Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

1. Δεκτόν. Δεν είχα καθημερινή επαφή με τα ‘της Ουκρανίας’. Έχουμε υλικό για να διαβάσω;
  2. Κι αυτό είναι που μου το κάνει ακόμη πιο περίεργο. Είσαι υπουργός, σου κλέβουν τηλεφωνική επικοινωνία οι Ρώσσοι κι απλά λες “ε… συμβαίνουν αυτά… η off the record συνομιλία μου από εδώ και πέρα ας θεωρείται επίσημη θέση της κυβέρνησης μας - δεν έγινε και τίποτα που οι Ρώσσοι με υποκλέπτουν”
  3. Ρίξε μια ματιά στην υπόθεση του υπουργού τους. Η Ρωσσία του έδινε πραγματικά μηδαμινά χρήματα για αυτό που έκανε. Αυτό που του πρόσφεραν (και τον έκανε να δεχτεί να προδώσει την χώρα του) ήταν πολιτική εξουσία στην Εσθονία. Αυτό είναι πολύ σοβαρή ένδειξη για το πόσο ο Πούτιν έχει εισχωρήσει σε αυτή της χώρας και για το ότι έχει ανθρώπους του σε πολλά επίπεδα εξουσίας τους. Για κάποια χρόνια, τα confidential πλάνα από τις Βρυξέλλες τα έστελναν στον Πούτιν οι Εσθονοί. ΑντιΡώσσους δε τους λες και μην ξεχνάς πως ενεργειακά εξαρτιώνται στο 100% από την Gazprom. Ο λαός τους ίσως. Αλλά από την άλλη και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς αντιΑμερικάνους, δίχως αυτό να λέει κάτι για την ελληνική πολιτική.

Εσύ πως και δεν είσαι καθόλου δύσπιστος για τον Πούτιν; Γενικά είσαι από τους χρήστες που κρατούν μικρό καλάθι και μου είχε κάνει εντύπωση που υποστηρίζεις σχεδόν στα πάντα την Ρωσσική πολιτική και είσαι ενάντια σε όποιον του ασκεί κριτική (π.χ. Pussy Riots). Θα με ενδιέφερε να μάθω τις πηγές ενημέρωσης σου γιατί μάλλον δεν ενημερωνόμαστε από τα ίδια site (ομολογώ πως διαβάζω αρκετό BBC).

reserved for quoting, για κάθε φορά που σχολιάζεις κάτι για Β.Κορέα :stuck_out_tongue:

Δεν υποστηρίζω τον Πούτιν εν γένει. Ένας μικρός τσάρος έχει γίνει εκεί πέρα, και η αναρρίχησή του στην εξουσία δεν έγινε τυχαία, ούτε για το… ήθος του. Από εκεί και πέρα, και επειδή δεν είμαι της άποψης Γράκχου και σία, πολλές φορές προτιμώ να πάρω θέση υπέρ του ενός αντίπαλου δέους (όταν δεν έρχεται σε αντίθεση με προσωπικά μου πιστεύω), παρά να το παίζω ουδέτερος και διεθνιστής. Στη σημερινή διεθνή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, για να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας, πρέπει να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων, και όσοι “ζορίζουν” τη Ρωσία στη γεωπολιτική της περιοχή, παίζουν με τη φωτιά (που θα πληρώσουμε όλοι μετά).
Στο συγκεκριμένο θέμα, λοιπόν, της Ουκρανίας και της Κριμαίας, ευτυχώς που επενέβη η Ρωσία (και τονίζω, κυρίως για δικούς της οικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους) και γλύτωσε ο ουκρανικός λαός (ειδικά στο ανατολικό τμήμα του) μία ανθρωπιστική καταστροφή. Αλλά ακόμα δεν τελείωσε τίποτα εκεί. Όσο για τις πράξεις της Ρωσίας, αν είναι εντός ή εκτός διεθνούς δικαίου, τυπικά και ουσιαστικά είναι πολύ περισσότερο νόμιμες από πράξεις άλλων κρατών.
Για την Ουκρανία, εκτός από τα ΜΜΕ, μαθαίνω από πρώτο χέρι από γνωστούς (από Κίεβο και κυρίως από ανατολική Ουκρανία). Ειδικά στο Κίεβο, όσοι δεν υποστηρίζουν κανέναν, ή, ακόμα χειρότερα, ήταν ψηφοφόροι του Γιανουκόβιτς (για τους κομμουνιστές ούτε λόγος, τους κυνηγούν άσχημα σε όλη τη δυτική Ουκρανία και το Κίεβο), τρέμουν να βγουν έξω. Η πόλη έχει παραλύσει, στους δρόμους “περιπολούν” διάφοροι ένοπλοι (δεξιός τομέας κλπ), οι ρωσόφωνοι φοβούνται να μιλήσουν και ρωσικά στο δρόμο. Τα υπόλοιπα είναι φανερά σε όλους όμως… απλά δες από ποιους αποτελείται η πραξικοπηματική κυβέρνηση. Και φυσικά μιλάμε για ένοπλο πραξικόπημα εκεί, και όχι “επανάσταση”, έτσι;
Δυστυχώς η Ουκρανία είναι, ως σύνθετο ιστορικά κράτος, διχοτομημένη εσωτερικά και τώρα έφτασε σε κρίσιμο σημείο.

