Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ :!:

Τα κονσερβοκούτια δε σκούριασαν ακόμα…

Eσύ λογικά έχεις πρόσβαση σε αρχεία μελών (αν και κατά τις σταλινικές παραδόσεις εξαφανίζεται ό,τι δεν αρέσει, εδώ οι ορίτζιναλ σταλινικοί της ΕΣΣΔ τους εξαφάνιαζαν από φωτογραφίες πολύ πριν το photoshop! :p)
Υπήρξε ο Τσίπρας κνίτης ναί ή όχι;

Ποιά πραγματικότητα διαστρέβλωσα ρε συ Drizzt; Λέει ό,τι λέει ο Ζίζεκ μπροστά στην κάμερα ή είναι το βίντεο ψεύτικο; Ποιός θα τρελάνει ποιόν;

Χιούμορ;
Mε τον τόπο μαρτυρίου εκατομυρίων;
Mε χαριτωμενιά-απειλή σε έναν λαό που δοκιμάζεται;

Ας μην γυρίζουμε όλο γύρω από τα ίδια και τα ίδια, έχει ξαναποσταριστεί αυτή η φράση (εκτός περιεχομένου ως συνήθως) και έχω εξηγήσει τι θέλει να πεί:
Eίναι πιό ελεύθερη χώρα η Ελλάδα των εκλεγμένων ηγετών και των πολιτών σε καθεστώς φορολογικής δουλοπαροικίας ή π.χ. το Ντουμπάι του “φωτισμένου δεσπότη” Μακτούμ που δεν έχει φόρο εισοδήματος; Που οι πολίτες μπορούν να διαθέσουν εκεί που πραγματικά θέλουν όσα καρπώνονται από την εργασία τους;

@CJ:
Kάνε έναν κόπο να διαβάσεις to Road to Serfdom γιατί κάθεσαι και μου γράφεις σεντόνια σε λάθος βάση (και με κάποια ασήμαντα μικρο-λάθη στα ιστορικά στοιχεία π.χ. το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε από το '93 ως το 2004 και όχι από το '96).

Κάθεσαι και κάνεις όλη αυτή την ανασκόπηση δύο αιώνων του Ελληνικού κράτους θεωρώντας πως ο Χάγιεκ ή εγώ είπαμε πως “παντού και όποτε υπήρξε απολυταρχισμός αυτό ήταν το αποτέλεσμα αριστερής ή σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης”. Δεν λέμε αυτό αλλά πως η αριστερά και τα όσα πρεσβεύει δεν μπορούν παρά να οδηγηήσουν σε απολυταρχισμό, γρηγορότερα ή αργότερα.
Είναι η φύση της κεντρικά σχεδιαζόμενης οικονομίας που θα οδηγήσει στην κυριαρχία των συμφερόντων των ειδικών ομάδων που ελέγχουν τον κεντρικό σχεδιασμό σε βάρος των μεμονωμένων πολιτών, των ατόμων, που καταλήγουν σε ένα καθεστώς σύγχρονης δουλοπαροικίας.

Δεν χαρίζομαι στην Ελληνική δεξιά στην ανάλυση μου. Υπήρξε ιστορικά βαθιά κρατιστική και παρεμβατική στην οικονομία, την άποψη μου για τον Καραμανλή (τον θείο) την έχω ξαναγράψει, μέχρι και ο Τσίπρας τον εξήρε ως κρατιστή πολιτικό! (πόσο μεγαλύτερη ξεφτίλα για “συντηρητικό” πολιτικό!)

Απλά τα “δεξιά” κρατικίστικα κόμματα κρατάνε μία επίφαση ελεύθερης οικονομίας και καθυστερούν κάπως (αν τους το επιτρέψει η διεθνής οικονομική συγκυρία) τις συνέπειες της διακυβέρνησης τους στις ελευθερίες, ενώ τα αριστερά (τύπου συριζα που θέλει π.χ. να κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες) δεν έχουν αναστολές σχετικά με ελευθερίες κλπ. προχωράνε κατ’ ευθείαν στην περιστολή τους για να επιβάλουν την ατζέντα τους.

