Φημες για συναυλίες

Λυκαβηττός και μέσα στον Ιούλιου δεν υπάρχει καλύτερο… Μιά χαρά θα είναι εκεί

Εμένα γιατί κάτι μου λέει οτι οι ΝΙΝ θα ειναι “ακριβοί” για την εταιρεία οπότε με 3-4 χιλιάδες κόσμο θα μπει μέσα? εκτός κ αν βάλουν αρκετά ψηλό εισητήριο, κάτι που δεν αποκλείω.

Μακαρι!:papas::papas::papas:

Δε θα θελω και πολλα πραγματα απ’τη ζωη μου αν δω κι αυτο

Eιναι μια ενδιαφερουσα αποψη και ενδεχεται να ειναι σωστη… αλλα βλεπεις ενα σωρο ατομα να πηγαινουν Scorpions, Manu Chao κτλ (και καλα κανουν στην τελικη) και απορεις που εξαφανιζονται την υπολοιπη χρονια…

Για NIN (αν μας εδεησει ο Θεος να το δουμε και αυτο στην ζωη μας) πονταρω μεχρι 5000 ατομα εκτος αν τσιμπησει κοσμο και απο το “electro” κοινο που εκτιμαει τους NIN…
Ας ερθουν τελοσπαντων και ας ειμαστε μια παρεα 100 ατομων:p… ο διοργανωτης και αυτοι που δεν θα εχουν ερθει θα ειναι οι χαμενοι…

NIN… μπας κ είναι πρωταπριλιάτικο κ αυτό?

Λολζ.
Γίνεται συζήτηση για το αν θα μάζευε μια μπάντα του βεληνεκούς και της ποιότητας των ΝΙΝ 3.000 κόσμο (ενώ στον υπόλοιπο κόσμο κάνουν sold out), ενώ την ίδια στιγμή είναι πιθανότερο να μαζέψουν περισσότερους κάτι τσιχλόφουσκες στυλ killers και franz ferdinand.
Και μιλάμε για τους ΝΙΝ. Τους Nine Inch Nails! Πόση προώθηση δηλαδή να χρειαστεί μια μπάντα που έχει βγάλει το Downward Spiral; Ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα της 20ετίας πλέον.
Αλλά περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει απ’ότι φαίνεται για πακέτα σκορπ.- παπακ/νου. Φοβερό.
Λές και δε θα ξαναβρούν ευκαιρία να έρθουν για “επετειακό” live με guest τον drummer του demo και τον ηχολήπτη που είχαν το '78 πχ. Δεν αντιλέγω, καλά κάνουν.
Οπότε αφενός συνέχεια έρχονται τα ίδια και τα ίδια και αφετέρου υπάρχουν και διαμαρτυρίες για την απουσία μεγάλων ονομάτων μπλα μπλα.

Αφού αυτά θέλει ο κόσμος… και εγω θα ήθελα ο Kip Winger να παίζει σε 3000 ανθρώπους και όχι σε 200, οι KISS σε 25000 και όχι σε 8000, τι να κάνουμε.

πρόσεχε πως τα λες αυτά θα πέσουν να σε φάνε…:stuck_out_tongue:

Κοίτα, προφανώς η σύγκριση είναι εύκολη επειδή το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι το πιο πασιφανές έτσι;
Από κει και πέρα, καλά κάνουν και καλά κάνει και ο κόσμος και πάει και περνάει καλά.
Το εξοργιστικό είναι ότι μετά υπάρχουν διαμαρτυρίες για την απουσία τόσων και τόσων ονομάτων και όλα αυτά, ενώ συζητάμε για το άν μια μπάντα σαν τους ΝΙΝ είναι ικανή να μαζέψει 3.000 κόσμο.

Εμ, τι να κάνουμε. Όταν τους μάθουν και λένε “ααα γαμώτο έπρεπε να πάω τότε” θα είναι αργά :stuck_out_tongue:

Σωστός…Και το άλλο που λένε είναι " Α δεν μου αρέσουν…" , ρωτάς εσύ " Ποια έχεις ακούσει και δεν σου άρεσαν?" , για να πάρεις απάντηση " Να το τάδε μωρέ, πολύ βαρετό…" . Κρίνοντας από ένα ή δύο τραγούδια κρίνουν αν τους αρέσει η δισκογραφία (όχι μόνο των ΝΙΝ) αλλά και πολλών συγκροτημάτων (τελευταία το άκουσα για τους Sabbath(!))…

πριν 10-15 χρόνια αν ερχόντουσαν οι Faith No More μεγάλο ποσοστό αυτών που τώρα παρακαλάνε θα κράζανε.
σκεφτόμουν γιατί να θέλει να έρθει ο Tankian ή ο Malakian στην Ελλάδα;
Αφού ρε παιδιά το είπε και ο Giannhs σε κάποιο προηγούμενο post καθώς και άλλοι.

