ο άνθρωπος δεν πήγε να παίξει ως επαγγελματίας dj.
πήγε να παίξει ως μουσικός ένα σετ από αυτά που ακούει, προσαρμοσμένο στο κλείσιμο ενός party.
μαγκιά των παιδιών του Hammer που τον αφήσαν
μαγκιά του που προσέφερε αυτό, ο συγκεκριμένος το κάνει και ως καλλιτέχνης και για αυτό ξεχωρίζει.
οι συγκρίσεις που γίνονται είναι άκυρες.
δεν έπαιξε δα κάτι τόσο μακρινό από τη μουσική, όσο μακρινό από τα ακούσματα των περισσοτέρων. Έχει τεράστια διαφορά.
επίσης, από τα περισσότερα τραγούδια που έπαιξε όποιος διαβάζει και λίγο πιο μέσα θα ξέρει πως οι Faith No More, οι Queen, o Frank Zappa, οι Beatles και ο Johnny Cash αποτελούν αγαπημένους μουσικούς διάφορων συντακτών του εντύπου.
Η συναυλία των Dream Theater έχει μόλις τελειώσει, ο κόσμος παραμιλάει…Βγαίνει το συγκρότημα για τη γνωστή υπόκλιση, ο κόσμος χειροκροτάει και απτα μεγάφωνα ξεχύνεται το…Singing in the rain…το γνωστό παλιό τραγούδι, με τη φωνή του Cliff Edwards αν δεν κάνω λάθος…
Μόλις είχε τελειώσει μια πραγματικά ισοπεδωτική συναυλία, με τους Theater να κάνουν ένα setlist γεμάτο από τα heavy τους κομμάτια…Ο κόσμος είχε περάσει τόσο καλά…που αρκετοί πιάστηκαν αγκαζέ με τους διπλανούς τους και χόρευαν με το τραγούδι…σε μια metal συναυλία…Αυτή η εικόνα, η πανέμορφη εικόνα θα μου μείνει αξέχαστη και είναι η άποψη που έχω για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η μουσική…
Η συναυλία των Dream Theater έχει μόλις τελειώσει, ο κόσμος παραμιλάει…Βγαίνει το συγκρότημα για τη γνωστή υπόκλιση, ο κόσμος χειροκροτάει και απτα μεγάφωνα ξεχύνεται το…Singing in the rain…το γνωστό παλιό τραγούδι, με τη φωνή του Cliff Edwards αν δεν κάνω λάθος…
Μόλις είχε τελειώσει μια πραγματικά ισοπεδωτική συναυλία, με τους Theater να κάνουν ένα setlist γεμάτο από τα heavy τους κομμάτια…Ο κόσμος είχε περάσει τόσο καλά…που αρκετοί πιάστηκαν αγκαζέ με τους διπλανούς τους και χόρευαν με το τραγούδι…σε μια metal συναυλία…Αυτή η εικόνα, η πανέμορφη εικόνα θα μου μείνει αξέχαστη και είναι η άποψη που έχω για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η μουσική…
Outshined ama theleis na deis pragmatiki ekpliksi tha se pao se ena Texan bar kai meta ela na pou peis gia synoxi eidon kai istories…:lol:
O Daniel leitourgise san Souidos kai o Ellinaras leitourgise os Ellinaras. Min tous theopoieite tous Souidous einai anetoi giati i xora tous eixe tin polyteleia na tous kanei anetous. Ego den biazomai na katigoriso ton pelati pantos gia logous pou egkeitai se prosopikes mou empeiries.
Ama ginotan kati antistoixo se redneck bar to pithanotero na briskotane o Daniel sto plisiestero nosokomeio (an itan tyxeros). Ante na tous eksigiseis oti epaikse to “eyrytero pedio tis mousikis” kai den symazeyetai.
Ekei na deis ekpliksi loipon.
Aytos pou prostateyei kai ton dj kai ton pelati, poios einai? Panta bebaia eksartatai pos to diafimisane etc etc
Kati pou ksexasa. O Daniel se olo to keimeno dilonei ekpliksi. Ekpliksi noiothei kapoios otan ginetai kati pou den to perimenei. Perimene allo domatio ara itan ekpliksi. Perimene alli antidrasi ara itan ekpliksi. Giati den ton proetoimase kapoios ?
