Το Onion απέκτησε τον infowars και λέγεται ότι σκοπεύει να το κάνει παρωδία του Άλεξ Τζόουνς. Μία πολύ θετική εξέλιξη κατά την άποψή μου, αλλά σπόιλερ επειδή δεν με ρώτησε κανείς. Αλλά για τους δημοκράτες () φίλους του δημοκράτη Τζόουνς, αυτό δεν πρέπει να γίνει.
Ανέλαβε λοιπόν δράση το πολυεργαλείο, ο ελβετικός σουγιάς της Αμερικής και του πλανήτη.
Προφανώς ο τρόπος που απέσπασε το @Χ από τον ιδιοκτήτη του, δουλευει για ολους τους λογαριασμους στην πλατφορμα.
Του βγάζω το καπέλο πάντως, δείχνει να έμαθε πολλά από τις τακτικές του πατέρα του στη Ν. Αφρική. Αυτή η γελοία καρικατούρα που θα αλλάξει τον κόσμο (πώς;), κερδίζει καθημερινά πόντους απέχθειας από εμένα. Στα παπάκια του, καμία αντίρρηση, αλλά φυσικά και θα ήθελα να τον δω να εξαυλώνεται ως επιχειρηματίας και να ζει κάτω από κάποια γέφυρα. Νταξ, ούτε καν σε ταινία δεν γίνεται. Αν χρειαστεί, θα αγοράσει και το Χόλιγουντ.
Γι’αυτό λοιπόν μην ποσταρετε τίποτα* σε ξεπουλημενα συστημικα καπιταλιστικα σοσιαλ X, FB, Instagram και τα λοιπά, μόνο trve kvlt rocking
*ok με κάποιες εξαιρέσεις πιθανώς πραγμάτων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, όχι η παραλία των διακοπών και οι selfies ή η τσιπούρα 3 κιλών που βγάλατε δεν ανήκουν σε αυτά!
Εννοουσα “προς ποια κατευθυνση”, αλλα νταξ, ρητορική ήταν η ερώτηση. Έχω φαντασία.
Σχετικα με το “με ποιον τρόπο”, μπορώ να θυμηθώ πολλές καλές προθέσεις. Ιστορικά όμως, συχνά τις διαχειρίζονταν κάποιες διαταραγμένες προσωπικότητες. Θα προτιμούσα να κρίνω εκ του αποτελέσματος, αν και τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
Βασικά έχω αναφέρει πως πιστεύω ότι “είστε” προκατειλημμένοι, και μου είπαν είμαι οut of the loop ή κάτι συναφές, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για όποιον θέλει, είπα την άποψή μου και δε μου πέφτει λόγος, ούτε θέλω να σπαμάρω (πόσω μάλλον όταν δε με πληρώνει και κανένας για να είμαι συνήγορος του).
Πάντως η Μάνδρα προήλθε από τις συνέπεις του τομέα και που έβγαζε και βγάζει τα λεφτά του ο συγκεκριμένος ολιγάρχης, άρα υπάρχει μια κάποια διαφορά στα βασικά.
Το αποτέλεσμα είναι πως ο Μασκ πληρώνει αδιανόητα καλούς επιστήμονες για να μπορέσουν να πάνε μπροστά τη νευροχειρουργική (?) και να βοηθήσουν ανθρώπους με αναπηρίες. Για τα αποτελέσματα των άλλων εταιριών του τα έχω αναφέρει ήδη.
Αυτο παντως ειναι αληθεια. Οσο ανδρεικελο διχως ψυχη και να ειναι ο Μασκ, δεν ειναι ο σατανας που οτι κανει ειναι κακο. Και δεν ειναι το μονο παραδειγμα. Καλως ή κακως, εχει κανει και καλο εργο για την κοινωνια, συμπεριλαμβανομενων οσων εχουν γινει με την SpaceX.
Γκαιζ, αυτο εγραψα ηδη (αν δεν εγινε κατανοητο): “Θα προτιμούσα να κρίνω εκ του αποτελέσματος”. Κι ο Αϊνστάιν για καλό ασχολήθηκε με την πυρηνική ενέργεια, αλλά είδαμε τα αποτελέσματα.
Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι να κατηγορήσω τον Μασκ, η νευροχειρουργική δεν ήταν μεταξύ αυτών. Και θα τον κρίνω όπως του αρμόζει, με βάση το δικό μου μυαλό και standards, που μπορεί να είναι (και τα δύο) κάτω του μηδενός.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αλλά πλυντήριο του Έλον δεν θα γίνω. Η φασούλα με το infowars και το Χ (για να επιστρέψω οντόπι) είναι σίγουρα σε αυτά που βγάζουν μάτι για την άποψη που έχει σχετικά με τη δημοκρατία, την εξουσία, την ελευθερία λόγου κλπ.
Τα αποτελεσματα ειναι ενα σωρο πυρηνικα εργοστασια παγκοσμιως που διοχετευουν εκατονταδες εκατομμυρια ανθρωπων με την πιο καθαρη μορφη ενεργειας που υπαρχει διαθεσιμη σε sustainable επιπεδο αυτην την στιγμη
Αν αναφερεσαι σε Χιροσιμα και Ναγκασακι, αυτα ειναι πραξεις πολιτικων. Εκτος αν θελουμε να κατηγορησουμε και για ολες τις δολοφονιες που γινονται με αυτοματα οπλα τον Νευτωνα επειδη εκανε δουλεια στην βαρυτητα και στις δυναμεις.
Το νόημα εξακολουθεί να είναι όπως είχα γράψει και παλιότερα πως… έχουμε αφήσει ιδιωτικές εταιρείες να ελέγχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη δημόσια σφαίρα. Μέγα λάθος.
Τα έχουμε ξαναπεί στο social media topic, αν υπάρχει πρόβλημα ότι το twitter έχει γίνει eco chamber και σφηκοφωλιά ακροδεξιών, μπορεί κάποιος να εστιάσει στην πλατφόρμα αυτή καθαυτή και κάποιος άλλος να εστιάσει γιατί υπάρχουν αυτές οι απόψεις και ο κόσμος είναι ηλίθιος που είτε ψάχνει επιβεβαίωση μέσω ίδιων απόψεων, είτε δεν καταδέχεται να ακούσει άλλες απόψεις. Εσύ μπορεί να εστιάζεις στην πλατφόρμα και καλά κάνεις, εγώ πάντως πατάω το for you, πατάω μπλοκ σε άσχετους ή σε ό,τι δε μου κάνει.
Τελευταία φορά που κοίταξα πάντως, τη βασική εκπαίδευση των ανθρώπων και την κοινωνικοποίηση τους (έστω την πρώτη αν δε σου αρέσει το βασική) την “ελέγχει” το κράτος, μπορούμε να κάνουμε αρκετές κινήσεις για να μην υπάρχουν ακροδεξιές και ψεκασμένες απόψεις από το να λέμε mea culpa και γαμιεται ο Μασκ και ο Ζουκ γιατί θέλουν παραπάνω δις.
Σόρι βρο, δεν ξέρω ποια είναι η τελευταία version της californian ideology ούτε ποιες είναι οι προηγούμενες και πως κατέληξαν, προτιμώ να μην ετεροπροσδιορίζομαι και να έχω την ευθύνη αυτών που πιστεύω και λέω προσωπικά
Για αλλη μια φορα, το “…μπορουμε να κανουμε…” πεφτει σαν προταση στο τραπεζι, αγνοωντας ο,τι κατα καιρους σε αλλα νηματα εχουμε αναφερει (συγκεντρωση εξουσιας, μειωση ελευθεριων, αδυναμια προσβασης στην εξουσια απο τους απλους πολιτες, ελλειψη πορων ή προσωπικου κλπ - αναλογα με το θεμα καθε φορα, προφανως). Λες και οι ακροδεξιες και ψεκασμενες αποψεις δεν υπηρχαν παλια ή κανεις δεν προσπαθησε να τις κοψει.
