Σήμερα το βραδάκι με έναν φίλο συζητούσαμε για μεταφυσικές εμπειρίες…
wikipedia speaking:
Υπνική Παράλυση (Sleep Paralysis)
“Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή “ονειρικά” αντικείμενα.”
Αστρική Προβολή (Astral Projection)
[I]"Κατά την αστρική προβολή λοιπόν, το αστρικό μας σώμα αποχωρίζεται από το φυσικό μας σώμα, διατηρώντας τη συνείδηση μας και ταξιδεύουμε σε αυτό το κόσμο. Οι περιορισμοί του υλικού κόσμου παύουν να ισχύουν κατά την αστρική μας προβολή. Μπορούμε να έχουμε συνείδηση πάνω στο ταξίδι μας και να το κατευθύνουμε οπουδήποτε στο φυσικό ή αστρικό κόσμο. Σε όλο το ταξίδι, όσο βρίσκεται το αστρικό σώμα έξω από το υλικό, συνδέεται με το τελευταίο με ένα δεσμό, που περιγράφεται από τους ερευνητές ώς ασημένιο νήμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεταφυσικής ο δεσμός αυτός σπάει μόνο μετά το θάνατο, άρα και τα αστρικά ταξίδια είναι απολύτως ασφαλή.
Όταν το αστρικό σώμα γυρίσει, η μεγιστοποιημένη συνείδηση της πραγματικότητας υφίεται και έτσι ξεχνά ο άνθρωπος τις λεπτομέριες του ταξιδιού του εκτός και αν σπεύσει να καταγράψει άμεσα την εμπειρία του."[/I]
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο εδώ να φτάσει σε αστρική προβολή; Προσωπικά νομίζω ότι το έχω κάνει 2 φορές, τη μία έβλεπα τον εαυτό μου να κοιμάται αιωρούμενος από πάνω μου ενώ το ήξερα πως κοιμόμουν γιατί… το έβλεπα, και την άλλη είχα κάτσει σε μία γωνία στο δωμάτιό μου και κοίταζα το γραφείο μου βλέποντας ταυτόχρονα και εμένα να κοιμάμαι. Δε νομίζω ότι ήταν όνειρο γιατί είχα πλήρη αντίληψη του τι έβλεπα και μετά ξύπνησα πολύ απότομα, σχεδόν τινάχτηκα… σα να επέστρεψα δηλαδή στο σώμα μου. Βέβαια δεν το αποκλείω το μυαλό να παίζει περίεργα παιχνίδια.
Υπνική παράλυση μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί αλλά έχει συμβεί στον φίλο με τον οποίο συζητούσαμε. Κοιμόταν, λέει, και αφού ξύπνησε, ήταν τελείως ανήμπορος να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση ή να μιλήσει και από πάνω του έβλεπε μία γυναίκα που έλαμπε να αιωρείται. Είμαι σίγουρος 1000% πως δεν μας δουλεύει, λέει αλήθεια. Μάλιστα, και άλλοι λένε πως έχουν δει τέτοια πλάσματα μετά από ξύπνημα κατά την κατάσταση υπνικής παράλυσης. Τώρα το τι συμβαίνει εκεί δεν μπορώ να το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Θα ήθελα να αναλύσω λίγο περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα παραθέτοντας πραγματικά περιστατικά αλλά νυστάζω. Μπορεί να το πετύχω πάλι τώρα που θα την πέσω, πού ξέρετε…
Θα επανέλθω, απλά θα ήθελα να μάθω αν κάποιος από εδώ είχε ποτέ παρόμοια εμπειρία και γενικά τι έχετε ακούσει ή διαβάσει σχετικά με τέτοια θέματα.
ps. Αν υπάρχει ήδη θέμα δεν το βρήκα… διαγράψτε ελεύθερα