- Δεκτόν. Δεν είχα καθημερινή επαφή με τα ‘της Ουκρανίας’. Έχουμε υλικό για να διαβάσω;
- Κι αυτό είναι που μου το κάνει ακόμη πιο περίεργο. Είσαι υπουργός, σου κλέβουν τηλεφωνική επικοινωνία οι Ρώσσοι κι απλά λες “ε… συμβαίνουν αυτά… η off the record συνομιλία μου από εδώ και πέρα ας θεωρείται επίσημη θέση της κυβέρνησης μας - δεν έγινε και τίποτα που οι Ρώσσοι με υποκλέπτουν”
- Ρίξε μια ματιά στην υπόθεση του υπουργού τους. Η Ρωσσία του έδινε πραγματικά μηδαμινά χρήματα για αυτό που έκανε. Αυτό που του πρόσφεραν (και τον έκανε να δεχτεί να προδώσει την χώρα του) ήταν πολιτική εξουσία στην Εσθονία. Αυτό είναι πολύ σοβαρή ένδειξη για το πόσο ο Πούτιν έχει εισχωρήσει σε αυτή της χώρας και για το ότι έχει ανθρώπους του σε πολλά επίπεδα εξουσίας τους. Για κάποια χρόνια, τα confidential πλάνα από τις Βρυξέλλες τα έστελναν στον Πούτιν οι Εσθονοί. ΑντιΡώσσους δε τους λες και μην ξεχνάς πως ενεργειακά εξαρτιώνται στο 100% από την Gazprom. Ο λαός τους ίσως. Αλλά από την άλλη και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς αντιΑμερικάνους, δίχως αυτό να λέει κάτι για την ελληνική πολιτική.
Εσύ πως και δεν είσαι καθόλου δύσπιστος για τον Πούτιν; Γενικά είσαι από τους χρήστες που κρατούν μικρό καλάθι και μου είχε κάνει εντύπωση που υποστηρίζεις σχεδόν στα πάντα την Ρωσσική πολιτική και είσαι ενάντια σε όποιον του ασκεί κριτική (π.χ. Pussy Riots). Θα με ενδιέφερε να μάθω τις πηγές ενημέρωσης σου γιατί μάλλον δεν ενημερωνόμαστε από τα ίδια site (ομολογώ πως διαβάζω αρκετό BBC).