Υ.Γ. Αυτό με τις Pussy Riot δεν το κατάλαβα… το ότι είναι κατά του Πούτιν, σημαίνει ότι πρέπει να επικροτούμε τις όποιες πράξεις τους; Οι πράξεις τους δεν ήταν πολιτικές, αλλά ποινικά κολάσιμες (η σωστή τιμωρία, βέβαια, θα ήταν κάτι τύπου κοινωνικής εργασίας… αλλά στη σημερινή υπερορθόδοξη Ρωσία, όποιος προσβάλει εκκλησία ή/και Πούτιν, παίζει με τη φωτιά :p)

Υ.Γ.2 Περί Εσθονίας και των άλλων 2 βαλτικών κρατιδίων: Οι κυβερνήσεις τους είναι κάργα αντιρωσικές, οι λαοί τους όχι τόσο, ειδικά όταν σε ένα από αυτά το 40% είναι Ρώσοι (δεν ξέρω αν στη δημοκρατική ΕΕ, τελικά αυτό το 40% απέκτησε υπηκοότητα και έχει δικαίωμα ψήφου, μέχρι πρόσφατα δεν είχε πάντως).

thanks για την απάντηση.

ΥΓ. Δε θυμάμαι πια τι είχε ακριβώς γραφτεί, αλλά κάτι είχες σχολιάσει για τις pussy riots που είχαν πάει στην Ολλανδία που μου είχε φανεί κακή απάντηση τότε.

Μήπως διαβάζεις και iskra, όμως;
Δε θα επαναλάβω τη λενινιστική θέση, απλά θα πω ότι δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς περιθώριο για “ουδέτερη” θέση στη σύγκρουση: ή θα είσαι με τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας (άρα εξ ορισμού δε γίνεται να είσαι με κανέναν από τους δυνάστες τους), ή θα διαλέγεις νταβατζή, οπότε δυστυχώς δε θα είσαι με τους λαούς, σόρι, τι να σε κάνω.
Η δε ειρήνη στην περιοχή μας δεν έχει καμία σχέση με καμία ισορροπία δυνάμεων. Αν το μέλημα είναι η τελευταία, θα μιλάμε ή έτσι ή αλλιώς για μια άδικη ειρήνη, για μια ιμπεριαλιστική ειρήνη (shit! το ξαναείπα), η οποία παραμένει πρελούδιο πολέμου.
Η μόνη πραγματική ειρήνη στην περιοχή, δηλαδή υπέρ των λαών, περνάει μέσα από την ήττα των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής.-

Να θυμίσω ότι χάρη στον Λένιν (για το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν αντίθετος ο Στάλιν, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να το αλλάξει στην πορεία) η ΕΣΣΔ χωρίστηκε σε εθνικές δημοκρατίες, στις οποίες το 1991 διαλύθηκε. Αν από την αρχή είχε χωριστεί απλά διοικητικά και όχι σε εθνικές περιοχές, θα είχαμε άλλες εξελίξεις τώρα.

