Ξεκινάω από Γράκχο γιατί από τη βιασύνη του να μου ποστάρει ειρωνικές φατσούλες καταλήγει να γράφει πράγματα που τον εκθέτουν:
Και καλά παραθέτοντας αυτά τα δύο αποσπάσματα από ποστς μου καταδεικνύεις δική μου αντίφαση;
Για διάβασε τα καλύτερα, μιλάς εξαιρετικά Ελληνικά: Θα έπρεπε να θίγεται μόνο όποιος επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε εμφύλιο!
Δεν νομίζω πως ανήκεις σε αυτούς, ούτε εσύ ούτε το κόμμα σου. Εκτός και αν κάτι μου έχει ξεφύγει… :-k
@Chrisp: Και στο ίδιο σου το ποστ όπως ακριβώς το έχεις συντάξει φαίνεται η διαφορά:
Aν κάποιος έγραφε πως ο φιλελευθερισμός θα οδηγήσει στο να μας πάρει όλους ο διάολος (όπως έχει κατ’ επανάληψη γραφεί και έχεις δίκιο πως κάνουμε κύκλους συχνά λεγοντας τα ίδια που ειδικά τους παλιότερους μας έχουν κουράσει) δεν θα θιγόμουν, μπορεί αν είχα δύο λεπτά και έβλεπα πως και ο απέναντι θέλει να κουβεντιάσει με επιχειρήματα να του έγραφα μία απάντηση. Δεν θα θιγόμουν προσωπικά.
Ο enick έγραψε “ο Mule και ο κάθε κυρ Παντελής” ταυτίζοντας με με έναν τύπο από ένα τραγούδι-λίβελο που περιγράφεται ως απολίτικος, θρήσκος, “εθνικόφρονας” και κοινωνικά συντηρητικός…
Μόνο βάζελο και ακροατή της Πάολας δεν πήγε να με βγάλει! :lol:
Λογικό είναι να τσαντιστώ.
Το να επισημαίνω πως αυτά που υποστηρίζετε θα οδηγήσουν σε ολοκληρωτισμό, δεν είναι προσωπική μομφή. Κακά τα ψέματα υπάρχει και η ιστορική εμπειρία για το τι έγινε όπου πήγαν να εφαρμοστούν, αλλά και αν ακόμα δεχτεί κανείς την συνήθη σας απάντηση πως “δεν εφαρμόστηκαν σωστά”, υπάρχουν σαφείς αναφορές στα βασικά θεωρητικά κείμενα της μαρξιστικής αριστεράς (π.χ. “δικατορία του προλεταριάτου”) που δείχνουν προς τα εκεί.
Αν σας ενοχλεί ο ολοκληρωτισμός ως έννοια (και πολύ καλά θα κάνει να σας ενοχλεί!) ψαχτείτε εσείς με την αντίφαση ανάμεσα σε αυτά που πραγματικά θέλετε και αυτά που υποστηρίζετε.
Βλάκες πάντως δεν σας θεωρώ, έχω ξεκάθαρη άποψη για τους λόγους που ένας καθόλου βλάκας νέος άνθρωπος στην Ελλάδα σήμερα μπορεί να ψάχνεται ή να στρέφεται προς την αριστερά στα πλαίσια υγιών αναζητήσεων. Αν προσπαθώ να του καταδείξω αντιφάσεις και αδιέξοδα σε αυτήν την κατεύθυνση, αυτό είναι μέρος του ανοιχτού διαλόγου και της ελευθερίας του λόγου που ευτυχώς ακόμα απολαμβάνουμε. Απολαύστε το όσο διαρκεί ακόμα, φροντίστε να μην το χάσουμε!
@enick:
Έγραψα και άλλα ρε συ νομίζω σε αυτή την απάντηση στον CJ…
Η διαφορά στο ποστ μου φαίνεται γιατί επέλεξα να πάρω από το τελευταίο δικό σου ποστ το πιο κοντινό παράδειγμα σε αυτό που ήθελα να γράψω.
Θα μπορούσα να ανατρέξω σε παλιότερα, αλλά δεν βρήκα λόγο να το κάνω για να ξεκινήσω κάποιου είδους προσωπική αντιπαράθεση του τύπου “να κοίτα τι έγραψες”, “ναι, το έγραψα, αλλά εννοούσα αυτό και αυτό”, μιας και δεν θα εξυπηρετούσε τον σκοπό του θρεντ.
Η ουσία όσων έγραψα, το ότι δηλαδή -κατά την άποψή μου- έχεις υιοθετήσει μια αρκετά πιο επιθετική στάση τον τελευταίο χρόνο και ως εκ τούτου δε θα έπρεπε να σε ενοχλεί μια ανάλογου ύφους απάντηση, παραμένει.
