Προσωπική εκτίμηση: οι Παλαιστίνιοι εδώ και πολλά χρόνια έχουν δείξει με διάφορους τρόπους ότι επιλέγουν αντίσταση και όχι προσκύνημα στην ισραηλινή πολιτική του εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών, κάτι που συνιστούσε η για χρόνια πολιτική των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων που όπως προείπα ακολουθούσε η Φατάχ. Αυτό σημαίνει ότι καλώς ή κακώς, ένα μεγάλο μέρος τους θα στηρίζει Χαμάς, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί (ή να πάρει τα πάνω της) κάποια γνήσια δύναμη αντίστασης. Ας όψονται και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, που τη δεκαετία του '80 άφηναν τους ισλαμιστές της μετέπειτα Χαμάς (τότε της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) να αλωνίζουν ανενόχλητοι στη Γάζα και να γιγαντωθούν πολιτικά, ούτως ώστε να αναχαιτιστεί η αυξανόμενη επιρροή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Κοίτα κάτι πράγματα ε…
[B]ISIS Leader Abu Bakr Al Baghdadi Trained by Israeli Mossad, NSA Documents Reveal
[/B]
The former employee at US National Security Agency (NSA), Edward Snowden, has revealed that the British and American intelligence and the Mossad worked together to create the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS).
Snowden said intelligence services of three countries created a terrorist organisation that is able to attract all extremists of the world to one place, using a strategy called ?the hornet?s nest?.
NSA documents refer to recent implementation of the hornet?s nest to protect the Zionist entity by creating religious and Islamic slogans.
According to documents released by Snowden, ?The only solution for the protection of the Jewish state ?is to create an enemy near its borders?.
Leaks revealed that ISIS leader and cleric Abu Bakr Al Baghdadi took intensive military training for a whole year in the hands of Mossad, besides courses in theology and the art of speech.
Και μετά οι Ισραηλινοί τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και διέγραψαν από τις μνήμες τους αυτή την εκπαίδευση και (καταλάθος) το κίτρινο χρώμα.
Εμφανές hoax Isis, που αναπαράγεται εδώ και εβδομάδες από conspiracy theory sites.
Eχεις δίκιο, δεν αποκλείεται να την πάτησα. Δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά αλλού και με πιο έγκτυρη τεκμηρίωση, οπότε οφείλω να παραδεχτώ τη βιασύνη μου. Εντούτοις, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ισχύει τελικά. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με υποστήριξη της Χαμάς από τους Ισραηλινούς τη δεκαετία του 80, ως αντιβαρο στην Φαταχ, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Γράκχος. Για να μην θυμήσω την περίπτωση Bin Laden και ποιος τον δημιούργησε, ή ποιος χρηματοδοτεί και εξοπλίζει την Al Queda στην Συρία.
Όλοι την έχουμε πατήσει. Δεν έγινε τίποτα. Γενικά τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει το ίντερνετ από θεωρίες συνομωσίας και έχουν γραφτεί πολλά κουλά οπότε για αυτό και απάντησα αμέσως. Τον τελευταίο μήνα πρέπει να έχω δει κι άλλα 2 άρθρα από αυτό το site με ίσης αξίας άρθρα κι έτσι έτυχε να ξέρω το site. Είναι κι ένα από αυτά που βρήκα να αναπαράγει την θεωρία συνομωσίας με την οποία την πάτησε ο St. Anger τις προάλλες (για την ιστορία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο διάστημα τεχνολογία που μπορεί να σκανάρει όλη την δυτική Ουκρανία με αρκετή ανάλυση και τουλάχιστον 8 χρώματα μέσα στα 1-2 λεπτά που θα μείνει ο δορυφόρος πάνω από την Ουκρανία).
Γενικώς, όποτε η κυβέρνηση του Ισραήλ ξεκινάει τα δικά της, βγάζει πολύς κόσμος στην Ευρώπη το αντι-σιωνικό/αντι-εβραϊκό/αντι-Ισραηλίτικο μένος του. Δεν εξηγείται εύκολα αλλιώς το πώς δε συγκίνησαν κανέναν οι φωτογραφίες με νεκρά παιδιά στη Συρία και στο Ιράκ (που ίσως να γίνεται και μεγαλύτερο αιματοκύλισμα από ότι στην Γάζα) αλλά με μεγάλη ευκολία τις αναπαρήγαγαν αυτές τις φωτογραφίες οι Ευρωπαίοι όταν πίστεψαν πως είναι τωρινές κι από τη Γάζα. Κι αυτή είναι η mild έκφραση, αλλά τροφοδοτεί την πιο radical όπου ήδη στην κεντρική Ευρώπη κάηκαν/καταστράφηκαν ιδιοκτησίες Εβραίων για όσα γίνονται στην Παλαιστίνη (ιδιοκτησίες δηλαδή Ευρωπαίων πολιτών κι όχι Ισραηλινών).
