:lol::lol::lol:
οδοντογλυφιδα μεσα σε πορτοφολι πως βρεθηκε???
:lol::lol::lol:
οδοντογλυφιδα μεσα σε πορτοφολι πως βρεθηκε???
μπορεί να τρώει πολλά λεφτά ο freedom :p:p
Είχα ρε μία στη θήκη με τα κέρματα:p
Λολ, τα εννοώ κι ενδιαφέρομαι πολύ ν’ ακούσω μια απάντηση.
Κι επίσης μία γερή συμβουλή, φιλική πάντα:
Μην βάζεις σε καθετι που εξετάζουμε ως βίβλο το σύνταγμα. Γράφτηκε από ανθρώπους και μπορεί να έχει λάθη. Για να γίνω πιο σαφής, μπορεί επίτηδες να έχει λάθη, τα οποία εξυπηρετούν τους ανθρώπους στην εξουσία και τα τσιράκια τους, δικλείδες ασφαλείας όπως λέμε που εσύ τις βάζεις ως πρόφαση για να καλύψεις ουσιαστικά πραγματικές ανομίες.
Karvou θα στείλω μπάτσους να σε ξυλοφορτώσουν για να τους κυνηγήσεις μετά στο ΣτΕ και στη Χάγη
Πλάκα πλάκα το ΣτΕ είναι το μόνο όργανο που μπορεί να απευθυνθεί ο πολίτης και να έχει ελπίδες οτι θα δικαιωθεί.
θες να σου εξηγήσω γιατί δεν πιστεύω πως ο κακός μπάτσος που παρανομεί δεν πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά; Το εξήγησα πιο πάνω. Δεν είμαι υπέρ του να χρησιμοποιεί ο νόμος πολίτες (αστυνομικός στην προκείμενη) ως άψυχα εργαλεία, με μόνο σκοπό να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους.
Επιπλέον, είναι εύκολο όταν κάποιος δεν έχει ευθύνες (εσύ κι εγώ) να ζητάμε τεράστια τιμωρία για αυτούς που επωμίζονται το βάρος της ευθύνης. Κι αυτό δε το λέω μόνο για τους αστυνομικούς. Το ίδιο ισχύει για γιατρούς και ιατρικά λάθη που σκότωσαν, για αστυνομικούς που κάνουν υπέρβαση εξουσίας, για ορκωτούς λογιστές με λογιστικό λάθος που κρύβουν (ένα εκατομμύριο εκατόν μία χιλιάδες, εκατόν μία και δέκα) και για εργοδηγούς που εξαιτίας απροσεξίας σκοτώθηκε εργάτης. Όλοι αυτοί παραμένουν πολίτες όπως εσύ κι εγώ, που επωμίστηκαν το βάρος των ευθυνών και η αποτυχία τους δείχνει στη χειρότερη πως δεν ήταν άξιοι για αυτή την ευθύνη. Το ότι τα αποτελέσματα των πράξεων τους απορρέουν από την απόφαση τους να επωμιστούν αυτό το βάρος, δε μπορεί κατ΄ εμέ να τους τιμωρεί περισσότερο λες και δεν είναι πολίτες όπως εγώ και εσύ.
Επιπλέον, το κόστος για την κοινωνία θα ήταν μεγαλύτερο. Μία κοινωνία που θα λάμβανε μία τόσο αναχρονιστική απόφαση, ουσιαστικά θα απέτρεπε τους πολίτες της από το να επωμίζονται ευθύνες. Κι όταν οι πολίτες παύουν να επωμίζονται ευθύνες, τίποτα δεν αλλάζει κι άρα τίποτα δε βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή, αστυνομικοί γίνονται οι βλάκες και όσοι χρειάζονται τα λεφτά. Αν απογοητευτούν όσοι χρειάζονται τα λεφτά, τότε θα σου μείνουν οι βλάκες
Κι αν φυγουν κι οι βλακες, ισως ερθει κανας καλυτερος στην θεση ολων τους.
Συμφωνω με καρβου σε αυτο που λεει αποπανω για την τιμωρια. Πρακτικα θα λειτουργουσε ασχημα. Ηθικα ομως το χτυπημα/δολοφονια μπατσου απεναντι σε πολιτη για μενα παραμενει σοβαροτερο αδικημα απο το αντιστοιχο αντιθετο χτυπημα.