Για τις επιλογές που αναφέρεις, σαφώς και είμαι με τους λαούς (εν τω μεταξύ ο λαός της Κριμαίας σύντομα μάλλον θα αποφασίσει να ενταχθεί στη Ρωσία, δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου), αλλά βραχυπρόθεσμα μπορείς να επιλέξεις πλευρά, αν αυτό εξυπηρετεί το στόχο σου. Σίγουρα, η υποστήριξη της Ρωσίας του Πούτιν δεν είναι κάτι εύκολο…
Επίσης, η ειρήνη στην περιοχή μας, και παντού, καλώς ή κακώς εξαρτάται ΚΑΙ από ισορροπίες δυνάμεων. Μια θεωρητική διαμάχη ΝΑΤΟ-Ρωσίας αυτήν την περίοδο στην Ουκρανία, θα επηρέαζε και τις ζωές μας, άμεσα ή έμμεσα, ενώ στο τέλος οι καπιταλιστικές δομές θα συνέχιζαν να υπάρχουν… οπότε ποιο το κέρδος;
Μέχρι να φτάσουμε στην ήττα των αστικών τάξεων (που δεν φαίνεται στον ορίζοντα για την ώρα), πρέπει να ζήσουμε και να διαχειριστούμε (όχι εμείς δηλαδή) κάποιες καταστάσεις. Δεν νομίζω ότι θέλει κανένας λογικός άνθρωπος στον κόσμο να ξαναζήσει μονοπολικές εποχές της δεκαετίας του 1990.

Ποιοί Εσθονοί;
Eδώ ο προκάτοχος της Μέρκελ ο Σρέντερ είναι επίσημα στο payroll της Gazprom!
Kαι η Γερμανία είναι η πρώτη και κύρια Ευρωπαϊκή χώρα που αντιδρά στις προτάσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις.
Η διείσδυση των Ρώσων στην ΕΕ είναι πολύ βαθύτερη από όσο φαίνεται…

Αν τα προσωπικά σου πιστεύω είναι η ομοφοβία, η κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, η συντριβή κάθε διαφωνούντα, η εγκαθίδρυση ενός ολιγαρχικού και αυταρχικού κράτους όπου ότι και να γίνει τελικά κυβερνά ένας πρώην καγκεμπίτης, είσαι συνεπέστατος!

Ποιά ήταν η “ποινικά κολάσιμη” πράξη των Pussy Riot;
Πως γύρισαν video clip μέσα σε εκκλησία ή πως αμφισβήτησαν τον νεοτσάρο;
Aν σε ενοχλεί το κομμάτι της εκκλησίας μήπως τελικά είσαι πιό κοντά στον Άνθιμο από όσο νομίζεις;
Eίναι και αυτό ποινικά κολάσιμο;

Moιράσου αν θέλεις μαζί μας τα “προσωπικά σου πιστεύω”.
Γιατί εγώ το βρίσκω υπέροχο και μεγαλειώδες και είναι γυρισμένο στις χώρες απέναντι στις οποίες θέλεις να βλέπεις την Ρωσία ως αντίπαλο δέος.
Όπου υπάρχουν άνθρωποι βαθιά θρησκόληπτοι που έχουν προσπαθήσει να αμφισβητήσουν την ελευθερία λόγου του Ozzy και πολλών άλλων, αλλά πήραν τα παπάρια μου γιατί εκεί το σύνταγμα είναι πάνω από όλα!

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή… για μια ακόμα φορά αποδεικνυείς πόσο γκεμπελίσκος είσαι, βγάζοντας ανεκδιήγητα συμπεράσματα από γραφόμενα άλλου. Δεν αξίζει να σου απαντήσω τίποτα άλλο.

Στο θέμα της Κριμαίας, μιας και η ΕΕ στα λόγια είναι υπέρ της ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των λαών (λέμε τώρα) και σήμερα οι 28 έδιναν ένας-ένας το χέρι στον πραξικοπηματία φιλοναζί, που το παίζει πρωθυπουργός… ας ετοιμαστούν σύντομα για απόφαση του λαού της Κριμαίας να επιστρέψει στη Ρωσική Ομοσπονδία (όπου ήταν μέχρι το 1954):

Κάτσε λίγο… δεν συμφωνούν ΕΕ και ΗΠΑ με κάτι τέτοιο! Μα γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά; :-k

Να μας λείπει η υποκριτική “δημοκρατία” τους.

Ε λοιπόν, έχω ακούσει εκδοχές και εκδοχές περί των αιτιών της αντεπανάστασης και της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίες συναγωνίζονταν η μία την άλλη σε ακυρότητα, αλλά ότι ευθύνεται το νομικό στάτους των χωρών που απάρτιζαν την Ένωση… ε αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Όπως επίσης νόμιζα ότι είχα ακούσει όλες τις πιθανές εκδοχές του πώς να φέρεις τους μεγαλύτερους επαναστάτες του 20ού αιώνα (Λένιν και Στάλιν) σε υποτιθέμενη αντίθεση μεταξύ τους σε επίπεδο θεωρίας και δράσης… αλλά αυτήν που θέτεις εδώ - και μάλιστα χρησιμοποιώντας τον Στάλιν για κριτική στο Λένιν (!) - ομολογώ ότι δε θα μπορούσα ούτε να τη φανταστώ!