Εκτος αν ετοιμαζεις καποια επανασταση ξερωγω, στα ματια μου ο τροπος αντιμετωπισης που προτεινεις ειναι κανονικοποιηση της στρεβλωσης. Αποδοχη της. Οπως θελεις πες το. Για αλλους παλι ειναι αλλη μια μερα στη ζωη τους, ο καθενας οπως το βλεπει. Το να κλεισω τα ματια στο γεγονος οτι ο (καθε) Μασκ μπορει να μου παρει τον λογαριασμο στο Χ (ναι εχω, ανενεργος πια και οχι εξαιτιας του κλοουν), απλως δεν γινεται.
Αν ο Μασκ και ο Ζουκ θελουν παραπανω δις, ελαχιστα μπορω να πετυχω μονος απεναντι τους. Να ενωθουμε δεν γινεται, αν θυμασαι εισαι κατα των unions, αρα ηδη χασαμε ενα μελος στην επανασταση.
Όταν εγώ πάντως έλεγα πως οι απλοί πολίτες μπορούν να οργανωθούν για να πάρουν την ενέργεια στα χέρια τους και να αποκτήσουν περισσότερη ισχύ με αυτόν τον τρόπο με ειρωνευόσασταν πάντως
Δεν ξέρω αν έχεις πάρει ποτέ μέρος στις δημόσιες διαβουλεύσεις νόμων είτε της ΕΕ, είτε της Ελλάδας ή έχεις στείλει στον βουλευτή σου ή ευρωβουλευτή σου, αλλά εγώ το έχω κάνει. Δεν ετοιμάζω επανάσταση, αλλά προσπαθώ με αυτά που μπορώ να κάνω τώρα. Αν δε σου αρέσει που μια ιδιωτική πλατφόρμα θα σου πάρει το λογαριασμό, ζήτα να το απαγορεύσουν από την ΕΕ ή την Ελλάδα, ή έστω να προσπαθήσουν να φέρουν τη νομοθεσία σε πιο σύγχρονη μορφή.
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των unions, είπα πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι κατά των unions, γιατί αλλιώς απλώς θα υπήρχαν unions. Όχι ότι σε απασχολεί ή θα σου δώσω αναφορά, αλλά εγώ είμαι μέλος του union μου (του παραδοσιακού, αυτού που δε μας αφήνουν οι εργοδότες να φτιάξουμε) αν και θα μπορούσα να μην είμαι πολύ χαλαρά.
Σου ειχα(με) πει οτι μας λειπουν μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω και χωρος για φωτοβολταϊκα. Αυτο σημαινε η παρενθεση που εβαλα. Τοτε προσπερασες σαν να μην υπηρχε.
Εχω παρει, στην Ελλαδα σιγουρα. Δεν θυμαμαι για ΕΕ. Εχεις μαθει ποτε πώς λειτουργουν τα λομπι στην ΕΕ;
Μέγα ψέμα ότι το προσπέρασα, αυτή είναι η απάντηση που είχα δώσει (και από κάτω η συναφής συζήτηση που πάλι με ειρωνευόσασταν)
Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με 150 άτομα για κάτι που συμφέρει όλους, το κόβω πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι ποτέ, εκτός αν περιμένουμε μόνο λαοπλάνους.
Το μόνο που ακούω και καταλαβαίνω είναι πως για αρκετό κόσμο τα 3k€ είναι όντως πολλά. Παρόλαυτα για πάρα πάρα πολύ κόσμο είναι διαχειρίσιμο, και αν καταφέρουν να κάνουν αυτοί την αρχή, τότε μπορούμε να εμπιστευτούμε πως μετά θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους λιγότερο τυχερούς.
Όχι. Κάνω αυτό που μπορώ να κάνω όμως και όσο μπορώ να καταλάβω. Δε γίνεται σε κάθε κουβέντα μας να βάζεις μόνο εμπόδια, δλδ πραγματικά νιώθω ότι έχω καταλήξει να προσπαθώ να πείσω κάποιον που απλά δεν θέλει. Οκ, όλα είναι μάταια και κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, τι ακριβώς πρέπει να κάνω εγώ?