Μια μεγάλη συναυλία δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο με τους hardcore οπαδούς μιας μπάντας. Χρειάζεται και κοινό που ενδεχομένως να γνωρίζει λίγα τραγούδια, που να σέβεται την ιστορία της, που να του αρέσει να πηγαίνει σε συναυλίες (ως ψυχαγωγία γενικότερα). Αυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Ο μέσος έλληνας που ακούει rock/metal μουσική (και όχι οπαδός) έχει πάει πιθανότατα περισσότερες φορές στα μπουζούκια παρά σε συναυλίες.
Επίσης, πριν πάει σε συναυλία θέλει να ξέρει τι τραγούδια θα παίξουν, απαιτεί να παίξουν όλα τα γνωστά και αν κρίνει πως δεν ξέρει ή δεν του αρέσουν αρκετά τραγούδια δεν μπαίνει στον κόπο να πάει.
Επίσης, πρώτα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να βρει τρόπο να πάει τσάμπα στη συναυλία. Θα περιμένει μέχρι την τελευταία μέρα.

Έχω ξαναναφέρει παλαιότερα για τα cd και τις δισκογραφικές πως μόνες τους έβγαλαν τα μάτια τους στο όνομα του υπερκέρδους. Κάτι τέτοιο γίνεται και με τις συναυλίες. Το προϊόν στο μυαλό του καταναλωτή έχει μια, κατά μια έννοια, υποσυνείδητη αξία. Όπως και το cd ή η μουσική γενικότερα στο μυαλό του καταναλωτή είχε σχεδόν μηδενικό κόστος από τη στιγμή που μπορούσε να την αντιγράψει ή να την κατεβάσει θεωρούσε κοροϊδία να πληρώσει τα 15 ευρώ.

Έτσι και οι συναυλίες νομίζω πως έχουν μια αντίστοιχη αξία. Μη μου πείτε τώρα ότι κάθε φορά που πάτε σε συναυλία δεν βρίσκετε ένα σωρό γνωστούς που έχουν μπει τσάμπα (είτε ως “δημοσιογράφοι”, είτε ως γνωστοί του σεκιούριτι, είτε ξάδερφοι του μπατζανάκη του υπεύθυνου για το ρεύμα…). Κάποιοι έχουν ξεχάσει πότε πλήρωσαν τελευταία φορά. Ο Ελληναράς που το τελευταίο που θέλει να του πουν είναι ότι πιάστηκε κοροϊδο δεν πάει απλά στις συναυλίες και όλα καλά.

Στο εξωτερικό, οι άνθρωποι πρώτον δεν σκέφτονται αν θα διασκεδάσουν στα μπουζούκια ή στις συναυλίες/θέατρα/γήπεδα. Επίσης, δεν βγαίνουν έξω 3-4 φορές την εβδομάδα. Επίσης, τους σέβονται με τις υποδομές. Επίσης, αναγνωρίζουν το κόστος ενός event. Και φυσικά ανταποκρίνονται.

Σωστός σε όλα ο Outshined.

Και κυρίως στο ότι υπάρχουν “οπάδοί” και όχι κοινό…

Να συμπληρωσω επισης πως στο εξωτερικο υπαρχει η νοοτροπια του
-Το Σαββατο τι θα κανουμε?

• Παμε συναυλια.

Δηλαδη εχουν τη δυνατοτητα να βλεπουν ποιοτικες συναυλιες σχεδον καθε βδομαδα. Αυτο σημαινει πως εχει ενταχθει πληρως στο μυαλο τους πως η συναυλια ειναι μεηνστρημ τροπος διασκεδασης. Στο ελλαντα, συνηθως, πρεπει να περιμενεις για 1-2 μηνες του χρονου να δεις συναυλιες παγκοσμιου βεληνεκους, που σημαινει πως θεωρειται “πολυτελεια”.