Στην Ελλάδα σήμερα πληρώνουμε την λυπητερή του κρατισμού. Η χώρα μας τείνει να γινει ένα “σχολικό παράδειγμα” που δικαιώνει τον Χάγιεκ. Βλέπουμε βασικές ελευθερίες να δέχονται επίθεση από τους κρατιστές (π.χ. το δικαίωμα στην ιδιοκτησία ακινήτων). Ψάχνουν στις τσέπες των ιδιωτών πολιτών λεφτά για να διατηρούν το δημιούργημα τους και τα προνόμια τους και να παρουσιάζουν στους -επίσης ανεκδιήγητους- δανειστές της χώρας ένα παραμύθι “σταθεροποίησης” για να εξασφαλίσουν και άλλα δανεικά!

Για όσους έχουν σκεφτεί ότι τα νησιά και οι ουρανοξύστες ίσως και να μη χτίζονται μόνα τους, ναι παιδιά, αλήθεια είναι, δεν χτίζονται μόνα τους. Για όσους πιστεύουν ότι τα χτίζουν εργάτες, όχι παιδιά, δούλοι τα χτίζουν. Δούλοι-δούλοι όμως, όχι γιαλαντζί.

αν σαν στρατιωτικό κίνημα του 1909 έχεις το κίνημα στο γουδί πιστεύω οτι είναι το μόνο στρατιωτικό κίνημα που αντιμετωπίστηκε θετικά από τον κόσμο και οτι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν δικτατορικό καθεστώς αφού παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στο βενιζέλο.

Οκ, με λίγα λόγια μας λες ότι ο Τσίπρας είναι σταλινικός, η αριστερά μέχρι και τη σοσιαλδημοκρατία είναι νομοτελειακά ολοκληρωτική επειδή το είπε ο Χάγιεκ, οι απόψεις του Ζίζεκ μας ενδιαφέρουν περισσότερο από τις αντίστοιχες του πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών και βουλευτών του, οι οποίες όμως κατά τ’ άλλα σε ενοχλούν (αν και προτιμάς να σχολιάζεις τα σαρδάμ του Τσίπρα), ενώ για να το θεμελιώσεις παραθέτεις άρθρο του μεγάλου πολιτικού ανδρός Ανδριανόπουλου.
Αδυνατώ να ακολουθήσω.

[I]Έντιτ [/I]

Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.

Ο Mule έχει χαρακτηρίσει εδώ μέσα όλους τους αριστερούς συλλήβδην βλάκες, ανιστόρητους, αμόρφωτους, πολιτικά άσχετους έως και απολογητές του όποιου σταλινικού εγκλήματος και τσαντίζεται με το “κυρ-Παντελής”?

Για να σοβαρευτούμε λίγο και καλό θα είναι να βοηθήσει και ο κάρβου που σε αντίστοιχο τσουβάλισμα της χρήστριας she-wolf, έσπευσε να την επαναφέρει -ορθώς- στην τάξη.

δεν έχω παρακολουθήσει αυτή τη συζήτηση (tldr που λέτε -τι είναι ο κυρ Παντελής;), αλλά από ότι είδα κάνετε αντίλογο και για αυτό σας εμπιστεύομαι. Όχι στα τσουβαλιάσματα

Και η άλλη tldr ήταν, οπότε παρακαλώ να μην κάνουμε διακρίσεις αν γίνεται.

Το κουράζεις. Αφού συμφωνείς δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάς άσχετες κουβέντες σε άσχετα τόπικ.

Εδώ ο Mule πιστεύει (ή θέλει να πείσει άλλους; ) ότι ο Τσίπρας είναι σταλινικός… τι να πεις μετά; Α ναι, του προκαλούν αλλεργία και “φόβο” συνθήματα για το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ…
Η επόμενη είδηση θα του αρέσει μάλλον σαν ιδέα:

[B]Αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών για χιλιάδες υπαλλήλους στις ΗΠΑ[/B]

Δεκάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ, περίπου το 5% του συνόλου των εργαζομένων για την κεντρική κυβέρνηση, βρέθηκαν την Παρασκευή σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, λόγω των δημοσιονομικών περικοπών που εφαρμόστηκαν αυτόματα στη χώρα από τις αρχές του Μαρτίου.

Κλειστά έμειναν, μεταξύ άλλων, τα γραφεία των φορολογικών υπηρεσιών (IRS) με συνολικά 90.000 εργαζόμενους, η υπηρεσία στέγασης, η υπηρεσία περιβάλλοντος (EPA) και η υπηρεσία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού

Το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών επίσης λειτούργησαν με ελλείψεις προσωπικού. Συνολικά σε αργία ήσαν 115.000 δημόσιοι λειτουργοί, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Όλο το άρθρο εδώ: http://news.in.gr/world/article/?aid=1231250092

Εντάξει, ζητώ συγγνώμη.

