι εχουν “εξουσια” να το κανουν και ποτε δεν θα κριθουν για αυτα. Για ολους αυτους τους λογους που πολυ ωραια παρεθεσε ο manson21:

Είναι ο τρόμος του κράτους.

Mην αρχίσουμε να μιλάμε ετυμολογικά τώρα. Αν διαφωνείς σε κάτι από τα όσα γράφω κάνε το επί της ουσίας.

Πάντως ο zouglau, μεταξύ αστείου και σοβαρού (απ’ ότι κατάλαβα), έδωσε τον τέλειο ορισμό, αυτόν που κυριαρχεί και στις μέρες μας για μένα.