σωστος αλλα υπαρχουν τοσες λεξεις που δεν χρειαζονται αι ή ω για να τις καταλαβαινει καποιος αμεσως οταν τις διαβαζει.και ισως αυτες οι λεξεις ναναι πειρισσοτερες απο αυτες τυπου παιδιά-πεδία.ουτως η αλλως γιαυτο υπαρχουν και οι τονοι.
Με την καμία ρε έλεος.
Αντιθέτως, το γεγονός ότι δεν έχουμε πρόχειρο παράδειγμα για να δεις ότι χρειάζεται η ορθογραφία δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστη. Η ορθογραφία εξελίσσεται μέσα στους αιώνες και το γεγονός ότι το «λύνω» γράφεται με ύψιλον εδώ και τουλάχιστον 2.500 χρόνια δεν είναι τυχαίο.
ok, δε θα ξεψειρίσουμε τα αυτιά μας να βρούμε τις ηχητικές διαφορές ανάμεσα στο “drunk” και το “drank”, εμένα πάντως ίδια μου ακούγονται (και όχι μόνο οταν τα ακούω από τον Σάκη των Rotting Christ :p)
Η ουσία είναι στην τρίτη παράγραφο.
Εμείς τι διάολο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε για να επιβληθεί μια τέτοια αλλαγή? Έχουμε τόσους πολλούς αναλφάβητους? Μήπως δεν πηγαίνουν τα ελληνόπουλα στο σχολειό γιατί δυσκολεύονται με την ορθογραφία?
Ακυρότης η πρόταση…[-X
Ε, βεβεα ι του ΕΜΠ παντα εχουμε εναν πρακτικο τροπο να αποδικνιουμε αυτο που πιστευουμε!
Γιατί, όταν προφέρει κρητικός το όνομα «Μανώλης», αμφιβάλλει κανείς ότι γράφεται με «ω»; Όταν λέμε «όοοο,τι και να λες εγώ σου λέω ότι διαφωνώ», αμφιβάλλει κανείς για το αν το ένα «ό,τι» θέλει κόμμα και το άλλο «ότι» δεν θέλει;
Δεν έχω να προσθέσω πολλά.
Συμφωνώ 100% με τις τοποθετήσεις των Isis, Vic Vega και cynic.
Να κάνω όμως και ένα σχόλιο που τρώγομαι να το πω εδώ και καιρό αλλά ψιλοκωλώνω; (Και μην το πάρετε στραβά)
Αφού λοιπόν οι περισσότεροι εδώ μέσα γουστάρουμε και αγαπάμε τόσο πολύ τη γλώσσα μας, με όλη της τη δυσκολία και πολυπλοκότητα, τι θα λέγατε ορισμένοι να το δείχνατε κι όλας και να προσέχατε λίγο την ορθογραφία σας, όπως και να βάζατε και κανέναν τόνο;
Κρίμα όμως δεν είναι, αν έστω κι ένας να κωλώσει να ποστάρει άποψη γιατί ξέρει πως είναι αδύναμος στην ορθογραφία; :oops:
Και εμένα τον πρώτο καιρό στο φόρουμ με ενοχλούσε η κακή ορθογραφία, αλλά με το καιρό τη συνήθισα και επειδή ξέρω πως πολλοί ξέρουν πως έχουν πρόβλημα ορθογραφίας (κι εγώ έχω π.χ. κάτι στάνταρ λάθη), δεν είναι περήφανοι για αυτό, αλλά δε μπορούν να κάνουν και πολλά, παίρνω το θάρρος και μιλάω εκ μέρους τους:oops:
Σινεχιζουμε με τιν πρότασι για τιν απλούστεφσι τις γλόσσασ μασ. Σίνικ, τόνους βάζουμε ί όχι;
Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος είναι τόσο αδύνατος στην ορθογραφία που κάνει τέτοια τερατώδη λάθη σαν πολλά που έχω δει εδώ μέσα.
Οι περισσότεροι απλά ποστάρουν λες και έχουν προθεσμία αποστολής μηνύματος, με άλλα λόγια δεν προσέχουν καν. Κάποιοι το έχουν παραδεχτεί κι όλας.
Κατα της απλοποιησης ειμαι και εγω και ας βαριεμαι να βαλω τονους.
Ποια η διαφορα ο,τι και οτι ? Ποτε δεν τα πηγαινα καλα με τα θεωρητικα…
όταν το “ότι” έχει την έννοια του “οτιδήποτε”, παίρνει κόμμα και γίνεται “ό,τι”. Ουσιαστικά το “ό,τι” είναι η σύντομη εκδοχή του “οτιδήποτε” (δηλαδή το radio version) και διαφορετική λέξη από τα απλά “ότι”. Από την άλλη όμως το “ότι” εκνευρίζει Vic Vega, άρα η αξία του είναι ανεκτίμητη
Παράδειγμα :
οτιδήποτε: “Οτιδήποτε κι αν μου πεις, δε θα σε πιστέψω” -σωστό
ό,τι: “Ό,τι κι αν μου πεις, δε θα σε πιστέψω” -σωστό
ότι: “ήρθε να μου πει ότι τραυματίστηκε ο Παπαλουκάς” - σωστό
όμως:
“Ήρθε να μου πει οτιδήποτε τραυματίστηκε ο Παπαλουκάς” και “Ήρθε να μου πει ό,τι τραυματίστηκε ο Παπαλουκάς” είναι και τα 2 λάθος
εντός ολίγων το ό,τι είναι ποσοτικό!
Gracchus Babeuf for President!
(Δεν πιστεύω ότι μόλις το έγραψα αυτό… Δεν ελέγχω τα χέρια μου… Βοήθεια!)
Μήπως να συναποφασίζουμε να ζητήσουμε από τους moderators να κάνουν παρατήρηση σε όποιον γράφει συνεχώς ανορθόγραφα; Να κάνουμε ένα poll; Και μην λέμε ότι είναι αδύνατο για κάποιον να γράφει ορθογραφημένα, υπάρχει και ο διορθωτής του word.
Ακόμα και οι mods δεν είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την ορθογραφία:lol:
Ας το ριξω στα ολοκληρωματα καλυτερα… :-s
Eιχα διαβασει καπου,για τους διφθογγους οτι (?) δημιουργηθηκαν για να βοηθησουν
τους ξενους να προφερουν καλυτερα τις λεξεις.Η διαφορετικη προφορα των διφθογγων
χαθηκε με τα χρονια.
Ισχυει ή απλως εβλεπα Λιακοπουλο και δεν το θυμαμαι ?
Λοιπον…οι διφθογγοι δημιουργηθηκαν για να βοηθησουν οχι μονο τους ξενους αλλα και τους ιδιους τους ελληνες.ο τονισμος των λεξεων δημιουργηθηκε για να βοηθησει τους ξενους.\:D/
Ο Firefox εχει εναν ωραιοτατο ορθογραφο σαν add-on
Careful what you wish pal.
εγω ελπιζω τοτε να μην περασω σε γκουλαγκ την υπολοιπη ζωη μου:lol::lol::lol:
Θυμηθηκα το Ρος στα Φιλαρακια,που και καλα διορθωνει τις αντωνυμιες και οτι γραμματικο λαθος κανουν με ενα ιδιαιτερα σπαστικο τροπο…:lol::lol:…ανωρθωγραφει ραι,αιτση!!