Αργεντινη (η επισημη ιστορια), συν ενα παγκοσμιο ιστορικο χρεοκοπιων, απο το 1800 ως σημερα:
ΕΔΙΤ
Και η αντιδραση του Χαρι Κλυνν με αρωμα συριζα:
Αργεντινη (η επισημη ιστορια), συν ενα παγκοσμιο ιστορικο χρεοκοπιων, απο το 1800 ως σημερα:
ΕΔΙΤ
Και η αντιδραση του Χαρι Κλυνν με αρωμα συριζα:
Σε πιάνω.
Κοίτα όμως που επειδή δεν το έχεις ψάξει το θέμα και λες ανακρίβειες και παραβλέπεις χάριν ευκολίας κάποια πράγματα, θα με κάνεις να προσπαθήσω να σε διορθώσω και να αποτυπώσω κάποιες απορίες που έχω.
Δεν ξέρω αν το βλέπω πολύ ρομαντικά, καθώς δεν μπορώ να χωνέψω ότι λεφτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζήσει καλύτερα μια μερίδα ανθρώπων, πηγαίνουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όπλα. Γενικότερα το εννοώ.
Και για να πάμε ειδικότερα, θα ήθελα να σε ρωτήσω ρε συ.
Που βρίσκει η Χαμάς τα λεφτά για να χτίσει τόσες πολλές σήραγγες και για να πάρει τόσα όπλα; Γιατί επενδύσανε λεφτά σε πολεμικούς σκοπούς ενώ ξέρουν ότι του Ισραήλ του κλάνουν τα αρχίδια anyway;
Αυτά τα γαμωλεφτά(δισεκατομμύρια) γιατί δεν πήγανε για την ανάπτυξη της οικονομίας τους; Για να φτιάξουν νοσοκομεία,σχολεία, ή ακόμα και [B]καταφύγια πολιτών[/B](για τους βομβαρδισμούς).
Δεν “καταδικάζω τη βία απ’όπου κι αν προέρχεται”, αλλά ούτε θα παίζω πάντα τον υπερασπιστή των “αδυνάτων” όταν δεν το αξίζουνε. Και αναφέρομαι στη Χαμάς ε, όχι στον [B]άμαχο[/B] παλαιστινιακό λαό.
Επίσης κάτι για “ηθικούς αυτουργούς” που είπες, προφανώς δεν λέω κάτι τέτοιο.
Το Ισραήλ αφορμή ψάχνει κλασικά για να “αμυνθεί”(όπως λέει, και δεν γελάει κανείς, ούτε οι πέτρες), βούτυρο στο ψωμί του η απαγωγή και δολοφονία των 3 εφήβων.
Τώρα για τα ΑΝ, ΑΝ δεν ήταν η Χαμάς θα ήταν η “Φαμάς” ή κάτι τέτοιο, όπως και να το κάνεις η θρησκεία είναι βαθιά ριζωμένη στον λαό της παλαιστίνης και θα γεννούσε μια παρόμοια φονταμενταλιστική οργάνωση και θα την έβγαζε κάποια στιγμή και πλειοψηφία στο νομοθετικό της όργανο(2006). Δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη αυτό, υπήρχαν τα θεμέλια στην κοινωνία.
Για το κλείσιμο σου, να πω και γω ότι συμφωνώ με αυτό που λες για τα σύνορα, με μια μικρή διαφορά, θέλω να περάσει η Χαμάς εκτός παλαιστινιακού νόμου γιατί είναι συνεχής κίνδυνος από κει και πέρα για την ειρήνη(είπαμε, δίνει αφορμές στο Ισραήλ) και τότε με όλες τις ευχές και τις οικονομικές βοήθειες του κόσμου που δεν θα πηγαίνουν πια σε όπλα, να δούμε μια Παλαιστίνη αναγνωρισμένη να στέκεται στα πόδια της.