Οσο για τους λογους που γινονται αστυνομικοι οσοι γινονται…Δυστυχως κι εγω ενα διαστημα που το ηθελα, για τους λαθος λογους το ηθελα(αποκατασταση, βολεμα, συνταξη σε μικρη ηλικια) και δυστυχως τα περισσοτερα επαγγελματα που απαιτουν συνειδητοποιημενους εκπροσωπους ειναι αυτα που δεχονται την σαρα και την μαρα να τα εξασκει…Λογω προνομιων.
Karvou όταν μιλάμε για τιμωρία δεν εννοούμε να τους σφάξουμε ή κάτι τέτοιο. π.χ. είσαι κάφρος μπάτσος και χτυπάς κόσμο αναίτια?? Τότε πρέπει να αποτάσσεσαι από το σώμα+χρηματικό πρόστιμο+ό,τι σου αναλογεί από τον ποινικό κώδικα. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ τιμωρούνται οι μπάτσοι. Σκοτώνουν κόσμο και ΔΕΝ τιμωρούνται. Η ατιμωρησία είναι αυτή που έχει δημιουργήσει αυτό το κλίμα εναντίον των αστυνομικών. Το αίσθημα αδικίας.
Επί της ουσίας, ρωτάω. Ποιός είναι ο ορισμός της λέξης, για να καταλάβω τί περιλαμβάνει η έννοια. Δεν ζήτησα ετυμολογία. Δεν αναρωτιέμαι για την ορθογραφία της λέξης, ούτε για την ιστορική της έννοια. Ζήτησα ορισμό και εξηγώ παρακάτω το λόγο.
Παρά την ανάλυσή σου, αδυνατώ να καταλάβω πώς ξεχωρίζουμε αυτό που εσύ αποκαλείς «επαναστατική οργάνωση» από την τρομοκρατική οργάνωση. Εφόσον, ουσιαστικά, διαχωρίζεις αυτή τη βία σε τρομοκρατική και «επαναστατική», δεν καταλαβαίνω με ποιά ακριβώς κριτήρια ένας τρομοκράτης αποκτά τον ηρωικό τίτλο του επαναστάτη. Ποιός ορισμός της τρομοκρατίας αφήνει απέξω τους ιδεολόγους και τους εύστοχους; Ούτως ή άλλως, όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις αυτοβαφτίζονται «επαναστατικές».
Προσοχή να μην σοκάρω με την απίστευτη «πρωτοτυπία» των ακολούθων:
Το νομικό μας σύστημα φέρει περήφανα, μεταξύ πολλών άλλων, τρεις βασικές ιδέες. 1) Καλύτερα να μένουν ατιμώρητοι μερικοί ένοχοι, παρά να τιμωρούνται άνθρωποι των οποίων η ενοχή δεν μπορεί να αποδειχθεί με σιγουριά, 2) Τις ποινές θα επιβάλλουν μόνο τα αρμόδια δικαστήρια, με συγκεκριμένες διαδικασίες, ώστε να καταπολεμάται η αυτοδικία και 3) Έχουμε καταργήσει, για δεκάδες σημαντικότατους λόγους, τη θανατική ποινή.
@ Isis: Σε προηγούμενο post, αναφέρθηκες στην Απόφαση-Πλαίσιο 2002/475/ΔΕΥ του συμβουλίου της ΕΕ. Το δίκαιο, δυστυχώς, είναι μια δυσνόητη επιστήμη, ακόμη και για τους νομικούς. Σε συγχαίρω που ασχολείσαι και «το ψάχνεις». Είναι ο μόνος τρόπος να αποκτάς πληρέστερη εικόνα και κατανόηση της κατάστασης. Δεν πρόκειται να κάνω μαθήματα νομικής εδώ μέσα και ελπίζω να μην κουράσω με τη σύντομη ακόλουθη ανάλυση, σχετικά με ορισμένα βασικά πράγματα.