Οπότε, αν και διαφωνώ 100% σ’ αυτά που λες, ρισπέκτ μόνο και μόνο για την πρωτοτυπία του πράγματος! :stuck_out_tongue:

ΟΚ, σεβαστή άποψη απ’ τη στιγμή που την τεκμηριώνεις, αλλά το πρόβλημα μ’ αυτήν την προσέγγιση είναι ότι όταν υιοθετήθηκε (και μάλιστα όχι μόνο από τις αστικές τάξεις αλλά και απ’ το ίδιο το εργατικό κίνημα) το αποτέλεσμα ήταν η μία από τις δύο μεγάλες ανθρωποσφαγές του 20ού αιώνα, το 1914-1918. Και σόρι που θα επικαλεστώ πάλι τον Λένιν, το έργο του οποίου απ’ ότι φαίνεται δεν αποδέχεσαι, αλλά η ουσία είναι ότι δικαιώθηκε, ο δε Κάουτσκι με τη θεωρία του περί υπεριμπεριαλισμού (εκδοχή της οποίας αποτελεί ουσιαστικά αυτό που λες για ανάγκη για ύπαρξη περισσότερων από ενός “πόλων” - ελπίζω να μην το αρνηθείς κι αυτό) ξεφτιλίστηκε τελείως. Αν και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν περιθωριοποιήθηκε - ακόμα - σε επίπεδο ουσίας θεωρητικής ανάλυσης.

Οι εξελίξεις - και δεν εννοώ μόνο βραχυπρόθεσμα - θα δείξουν αν η ύπαρξη πολλαπλών ιμπεριαλιστικών “κέντρων” απομακρύνει ή φέρνει πιο κοντά μια νέα, κολοσσιαίων διαστάσεων ανθρωποσφαγή. Θέλω να γράψω “εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε”, αλλά αν γίνει αυτό που λέω εγώ ότι θα γίνει, δεν είμαι καθόλου σίγουρος.
(Αν “εδώ θα είμαστε” δηλαδή)

Πιάστηκες με τα παντελόνια κάτω και καταφεύγεις σε προσωπικές επιθέσεις για “γκεμπελίσκους” κλπ. γιατί δεν ξέρεις που να κρυφτείς και δεν σε ξεπλένει όλη η μαύρη θάλασσα.
Υποστηρίζεις σχεδόν ανακλαστικά ό,τι κάνει ο Πούτιν και η συμμορία του απλά από αντιαμερικανισμό όπως ομολόγησες στο προηγούμενο ποστ σου.
Αν ήσουν αρκετά μεγάλος το '87 είμαι σίγουρος πως θα αναμασούσες τις δικαιολογίες του συνταγματάρχη του κόκκινου στρατού (και της κακιάς λουζεριάς) Γκομέλσκι περί “μαυριτανίας” αφού αυτή ήταν η επίσημη σοβιετική γραμμή.

Θα μας πεις τι είναι το ποινικά κολάσιμο που έκαναν οι Pussy Riot ή θα καταπιείς την γλώσσα σου;
Bλαστήμησαν τα “Θεία”;
Δικαιολογεί αυτό λογοκρισία;
Αν ναί, πες μας, που διαφέρει ο Πούτιν από αυτούς που πήγαν με τη βία (και τελικά πέτυχαν τον στόχο τους…) να κατεβάσουν την παράσταση Corpus Christi εδώ στην Ελλάδα;

Επειδή εγώ δεν ακολουθώ γραμμή οποιουδήποτε, εγώ θα διαφωνήσω και με τον Ομπάμα και με την ΕΕ στα περί “παράνομου” δημοψηφίσματος.
Χωρίς να εστιάζω στη νομική διάσταση (όπου μπορεί και να έχουν δίκιο) αλλά στην πρακτική.
Ας το αναγνωρίσουν και ας συμφωνήσουν με τους Ρώσους να γίνει το δημοψήφισμα και να πάνε στην Κριμαία δυτικοί παρατηρητές να ελέγξουν τις συνθήκες του δημοψηφίσματος.
Μπορεί στην συγκεκριμένη περιοχή η πλειοψηφία πράγματι να είναι ρωσική/φιλορωσική. Ας υπάρξει ένας ειρηνικός χωρισμός της Ουκρανίας και ας πάει η Κριμαία να ενταχθεί στη Ρωσία.
Εδώ θα είμαστε σε μερικά χρόνια να κάνουμε τον απολογισμό για τον λαό της.