Δηλαδή αλίμονο αν φταίει ο Daniel επειδή έπαιξε αυτά που γουστάρει. Γι’ αυτό τον κάλεσαν. Ο άνθρωπος γενικά έχει την νοοτροπία ότι πρέπει να ψάχνεσαι και να πειραματίζεσαι και προφανώς το θεώρησε σαν καλό να ξενίσει/εκπλήξει τους ακροατές με αυτά που θα παίξει.
Εγώ αν ήμουν ντι/τζει σε ένα πάρτυ θα έβαζα αυτά που γουστάρει ο κόσμος και θα κότσαρα στην αρχή ή στο τέλος 2-3 περίεργα που γουστάρω, έτσι επειδή με τρώει το σαράκι. Αυτό επειδή είμαι ο Μάνος και δε με ξέρει κανείς. Αν είμαι ο Daniel και με έχουν καλέσει και διαφημίζουν το πάρτυ με το όνομά μου, θα παίζω ό,τι μου αρέσει. Γιατί αν μη τι άλλο, πολλοί θα έχουν έρθει γιατί με σέβονται σαν μουσικό και θέλουν να δουν τι θα έπαιζα εγώ. Βέβαια ίσως έπρεπε να λάβει υπόψη το γεγονός ότι μπορεί να συνέβαινε κάτι τέτοιο, εξ’ ου και το 4% του φταίξιμου που του αναλογεί. Εγώ βέβαια, προσωπικά, του έβγαλα το καπέλο γιατί αγνόησε αυτήν την πιθανότητα και έκανε την κ@υλα του.
Και φυσικά με τίποτα δε φταίει ο μέταλχεντ που χτυπιόταν και είπε την επική ατάκα. Ίσα-ίσα τον γούσταρα πολύ και έλιωσα λέμε. \m/ Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι ο κόσμος είχε ξενερώσει και έφευγε επειδή δεν έβαζε μέταλ. Και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα της νοοτροπίας και της στενομυαλιάς. Βέβαια ό,τι θέλει ας ακούει ο καθένας, δε θα του πει κανείς τίποτα. Θες μόνο ποπ? Ποπ. Θες μονο μαιταλ? Μαιταλ. Απλά μην προσπαθούμε να τεκμηριώσουμε την υπεροχή της μουσικής που ακούμε με δήθεν αντικειμενικά κριτήρια, γιατί τότε περνάμε τη νοητή γραμμή που χωρίζει το ωραίο από το γελίο.
@Σαντοουκινγκ: Φυσικά και η στενομυαλιά δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους μεταλχεντς, αλλά όλα τα μουσικά είδη.
@Αμεηζιν Τζερνι: Απλά μια παρατήρηση πάνω σε αυτά που είπες περί του χαρακτήρα του ρόκιν: Εσύ “γκρινιάζεις” ότι είναι πολύ “μονόχνωτο”, μεταλ ροκ και τίποτα άλλο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που χαλιούνται επειδή δεν είναι αρκετά μεταλ. Που είναι το ακριβώς αντίθετο. Τι θέλω να πω: Τι ωραία που θα ήταν να ζούσαμε σε ένα κόσμο που όλοι θα άκουγαν τα ίδια με μας…
Ή μήπως όχι (βλέπε θρεντ ΣΟΑΝΤ !)
Οκ, τότε πάρε ως σύγκριση το να παίξει ο Chuck D Gil Heton Scot και Marvin Gaye σε rap βραδιά. ΄Δε μου έρχεται άλλο παράδειγμα τώρα.I think you get the point.
Όπως και να έχει νομίζω ότι οι Dazmaniak και ChrisP με κάλυψαν και εμένα αρκετά, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
Εχει κανεις το αφιερωμα του Χαμμερ για τους κιθαριστες… Αν θυμαμαι καλα ο Χρονοπουλος εκθειαζει τη μαγκια του Keith Richards να τραβηξει σουγια σ εναν DJ που σε παρτυ του γκρουπ ειχε βαλει ενα ασχετο κομματι, δεν θυμαμαι ποιο… Οποιος το εχει ας ανατρεξει να δουμε αν θυμαμαι και καλα… Ελπιζω να μην κανω τοοοοσο μεγαλο λαθος και να το δα στον υπνο μου αυτο (το οποιο θα ταν γαμω τα ονειρα btw)
Καλα θυμασαι,το ειχα δει κι εγω αυτο.Και μαλιστα ο παπαρας ο DJ εκανε τη μαλακια να παιξει το YMCA των Village People(καλα εκανε ο Keith ρε,με τετοιο κωλοτραγουδο οχι σουγια αλλα δικανο επρεπε να εβγαζε).
