Παιδιά κερνάω θανατάκι και μετά ταξιδι αναψυχής στο γεροδιάολο άμα ψήνεστε ε.
Αν θες κατι σοβαροτερο κανε τον κοπο να διαβασεις οτι αλλο εχω ανεβασει εδω μεσα, αλλα και αλλοι εκτος απο μενα. Αμφιβαλλω βεβαια αν θα το κανεις. Αφενος γιατι δε σε ενδιαφερει και αφετερου γιατι δεν προκειται να τα καταλαβεις, οχι γιατι ειναι δυσκολα αλλα γιατι δε θες.
Και πιο συγκεκριμάνε οι ΜΑΤάδες!
Μία παρατήρηση απλώς: δεν είναι παράνομο να φοράς αντισφυξιογόνα μάσκα. Είναι από τους πολλούς μύθους που κυκλοφορούν.
Ρε, εγώ γέλαγα με αυτά τα post γιατί νόμιζα ότι ο τυπάς τα έγραφε ειρωνικά, αλλά στο τέλος φρίκαρα όταν είδα ότι τα εννοούσε. Πάντως, μεγάλε, εδώ καλά τα γράφεις, εγώ θέλω να σε δω πότε ‘‘θα πιάσεις έναν μπάχαλο’’ (φαντάζομαι έχεις το θάρρος να κατεβαίνεις στους δρόμους και να τους κυνηγάς- να τους πούμε να προσέχουν την επόμενη φορά).
Άλλη μια παρατήρηση: ο τύπος ίσως να αναφέρεται στον ακρωτηριασμό μπάτσου από μολότοφ στις Συκές στη Θεσσαλονίκη. Ισχύει.
και ολοι οι υπολοιποι που προκαλουν επεισοδια…
Θες να μου πεις μια ελευθερία που σου έχει καταπατήσει οποιοσδήποτε διαδηλωτής σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου;
Ναι, διαδηλωτής που προκαλεί επεισόδια.
Αλλα επειδη μου αρεσει να μιλαω με σοβαρα και με επιχειρηματα, στο βιντεο με την γιαγια, καταπατωνται τα θεμελιωδη και συνταγματικως κατοχυρωμενα δικαιωματα των πολιτων. Οχι μο νο της γιαγιας, που σε επιασε ο “πονος”.
Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.
Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα
«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ? αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι? αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.
Της Έλλης Ισμαηλίδου,
Δικηγόρου Αθηνών
Ω ναι μπορεις να διαμαρτυρυθεις σε αστυνομικο οργανο και να το απειλησεις με μυνηση. Τι ανακαλυψις. Οσον αφορα τις συλληψεις οπως αποδεικνυεται ηταν καθολα παρανομες. Ουτε αυρτοφωρα αδικηματα ουτε τπτ.
και μια τζαμαρια απο το μαγαζι μου να σπασει δεν ειναι καταπατηση της ελευθεριας μου?
ε και μιλαω για χουλιγκανς, οχι για ειρηνικους διαδηλωτες το ξαναλεω γιατι εδω μεσα γινεται παρεξηγηση πολυ ευκολα
Ε ναι για διαδηλωτες σε ρωτησε οχι για χουλιγκανς.
Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι το πρόβλημα έγκειται στο πολίτευμα και όχι στην καταπάτησή του, θα 'χουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλα ειναι ενας λογος κι αυτος που γινονται τα μπουρδελα. Για να λεμε οτι φταιει η δημοκρατια και οχι οι μαλακογαμιοληδες που κυβερνουν, η μαλλον εξουσιαζουν, για να δινουμε και βαρυτητα στις λεξεις. . Και οταν μιλατε για παιδεια και σεβασμο, και οτι δεν υπαρχει (και συμφωνω), απλως σκεφτειτε οτι ουτε οι δικτατοριες δε τα διδασκουν αυτα, απλως επιβαλλουν την επιφανειακη τηρηση τους με το φοβο. Και ας μην ξεχναμε οτι αυτη νοοτροπια των αστυνομικων ξεκινησε στις μετεμφυλιακες δικτατοριες. Ας σταματησω εδω γιατιι οταν μου λενε για χουντες δαιμονιζομαι.