Τέλος πάντων, δεν κάνω το λάθος να ανοίξω τη συζήτηση 2η φορά. Ακόμη και σωστός να είμαι, είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον να κάνει αυτοκριτική σε κάτι που δεν καταλαβαίνει. Δεν είναι η Ελλάδα και ιδιαίτερα διεθνές μέρος για να έχουν όλοι ευαισθησία σε τέτοια θέματα. Ίσως να μάθαμε και να ζούμε με αυτό, οπότε δε χρειάζεται αλλαγή. Όπως εύστοχα όμως διάβαζα τις προάλλες από τον Γαβριηλίδη, εδώ στην Ελλάδα ακόμη δεν αποδεχόμαστε την ύπαρξη Τουρκικών+Μακεδονικών μειονοτήτων αλλά θεωρούμε Απαρντχάιντ αυτό που γίνεται στην Γάζα (και μας εξοργίζει), αλλά όχι αυτό που γίνεται στα κέντρα κράτησης μεταναστών (πολλοί λιγότεροι εξοργίζονται από αυτό στην Ελλάδα).
Κάρβου αν επιμένεις στο ότι όποιος κάνει κριτική στο Ισραήλ είναι αντισημίτης τότε είσαι λάθος. Η κυβέρνηση του Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να είναι μισητή. Βομβαρδίζει παιδάκια και άμαχους, τι άλλο να κάνει δηλαδή ; Αν ήταν άλλη χώρα, η Ε.Ε. θα πέταγε ήδη ανθρωπιστικές βόμβες για να σταματήσει τη γενοκτονία. Επειδή όμως είναι το Ισραήλ , δεν κουνιέται φύλλο. Business…
Όσο για τα hoaxes, νομίζω σε κάθε πόλεμο έχουμε δει φωτογραφίες με λεζάντα ό,τι να ναι. Π.χ. θυμάμαι μία πριν μήνες , από Συρία και καλά αν δεν κάνω λάθος, με ένα παιδάκι να έχει ξαπλώσει δίπλα στους τάφους των γονιών του.
Δεν νομίζω πως εννοούσε αυτό.
Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν ένα μένος που ξεφεύγει από κάθε όριο. Ειδικά Ευρωπαίοι νεοναζί κάνουν βόλτες σε όλο το internet με σχόλια του τύπου “καλά σας έκανε ο Χιτλερ” και άλλα χαριτωμένα. Σχόλια στα οποία δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως συνήθως επειδή στο θέμα υπάρχουν φωτογραφίες νεκρών παιδιών (ξαφνικά ακόμα και οι νεοναζί κλαίνε για τα παιδιά της Παλαιστίνης).
Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η υποστήριξη που λαμβάνει το Ισραήλ από τις κυβερνήσεις Ε.Ε. και Αμερικής είναι εντελώς εξωφρενική, αν μάλιστα ισχύει και το σημερινό άρθρο περί υλικής ενίσχυσης των Ισραηλινών δυνάμεων από τις ΗΠΑ είναι να τρελαίνεσαι. Κάπως έτσι βέβαια και οι πιο παλαβές θεωρίες συνωμοσίας μπορούν να βρουν εύκολους ακροατές (η δική μας “ελεύθερη ώρα” έχει δώσει ρεσιτάλ τις τελευταίες μέρες).
Ποτέ δεν είπα πως δεν πρέπει να γίνει κριτική στον Νιετανάχου. Ούτε μία φορά. Δεν το πιστεύω οπότε πίστεψε με και πως δεν επιμένω σε αυτό. Την χαμηλή ποιότητα της κριτικής σου κριτικάρω. και το αν προσφέρει τίποτα θετικό.
