Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

από ότι ποσταρίστηκε εδώ μέσα, τιμωρήθηκαν αυτοί της ζαρτινιέρας…

Ναι , πάντα όμως η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη της πράξης. Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα.

ελα ρε καρβου, το θεμα δεν ειναι που χτυπησε, αλλα που στοχευε και τι προθεση ειχε. παλι δολοφονια θεωρειται ασχετα αν δεν βρηκε απευθειας στοχο. οσο για την τιμωρια, η τιμωρια θα ηταν να φυγουν απο το σωμα αφου αποδειχθηκαν επικινδυνοι και ακαταλληλοι για αυτην την δουλεια.

Τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 3 χρόνια, ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ όσο κοστίζουν ο καφές μου και τα τσιγάρα μου γι αυτό το διάστημα, και ΕΦΕΣΙΜΗ (που σημαίνει ότι τα τσιγάρα παίζει και να τα γλιτώσουν :p)

να υποθεσω οτι απο το σωμα δεν αποταχθηκαν??? αρα θα γυρισουν να πραξουν τα ιδια καποια στιγμη???:-k

Άσε που αποδεικνύεται πως είπε και ψέμματα στην κατάθεση του ο δολοφόνος, αφού είχε πει ότι πυροβόλησε στον αέρα…

Αυτό δεν το θυμάμαι… ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ θα τέθησαν σε διαθεσιμότητα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τότε. Πάντως, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση δεν ανέφερε κάτι τέτοιο… :-k

Όντως… Αν δεν κάνω λάθος η εξαγορά της ποινής τους είναι πέντε ευρώ την ημέρα…

Να δεις που θα βρεθει και αλλου υλικο απο τη σφαιρα…

Όσα δίνω δλδ καθημερινά για τσιγάρα και καφέ.
Να έρθω κι εγώ ρε παιδιά να σας κάνω μπαούλο στο ξύλο και μετά να σας αφήνω ένα καφεδάκι κι ένα πακέτο τσιγάρα στο γραφείο σας καθημερινά κι όλα οκ?

Εκτός αν είναι οργανωμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για να κόψουν οι αστυνομικοί το κάπνισμα…:p:p:p:p

Δεν φταίει η σφαίρα, φταίει το σύστημα :stuck_out_tongue:

Για το πρώτο, δε λες κάτι αντίθετο με εμένα. Λες κάτι διαφορετικό. Την έννοια του “αποδεδειγμένα” σχολιάζω. :wink:

Όσο για τη ζαρτινιέρα, απαντάω και σε Ζούγκλα, Μπλήντιν,πως η ποινή που έφαγαν είναι αυτή που σύμφωνα με το νόμο θα έτρωγε ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης για παρόμοιο αδίκημα. Αν εμένα με δείρει ο Ζούγκλα χτυπώντας μου το κεφάλι σε μια ζαρτινιέρα, σε ένα τσακωμό μας, τότε παρόμοια ποινή θα φάει. Ισόβια, δε θα φάει (μόνο μόνιμο μπαν :p).

Το σημαντικό είναι, αν αυτός που θεωρήθηκε υπεύθυνος, εκδιώχθηκε από το σώμα (αυτό νομίζω δε μπορεί να το αποφασίσει δικαστήριο). Η υπόθεση είναι πρόσφατη και δε γνωρίζω τι έκανε η ηγεσία της Αστυνομίας (πριν τη απόφαση δικαστηρίου, δεν είχε δικαίωμα να τον απολύσει). Αν κάποιος ξέρει κάτι, θα ήταν ενδιαφέρον να το μάθουμε. Αστυνομικοί που τη γλίτωσαν από τις παρανομίες τους, υπάρχουν σίγουρα πολλοί (εδώ οι μισοί Έλληνες τη γλιτώνουν από τις παρανομίες τους), απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου ακούγεται τουλάχιστον λογική.

Εκτός αν θέλουμε ο νόμος να χρησιμοποιεί πολίτες, όπως οι αστυνομικοί που παρανόμησαν, σαν άψυχα σώματα, ώστε να παραδειγματίζει με τεράστιες και υπερβολικές ποινές τους υπόλοιπους αστυνομικούς…

Πρέπει να καταλάβεις ένα πράγμα αγαπητέ μου καρβού, καλέ μου συμφορουμίτη.
Ο μπατσος δεν πρέπει να τιμωρείται όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης λόγω της ιδιότητας του.
Είναι εδώ για να προστατεύει όπως πολύ ωραια ισχυρίζεσαι κι όχι να να σκοτώνει, κλωτσάει, σοδομίζει παλουκώνει. Λόγω της θέσης του θα πρέπει να κρίνεται πολύ πιο αυστηρά, κι αν διαφωνείς δεν με νοιάζει γιατί είσαι λάθος!

σωστά λες καρβού ότι τόση είναι η ταρίφα σε ανάλογες περιπτώσεις.
Όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια (που κάνει τη διαφορά και κρίνει το ματς. κλοπιράιτ Σκουντής):

Αν εγώ δείρω εσένα, τρώω τρια χρόνια. εφέσιμα κιόλας. οκ.
(και άμα λάχει γίνομαι και μοντ :p)

Αν αστυνομικός δείρει εμενα/εσένα τρώει τρια χρόνια. εφέσιμα. οκ.