Το να μην ανεχομαι να ακουω μια διαφορετικη αποψη επειδη μου την βιδωνει και την θεωρω επικινδυνη δεν ειναι φασισμος, στην χειροτερη ειναι στενομυαλια. Το να την καταπνιγω ειναι. Δυστυχως ομως οταν πολυς κοσμος βλεπεις να εχει τετοιες επικινδυνες αποψεις δεν απορεις που φτασαμε σε τετοιες τραγικες καταστασεις…
+1
ρε Isis να σου πω την αλήθεια. Έχω διαβάσει αρκέτα πόστς και έχω καταλάβει ποιός γέρνει δέξια και ποιός αριστερά εδω μέσα.Όπως και εσυ πιστεύω. Το θέμα είναι όλοι ,μα όλοι να ακούμε,όλες τις απόψείς, όπως είπε και ένας σοφός ποτέ δεν μαθαίνεις όλη την αλήθεία άμα δεν ακούσείς και τις δύο πλέυρες.
Αλλά το θέμα ξέρεις ποιό είναι, τι σε κάνει να πίστευεις, ότι έγω δεν θα καταλάβω τα πόστς σου άμα τα διαβάσω, είμαι ο κολλήμένος δηλαδη? Εσένα δηλαδή τι σε κάνει λιγότερο κολλημένο απο μένα? Εσυ λές τα σωστα και εγώ τα λανθασμένα? Το έχω πεί και θα το ξαναπω, σε αυτο το φόρουμ μπήκα δίοτι 4 μέρες την εβδομάδα δουλευω νυχτερινός και θέλω να περνάω την ώρα μου, να πληρώνω το γαμω-νοικη μου των 500 ευρώ για ένα γαμώ-σπιτο το μέίλ μου είναι ελεύθερο, έλα να τα πούμε.
Αυτα που γίνονταί αυτές τις μέρες τα θεωρώ ακραία και απο τίς δυο πλέυρες. Τα άκρα είναι άσχημο πράμα Isis είτε είναι δεξιά είτε είναι αριστερά.Δεν είμαι ούτε Αστυνόμικος ούτε έχω Αστυνομικο στην οικογένεια, έχω φάει ξύλο απο ΜΑΤ όπως και έχω χάσει live επειδή με καθυστέρησε η τροχαία, δίοτι, απλά έτυχε να έχω μάλλι μέχρι τη μέση.Αλλά επίσης έχω ακούσει και μπράβο απο ζητά μόνο και μόνο επειδή φορόυσα κράνος,ο όποίος ήταν άψόγος και ευγενικότατος.
Έχει γίνει ψωμοτύρι Isis, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, έχει γίνει ψωμοτύρι και εδω είναι που χάνει την αξία του, όποια και αν είναι αυτή. Η Αστυνομία έχει τέτοια μοίρα, λόγω της Χούντας - ότι αφορα τη χούντα, διότι αναφέρθηκε παρακάτω, προσωπικά πιστευω οτι το μόνο λάθος της χούντας ήταν που κυνηγούσε τους αριστερους. Η Ελλάδα σαν κράτος λειτουργούσε άψογα. Θα πήγαινες στην στάση και θα αργούσε το λεωφορείο? Θα πήγαινες σε μια δημοσια υπηρεσία και ο υπάλληλος θα σε κοιτουσε λες και κοιτάει σκατά? χα!
Ενώ δεν είναι έτσι, το οτι ένας 20 χρονων ΜΑΤαζης την είδε έξουσία και επειδη έχει ένα γκλόπ δέρνει όποιον βρεί αυτο δεν κάνει την Αστυνομία ούτε ανικανη ούτε ένα σωματείο φονιάδων.
Αλλά εδώ θα σου πώ το εξής, κάποτε λέγαμε Ελλας Ελλήνων Χριστιάνων, τώρα λέμε Ελλάς Αλλοδαπών ληστων. Είμαι ρατσιστής? Η μήπως εσυ κολλήμενος? Έλα να το συζητήσουμε.
Του προηγουμενου μηνα αλλα εχει σχεση με γεγονοτα σαν τα σημερινα :
Με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο πρόκειται να δικαστούν οι 11 ανήλικοι συλληφθέντες στη Λάρισα, ηλικίας 14-16 χρόνων, που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Λάρισας.
Οι ανήλικοι αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ύστερα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων σε χρόνο που θα προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες.
Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για στάση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παραβίαση φύλαξης, διακεκριμένες φθορές, εμπρησμούς, εξυβρίσεις, εγκληματική οργάνωση, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.
«Τέτοιες κατηγορίες δεν είχαν απαγγελθεί ούτε για τη 17 Νοέμβρη», δήλωσε επιτροπή συμπαράστασης για τους ανήλικους κατηγορουμένους, η οποία συστάθηκε χτες εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Επιστολες των γονεων :
19/12/08
Ανοιχτή επιστολή γονέα συλληφθέντος ανηλίκου
προς την κοινωνία της Λάρισας11 ανήλικα παιδιά κατηγορούνται για ανήκουστες πράξεις (σύσταση οργάνωσης με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα κά, κά), με πρόσχημα τα γεγονότα της Δευτέρας 8/12.
Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει η εξουσία και εμείς οι πολίτες είμαστε ανίσχυροι απέναντί τους χωρίς δικαιώματα, χωρίς υπόσταση. Μπορούν να γελοιοποιούν και να εξευτελίζουν τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς ατιμώρητα.
11 ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται ότι:
? Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αστυνομικά όργανα που περιφρουρούσαν την πορεία τους, ενώ προκάλεσαν ζημιές και φθορές σε 36 υποκαταστήματα τραπεζών, στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο, σε 2 καταστήματα, ένα περίπτερο, στα γραφεία της ολυμπιακής αεροπορίας, στο δημαρχείο, στο δικαστικό μέγαρο, σε φωτεινούς σηματοδότες και κάδους απορριμάτων.
? Συγκρότησαν ομάδα προσώπων (οργάνωση) που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
? Υπόταξαν την κατ ιδίαν βούλησή τους στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσαν μια ενιαία μονάδα που συσκέπτονταν και συναποφάσιζαν για τις πράξεις τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες, κατείχαν σακίδια με πέτρες, βόμβες μολότωφ, μπουκάλια και λοστούς, έφεραν μαζί τους καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα, εξαπέλυαν συγκροτημένες ομαδικές επιθέσεις.
? Την πορεία τους δεν τη σχημάτισαν περιστασιακά, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και η υποδομή τους ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής ώστε κατείχαν ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως, με τα οποία παρεμβάλλονταν στους ασυρμάτους της αστυνομίας. Η ομάδα είχε δυνατότητα να εναλλάσσεται και ν αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή.
? Κατασκεύασαν εκρηκτικές βόμβες, κατασκεύασαν ανεξακρίβωτο αριθμό εμπρηστικών βομβών μολότωφ.
? Έφεραν παράνομα μαζί τους όπλο, (δηλ ρόπαλο μεταλλικό ή ξύλινο, το οποίο είναι όπλο, παρότι αυτό απαγορεύεται).
Κ.ά., κ.ά., κ.ά.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!
Αυτό είναι γελοιοποίηση και εξευτελισμός της Δικαιοσύνης
και της Δημοκρατίας!!!Απαιτούμε:
- Την άμεση απαλλαγή των παιδιών απ τον εφιάλτη του κατηγορητηρίου.
- Την τιμωρία, εκείνων που έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν αυτό το κατηγορητήριο και διέπραξαν αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και των θεσμών.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ Θ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ
26/12/08
Επιστολή γονέα ανηλίκου κατηγορούμενου ως «τρομοκράτης».Ευχαριστώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο και τους πολίτες της πόλης που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα παιδιά μας και συμφώνησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης (έστω και αν κάποιοι αναίρεσαν το λόγο τους μετά).
Θα επαναλάβω το κατηγορητήριο γιατί ξέρω ότι κάθε φορά που το βλέπουν ή τ ακούνε οι συντάκτες του σε δημόσια θέα, οι λέξεις του καρφώνονται σαν πρόκες στο μυαλό τους?
«?συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση τρομοκρατικής ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης?λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω ?δεν σχηματίστηκε περιστασιακά, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα» κά, κά, κά.
Αρκετά. Δεν προχωρώ γιατί τους λυπάμαι. Έχω αρχίσει να τους λυπάμαι.Θα ρωτήσω την πόλη: Υπάρχει έστω και ένας πολίτης που θα έρθει επώνυμα και δημόσια να δηλώσει ότι πιστεύει πως υπάρχει 1 στις 1000 πιθανότητες αυτό το κατηγορητήριο ν αληθεύει για τα παιδιά μας;
Αν υπάρξει, τότε δέχομαι να μη λάβετε υπόψη σας καθόλου την υπόλοιπη επιστολή μου και να τη θεωρήσετε και ανοησίες.
Δεν είμαι δικηγόρος?δεν ξέρω να χειρίζομαι το νόμο.
Είμαι όμως πολίτης. Με λογική και δικαίωμα λόγου.