Εμένα αυτή η ερώτηση μου φαίνεται ρητορική, αλλά έχω την εντύπωση ότι για σένα δεν είναι, ή μπορεί και να είναι από την ανάποδη. Είμαι περίεργος ποιο ισχύει.

Τι θα πει “η φράση του Hayek είναι εκτός περιεχομένου”?
Είδαμε στην πράξη τι σημαίνει με τη στήριξη των Hayek - Friedman στον Πινοσέτ όπως προηγουμένως τη στήριξη του Mises στο Μουσολίνι.
Φαίνεται λοιπόν [B]με μαθηματική ακρίβεια[/B] (:wink:) ο τρόπος με τον οποίο νεοφιλελευθερισμός οδηγεί στον αυταρχισμό.

Σοκάρεσαι όταν ο Ζίζεκ κάνει (μπλακ; κακόγουστο;οτιδήποτε;) χιούμορ για ένα τόπο μαρτυρίου όπως τα γκουλάγκ, αλλά όταν κάποιος [B]σοβαρότατα[/B] γίνεται απολογητής για τους “εξαφανισμένους”-βασανισμένους-δολοφονημένους στη Χιλή, ή αντίστοιχα για τους σκλάβους στο σύγχρονο Ντουμπάι, τότε είναι ύμνος προς την ελευθερία.

Καλά μεγάλε, φοβερή τύχη ε, τσέκαρα τα “αρχεία” μου και απ’ ότι είδα, fuck yeah, δεν έχει “εξαφανιστεί” τίποτα σε σχέση με τον Τσίπρα. Λοιπόν, ναι, υπήρξε κνίτης (καλά όχι ότι δεν το ήξερε και η κουτσή Μαρία αυτό αλλά τέλος πάντων). Πάμε παρακάτω τώρα, να πούμε και για τις σταλινικές καταβολές του Παύλου Τσίμα, της Όλγας Τρέμη, του Βαξεβάνη, και μην ξεχάσουμε και τον Κύρτσο βεβαίως-βεβαίως!

Με το άλλο όμως τι θα γίνει, δε μου απάντησες. Τελικά μου δίνεις την άδεια να ποστάρω αυτό που είπες για τον σταλινικό Τσίπρα στα ανέκδοτα; Στις ατάκες; Κάπου; Δε σου έκανα πλάκα πριν ρε συ! Ούτε σε ειρωνεύτηκα ούτε τίποτα (γι’ αυτό σου ζητάω και την άδεια, για να μη νομίζεις ότι σε ειρωνεύομαι)- θα ήταν αστείο όποιος κι αν το έλεγε. Να δώσω πόνο;
Α, το βρήκα. Δε θα σε περιμένω, θα το ποστάρω, αλλά μ’ ένα απλό κόπη-πέηστ, χωρίς κουότ. Ξηγημένα πράγματα!

Ενω εσυ για να θεμελιωσεις τον δικο σου (τον οποιον τελος παντων) ισχυρισμο αρκει να ειρωνευτεις τον Ανδριανοπουλο. Το ξερουμε οτι δεν τον εχεις σε εκτιμηση. Οταν γινεται ομως μια συζητηση και παραθετει καποιος ενα αρθρο καλο θα ηταν ειτε να σχολιασουμε το περιεχομενο του ειτε να μην πουμε τιποτα. Το να λεμε ααα αυτος που το γραψε ειναι μαλακας ειναι λιγο ανουσιο και δεν εχει κανενα νοημα. Το λεω γιατι το συνηθιζουν αρκετοι στο φορουμ

Το ίδιο λέω και για τα ποστ σου οπότε δεν έχει νόημα.

Noμίζω πως η επιχειρηματολογία μου δεν ήταν “επειδή το είπε ο Χάγιεκ”, έγραψα ξεκάθαρα τι θέλω να πώ στην απάντηση μου στον CJ. Μάλλον επιλέγεις να αγνοείς αυτό που έγραψα για να καταλήξεις στο “αδυνατώ να ακολουθήσω”.