Υπάρχει βέβαια ένα catch: Αυτοι οι 2 λαοί θα πρέπει να κάνουν τεράστια προσπάθεια να αποβάλλουν το μίσος που έχουν για τον άλλον, δεκαετίες τώρα. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό;
υ.γ : Δεν έχω καταλάβει γιατί οι γειτονικές αραβικές χώρες δεν βοηθάνε τους Παλαιστίνιους; Βλέπω π.χ ότι η Αίγυπτος δεν ανοίγει τα σύνορα ώστε να σωθεί κόσμος από τους βομβαρδισμούς και λοιπά. Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;
Δε γίνεται δουλειά έτσι όμως. Εξακολουθεί να αναπαράγεται η εντύπωση ότι “υπερασπίζομαι τη Χαμάς” ή κάτι τέτοιο. Πάμε πάλι λοιπόν:
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω μ’ αυτό, Αιώνιε;
Αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία των Παλαιστινίων που αντιστέκονται, που δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για την απελευθέρωση (γιατί η Φατάχ, το ξαναλέω κι ας μην είναι αρεστό, μια που πρόκειται αν μη τι άλλο για μια ιστορική οργάνωση, που είχε ηγέτη τον Αραφάτ κτλ. κτλ., ουσιαστικά το έχει κάνει και έχει στραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε ανούσιες διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα το μόνο αποτέλεσμα που έχουν φέρει είναι να αποθρασύνουν τους ισραηλινούς), συσπειρώνονται στη Χαμάς.
Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό (και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την ιδιοφυία των ισραηλινών οι οποίοι πόνταραν στον πολιτικό ισλαμισμό για να διαιρέσουν τους παλαιστίνιους), αλλά έτσι είναι: έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο στο οποίο μια θρησκευτικής προέλευσης οργάνωση είναι προτιμότερη για την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού σε σχέση με μια μη-θρησκευτική/κοσμική (αλλά εντελώς συμβιβασμένη). Όχι επειδή η Χαμάς είναι ικανή να δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού, προφανώς, αλλά επειδή κατά κάποιον τρόπο κρατάει τη φλόγα αναμμένη.
Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται από τη μία να λες ότι ναι, εντάξει, με τους παλαιστίνιους είμαι προφανώς, αλλά να μην υπολογίζεις κι αυτές τις παραμέτρους. Η εικόνα που έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου σχετικά με τους “εσωτερικούς” συσχετισμούς στην Παλαιστίνη είναι εξωφρενικά απλοϊκή, είναι σα να μεταφέρεις αυτή την κατάσταση στις εγχώριες συνθήκες και να λες “χμ, η Χαμάς είναι ισλαμιστική, φονταμενταλιστική, κοινωνικά υπερσυντηρητική και πολιτικά αυταρχική, άρα είναι φασίστες, άρα σκατά και σ’ αυτούς ΕΞ’ ΙΣΟΥ με την αντίπαλη πλευρά”. Είναι δυνατόν; Λες και ως δια μαγείας δεν υπάρχει κατοχή, λες και γίνεται να κρίνουμε τα όσα συμβαίνουν στη μία πλευρά (παλαιστίνιοι) με τα ίδια κριτήρια με όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά (Ισραήλ).
Και κατά τ’ άλλα σε ενοχλεί η κριτική περί ίσων αποστάσεων. Έχεις καταλάβει τι σημαίνει ίσες αποστάσεις; Ουσιαστικά σημαίνει να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο το θύτη και το θύμα. Που ούτε αυτό δεν κάνεις δηλαδή, στην πράξη. Γιατί με το Ισραήλ μέχρι τώρα έχεις “ξεμπερδέψει” με κάτι γενικής φύσης “ε ντάξει Ισραήλ είναι τι περιμένεις” κτλ., και όλη την ώρα λες η Χαμάς αυτό, η Χαμάς εκείνο, η Χαμάς το άλλο. Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή ότι έχεις εστιάσει την κριτική σου σχεδόν αποκλειστικά στην πλευρά των θυμάτων, και τι σημαίνει αυτό; Και μη μου πεις πάλι ότι λες μόνο για τη Χαμάς κι όχι για το λαό, γιατί για πολλοστή φορά σου θυμίζω ότι ο λαός πίσω απ’ τη Χαμάς είναι αυτή τη στιγμή (δυστυχώς).