Κατ αρχάς, το επίσημο κείμενο της απόφασης-πλαισίου, στα ελληνικά, μπορείς να το βρεις στο link:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32002F0475:EL:HTML
To «λάθος» σε αυτά που γράφεις δεν είναι μεταφραστικό. Είναι κατανόησης του νομικού κειμένου, ως προς τα στοιχεία, που συντελούν το έγκλημα. Παρέλειψες να ασχοληθείς με το κείμενο που βρίσκεται πάνω από τη λίστα που μετάφρασες και το οποίο έχει σημασία. Κατά συνέπεια, ο ορισμός λαμβάνει υπόψη τέσσερα στοιχεία, κατ εμέ:
Τρομοκρατικό έγκλημα καλείται:
α) μια εγκληματική πράξη, στα όρια που την ορίζουμε στο εθνικό μας δίκαιο, η οποία αντιστοιχεί σε μια από αυτές που απαριθμούνται στο άρθρο 1 του κειμένου (προσβολή κατά της ζωής προσώπου, η οποία είναι δυνατόν να επιφέρει το θάνατο, σοβαρή προσβολή κατά της σωματικής ακεραιότητας προσώπου κλπ.)
β) η οποία πραγματοποιείται εκ προθέσεως,
γ) από τη φύση της ή το πλαίσιό της προσβάλλει σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό
δ) και της οποίας ο δράστης, μέσω αυτής, έχει σκοπό:
i)[B] τον σοβαρό εκφοβισμό ενός πληθυσμού ή [/B] ii) [B]τον αδικαιολόγητο εξαναγκασμό μιας αρχής[/B] να εκτελέσει ή να απέχει από μια πράξη,
ή
iii) να βάλλει τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού.
«Μαύρισα» κάποιες λέξεις, ώστε να προκύπτει μια μικρότερη πρόταση, πιο ευανάγνωστη. Επίσης άλλαξα μερικές λέξεις, για οικονομία χώρου και άλλαξα τη δομή του κανόνα, ώστε να φαίνεται πιο σαφής. Όμως, παρόλα αυτά, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κάθε λέξη έχει σημαντικό ρόλο και κυρίως να μην προτρέχουμε νομίζοντας ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα το κείμενο το οποίο χρήζει πολυσέλιδων νομικών αναλύσεων και επεξηγήσεων. Λέξεις και όροι, όπως «σημαντικό», «συναφές πλαίσιο», «σκοπός», ακόμη και το διαζευκτικό «ή», έχουν μεγάλη σημασία και χρειάζεται να οριστούν.
Τέλος, είναι σημαντική η αναφορά του άρθρου 1-2 του κειμένου, στο άρθρο 6 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί διασφαλίζει ουσιαστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι των «τρομονόμων».
Όπως και τα περισσότερα δικτατορικά καθεστώτα, για να μην ξεχνιόμαστε…
Γέλασα έξω δυνατά!
(δεν έψαξα όλα τα ποστ σου παρακάτω γιατί φοβάμαι μήπως τελικά δεν έκανες πλάκα)
Όταν έκλεισα τον υπολογιστή, σκέφτηκα πως κατά πάσα πιθανότητα, ο αστυνομικός με τη ζαρτινιέρα, πρέπει να διώχνεται αυτόματα από το σώμα, γιατί πλέον δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω (για το αν όντως δε μπορείς να είσαι αστυνομικός με μη λευκό ποινικό μητρώο), ας το ποστάρει.
Με λίγα λόγια, αν ο αστυνομικός διώχθηκε από το σώμα, τότε έχει φάει την ποινή που ζητάς κι εσύ στο ποστ σου από πάνω. Άρα ψάχνουμε να βρούμε τι έγινε:wink:
Αν έμεινε στο σώμα, μετά από 3 χρόνια φυλακή, τότε και εγώ δε θα χαρώ, όπως κι εσύ…
@ dexter
Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και καλά μυαλά
Μάλλον η νοητική πενία μου καθώς και η ελλιπής αίσθηση του πνευματώδους, με οδηγούν στο να διχάζομαι σχετικά με το τι σημαίνει η ενάρετη προτροπή και ευχή σου
Ουσιαστικά σημαίνει “σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν δημοτικό, για να μη σου συμπεριφέρονται λες και είσαι δημοτικό”. Το ποστ σου, εκτός από έλλειψη σεβασμού σε εμένα (χέστηκα για να είμαι ειλικρινής), δείχνει έλλειψη σεβασμού και σε όσους συμμετείχαν στο γόνιμο διάλογο που έγινε, με ιδέες που κατατέθηκαν, αναλύθηκαν και οδήγησαν σε από κοινού συμπεράσματα, με μόνα πιθανά αποτελέσματα του ποστ σου, να είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων να γραφτούν ξανά όλα όσα, με παιδιάστικο πείσμα αρνείσαι να διαβάσεις και στη χειρότερη των περιπτώσεων να παρεκτραπεί η συζήτηση, γιατί δε θα θες να παραδεχτείς, πως συμπεριφέρθηκες ανώριμα, παρεκτρέπωντας τη συζήτηση τόσων ατόμων.