εντάξει ο εμφύλιος δεν είναι και κάτι το οποίο πρέπει να επιδιώκουμε.προσωπικά θεωρώ τον εμφύλιο το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα λαό.βέβαια αν οι συνθήκες σε αναγκάσουν να οδηγηθείς στον εμφύλιο θα το κάνεις δυστηχώς.
Για το 1993-96 είχα στο μυαλό την πρωθυπουργία Σημίτη και μου διέφυγε τελείως. Γι? αυτό ευθύνεται η από μέρους μου υποσυνείδητη παραδοχή της πλήρους ανυπαρξίας διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντρέα στα τελευταία του. :lol:
H παράθεση της δεύτερης παραγράφου είναι περισσότερο πρόβλεψη-ευχή παρά συμπέρασμα. Για να θεωρηθεί τέτοιο (συμπέρασμα) πρέπει να στηριχθεί σε δεδομένα που να έχουν καθολική ισχύ ώστε να οδηγούν σε μια θεωρία που να προεξοφλεί τον νομοτελειακό χαρακτήρα του απολυταρχισμού σε συνθήκες απολειστικά και μόνο ή κυρίως κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας. Στην ελληνική περίπτωση βλέπουμε ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και αν θεωρήσουμε ότι αυτό μπορει να είναι μια καραμπινάτη εξαίρεση μέσα στο πλήθος των αντίθετων περιπτώσεων, τότε καλό είναι να δούμε τι έχει συμβεί και σε διεθνές επίπεδο πάντα μέσα στις συνθήκες που «γράφτηκε η ιστορία» αποφεύγοντας την συνηθισμένη παγίδα του αναχρονισμού. Ακόμα και η λεγόμενη «ελεύθερη οικονομία», «οικονομία της αγοράς» ή καπιταλισμός (για κάποιο λόγο τώρα τελευταία οι φίλοι του αποφεύγουν επιμελώς να τον αποκαλούν έτσι), για να μπορέσει να σταθεί ως οικονομικό σύστημα παγκόσμιας εμβέλειας, στηρίχθηκε σε απόλυτο βαθμό και για διάστημα 200-300 χρόνων τουλάχιστον, πάνω στις πλάτες του απολυταρχισμού που είχε τη μορφή του αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού, ή των περιορισμένων εκλογικών δικαιωμάτων ή της μαύρης δουλείας στην Αμερική. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον μπαλαντέρ που λέγεται φασισμός. Χρησιμοποιήθηκε μια φορά, γιατί να μην χρησιμοποιηθεί και δεύτερη φορά αφού το κόλπο έπιασε; Εδώ βέβαια ο Χάγιεκ και ο κάθε Χάγιεκ κάνει πως δεν άκουσε και πως δεν είδε τίποτα οπότε πως είναι δυνατόν να πάρουμε στα σοβαρά τις προβλέψεις του; Υπάρχει ένα μικρό έλλειμμα αντικειμενικότητας κάτι που δυστυχώς είναι συνηθισμένο σε μια τόσο ιδεολογικοποιημένη επιστήμη όπως η οικονομία, αν και είναι φανερό ότι ο Χάγιεκ στη συγκεκριμένη συμπεριφέρεται ως επίσημος «βασιλικός αστρολόγος του 16ου αιώνα στην αυλή» όχι του βασιλιά αλλά των αφεντικών-ιδιωτών χρηματοδοτών του στο πανεπιστήμιο του Σικάγου. Θεωρίες επί πληρωμή?
Συμφωνώ ότι υπήρχε μια θετική αντίδραση από την κοινή γνώμη. Απλώς να πούμε ότι αυτό που θεωρούνταν κοινή γνώμη το 1909 έχει ελάχιστη σχέση με αυτό που θεωρείται κοινή γνώμη σήμερα, μέρα με τη νύχτα. Σε γενικές γραμμές όλοι παραδέχονται ότι το κίνημα στο Γουδί είχε κάποια θετικά αποτελέσματα αν λάβουμε υπόψη την τελείως ανυπόληπτη θέση που είχε η Ελλάδα στην διεθνή πολιτική την εποχή εκείνη. Τα θετικά αποτελέσματα έχουν να κάνουν κυρίως με τους όρους διεξαγωγής της εσωτερικής πολιτικής σε σχέση με την επιρροή του παλατιού, κατά δεύτερο λόγο με τον εκσυγχρονισμό της κρατικής δομής και του στρατού και δυστυχώς σε καμία περίπτωση με την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας όπως η φτώχεια και ο αναδασμός της γης, ιδιαίτερα για τους ακτήμονες στον κάμπο της Θεσσαλίας που θεωρούνταν ο σιτοβολώνας της χώρας.
μου είχε κάνει εντύπωση που το κίνημα στο γουδί επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην τιμωρία όσων είχαν κάνει υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και τους είχε οδηγήσει στην αγχόνη.