Και φωνάζω δυνατά και με βεβαιότητα:
Αυτό δεν είναι νόμος. Αυτό το κατηγορητήριο δεν είναι εφαρμογή νόμου. Αυτό το σκουπίδι δεν έχει σχέση με τον νόμο. Είναι κατάχρηση εξουσίας. Παράνομο, αντισυνταγματικό. Άδικο. Παράλογο.Δεν σας ενοχλεί η Δικαιοσύνη να χρησιμοποιείται για την επιβολή πολιτικών επιλογών; Πως θα προστατεύσετε τους πολίτες που θ αντιμετωπίσουν αύριο παρόμοιο εφιάλτη; Είναι δυνατόν εν έτει 2008 μια κοινωνία και οι ταγοί της να πιστεύουν σε Πυθίες και να επιτρέπουν αυτές οι Πυθίες να παίζουν καθοριστικό ρόλο για την τύχη των πολιτών; 3 συντάκτες ενός κειμένου να λένε ασυναρτησίες που σύσσωμη η κοινωνία δεν πιστεύει και κανείς να μη μιλάει για τη θέση αυτών των κυρίων και άνθρωποι που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις να λένε ότι πρόκειται για εφαρμογή νόμου (εφαρμογή τρομονόμου ή όπως αλλιώς θέλετε); Όταν Δημοτικός Σύμβουλος τοποθετήθηκε με τη φράση «σαν δικηγόρος ντρέπομαι?»? Που είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος;
Φανταστείτε ότι είστε σε μια αίθουσα χειρουργείου. Και ότι έρχεται ένα παιδί για μια επέμβαση. Ας υποθέσουμε ότι έκανε μια ζαβολιά και τραυματίστηκε (σοβαρά αν θέλετε).
Ο χειρούργος κρατάει ένα νυστέρι, που λέγεται νόμος. Είναι εκπαιδευμένος, ξέρει να χειρίζεται τον νόμο, ξέρει τι να κάνει στη συγκεκριμένη επέμβαση.
Αυτός όμως σηκώνει απειλητικά προς το παιδί το νυστέρι και φωνάζει:
Θα σου εγχειρήσω τον εγκέφαλο, θα σου μεταμοσχεύσω την καρδιά, θα σου εγχειρήσω το πνευμόνι.
Το παιδί παγωμένο τον κοιτάζει κι αναρωτιέται (κι εσείς δεν θ αναρωτιόσασταν;):
Τι είναι τώρα αυτός: χειρούργος ή κ???ς;
Μπορεί αυτό το παιδί να πάει μετά να ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι και να δεχθεί να το εγχειρήσει τέτοιος?χειρούργος;
Εσείς θα δεχόσασταν να εγχειριστείτε από τέτοιο?χειρούργο;Μου λένε εμπιστευτικά και μαθαίνω ότι και άλλοι, αν όχι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι μόνο, ξέρουν πως οι εμπλεκόμενοι έχουν μεγάλη δύναμη.
Ρωτάω: Αυτό δεν πρέπει να τους ανησυχεί; Αυτό δεν δημιουργεί κινδύνους για την τύχη των πολιτών; Αυτό δεν πρέπει να το θέσουν σαν πρόβλημα της πόλης;
Γιατί κανείς δεν έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και τους το ζήτησα δημόσια;Ζητώ, στηριζόμενος στη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, να οριστεί συνάντηση και να κληθούν οι γονείς, οι φορείς, οι παρατάξεις κλπ και να συζητηθεί το θέμα δημόσια («με κανάλια κλπ» σύμφωνα με τα λόγια του Δημάρχου).
Ολα αυτα τα αναφερω, γιατι εχει γινει μοδα οι συλληφθεντες σε πορειες να κατηγορουνται βασει του αντιτρομοκρατικου νομου. Ελεος δηλαδη.
Το οτι υπηρχαν θετικα πραγματα(ή μαλλον πραγματα που λειτουργουσαν ρολοι, οπως θα θελαμε ολοι πιστευω) την περιοδο της χουντας, επειδη το εχω ακουσει και απο ατομα που την εζησαν και δεν ειναι φανς γενικα της χουντοπεριοδου…δεν νομιζω οτι πρεπει να δινουμε συν στην χουντα για αυτα ή να την νοσταλγουμε για χ,ψ λογους αλλα να δουμε πως τα οσα θετικα υπηρχαν τοτε θα εφαρμοστουν σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα.
Προσπάθησα να διαβάσω τα περισσότερα που γράφτηκαν απόψε. Πολύ μίσος και αντιπαλότητα (που εν μέρει δικαιολογείται με αυτά που γίνονται τελευταία). Αλλά κρίμα που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αναπολούν άλλες εποχές.