Καταλαβαινετε τελοσπανδων τι λεω…

Υπάρχουν μερικά δεδομένα σε τέτοιες συζητήσεις, που δεν μπορείς να παραβλέψεις.
Όλοι έχουν αγαπημένες μπάντες και ένα προσωπικό γούστο για το τάδε ή το δείνα.
Όταν όμως γίνεται συζήτηση για τα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα και φτάνει στο σημείο να περιφέρεται γύρω από τους ΝΙΝ, οι οποίοι απ’ότι φαίνεται δε θα κάνουν ποτέ το “breakthrough” εδώ και αφενός μεν υπάρχει ένα σεβαστό κοινό που θέλει να τους δεί, ενώ αφετέρου οι περισσότεροι αναλίσκονται στο να περιμένουν τα ίδια και τα ίδια, αυτό κάπου ξεφεύγει.
Σίγουρα πριν 10 χρόνια οι FNM δεν θα είχαν ούτε 2000 άτομα σε περίπτωση που ερχόντουσαν, όπως και τόσες άλλες μπάντες που έχουν περάσει απαρατήρητες. Η αν ερχόντουσαν οι Kyuss πχ τότε θα μάζευαν κόσμο;
Οι Foo Fighters γεμίζουν το Wembley για παράδειγμα και ανεβάζουν και στην σκηνή τον Page με τον Jones, ενώ αν ερχόντουσαν headliners σε κάνα ροκγουέηβ τι θα μάζευαν;

Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις μετά δεν είναι υπερβολικές, εφόσον στην τελική το κάθε κοινό λαμβάνει τις συναυλίες και τις υπηρεσίες που του αναλογούν και του αξίζουν;

Μολις τωρα κοιτουσα τι αλλο μπορω να δω στο Παρισι τις ημερες που θα ειμαι εκει για U2… Καποιος κατοικος Παρισιου λοιπον στο διαστημα 7 με 12 Ιουλιου μπορει να δει Leonard Cohen, Madonna, και 2 φορες U2 με support Kaiser Chiefs… μες στην μιζερια δλδ… (Βεβαια θελει και κανα 250αρι για τα εισιτηρια:!:slight_smile:

Ήταν να έρθουν πριν κανα δυο καλοκαίρια αλλα τι να μάζευαν οι ταλαίπωροι?

¶λλοι παρακαλάνε για Soad αλλα τους υποδεχόμαστε με μπουκάλια γιατι είμαστε οπαδοί. Αλλα τι οπαδοι είμαστε, αφου και μόνο του να είναι το γκρουπ τα μπόυκάλια του θα τα φάει (πχ Μολκο)

Καλα δεν ειναι αναγκαιο βεβαια να ερχονται μονο ονοματα παγκοσμιου βεληνεκους για να παει κανεις σε μια συναυλια…που και παλι στην Ελλαδα ουτε οι υποτιθεμενοι <<διακαεις ποθοι>> πολλων (π.χ:AC/DC) δεν γινονται sold out…Αν δεν γινονται ουτε αυτα τα live sold out,τοτε τι να περιμενει καποιος σε ενα live των NIN ή των Hail Of Bullets (προσωπικη εμπειρια) που ειμασταν μονο 60-70 ατομα και ο ιδιος ο Van Drunen κατεβηκε απο τη σκηνη για να γινει λιγος σαματας…Βεβαια για ολα αυτα φταινε οι <<υπευθυνοι>> που δεν φερνουν καλα ονοματα και τα συγκροτηματα που δεν ειναι αρκετα τρου για τον σκληρο Ελληνα μεταλα…

Για υποστηριξη ελληνικου συγκροτηματος δεν πρεπει να γινετε ουτε συζητηση,ειμαστε σαν κοινο κατω του μετριου σε τετοια θεματα…

Τα λες πολυ ωραια και στο προηγουμενο ποστ σου αλλα εχω μια μικρη ενσταση.
Το τι ακουνε οι Αγγλοι και το τι συναυλιες μαζευουν κοινο εκει δεν εχει να κανει με την Ελλαδα.
Οι Ελληνες ακουνε αλλα πραγματα και καλα κανουν.Απλα μεχρι πριν 4-5 χρονια οι περισσοτεροι
(και εγω μεσα) ακουγαμε πολυ λιγοτερα πραγματα απ’οτι τωρα και οταν προκειται για λαηβ οι πιο πολλοι
προτιμανε τις παλιες αγαπες απο το να δουνε μια ανερχομενη μπαντα.Δικαιωμα του καθενος.
Τελος παντων το ολο θεμα παιρνει πολυ συζητηση και ειναι καλυτερα να αποφυγουμε τα κατεβατα.

συγνωμη για να ξεκαθαρισω κατι…

το rock/hard rock/metal κοινο στην ελλαδα ειναι γυρω στις 100.000 ναι η ου?