Πάντα θα υπάρχουν Ακηδες, υποψήφιοι να θυσιαστούν μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης αυτοκάθαρσης του συστήματος. Ο λαικισμός έχει πολύ μεγάλη ιστορία (και) στον τόπο μας.
Χαρά ε; Πόση μιζέρια μπορεί να κρύβει κάποιος που προβάλλει τα “αρνητικά” των αντιπάλων, ενώ δεν έχει να δείξει κανένα θετικό των δικών του ιδεολογιών…
Έλα, πες κάτι και για τον Τσίπρα τώρα… μην κάνεις μισές δουλειές… (και βάζε τόνους, μονοτονικό έχουμε, όχι ατονικό).
Τουλαχιστον 4 νεκροι Τουρκοι απ’οτι λεγεται στις συγκρουσεις στο Ταξιμ, με την κυβερνηση και τους μπατσους να απαγορευουν ιατρικη περιθαλψη στους διαδηλωτες και να προσπαθουν να αποκλεισουν τη χωρα μπλοκαροντας wi-fi και οτι αλλο μπορουν.
Τωρα πεταγεται ο βλακνεησον και λεει “ειδατε?οι δικοι μας οι μπατσοι δεν σας σκοτωνουν (παντα).”
Βασικά γίνεται λόγος για μία νεκρή, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Μεταξύ άλλων…
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Παρασκευής για δεύτερη συνεχή ημέρα επέμβαση στην κατάληψη «Occupy Gezi Park». Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τις 26 Μαΐου στο μητροπολιτικό πάρκου αντιδρώντας στα σχέδια αναμόρφωσης της περιοχής που περιλαμβάνουν την ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Mετά την επέμβαση ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις, ενώ μία σκαλωσιά κατέρρευσε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα διαδηλωτές. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και έως το μεσημέρι είχαν ακολουθήσει άλλες δύο αστυνομικές επεμβάσεις.
[B]Οι αστυνομικές δυνάμεις ήλθαν αντιμέτωπες ακόμη και με φρουρά του τουρκικού στρατού[/B], η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στρατιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή. Η αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει με όχημα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, οι στρατιώτες δεν έδωσαν άδεια και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς να απειλούν τους στρατιώτες με χρήση χημικών, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Λίγο αργότερα το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασε σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τη βροχή των χημικών.
Όλο και περισσότεροι διαδηλωτές κατέφθασαν σταδιακά στην περιοχή με την κατάληψη του πάρκου Γκεζί να εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της ισλαμικών καταβολών της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.
Η Κωνσταντινούπολη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης και την Πρωτομαγιά με συμπλοκές μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Διαδηλώσεις έχουν λάβει, επίσης, χώρα κατά της κυβερνητικής στάσης στο ζήτημα της Συρίας, καθώς και των δρακόντειων μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης αλκοόλ και των φιλιών δημοσίως που ξεσηκώνουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για την εφαρμογή ισλαμικής ατζέντας.
Έπειτα από τέσσερις ημέρες παραμονής στο πάρκο, η αστυνομία επενέβη, κάνοντας χρήση υπέρμετρης βίας. Αυτό εξόργισε τους κατοίκους όχι μόνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και άλλων τουρκικών πόλεων, που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους.
Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός των τεσσάρων νεκρών, να υπάρξουν και περισσότεροι από 400 τραυματίες, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αληθινών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας Ταξίμ, ανοίγοντας πυρ κατά του πλήθους
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και νοσοκομειακές πηγές, δέκα διαδηλωτές έφεραν εγκεφαλικά τραύματα, ενώ άλλοι τρεις τυφλώθηκαν από τα βίαια χτυπήματα των δυνάμεων καταστολής, στις μάχες σώμα με σώμα που σημειώθηκαν κυρίως στην πλατεία Ταξίμ.
Οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονταν με κάθε επιφύλαξη, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε, αφού η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν οτιδήποτε σχετικά με τα επεισόδια. Όπως ήταν φυσικό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, πήραν «φωτιά», με τη ροή πληροφοριών, αλλά και φωτογραφιών, να αποκαλύπτει το μέγεθος της αστυνομικής θηριωδίας
Έχω πάει αρκετές φορές Κων/πολη και όλοι οι φίλοι μου εκεί επιμένουν ότι ο Ερντογάν εκλέγεται με νοθεία και μάλιστα κυκλοφορούν πολλά στοιχεία. Βίντεο, έγγραφα κτλ. Δεν μπορώ να ξέρω τι παίζει στην πραγματικότητα, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάθε μοντέρνα, προοδευτική, ανθρωπιστική έκφραση εκεί πέρα δεν τον πάει μια. Ο τύπος προσπαθεί να τους πάει πίσω πάλι, ενώ έχουν κάνει αρκετά σοβαρά βήματα αναλογικά για να μπορέσουν να πετάξουν από πάνω τους κατάλοιπα του συντηρητικού παρελθόντος.