Αν εγώ/εσύ δείρουμε αστυνομικό, δικαζόμαστε με τον τρομονόμο, για κακούργημα, και δε δικαιούμαστε έφεσης.

κατά τα λοιπά, “όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο…” και τ’@@ μου κουνιούνται…

Εδώ ρε φοβάσαι να του πεις “Μα” και να του φέρεις αντίρρηση γιατί θα σε πάει μέσα για αντίσταση κατά της αρχής και άντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας μετά.

Τι Μα και ξεμα. Θα σε φορτώσουν και 5 μολότοφ, 1 τόνο χασίσια και σε κλείσανε μέσα για διαφθορά της νεολαίας και διάθεση για ανατροπή του κράτους.:stuck_out_tongue:

ναι αλλα οτι ισχυει για εναν πολιτη δεν πρεπει να ισχυει για εναν αστυνομικο, ο οποιος υποτιθεται οτι ειναι εκει που ειναι γιατι εχει μαθει και ξερει να ενεργει υπευθυνα (λεμε τωρα) οταν ερθει η ωρα να κανει το καθηκον του. Αν πας σε εναν γιατρο για μια εγχειρηση και σ’αφησει μισοπεθαμενο οχι απο λαθος, αλλα σκοπιμα επειδη δεν του κατσε χθες η Σουλα και ειχε νευρα δεν πρεπει να του αφαιρεθει η αδεια?
Δεν ειπε κανεις να φαν ισοβια για παραδειγματισμο αλλα αν τους εδιωχναν απο το σωμα, ισως την επομενη φορα που ενας μπατσος θα ναι ετοιμος να κανει καταχρηση εξουσιας να σκεφτει οτι αυριο μπορει να ψαχνει για δουλεια.

Ε ναι, λογικά θα γυρίσουν στο σώμα και, αν κρίνουμε από την εμπειρία, θα πάρουν και καμιά προαγωγή :stuck_out_tongue: Για ότι έχει σχέση με τη δουλειά τους πάντως το αναλαμβάνει πειθαρχικό (που υπάγεται στην Αστυνομία), δεν μπλέκονται δικαστήρια κτλ.

Μια και το ανέφερες… Και αν ο μπάτσος πάει να σε βαρέσει με το γκλοπ και σηκώσεις το χέρι για να προστατευτείς πάλι θεωρείται αντίσταση κατά της αρχής… Όπως επίσης και το να φοράς αντισφυξιογόνο μάσκα όταν ρίχνουν δακρυγόνα…

:lol::lol::lol::lol:

Για μια στιγμή πήγα να απαντήσω σοβαρά, αλλά είδα πως ούτε εσύ δε τα πιστεύεις και κάνεις πλάκα! Μπαγάσα, με ψάρωσες!:stuck_out_tongue:

Αν επιτεθείς σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας, τότε επιτήθεσαι στην αστυνομία και το κράτος, κλπ. Αν επιτεθείς σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, επιτέθηκες σε πολίτη. Δεν είναι κάποιο είδος αντίφασης, γιατί εσύ (ο πολίτης) δικάζεσαι για την ενέργεια σου. Η ενέργεια του να επιτεθείς σε εμένα διαφέρει από το να επιτεθείς στην αστυνομία. Το βρίσκω απολύτως λογικό.

Από την άλλη όμως, τα δικαστήρια δικάζουν πολίτες ή νομικά πρόσωπα. Δε δικάζουν αστυνομικούς. Η περαιτέρω τιμωρία του αστυνομικού είναι δουλειά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Όχι του δικαστηρίου. Εκτός, αν νόμος το ορίζει ρητά πως χάνει αυτή του την ιδιότητα, για το οποίο, δεν είμαι νομικός για να γνωρίζω και για αυτό δε δήλωσα και προηγουμένως σίγουρος :wink:

Αλλά και πάλι, θα μου φαινόταν αντισυνταγματικό (και άδικο) νόμος να μπορεί να του ρίξει περισσότερη φυλακή ή μεγαλύτερο πρόστιμο. Μόνο το να τον διώξει από το σώμα θα μου φαινόταν δημοκρατικό. Κάποιος νομικός, θα μπορεί να μας πει περισσότερα για το αν τα δικαστήρια έχουν τέτοιο δικαίωμα.

ΥΓ. Αν ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός, κάποιος μπορεί να προσφύγει στο ΣτΕ, το οποίο μόνο όσοι δε γνωρίζουν δεν εκτιμούν και δεν εμπιστεύονται. Ταλαιπωρία μεν, αλλά αν είναι να πας φυλακή, νομίζω αξίζει…

Ισχύει αυτό και μάλιστα άμα φοράς φαρμακευτική μάσκα#-o

Σκηνικό στην Ακαδημίας, πρίν από την έναρξη πανεπκαιδευτικής πορείας:

Με σταματάνε για έλεγχο, αρχίζουν ψάχνουν, με ρωτάνε “Εχεις κανα αιχμηρό αντικείμενο πάνω σου?”. Τους λέω φυσικά όχι. Ανοίγω το πορτοφόλι, βρίσκω μια οδοντοφλυφύδα μέσα. “Αυτό τι είναι ρε” μου λέει. Γελάγαν κάτι άλλοι καραγκιόζηδες πιο δίπλα.

Φοράω στολή και πουλάω μούρη. Γιέα.