μερικες σκεψεις
-ποσο ευκολα μετατρεπονται οι ισλαμοφοβοι Ελληνες σε υποστηρικτες τους οταν ο “κακος” της υποθεσης ειναι οι Εβραιοι?
-γιατι δεν υπαρχει υποστηριξη απο αλλα Αραβικα/ισλαμικα κρατη?
Χαμηλή ποιότητα ; Τι είδους κριτική στο Ισραήλ θα ήταν ποιοτική κατά τη γνώμη σου ; Το αν προσφέρω κάτι θετικό στην κουβέντα όντως δε το ξέρω .
Μάλλον κάτι σε στυλ “ίσως το Ισραήλ θα έπρεπε, αν δεν του είναι κόπος, να δείξει λίγη αυτοσυγκράτηση στη δίκαιη και νόμιμη απάντησή του στην εγκληματική/τρομοκρατική δράση της Χαμάς”.
Παντως, παρα τα φρικιαστικα γεγονοτα και την αηδια προς το Ισραηλ, εγω (για κατι που, κυριως, δε γνωριζω) δε νομιζω οτι ειμαι σε θεση να παρω θεση.
Μονο υπερ του Παλαιστινιακου λαου, που δειχνει απροστατευτος απο παντου, oμως.
Εκτος απο τα τελευταια γεγονοτα, διαβασα και το παρακατω και συμφωνησα σε αρκετα και νομιζω οτι το πιανει καπως ανεπηρεαστα το ζητημα.
http://www.huffingtonpost.com/ali-a-rizvi/post_8056_b_5602701.html#
Μην παρεξηγηθω οτι δικαιολογω με οποιονδηποτε τροπο το Ισραηλ, απλα, δυστυχως, ακομα και να μην υπηρχε αυτο το πραγμα που δεν περιγραφεται με λογια απο πλευρας Ισραηλ, δε νομιζω οτι η αλλη πλευρα (μιλαω για κυβερνησεις) ενδιαφερεται να δωσει λυση ή εστω να βοηθησει τους ανθρωπους της.
με αφορμη αυτα που γραφει και ο καρβου και την πολυ σωστη παρατηρηση του signal
ποσο ευκολα μετατρεπονται οι ισλαμοφοβοι Ελληνες σε υποστηρικτες τους οταν ο “κακος” της υποθεσης ειναι οι Εβραιοι?
να σημειωσω οτι αμαχους και παιδακια σκοτωνει και ο Ασαντ (και πολυ περισσοτερους μαλιστα) αλλα εκει δεν ειδα την ιδια ευαισθησια, ισα ισα διακρινω στηριξη της ελληνικης κοινης γνωμης (αριστερης/δεξιας) στον ασαντ εναντι των ανταρτων.
τωρα πως γινεται στη μια περιπτωση να εισαι με τον ασαντ και στην αλλη με τη χαμας (που αυτη τη στιγμη ειναι “αντιπαλοι” στη συρια) ενας θεος ξερει
Για φαντάσου. Πόσες ανακρίβειες μπορούν να χωρέσουν μέσα σε πέντε γραμμές!
κάποιοι πρέπει να παραδεχτείτε ότι καμιά φορά ξεπερνάτε τα όρια του αντι-ιμπεριαλισμού (του Ισραήλ) και καταλήγετε να είστε -έστω και λίγο- υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού με αυτά που λέτε.
Στην τελική δεν είστε εκει και ούτε εγώ είμαι, γι’αυτό και δεν θα κάτσω να κρίνω για το πως έχει καταφέρει η Χαμάς να πάρει τον έλεγχο στη Γάζα και να μην της εναντιώνονται οι πολίτες της(να τους ξεπαστρέψουν δηλαδή με κάποιο τρόπο).
