http://jguitar.com/scaledictionary.jsp δες εδω φιλε τις εχει ολες ισως βρεις αυτο που σε ενδιαφερει
παιδια…ξερει κανεις αν υπαρχει κανα πεταλακι η οτιδηποτε για να ρυθμιζεις τον τονο της κιθαρας σου???κατι παρομοιο με τα switch control …δηλαδη για να κανεις τον ηχο σου πιο shreddin,για καθαρα sweeps κ τετοια…πλιζ πειτε…!
Μπορεις παρεις κομπρεσορες και ψηφιακα distortion για να ναι ευκολο το παιξιμο και να κρυβει μπιχλες.Αλλα ειναι καλυτερο να φτιαξεις τα χερια σου αρχικα και μετα τον ηχο.Μελετα με καθαρο η πολυ λιγο drive(φιλικη συμβουλη)
θενξ ρε συ!! εννοειτε τα δαχτυλα ειναι το παν στον ηχο…απλα το σκεφτομαι λιγο γιατι η κιθαρα που ηρθε τωρα δεν εχει switch control οπως οι αλλες…και ξες δεν μπορεις να κανεις τον ηχο πιο “μουντο” και να κρυβει τις μπιχλες οπως λες…!
Μολις τωρα ηρθε απο το γιατρο…ξανα για τον ιδιο λογο ειχε παει.Εκανε πανω απο 2βδομαδο και τωρα που την πηρα παλι τα ιδια.Οχι οσο σκατα ηταν τοτε αλλα παλι δεν ειναι κανονικος ηχος.Μ ειπε οτι ηταν κατεβασμενη η γεφυρα…τωρα δεν βλεπω καμια διαφορα στο υψος.Να την ειχε δυο βδομαδες και να την κοιταζε δυσκολο.Να τα παιξε μεσα στη θηκη της απο το μαγαζι ως το σπιτι μ παλι δυσκολο.Αρα;
Μπορει να αλλαξε παλι χορδες…παιζει να φταιει αυτο;
:-k:-k
περιπου τι ηχο εννοεις???buzzing???καπως ετσι δλδ??μπζζζζζζζ!!!
χαχα…γιατι εμενα αυτο κανει και τσαντιζομαι…μπζζ και μπζζζ συνεχεια…
Τριξιμο με η χωρις ενισχυτη.
Παω αυριο σε ενα μαγαζι στην Πατρα να δω τι παιζει γτ δν αντεχετε.
αυτο πρεπει να ειναι εργοστασιακο προβλημα απο οτι εχω δει στο γιουτουμπ απο εναν τυπα…
Kαι να σκασει στο τελος του δευτερου χρονου;
αα σορυ δεν το ηξερα…ακυρο…χμμμ
Αυτος ο διακοπτης ειναι ο επιλογεας των μαγνητων(εχει χρηση μονο οταν ειναι συνδεδεμενη με τον ενισχυτη η κιθαρα),δλδ αναλογα με το πια θεση τον εχεις τον διακοπτη λειτουργει και ο αντιστοιχος μαγνητης.
Δλδ αμα τον εχεις τερμα δεξια λειτουργει ο τερμα δεξια μαγνητης.
Τον διακοπτη οπως τον βλεπω για πενταθεσιος μ κανει.
Και οι επιλογες ειναι.Λογικα η κιθαρα σ εχει 3 μαγνητες
Ι (δουλευει ο ενας μαγνητης)
Ι-Ι (δουλευουνο ο μαγνητης που δουλευε πριν και ο κεντρικος)
Ι-Ι-Ι (δουλευουν ολοι οι μαγνητες)
Ι-Ι ( αντιστοιχα και εδω,αλλα η αλλοι μαγνητες)
Ι
Τα ειπα πολυ χυμα για να καταλαβεις.Αν θελεις κατι αλλο πες.
ευχαριστω,θελω να μου πεις επισης α) τι διαφορα υπαρχει αν επιλεγεις αλλους μαγνητες και β)κοντα στον διακοπτη υπαρχουν 3 πως ροδελες να τις πω που γραφουν volume η μια και οι αλλες δυο tone.την volume την καταλαβαινω αλλα δεν ξερω τη γινεται σχετικα με το tone
Ο καθε μαγνητης βγαζει ενα συγκεκριμενο ηχο αναλογα με την θεση που ειναι και που χτυοας εσυ τις χορδες.
Τωρα το κουμπια που αναφερεις λεγονται ποτενσιομετρα,εν συντομια ποτς(pots),και αυτο που κανουν ειναι να επηρεαζουν το σημα που περναει απο το πηνιο του μγνητη μεχρι να παει στον ενισχυτη.
Οσο ανεβαζει την τιμη του tone ο ηχος γινεται ολο και sharp(σρυ αλλα δεν βρισκω την λεξη να το πω ελληνικα τωρα) και οσο το κατεβαζεις ο ηχος γινεται ολο και πιο φλατ.
thanx!
μεταλ13 πανε κανε ενα σεταρισμα μπας και στρωσει το οργανο…
ρε πουστη μου με τις κωλοζωνες αυτο το αγχος εχω και γω…
ρε παιδες…μπορειτε να μου δωσετε καποια settings για τον ενισχυτη ετσι ωστε να παιζω ορισμενα ειδη μουσικης???ο ενισχυτης μου εχει τα παρακατω knobs:
Gain,Bass,Middle και Treble…
thx
δεν καταλαβα την ερωτηση σου.αυτα τα κουμπια που εχει ο ενισχυτης ειναι για να αλλαζεις ηχο.πχ πιο πολλυ γκαζι,πιο πολλα μπασα κ.λ.π.τι μουσικη θες να παιζεις εσυ?πειραματισου λιγο με τα κουμπια και τα volume, δεν παθαινει κατι…
Nαι μωρε παιξε λιγο με τα κουμπια και θα βγαλεις ενα ηχο που θα σ αρεσει.Εγω ετσι εβγαλα ενα παραπλησιο ηχο ΑC/DC και γουσταρα!!!
Ρε μλκ εσυ τι κανεις 5 η ωρα το πρωι??Παιζεις με τα κουμπακια του ενισχυτη?
:lol::lol::lol:
αχαχαχ…ειχα υποχρεωσεις και μπηκα στο φορουμ να δω τι παιζει…
εμενα παλι ρε γμτ γτ μαρεσει το ντιστορσιον στους κατω μαγνητες πιο πολυ απολα?ο,τι και να παιζω το παιζω ετσι!:lol: