Let the hunger games begin
καλά κάνανε στα γουρούνια!!
Ο εμφύλιος ξεκίνησε, έστω και ανεπίσημα ακόμα, στην Ουκρανία, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Δεκάδες νεκροί σε Σλαβιάνσκ, Κραματόρσκ, ενώ στην Οδησσό οι νεοναζί έκαψαν ζωντανούς δεκάδες (λένε για 40+ τώρα) ανθρώπους σε κτήριο!
Freakhood, για ποιό λόγο αναπαράγεις ένα άρθρο που γράφτηκε πριν από πέντε μήνες και του οποίου οι εκτιμήσεις ή μάλλον ελπίδες/προσδοκίες έχουν πλέον διαψευστεί παταγωδώς;
Προσπαθείς να σχολιάσεις κάτι σε σχέση με την τωρινή κατάσταση στη χώρα, που δεν πιάνω;
Ιδεα δεν εχω πότε γραφτηκε και περι διαψευσης κλπ που λες. Απλα βρηκα ενδιαφερον το αρθρο αυτο. Care to enlighten me more?
Α, θες και διαφώτιση.
Ε, πάνω-πάνω γράφει “Dec 3 2013 19:45”. Και αυτό που λέει (με τα χίλια ζόρια βέβαια και μετά από άφθονη σάλτσα) είναι “ντάξει ρε παιδιά ΟΚ έχει πολλούς ακραίους εθνικιστές (sic) στην Ουκρανία αλλά έχει και νεολαίους αντικομφορμιστές ή κάτι τέτοιο, με οριζόντιες δομές οργάνωσης και τέτοια, οπότε μην απορρίπτετε τους Euromaidan, δεν ξέρουμε πώς θα πάει το πράγμα”.
Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι μια απλή αντιπαραβολή ανάμεσα στη “συμβολή” αυτού του άρθρου στον (τότε) προβληματισμό περί Ουκρανίας, με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και ειδικά στα ανατολικά της Ουκρανίας.
*ti_den_katalavaineis
Εντάξει, άκυρο και λόγω ετεροχρονισμού αλλά και γιατί προέρχεται από site με τίτλο “libertarian communism” #-o αυτό που πόσταρε ο φρηκχουντ αλλά -για να καταλάβω- αποδέχεστε όλοι όσοι κράζετε ΗΠΑ και ΕΕ ως έγκυρα αυτά που ποστάρει ο St Anger από το rt του Πούτιν;
Kάποιοι εδώ είστε υπερ-αρκετά νοήμονες, ας μην κάνουμε αυτόν τον θλιβερό πόλεμο “δικό μας” ψάχνοντας να βρούμε αγίους και σατανάδες σε μία -έτσι και αλλιώς- βρωμοκατάσταση.
Εγώ έχω να σου κάνω μια πιο σοβαρή ερώτηση: θεωρείς ότι οι εικόνες των απανθρακωμένων πτωμάτων στο Κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό (ένα παράδειγμα ανάμεσα σε πολλά, για να μην αναφερθώ σε άλλα) είναι κατασκευάσματα του RT; Αλήθεια τώρα;
Ή μήπως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους οι κάτοικοι των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, που αντιστέκονται στη νέα “κυβέρνηση” η οποία τους απειλεί με διώξεις, καταστολή, θάνατο, απαγόρευση ακόμα και της γλώσσας τους κτλ.; Εσύ δηλαδή στη θέση τους θα καθόσουν και θα έλεγες “οκ ας έρθουν να μου γαμήσουν τα ράμματα στο όνομα της Ευρωπαϊκής και Βορειοατλαντικής Ιδέας”;
Κατά τ’ άλλα και μόνο το ότι ο ενθουσιασμός που (και εσύ) εκδήλωνες πριν από λίγους μήνες για την ανατροπή του “καθεστώτος Γιανουκόβιτς” έχει ήδη μετατραπεί σε “αποστασιοποίηση από έναν θλιβερό πόλεμο”, τα λέει όλα.
Αλλιώς τα περιμένατε κι αλλιώς σας βγήκαν τα πράγματα, ευρω-αμερικανολιγούρηδες.
C’ est la vie :!:
[SPOILER]Πάντως ρε φίλε πόσο σίγουρος ήμουν ότι θα πονάγανε τα μυαλά σου με τον τίτλο αυτού του σάιτ :lol: Με το που το είδα σκέφτηκα αμέσως “χμμμ, liberal communism, που είναι ο Mule ρε παιδιά” :p[/SPOILER]
(ναι όντως το communism μετά το libertarian έπρεπε να είναι πλεονασμός κανονικά, αλλά έτσι όπως γάμησαν τους όρους οι λιμπερτάριαν των γιου ες εη είναι απαραίτητο)
Στο θέμα, πάντως και οι αριστερές οργανώσεις της άλλης πλευράς συμμαχούν με φορείς του ρώσικου εθνικισμού, πουτινικούς, μετασταλινικούς κλπ. Το τοπίο είναι πολύ θολό, πάντως η υποκρισία της δύσης στο θέμα με τους καμένους ανθρώπους είναι προφανής.
Μule, αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι αρχηγοι HΠΑ,ΕΕ μια χαρά έχουν αναγνωρίσει ως κυβέρνηση, μια χαρά δίνουν τα χέρια με όσους δίνουν εντολές για εγκλήματα σαν τα παρακάτω…
Ουτε RT, ουτε Πουτιν. Εξάλλου ο τελευταίος τα ιδια σκατά είναι με αυτούς που θεωρείς εσύ ως δημοκράτες… Τα συμφέροντα των δικών του βιομηχάνων κοιτά ό τύπος, ότι κάνουν δηλαδή και ΗΠΑ, ΕΕ. Βγείτε επι τέλους από το γυάλινο πύργο σας…
Για να μην ανησυχεί ο κάθε Mule, μέχρι και το μέγκα τους, μεταδίδει πολλά από αυτά.
Η πραγματικότητα είναι ότι ΗΠΑ/ΕΕ έσυραν την Ουκρανία σε εμφύλιο πόλεμο και συνεχίζουν να στηρίζουν την “κυβέρνηση” που δολοφονεί τον ίδιο το λαό της.
Από την άλλη, ο λαός στην ανατολική Ουκρανία, καλώς ή κακώς, έχει μοναδικό στήριγμα τη Ρωσία του Πούτιν. Όταν σε σφάζουν οι νεοναζί (που, να επαναλάβουμε, οι “δημοκρατικές” ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν), δεν έχεις πολλές επιλογές, ούτε άνεση χρόνου για να επιλέγεις βοήθεια.
Επιτέλους ο κάθε Mule του φόρουμ να βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά του και να αναγνωρίσει έστω και μια φορά την πραγματικότητα.
Ώπα! Εγώ σου γράφω να μην μπούμε σε ανόητα πολωτικές λογικές “us Vs them” για το θέμα και εσύ μου γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν κιόλας πως ήμουν τάχα “ενθουσιασμένος” με την ανατροπή του Γιανούκοβιτς! Αν ψάξεις τα ποστς μου δεν νομίζω να βρεις πουθενά ενθουσιασμό, άλλοι ήταν που είχαν την έννοια μη τυχόν και η Ουκρανία απομακρυνθεί από τη σκιά της Ρωσίας, ψαχτεί με το ΝΑΤΟ κλπ.
Σου θυμίζω άλλωστε πως είχα γράψει και για δικαίωμα των ρωσόφιλων στην αυτοδιάθεση, κάτι εντελώς αντίθετο στις κυρίαρχες απόψεις στη δύση…
Δεν είναι θέμα όψιμης αποστασιοποίησης λοιπόν γιατί δεν νομίζω να βρεις ένα ποστ μου που να λέει πως οι εχθροί του Γιανούκοβιτς είναι γαμώ τα παιδιά και πρέπει να μπουν στην ΕΕ με τυμπανοκρουσίες! Από την άλλη δεν μπορώ να πιστέψω πως “δυναμικές μειοψηφίες” είναι ικανές να ρίχνουν λαοπρόβλητες κυβερνήσεις χωρίς λαϊκό έρεισμα. Η σημερινή Ουκρανία δυστυχώς θυμίζει Ελλάδα του 44-45, ως προς την αυτοκαταστροφικότητα. Όταν καμία ψύχραιμη φωνή δεν ακούγεται για να αποτρέψει τον εμφύλιο, στις συνθήκες απόλυτης πόλωσης παίρνουν το πάνω χέρι οι χειρότεροι της κάθε πλευράς. Δυστυχώς θα μετρήσει πολλά απανθρακωμένα πτώματα ακόμα η Ουκρανία απ’ ό,τι φαίνεται…
Πράγματι to Libertarian Communism μου πόνεσε το μυαλό αλλά το ξεπέρασα, θα στήσω site που θα το ονομάσω hedonistic virginity! :lol:
Isis δεν είμαι σε κανέναν γυάλινο πύργο, εσύ επιλέγεις να βλέπεις την κατάσταση μέσα από φίλτρα αντιδυτικισμού. Δεν με ενδιαφέρει να δώσω βραβεία δημοκρατικότητας (ειδικά στην σημερινή ΕΕ) αλλά δεν μπορείς να την εξισώνεις με έναν δικτάτορα με φερετζέ όπως είναι ο Πούτιν. Η δημοκρατικότητα των κρατών κρίνεται πρώτα και κύρια από την ποιότητα της δημοκρατίας στο εσωτερικό τους και μετά από το αν σε μία ξένη σύγκρουση επιλέγουν να στηρίξουν το λιγότερο κακό για τα συμφέροντα τους μέρος (μία πρακτική με την οποία έχω ενστάσεις, για να μην παρεξηγούμαι…)
Έτσι λοιπόν δεν μπορεί να συγκριθεί η Αμερική π.χ. με το όριο στις δύο προεδρικές θητείες με μία χώρα όπου δύο κολλητοί κάνουν αλλαξοκωλιές την προεδρία με το πρωθυπουργιλίκι, ούτε η χώρα όπου το Fox εμφανίζει τον Obama ως τον σατανά με τη Ρωσία των Pussy Riot και των δηλητηριασμένων αντιφρονούντων του Λονδίνου. Φαντάζομαι τα καταλαβαίνεις αυτά. Για αυτό άλλωστε και επιλέγεις να ζεις στην δύση και όχι στη Ρωσία ή σε κάποια μετασοβιετική “δημοκρατία” που ελέγχεται από τον Πούτιν.
@κάθε St Anger:
Ποιό “Μega τους” ρε;
Kαλά, όταν έγραφα για ορισμένους “υπερ-αρκετά νοήμονες” στο προηγούμενο μου ποστ δεν σε είχα στο νού, άλλά τέτοια αδυναμία βασικής αντίληψης λόγου/θέσεων δεν την περίμενα.
Παιδιά μαζί σας προφανώς κατά των ακροδεξιών αλλά πχ είδα ένα μπλογκ που παρουσιάζει πολύ διαφορετικά τα πράματα. Υποτίθεται ότι δείχνει με φωτογραφικό υλικό τι έγινε μέχρι να καεί το κτίριο. Δεν έκατσα να το μεταφράσω όλο, αλλά προφανώς υπονοεί ότι οι Ρώσοι που βρέθηκαν εκεί δεν ήταν συνδικαλιστές, αντιεξουσιαστές κτλ και το υποστηρίζει με το κατάλληλο φωτογραφικό υλικό, Δεν έχω ιδέα τι έχει γίνει, αλλά οι φωτογραφίες αν είναι έγκυρες είναι αποκαλυπτικές. Γενικά είμαι της θεωρίας ότι καλώς ή κακώς ο κόσμος της αριστεράς γενικά δεν είναι τόσο ετοιμοπόλεμος για να να πάρει μέρος σε τέτοια σκηνικά. Και από τις δυο πλευρές είναι εμφανές ότι έχουν μαζευτεί τύποι έτοιμοι για όλα, εξοπλισμένοι με τα εθνικά διακριτικά τους φόρα παρτίδα. Θα με ενδιέφερε η γνώμη των πιο ψαγμένων εδώ γύρω γι αυτό το υλικό.
http://napaki.livejournal.com/100072.html
Για όποιους αμφισβητούν και στρουθοκαμηλίζουν…
Αυτό το πράμα που μερικοί δεν μπορείτε να συζητήσετε…Δείχνει πχ μια εικόνα με τύπους με κόκκινα περιβραχιόνια σε οδομαχίες και πάνω στο κτίριο να ετοιμάζουν μολότοφ. Αν θες να συζητήσεις μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι μπορεί να τις φτιάχνουν για άμυνα. Λέμε τώρα. Δεν θα χα λόγο να το σκεφτώ αυτό αν στις φώτος που χει το μπλογκ, κόκκινα περιβραχιόνια φοράνε τύποι που στον εξοπλισμό τους έχουν την ρώσικη σημαία. Δεν είναι δύσκολο να την αναγνωρίσεις. Δες τα κράνη τους και τις στολές τους. Το φανελάκι των Ρώσων πεζοναυτών κτλ κτλ. Μπορεί να ναι προβοκάτσια μπορεί να ναι οτιδήποτε. Μπορεί να ναι πειραγμένες φώτος. Τι να σου πω. Αν αντί για κουβέντα βλέπεις παντού πράκτορες και στρουθοκάμηλους οκ.
P.S: Κάνοντας λίγο γκουγκλ σερτς είδα ότι και οι Ουκρανοί πεζοναύτες φοράνε αυτό το ριγέ φανελάκι οπότε άκυρο. Η ρώσικη σημαία πάντως παραμένει η ίδια
Καλά χαλάρωσε… γενικά έλεγα, δεν πήγαινε για κάποιον συγκεκριμένα. Αν και η άρνηση της πραγματικότητας είναι ένα γεγονός δυστυχώς, οπότε το παρακάτω αξίζει να διαβαστεί.
Ένα άρθρο βρετανού δημοσιογράφου για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των δυτικών ΜΜΕ όσον αφορά την Ουκρανία:
Ενδιαφερον βιντεακι σε ενα απο τα σχολια.
αχ το ξεχασα, εδιτ, για να’χουμε να λεμε δηλαδη:
Sorry. Απλά άποψη μου είναι ότι και από τις 2 πλευρές έχουν μαζευτεί συμμορίες, εθνικιστές, μήντια κτλ κτλ και ότι άλλο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όργανο επιβολής αυτοί που κινούν τα νήματα και από τις 2 πλευρές με αποτέλεσμα να παίρνει η μπάλα και νορμάλ κόσμο όπως γίνεται πάντα στην ιστορία σε αντίστοιχα γεγονότα. Γενικά τα πράματα εκεί μέσα είναι πολύ πιο πολύπλοκα. Έχω φίλη Ρωσίδα που η οικογένεια της είναι από την Μαριούπολη και της έχει πει θεία της από κει ότι πχ τους δίνανε πάρα πολλά λεφτά ρώσικες πηγές για να βγαίνουν και να διαδηλώνουν κτλ. Τι να πω. Μακάρι να λήξει γρήγορα η φάση να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και να υποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερο όσοι μπλεχτούν εκεί μέσα.