Οποιος πήγε σε party με καλεσμένο (και εκτελούντα χρέη DJ) τον Daniel Gildenlow και περίμενε να τον ακούσει να βάζει metal, είναι στην καλύτερη περίπτωση ανενημέρωτος (άρα κακό του κεφαλιού του) και στη χειρότερη ηλίθιος. #-o
Η κοτσάνα που πέταξε ο τύπος (από το πολύ ποτό; από τον κάλο στον εγκέφαλο; αδιάφορο) για άλλη μια φορά έδωσε την αφορμή για να εκφραστεί σχεδόν μια αξίωση (είτε ανοιχτά είτε κεκαλυμμένα) κάποιος να ΠΡΕΠΕΙ να έχει ένα σύνολο ακουσμάτων με ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ εύρος, ώστε να γλιτώσει τη “ρετσινιά” του “κολλημένου μεταλλά”. Παρακαλώ; Δηλαδή από πότε έχει κάποιος να αποδείξει κάτι σχετικά με το τι ακούει;
Η γνώμη μου είναι ότι καλό θα ήταν κάποιοι να ξεκολλήσουν από το άγχος του ετεροκαθορισμού, το κυριότερο, να μην προσπαθούν να το μεταφέρουν στους υπολοιπους, και να αφήνουν τον οποιονδήποτε να ακούει ότι του κάθεται καλά στο αυτί, όπως είναι ευχής έργο να κάνουν και οι ίδιοι. Αν κάποιος σκαρώνει τη λίστα των ακουσμάτων που ΛΕΕΙ ότι έχει με κριτήριο το πως θα τον αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι, είναι ή υποκριτής (γιατί για τα πραγματικά του ακούσματα γραφει στα παλιά του τα παπούτσια αυτό το κριτήριο), ή κομπλεξικός. Sorry έτσι πιστεύω.
Επίσης καλό θα ήταν να βλέπουμε αυτό το χαριτωμένο περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις: Ως ένα “ανέκδοτο” (γιατί περί αυτού πρόκειται) με ροκάδες και μεταλλάδες.
Ο Daniel Gildenlow είναι ιδιοφυΐα και μεγάλος μουσικός, αλλα από άποψης γνώσεων είναι κυριολεκτικά τραγικός: Αν δεν κάνω λάθος έχει ακούσει στη ζωή του ελάχιστα έως καθόλου Led Zeppelin, Yes, Genesis, King Crimson και διάφορα άλλα. Δεν είναι απαραίτητα κακό, απλά “κουλό” και το αναφέρω περισσότερο για το πικάντικο του πράγματος, και για να μην τον θεοποιούν κάποιοι.
Το σχέδιο που πόσταρε ο Bleedin είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! 8O8O
Αν γινόταν πάρτι με καλεσμένο DJ τον James Hetfield και έβαζε δύο συνεχόμενες ώρες country θα πήγαινε κανείς να του πει «it?s not metal»;
Αν έβαζε ο Igor Cavalera βαρύ electro house;
Αν έκανε ο Tom Araya αφιέρωμα στους Doors;
Αν ζούσε ο Cliff Burton και έβαζε πολύ Creedence Clearwater Revival και Simon & Garfunkel;
Είναι γεγονός ότι το set του κυρίου Daniel ήταν αποτυχημένο, γιατί δεν έπιασε το σφυγμό του κοινού του. Αλλά το«it?s not metal» δεν είναι απλά αγένεια, είναι νεαντερνταλισμός.
Πάντως, οι νοοτροπίες ότι το Α ή το Β μουσικό είδος «σκότωσε» το metal είναι παιδιάστικες. Αν ο κόσμος έπαψε να ακούει ένα είδος και προτίμησε κάποιο άλλο, κάποιος λόγος θα υπήρχε, δεν επεβλήθη από κανέναν. Στην πραγματικότητα, εξ άλλου, το punk και το grunge μάλλον έσωσαν το rock επαναφέροντάς το στη μόδα και γεννώντας νέα μουσικά είδη και εξελίσσοντας το ίδιο το metal.