Δυστυχώς και τώρα δεν ζούμε σε Δημοκρατία. Ολιγαρχικό πολίτευμα με μανδύα ελευθεριάζουσας δημοκρατίας έχουμε (και δεν μιλάω μόνο για τη χώρα μας, αλλού είναι ακόμα χειρότερα, και εντός ΕΕ).
Επειδή η κυβέρνηση αρχίζει να φοβάται ότι όλο και περισσότερος κόσμος ξυπνάει, παίρνει πιο δραστικά μέτρα (βλέπε ξύλο, συλλήψεις, εκφοβισμός πολιτών για να μην ξανακατέβουν σε διαδηλώσεις άλλη φορά κλπ.). Φυσικά όποτε και να γίνουν εκλογές και απαλλαχθούμε από τη φασιστική κυβέρνηση των δεξιών παιδιών, θα έρθουν οι “σοσιαλιστές” που εφάρμοζαν τις ίδιες μεθόδους και εννοείται ότι θα προασπίζουν το σύστημα με νύχια και με δόντια. Τα σκατά βρωμάνε, ανεξαρτήτως χρώματος.
Τέλος (επειδή κάτι αναφέρθηκε περί βίας-μη βίας), τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ειρηνικά, ούτε με εκλογές (παρωδία είναι). Οι επαναστάσεις δεν γίνονται ειρηνικά, χωρίς αίμα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Φυσικά δεν εννοώ ότι μπορεί να γίνει άμεσα κάποια επανάσταση, και προφανώς δεν θα ηγηθεί αυτής κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα. Δυστυχώς θα αργήσει μάλλον να έρθει :roll:
Ναι…
Μπά … κάνεις λάθος, απο τα πόστς σου τόσο καιρό εγω λέω οτι είσαι κολλημένος.
-
Αν σε εχουν δειρει ΜΑΤ και το πηρες τοσο ελαφρα, δεν ξερω τι να πω η πως να το δικαιολογησω.
-
Θεωρεις οτι στη χουντα λειτουργουσε το Κρατος? α) Εζησες την 7ετια και το ξερεις απο πρωτο χερι? β) η στα μετεφεραν υποστηρικτες του καθεστωτος? Κανε τον κοπο να διαβασεις τις πολλες μελετες, για την διαφθορα του κρατους, που κυκλοφορησαν κατα την μεταπολιτευση οπου αναφερουν οτι για παραδειγμα οι μεγαλυτερες καταχρησεις δημοσιου χρηματος συνετελσθησαν επι χουντας. Αν εσυ θεωρεις οτι το κρατος λειτουργει οταν περνα το λεωφορειο στην ωρα του, βλεπεις το δεντρο και οχι το δασος. Ξερεις επι χουντας που τοσο εκθειαζεις, αυτο που κανουμε εδω αποψε θα ηταν παρανομο. Αλλα θα λειτουργουσε το κρατος θα μου πεις.
-
Ελλας Αλλοδαπων ληστων. Χμ. Αληθεια ποιος ειναι ο ληστης? Ο αλλοδαπος που πεθαινει της πεινας και κλεβει, στηριζομενος σε μια βιολογικη αναγκη? Η οι εμπλεγμενοι στο σκανδαλο Βατοπεδιου? Ποια περιπτωση θεωρεις ποιο σημαντικη. Το οτι καποιοι αλλοδαποι κλεβουν το γνωριζω , δεν με ενοχλει, το διακιολογω και μαλιστα ριχνω το φταιξιμο σε ολους μας. Γιατι οταν σαν κρατος του Δυτικου κοσμου, εκμεταλλευεσαι τον Τριτο κοσμο καποια στιγμη ειναι λογικο οτι αυτο θα εχει επιπτωσεις. Οι χιλιαδες των πεινασμενων που εμεις δημιουργουμε θα ερθουν και θα μας ζητησουν τα ρεστα και καλα θα κανουν στην τελικη. Κ μεριδιο εχει και η Ελλαδα (βλ. ελληνικες εταιριες στις θποαναπτυκτες χωρε που εκμεταλλευονται τον ντοπιο πληθυσμο, συμμετοχη σε πολεμους των ΗΠΑ κλπ).
Λάθος… Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του να ακούγεται η διαφορετική άποψη είναι φασισμός…
Ίσως…
Ρε Damnation…αντε και γαμησου,ετσι απλα…
Εσυ χρειαζεσαι μια χουντα μονο για σενα αγορι μου…
Τοσα εγιναν και λες αυτες τις μαλακιες?Μα καλα ποσο μαλακας μπορει να σαι?Επιτηδες τα λες?