Τέλος πάντων, σε σχέση με τις απορίες σου, σου θυμίζω (ή σε πληροφορώ, γιατί ΟΚ δεν είσαι και υποχρεωμένος να το γνωρίζεις) ότι ένας από τους βασικούς λόγους που η Χαμάς τα τελευταία 15-20 χρόνια είδε τη δημοφιλία της να εκτοξεύεται στα παλαιστινιακά εδάφη και ειδικά στη Γάζα, ήταν ακριβώς ο “κοινωνικός” χαρακτήρας της δράσης της, με διάφορες αγαθοεργίες και άλλες ενέργειες αλληλεγγύης - ουσιαστικά [U]έγινε[/U] στη Γάζα (και όχι μόνο) ό,τι πιο κοντινό μπορούσε να υπάρξει υπό τις δεδομένες συνθήκες σ’ αυτό που λέμε “κράτος πρόνοιας”, εκεί που κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Δεν είναι μυστικό επίσης ότι οι πόροι της μέχρι πρότινος προέρχονταν κυρίως απ’ το Ιράν και τη Συρία. Η Χαμάς όμως τα έκανε σκατά με τη στάση της στον συριακό εμφύλιο και απ’ όσο ξέρω τα τελευταία χρόνια παίρνει τ’ αρχίδια της οικονομικά και γενικώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού πλέον βασίζεται σε ιδιωτικές χορηγίες οργανώσεων από διάφορες αραβικές χώρες. Όσο για το γιατί τα λεφτά πάνε κυρίως σε πολεμικές δαπάνες, είπαμε, γιατί αυτός είναι ο βασικότερος πολιτικός όρος ύπαρξης της Χαμάς σ’ αυτό το στάδιο, το να συνεχίζει την αντίσταση και να απορρίπτει τις πολιτικές επιλογές της Φατάχ. Αν δεν το έκανε αυτό, λογικά αργά ή γρήγορα θα κατέρρεε.
Τέλος, οι περισσότερες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής δεν ενισχύουν στρατιωτικά τους Παλαιστίνιους γιατί μάλλον φοβούνται υπερβολικά το Ισραήλ καθώς και πιθανή αμερικάνικη ανάμειξη σε μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή (ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία φορά που το επεχείρησαν, βλ. 1967, τα αποτελέσματα ήταν τραυματικά), ενώ δεν μπορεί να παραγνωριστεί και η παράμετρος ότι πολλά καθεστώτα της περιοχής στη μετα-αραβοανοιξιάτικη εποχή είναι ουσιαστικά αμερικανοδυτικά πουτανάκια, βλ. π.χ. Αίγυπτος για την οποία ρώτησες συγκεκριμένα. Ουσιαστικά η μόνη δύναμη στην περιοχή (ούτε καν επίσημο κράτος δηλαδή) που έχει σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό των παλαιστινίων είναι η Χεζμπολάχ στο Λίβανο, που όμως κι αυτή τα τελευταία χρόνια δεν πολυασχολείται, αφού απ’ ότι φαίνεται περισσότερο την ενδιαφέρει τι θα γίνει τελικά στη Συρία.
ρε παπαρα γρακχε (μην προσβληθεις εσυ πρωτος χαρακτηρισες) ειρωνευεσαι αυτο που σου γραψα και την ιδια ωρα προσπερνας με ενα απλο “ειναι δυσαρεστο” το οτι η Χαμας ειναι ισλαμιστική, φονταμενταλιστική, κοινωνικά υπερσυντηρητική και πολιτικά αυταρχική και μας λες κιολας οτι “η Χαμας εχει κοινωνικο εργο γι αυτο πηγε ο κοσμος μαζι της”
Οποτε σε ξαναρωταω κι αμα δεν εισαι κοτα απαντα, στο σεναριο που σου γραψα εσυ θα σουν με τους χρυσαυγιτες γιατι “ναι μεν ειναι φασιστες, υπερσυντηρητικοι και πολιτικα αυταρχικοι αλλα δε μπορουμε να κρινουμε με τα ιδια κριτηρια τις 2 πλευρες” και επισης “κανουν συσσιτια και εχουν κοινωνικο εργο και γι αυτο πηγε ο κοσμος μαζι τους”;
Απαντα αγορι μου και μην κανεις κοκοκο
Ωχ νάτος πάλι ο γκαζμάς.
ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ σταμάτα να μου τα ζαλίζεις, δεν ασχολούμαι με τις ανησυχίες σου, δε μ’ ενδιαφέρουν, πώς το λένε, ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ αν νομίζεις ότι είμαι ένας υποκριτικός αντισημίτης ή ότι κάνω κοκοκό ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και επιτέλους ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΡΗΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕ ΤΥΠΕ.
μπα δεν εισαι αντισημιτης
αν οι αμερικανοι ηταν με τη πλευρα των παλαιστινιων θα γλυφες τα παπαρια του καθε Εβραιου και θα πανηγυριζες οπως κανεις με τον Ασαντ
κοτουλα
Γράκχο πάντως πέρα από το “σενάριο” του pagan altar έχει ένα δίκιο ρε παιδί μου εδώ:
Οποτε σε ξαναρωταω κι αμα δεν εισαι κοτα απαντα, στο σεναριο που σου γραψα εσυ θα σουν με τους χρυσαυγιτες γιατι “ναι μεν ειναι φασιστες, υπερσυντηρητικοι και πολιτικα αυταρχικοι αλλα δε μπορουμε να κρινουμε με τα ιδια κριτηρια τις 2 πλευρες” και επισης [B]“κανουν συσσιτια και εχουν κοινωνικο εργο και γι αυτο πηγε ο κοσμος μαζι τους”[/B];
Και γενικά δηλαδή, οι Παλαιστίνιοι είναι “ικανοποιημένοι” εφόσον η φλόγα της αντίστασης καίει ακόμα, όσο σθεναρά και αναποτελεσματικά και αν καίει, ΑΚΟΜΑ και που μένουν χωρίς σχολεία και νοσοκομεία ακριβώς επειδή πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα τούνελ και οι ρουκέτες πρώτα;
Προτιμάνε να γίνουν “μάρτυρες” παρά να προσπαθήσουν να ζήσουν μια πιο νορμάλ ζωή;
Να προσπαθήσουν δηλαδή να δημιουργήσουν λίγη αισιοδοξία καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες; Γιατί ούτε οι βασικές τους ανάγκες δεν καλύπτονται επειδή πρέπει να αγοράσουν όπλα, ούτε κερδίζουν τον πόλεμο και δεν θα το κάνουν σε κανένα αιώνα απ’ότι φαίνεται. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τους πιάσω.
Και στο λέει άτομο που είναι διαβασμένο και στην αγωνιστική αναρχική πλευρά, απόρριψη της κοινωνίας, ζωή στην κατάληψη κλπ. Ακόμα και αυτοί, πρώτα κοιτάνε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες της στέγης και της τροφής και μετά χώνονται στον αγώνα κατά του συστήματος(που και αυτός ο αγώνας χαμένος μοιάζει, αλλά έχει την αξία του και το να πιστεύεις στην ουτοπία, σε τρέφει ψυχικά)
Ειδικά το τελευταίο που είπα, ακόμα και αυτό, είναι πολύ πολύ διαφορετικό, γιατί ο μόνος άξονας που διέπει τον αναρχικό είναι η ελευθερία και η ισότητα και όχι κάποια θρησκεία.
^ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΑΜΑΣΑΙΟΙ
Αιώνιε με δουλεύεις ή όντως δεν έχεις πάρει πρέφα τι παίζει στη Γάζα;
Αγορίνα το χεις καταλάβει ότι σ’ αυτό το κολαστήριο, σ’ αυτό το απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να ζήσει κανείς μια “πιο νορμάλ ζωή”;
Σε λίγο θα γράψεις ότι για τις φριχτές συνθήκες στη Γάζα φταίνε οι ίδιοι οι παλαιστίνιοι λόγω “ανορθολογικής χρήσης οικονομικών πόρων”. Σύνελθε!