Το σαρδάμ του Τσίπρα προφανώς και δεν έχει πολιτική αξία αλλά είχε πολλή πλάκα! :smiley:

Ώπα! Που και πότε τα έχω πεί αυτά ρε Κρισπ; Άλλο να διαφωνούμε -χρόνια τώρα- άλλο σε χαρακτηρίζω προσωπικά…
Αν πράγματι σας θεωρούσα βλάκες δεν θα έκανα κουβέντα.
Εκτός και αν το θέμα εδώ είναι να γκρινιάξεις στον Κάρβου για τη… διαιτησία! :stuck_out_tongue:
Που ο συγκκριμένος έχει κρεμάσει και τη σφυρίχτρα του! :lol:

Το σύνθημα είναι εμφυλιοπολεμικό και εξ’ ίσου άθλιο με το να βγαίνει ο μπετόβλακας ο Άδωνις και να κομπάζει για το τι έγινε στον Γράμμο πριν 60τόσα χρόνια!
Φόβο με την έννοια που πιθανώς τον εννοείς, της δειλίας, δεν νιώθω απέναντι σε τίποτα. Αλλά ναί, δεν πιστεύω πως είναι καλή ιδέα να οδηγηθεί η χώρα σε εμφύλιο και όσοι το πάνε προς τα εκεί (ανεξάρτητα πολιτικής προέλευσης) είναι κρετίνοι ή/και ιδιοτελείς. Η αναφορά μου στο συγκεκριμένο σύνθημα έγινε απαντώντας σε επισήμανση του enick για το αν θα πρέπει να με ανησυχεί το μπουμπουκοtweet…

Και για του Στουρνάρα να πεις! Γιατί είναι αλήθεια!
Δεν τους φταίω εγώ που αυτές είναι οι καταβολές τους.
Για καταβολές έγραψα, όχι για το παρόν. Φυσικά και σήμερα ο Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας, η ονείρωξη κάθε συνδικα-ληστή των ΔΕΚΟ!
Από τον Σταλινισμό ως τη σοσιαλδημοκρατία ένα τσιγάρο δρόμος!

Βάλτο και στους “Βυζάκηδες Vs Kωλάκηδες”, στα τέτοια μου! :slight_smile:

Μπα, τι να γκρινιάξω στον κάρβου, ένα αστειάκι ήταν.
Ξέρω ότι εδώ θα παρεμβαίνει υπέρ των φίλων του και δικαίωμά του.

Αλλά μην υπεκφεύγεις και μη με κάνεις να παραθέσω ποστ σου που χαρακτηρίζουν όλους του αριστερούς ή και ομάδες αυτών. Το ότι δεν είπες “εσύ ο αριστερός <Χ> χρήστης είσαι οπαδός του ολοκληρωτισμού” δεν αναιρεί ότι του απέδωσες τον χαρακτηρισμό μέσω της φράσης σου “η αριστερά και τα όσα πρεσβεύει δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε απολυταρχισμό” (ή του αποδίδεις ίσως τον χαρακτηρισμός “βλάκας” επειδή δεν έχει αντιληφθεί τι πρεσβεύει η ιδεολογία του).

Για το πω πιο απλά αν εγώ γράψω ότι “οι αεκτζήδες είστε βλάκες και κλαψομούνηδες” και μου απαντήσει ένας αεκτζής “τι λες ρε μαλάκα” θα είναι λίγο υποκριτικό να θιχτώ που με είπε μαλάκα και να του πω “μα σε παρακαλώ, δεν το είπα σε σένα προσωπικά”.

Για να μην παρεξηγούμαι, δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να γράφεις αυτά που πιστεύεις, κάθε άλλο, απλά όταν υιοθετείς μια επιθετική στάση, δε μου φαίνεται και τόσο θεμιτό να θίγεσαι όταν λαμβάνεις απαντήσεις ανάλογου ύφους.

Αυτά είχα να πω, έτσι κι αλλιώς στην καθαυτή κουβέντα που γίνεται στο πόντιουμ γενικότερα, αποφεύγω να συμμετέχω πλέον, επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα για 100ή φορά. Είναι ας πούμε νομοτελειακά βέβαιο (όσο και ότι η αριστερά θα οδηγήσει στον ολοκληρωτισμό) πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο κράμπσοντι θα γράψει κάτι για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.

generics?

Οκ, δεν είπες “είναι έτσι, επειδή το είπε ο Χάγιεκ”. Το σκεφτήκατε μαζί, το λέτε μαζί, τέλος πάντων απλά αυτό υποστηρίζετε. Δεν έχει καμία διαφορά, το ίδιο πράγμα λέμε.