Ίσως να μην έχουν άλλη λύση. Ίσως να είναι ο πιο άτυχος λαός, να τον γαμάει και το μεγαθήριο γείτονας του, να τον γαμάει όμως και ο πατέρας του μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
για πες τις ανακριβειες
μεχρι και το κκε στηριζει Ασαντ (οχι ανοιχτα βεβαια, αλλα ευκολα διακρινει κανεις προς τα που πεφτει η συμπαθεια απο τον τροπο που παορυσιαζονται τα γεγονοτα)
διαφωνεις οτι οι της Χαμας ναι μεν ειναι πιο ηπιοι απο τους καραγκιοζηδες του ISIS αλλα δεν παυουν να ειναι ισλαμιστες φονταμεταλιστες;
Πως γινεται στη μια περιπτωση να στηριζεις Ασαντ γιατι φοβασαι τους ισλαμιστες του isis (και καλα κανεις αφου οι τυποι ειναι ζωα) ενω στην αλλη περιπτωση στηριζεις τα ιδεολογικα τους ξαδερφια της χαμας
Μα ποιος ακριβώς στήριξε τη Χαμάς και την κάθε Χαμάς;
Δηλαδή, εάν σημειώνει κανείς ότι αυτό που κάνει και σε αυτήν την περίπτωση το Ισραήλ (όχι μόνο ο Νετανιάχου, η πλειοψηφία των Ισραηλιτών με το μέρος του συντάσσεται, δεν είδα καμία γενικευμένη διαμαρτυρία) είναι μια αισχρή επιβολή δύναμης του ισχυρού απέναντι στον ανίσχυρο τότε αυτόματα στηρίζει τη Χαμάς; Σταματήστε να κάνετε λογικά άλματα στο όνομα των “ίσων αποστάσεων”.
Αν το Ισραήλ (και κατ’ επέκταση οι ΗΠΑ) ήθελαν να διαλύσουν την κάθε Χαμάς, μπορούσαν και μπορούν να το κάνουν στο άψε-σβήσε και με ελάχιστους νεκρούς. Αλλά χωρίς Χαμάς τι θα γενούμε, ήταν κι αυτή μια κάποια λύσις. Με τη Χαμάς παρούσα, υπάρχει πάντα η δικαιολογία της άμυνας απέναντι στην τρομοκρατία και η περεταίρω εξαθλίωση των παλαιστίνιων.
Η ουσία είναι μία. Το Ισραήλ θεωρεί ότι αυτή η περιοχή είναι δική του. Την “κληρονόμησε” από τον Θεό του και θέλει να εξαφανίσει οποιονδήποτε άλλο λαό που κατοικεί εκεί. Τώρα αν κάποιοι προσπαθούν να αναλύσουν το παλαιστινιακό μόνο με όρους οικονομικούς, γεωστρατηγικούς, ταξικούς και δεν ξέρω και γω τι άλλο, δικό τους θέμα.
…επίσης, για να μην κουράζεσαι, το '99 ήμουν με τον Μιλόσεβιτς, το 2001 με τους Ταλιμπάν, το 2003 με τον Σαντάμ, το 2006 με τη Χεζμπολάχ, και το 2011 με τον Καντάφι! Α, και από πέρυσι “με τον Πούτιν”, βέβαια, πώς πήγα να το ξεχάσω.
Και για να τελειώνουμε: όποιος δε θέλει να παίρνει ξεκάθαρη θέση σε τέτοιες περιπτώσεις, επειδή φοβάται μην πουν ότι είναι με τον οποιονδήποτε Ασάντ και την οποιαδήποτε Χαμάς (ή ότι είναι “αντισημίτης” κτλ.), ε ας το κάνει αφού έτσι καταλαβαίνει. Τι διάολο, τζάμπα χύθηκε τόσο αίμα σ’ αυτή τη χώρα, να μην απολαμβάνουμε τα οφέλη της ελευθερίας και της δημοκρατίας;
οκ ξεφυγε η συζητηση
εγω αυτο που ηθελα να τονισω απο το πρωτο ποστ που εκανα ειναι η υποκρισια που βλεπω, απο τη μια να ξεχεζουμε (και σωστα) τους ισραηλινους για την επιθεση σε αμαχους αλλα απο την αλλη να κανουμε κοκοκο στη περιπτωση του Ασαντ και στους χιλιαδες αμαχους που εχει σκοτωσει αυτος επειδη εκει δε μας συμφερει γιατι οι αμερικανοι ειναι με την αλλη πλευρα :roll:.
και για να ξεκαθαρισω τη θεση μου εγω ειμαι υπερ του να αποκτησουν οι Παλαιστινιοι το δικο τους κρατος, αλλα δε προκειται σε καμια περιπτωση να υποστηριξω φασιστοισλαμιστες που θελουν να κανουν χαλιφατο και οι οποιοι υπαρχουν και μεσα στη Χαμας
Όποιος δε θέλει να παίρνει ξεκάθαρη θέση, το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις που μπορεί “να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται” γκαχ γκουχ