Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς ο κύριος Ερικ Σμιτ ή ο κάθε κύριος Σμιτ (που είναι σε κάπoιο βαθμό). Το πρόβλημα είναι τα εκατομμύρια των κακομοίρηδων που νομίζουν ότι με λίγη προσπάθεια και γιατί όχι και τύχη, μπορούν να γίνουν σαν αυτόν. Από αυτή την προσδοκία προκύπτει και η ανοχή.
Συγνώμη αλλά το “we’re proudly capitalistic” του τύπου εδώ δεν σημαίνει αποδοχή της “πάλης των τάξεων” όπως την όρισε ο Μαρξ και σπεύδεις να υιοθετήσεις και εσύ με βάση τα υπόλοιπα που γράφεις.
Και αυτό δεν φαίνεται πουθενά πιό ξεκάθαρα παρά στην παρακάτω φράση που το τύπος λέει "δεν μπορούμε να γυρίσουμε και να πούμε στους μετόχους μας πως δώσαμε περισσότερα λεφτά από όσα οφείλαμε στους Βρετανούς, υπάρχουν νόμοι ενάντια σε αυτό"
Αυτή η φράση και μόνο δείχνει την διαφορά του σύγχρονου Αμερικάνικου καπιταλισμού σε σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Ο τύπος διευθύνει μία εταιρεία με μεγάλη δασπορά μετοχών σε funds, εργαζόμενους, μικροεπενδυτές που βασίζονται στην απόδοση της μετοχής της Google για την προσωπική τους ευημερία, για να βγούν στη σύνταξη, για να σπουδάσουν τα παιδιά τους κλπ.
Η υποχρέωση της Google απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έβαλαν τις οικονομίες τους στη μετοχή της είναι να τους φέρει την μέγιστη δυνατή απόδοση. Και όχι να κάτσει να εξετάσει το αν η κάθε κυβέρνηση εισπράτει αρκετά σε φόρους που θα πάνε -κατά πάσα πιθανότητα- σε σπατάλες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας projects πολιτικών.
Οι “τάξεις” που εγώ βλέπω να συγκρούονται μέσα από την συγκεκριμένη είδηση είναι αυτή των παραγωγικών, δημιουργικών και σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων και αυτή των άκρως αντιπαραγωγικών πολιτικών που εδώ και γενιές διεκδικούν στον δυτικό κόσμο όλο και πιό μεγάλο ρόλο και θυμίζουν όλο και περισσότερο τελικά φεουδάρχες ή ανατολίτες ηγεμόνες που απομυζούν τους υποτακτικούς τους.
Ναι, να κρατήσει η Google τα λεφτά της. Γιατί την εμπιστεύομαι περισσότερο από τον Ομπάμα π.χ. για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Που θα έχουν πραγματικό αντικείμενο και θα είναι παραγωγικές.
Καλή η προσπάθεια, αλλά νομίζω οι ίδιοι οι καπιταλιστές, the real thing εννοώ, τα λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
?There?s class warfare, all right,? Mr. Buffett said, ?but it?s my class, the rich class, that?s making war, and we?re winning.?
:roll:
εκτελεση
Καλά δεν υπήρχε κάνα 10χρονο με Magnum να τον φάει το μπούστη?
Όταν το κράτος στερεί από τα παιδιά το θεμελιώδες δικαίωμά τους να οπλοφορούν για να προστατεύουν τη ζωή τους, τέτοια θα είναι τα αποτελέσματα.
[SPOILER]Γαμώτο, δεν μου πάει καθόλου η νεοφίλ ρητορική :([/SPOILER]
Θέλω να δω τι θα γράψουν τώρα οι αμετανόητοι υποστηρικτές της οπλοκατοχής…
σφίχτηκε η καρδιά μου με το νέο και τις φωτογραφίες. θλίψη, μόνο θλίψη.
^ Το βασικό θέμα στο bbc αυτή τη στιγμή.
τώρα μιλάει ένα παιδάκι.
πριν μίλησε ο obama.
είναι numbing το να το παρακολουθείς.
Έχουν ειπωθεί 100 φορές τα περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ αλλά κανείς εκεί χάμω δε βάζει μυαλό. Να τα πούμε 101; Ας τα πούμε…
[FONT=“Arial”][/FONT]
[SPOILER][SIZE=“25”]BRAVO[/SIZE][/SPOILER]
Υποτιθέμενος διάλογος.
-Υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας στη χώρα.
-Τι πιστεύεις ότι φταίει; Τι πρέπει να γίνει;
-Η αιτία του κακού είναι η κοινωνική αδικία και ανισότητα, που δεν οπλίζει μόνο το χέρι του κοινού εγκληματία, αλλά και το χέρι του σαλεμένου. Η λύση βρίσκεται στην άμβλυνση των κοινωνικών αδικιών.
- Μπα όχι, οι κοινωνινκές πολιτικές κοστίζουν, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, άσε που επιβραβέβουν τους τεμπέληδες και τους ανάξιους.
-Και τι προτείνεις;
-Μα είναι απλό, άσε την αγορά να διορθώσει το κακό.
-Μα πως;
-Είναι απλό, δώσε την δυνατότητα σε όλους να φέρουν όπλα. Νομιμοποίησε την αγοραπωλησία όπλων και την οπλοκατοχή. Ιδιωτικοποίησε επίσης το σωφρονιστικό σύστημα. Το πολύ κράτος… είναι η αιτία του κακού.
20 ΠΑΙΔΙΑ ρε μαλάκες. 20 ΠΑΙΔΙΑ.
ψόφος
Πολύ ασφαλές τελικά το να έχεις όπλα ε ; Ψόφο στον Ομπάμα που δακρύζει και στον “Μπεν Χουρ”
Σε λάθος κατεύθυνση ψάχνεις…
To Fairfield County του Connecticut είναι από τις πλουσιότερες περιοχές, με το μέσο εισόδημα κοντά στα $80,000.
Το λαθος γενικοτερα των κομμουνιστικων - σοσιαλιστικων (πες τες οπως θες) ιδεολογιων ειναι οτι στοχος τους ειναι η αμβλυνση των αδικιων. Δεν θα επρεπε να ειναι το υψηλο βιοτικο επιπεδο του συνολου των πολιτων; Τι με νοιαζει εμενα αν πειναω και πεινανε και ολοι οι αλλοι; Προτιμω να εχω ενα πολυ καλο βιοτικο επιπεδο και καποιοι ας ζουν πολυ καλυτερα.
ε το ενα δεν συνεπαγεται το αλλο?
Οχι βεβαια. Ο πλουτος δεν ειναι κατι στατικο που απλα το μοιραζουμε.