Εντίτ: ¨Οταν έγραφα αυτό το τελευταίο “εδώ θα είμαστε” δεν είχα διαβάσει την τελευταία πρόταση του Γράκχου από πάνω, ας μην θεωρηθεί απάντηση-τρολάρισμα! :lol:

Για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον χωρισμό της τότε Σοβιετικής Ρωσίας σε αρχικά 16 (και μετά 15) δημοκρατίες, με βάση εθνικές ταυτότητες, ήταν πρωτοβουλία του Λένιν, και μάλιστα στο πρώτο σύνταγμα είχε δωθεί η θεωρητική δυνατότητα για ανεξαρτητοποίηση κάποιας από τις δημοκρατίες στο μέλλον (σε αυτό βασίστηκαν τα σαϊνια το 1991, έστω κι αν παραβίασαν τελικά το σύνταγμα). Από όσο είχε γραφτεί, ο Στάλιν δεν ήταν σύμφωνος τουλάχιστον με τη δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης (οκ για το θέμα διαχωρισμού σε εθνικές δημοκρατίες δεν είμαι σίγουρος, οπότε το διόρθωσα). Δεν είπα ότι το νομικό στάτους ευθύνεται για τη διάλυση της ΕΣΣΔ (άλλες ήταν οι αιτίες προφανώς), αλλά σκέψου ότι αν δεν απαρτιζόταν από 15 δημοκρατίες… σε τι ακριβώς θα διαλυόταν; Εντελώς θεωρητικό ζήτημα πια βέβαια.
Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ εν γένει.

@ Mule:
Όσο συνεχίζεις να παραφράζεις τα γραφόμενά μου, και να μου προσάπτεις ό,τι σε βολεύει, δεν θα έχεις απάντηση.
Επίσης, όποιος θεωρεί τις Pussy Riot ως φορείς ελευθερίας του λόγου και δημοκρατίας… τότε λυπάμαι. Περιμένω καλύτερα παραδείγματα (χωρίς το αντιπαράδειγμα των κοπελιών να αναιρεί το γεγονός των εσωτερικών προβλημάτων στη σημερινή Ρωσία, κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκα άλλωστε).

Ναι, καλά. Εσύ το θεωρείς ξεκαρδιστικό. Και ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με την αυτοδιάθεση της Κριμαίας. Την ίδια ώρα βέβαια το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει εκτός νόμου στο δυτικό κομμάτι της χώρας, τα μέλη και τα στελέχη του κυνηγιούνται και βασανίζονται όπως και Εβραίοι, ρωσόφωνοι κτλ. από τους “καθαρόαιμους” Ουκρανούς που είναι στην εξουσία.
Ha-fuckin-ha.

Ποιό μέρος των γραφομένων σου έχω παραφράσει;
Η ελευθερία του λόγου δεν κρίνεται από το ποιός είναι αυτός που την στερείται αλλά από το την στερείται και μόνο! Κρίνεται από το πόσο είναι ελέυθερος και ο αντιδημοφιλέστερος, μειονοτικότερος, ακόμα και αντικειμενικά βλακωδέστερος πολίτης να λέει την βλακεία του.

Το γελακι πήγε στην σύμπτωση με το "εδώ θα είμαστε¨και μόνο, νόμιζα πως ήταν προφανές.
Δεν έγραψα πως η αυτοδιάθεση της Κριμαίας θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της τωρινής κρίσης και αποφυγή σύρραξης και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης.
Θα συνέβαλε μάλλον και στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Δυτική Ουκρανία, Και είναι μία λύση που έχει “κάτι για τον καθένα” αν το σκεφτείς, κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν βγαίνει απόλυτα ηττημένο από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αντίθετα όλοι θα έχουν από μία συμβολική νίκη να καυχηθούν.