Το να αποφασίζεις να ειρωνευτείς ιδέες και απόψεις (π.χ. τις δικές μου), δίχως να τις διαβάσεις και να ασχοληθείς μαζί τους, αντίθετα από ότι κάναμε τόσοι χρήστες, δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση στις απόψεις σου, οι οποίες σε οδηγούν σε κλειστόμυαλη συμπεριφορά. Επιπλέον, ένα ειρωνικό ποστ που ζητάει σε κάτι που έχει ήδη αναλυθεί, να ζητάς να αναλυθεί ξανά γιατί βαριέσαι να διαβάσεις τι έχει ποσταριστεί, υποδηλώνει και μια ψωνίστικη συμπεριφορά, απέναντι σε όλους τους 6-7 χρήστες που συμμετείχαμε χθες το βράδυ σε αυτό το διάλογο. Είναι κακό δείγμα παιδείας, που ουσιαστικά εσένα ζημιώνει, γιατί όσοι συμμετείχαν στο διάλογο, επέλεξαν το ακριβώς αντίθετο από εσένα, επομένως δε βλέπω το λογό γιατί να εκτιμήσουν τέτοια συμπεριφορά. Οι υπολοιποι μίλησαν σοβαρά, δίχως καχυποψίες, προκαταλείψεις, ειρωνίες και σεβόμενοι τις “διαφορετικές” απόψεις μου, τις διάβασαν, ασχολήθηκαν μαζί τους και τόνισαν τα σημεία στα οποία συμφωνούμε και διαφωνούμε. Έγινε δηλαδή ενήλικη και γόνιμη συζήτηση.
Αν ήσουν δημοτικό, θα το έβρισκα φυσιολογικό. Δεν είσαι όμως. Σύντομα θα έχεις πτυχίο από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα το θεωρούσα τραγικό, αν παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο διαλόγου. Για αυτό και σου ευχήθηκα καλά μυαλά.
Ον τόπικ, αν βαριέσαι εσύ μία φορά να διαβάσεις το τι έχει γραφτεί μετά το quote που μου έκανες, εγώ βαριέμαι 100 να τα γράψω ξανά μόνο και μόνο για να σου γίνει το χατήρι.
Επιμένω πάντως στις ευχές για υγεία και χαρά μέσα στο 2009!!!
Μονο εμενα με κουραζει η δηθεν προσεγμενη γλωσσα πισω απο την οποια κρυβονται ειρωνειες;
Τεσπα, εγω νομιζω οτι δεν εκδιωχνονται απο το σωμα και αυτο θα επρεπε να γινεται περαν του τυπικου(μη λευκο ποινικο μητρωο) και για λογους παραδειγματισμου και αποτροπης παρομοιων περιστατικων. Ειναι απλα απαραδεκτο να συνεχιζουν την καριερα τους αυτοι οι “ανθρωποι”.
Δεν θα πιασω μια μερα ενα μπαχαλο?Αι στο καλο με το καθε κολοπαιδο που κανει οτι του κατεβει και καθομαστε και το κοιταμε.Εναν να πιασουνε καποτε να τον χωσουν ισοβια να σταματησει αυτη η αηδια.Αλλα ποιος να τον πιασει? ο πακης?Αχρηστοι ολοι.Αυτα βλεπουν οι τουρκοι και σε λιγο θα εισβαλλουν/
Δαμνεησιον ειναι λιγο εκτος επικαιροτητας. Οσο για τους Τουρκους μην ανησυχεις, ολα οκ.
βαλε τηλεοραση να δεις τους κουκουλοφορους.Αυτα θα εχουμε καθε μερα τωρα.
Σκεψου λιγο παραπανω ομως και κλεισε την τιβι.