Επίσης (το ξαναέγραψα και πριν από μέρες), για πόσο καιρό πιστεύεις πως είναι δυνατό να κυνηγιούνται Εβραίοι στην Ουκρανία με την ανοχή και την χρηματοδότηση των ΗΠΑ χωρίς να προκληθεί σοβαρότατη πολιτική κρίση σε αυτές; :roll:

Θα σου πω όταν προκληθεί αυτή η “σοβαρότατη πολιτική κρίση” στις ΗΠΑ. Αν προκληθεί.
Αν δεν προκληθεί, τι να σου πω, ρώτα τον Ομπάμα ή τη Νούλαντ ή κάποιον άλλο, που δεν τους θεωρείς κιόλας ικανούς να ανέχονται και να χρηματοδοτούν ναζί. Λες και θα είναι η πρώτη φορά. Να μην αρχίσουμε πάλι για τη χιτλερική Γερμανία και ποιοί τη στήριζαν όλη τη δεκαετία του '30, έτσι;

Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα;
Η διαφαινόμενη απόσπαση της Κριμαίας και προσάρτησή της από τη Ρωσία, πώς στο διάολο θα συμβάλει στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Δυτική Ουκρανία που μου λες; Θα χαθεί για την ουκρανική επικράτεια ουκρανικό έδαφος (μεγαλύτερη ήττα στα εθνικιστικά μυαλά δεν υπάρχει) αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο οι σβομπονταίοι και δεξιοτομίτες θα αποδυναμωθούν; Ή μήπως όλοι οι “μη-αυθεντικοί Ουκρανοί” θα πάρουν των ομματιών τους και θα την κάνουν μαζικά για Ρωσία;
Όχι, είμαι περίεργος να δω τι έχεις στο μυαλό σου.

Ρε συ Mule απορώ συχνά πως κάνεις τέτοιες απόλυτες διαπιστώσεις, όταν δεν μπορεί να είναι έτσι η πραγματικότητα. Δηλαδή το σύνταγμα αυτό εμπόδισε το μακαρθισμό, τις patriot act, τις [I]"[COLOR="#000000"]free speech zones[/COLOR]"[/I], τις παρακολουθήσεις από την NSA, τις συλλήψεις ακόμα και αμερικάνων πολιτών (τους άλλους του έχουν χεσμένους ούτως ή άλλως) χωρίς εντάλματα και δίκες?

Ελευθερία του λόγου, άντε και έχουν …
για ελευθερία γενικότερα ούτε καν όμως …

Οι Γερμανοί παίρνουν φυσικό αέριο απ’ ευθείας από τη Ρωσία πλέον, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, μέσω του αγωγού North Stream. Πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Σρέντερ. Το 51% της εταιρίας το έχει η Gazprom.

Εντάξει, πρώην καγκεμπίτης και CIA-ίτες περνάνε από την ηγεσία πολλών και διάφορων χωρών, ακόμα και των μεγαλύτερων. Εκλέγονται.

Ο Στάλιν ήταν λίγο καλύτερος από τον Χίτλερ, απλώς κέρδισε τον πόλεμο.

Ο πατέρας του γέρο-Μπους και παππούς του βλάκα-Μπους, ως γνωστόν.

Δυστυχώς όμως, περνάει και από τη φαντασία μας…

Αυτά τα ανιστόρητα τ’ ακούω βερεσέ πλέον.

Προφάσεις εν αμαρτίαις για όσους δε θέλουν να συγκρουστούν με τον ιμπεριαλισμό.

Εντάξει, δεν τους εξίσωσα κιόλας, τον είπα “λίγο καλύτερο”. Το πιστεύω ότι ήταν λίγο καλύτερος.

Η παγκόσμια ειρήνη και δικαιοσύνη είναι μια ουτοπία, γιατί σκοντάφτει στην ανθρώπινη απληστία, ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου το οποίο είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο. Γι’ αυτό και δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ ως τα σήμερα, άλλωστε, και δεν πρόκειται να επιτευχθούν και ποτέ των ποτών. Ο κόσμος μας είναι άδικος. Απαισιόδοξο μεν, ρεαλιστικό δε, δυστυχέστατα. Τα υλικά των λάπτοπς από τα οποία όλοι μας ποστάρουμε εξορύσονται στην Αφρική από σκλάβους και τα κομμάτια τους κατασκευάζονται στην Κίνα από άλλους σκλάβους. Άρα, όλοι εδώ μέτοχοι είμαστε σε αυτή την αδικία. Τα υπόλοιπα τα ακούω κι εγώ βερεσέ, μιας και πιάσαμε τα βερεσέδια, από τις πολυθρόνες που μας φέρνουν στο άνω 10-20% της ποιότητας διαβίωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, ως πολίτες της Ελλάδας.

Σχεδον 4 το ξημερωμα εδω στην Αγγλια και ακομα περιμενουμε τα τραγικα νεα.
Μακαρι να διαψευστουμε μα τα δεδομενα ειναι αποθαρυντικα. 239 ψυχες στο τζάμπο τζετ.
Το 777 ηταν στα 35000 ποδια οταν χαθηκε η επικοινωνια…