Τώρα όλα αυτά που μου αραδιάζεις για τους αναρχικούς πραγματικά δεν καταλαβαίνω πού κολλάνε με το παλαιστινιακό. :blink:
στην νοοτροπία “αγώνας πάνω απ’τη ζωή” κολλάει(στο περίπου).
Τέσπα, ντάξει, όταν θα πάω κατα κει και θα δω με τα μάτια μου, θα σου πω τι παίζει γιατί δεν ξέρω αν όντως ισχύει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα. Γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο ακριβώς και εσύ δείχνεις πολύ σίγουρος. Μου φαίνεται σα να υπερβάλλεις, ωστόσο αν έχεις κάποια πηγή αντικειμενική θα βοηθούσε να πεισθώ.
Τελικά ήταν όντως το δεύτερο - δεν έχεις καταλάβει πώς είναι τα πράγματα εκεί.
Πάρε ένα πρόχειρο λινκ (ελπίζω να το βρεις “αξιόπιστο”) για κάποια βασικά σε επίπεδο ενημέρωσης:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4520387,00.html
Αν δεν το κατάλαβες πριν, να το διευκρινίσω: στη Γάζα δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ζήσει ο κόσμος φυσιολογικά, ακριβώς λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ (από στεριά και θάλασσα) από το 2007. Άμα δε νιώσεις ούτε τώρα, απλά σταματάω τη συζήτηση.
Τους την έχουν στημένη από παντού ναι, αλλά δεν κατάλαβα κάτι:
Αφού η δικαιολογία του Ισραήλ για τον αποκλεισμό από τις κατασκευαστικές πρώτες ύλες είναι ότι φτιάχνουν τούνελ αντί για κτίρια, πώς ακριβώς την διαψεύδει η Γάζα αυτήν την δικαιολογία όταν βρίσκουν πάνω απο 1000 τούνελ οι άλλοι;(1370 αν θυμάμαι καλά)
Ειλικρινής απορία αυτή ε.
I give up. Εσύ ό,τι και να διαβάσεις θα το ρίξεις στους παλαιστίνιους. Εντάξει, τέλος από μένα.
Αραξε ρε νομιζω οτι σε επιασα. Τα τουνελ ειναι ο μονος τροπος αντιστασης αρα ειναι εκτοσ συζητησης το να μην τα φτιαχνουν. Αρα η μονη διεξοδος τους ειναι να παρατησουν τα οπλα και να ζησουν υποταγμενοι στις ορεξεις των Ισραηλινων. Που τους μισουν κι ολας και σην καλυτερη θα ειναι πολιτες β κατηγοριας
Βρέθηκα σε Ισραήλ / παλαιστινη για ένα μήνα το 2010. Δυτική Όχθη μόνο γιατι στη Γάζα απαγορεύεται η είσοδος σε όλους εκτός απο μέλη του ΟΗΕ, δημοσιογράφους και διάφορες μκο, και εννοείται με άδεια των ισραηλινών αρχών. Αναμένετε λοιπον αυριο ανταπόκριση και με φωτό απο κάποιον που είδε την κατάσταση απο κοντά. Κατα τα αλλα ειμαι 100 σύμφωνος σε όσα γράφει ο Γράκχος.
δεν εχει σχέση η κατάσταση στη Δ. Οχθη όμως, και γω εκεί πήγα, υπάρχουν πόλεις που στηρίζονται στον τουρισμό (πχ Βηθλεέμ με χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, όπου μόνο οι ισραηλινοί θέλουν άδεια να μπουν) και η επιρροή της Χαμάς είναι μικρότερη γενικότερα.
Τα τουνελ υπαρχουν εδω και πολλα χρονια και χρησιμοποιουνται για να μεταφερουν λαθραια προμηθειες απο την Αιγυπτο και απο το Ισραηλ,καθως οι Ισραηλινοι εχουν αποκλεισμενους τους παλαιστινιους οι οποίοι δεν μπορουν να εισαγουν και να εξαγουν τιποτα.Τωρα το γεγονος οτι τα τελευταια χρονια η Χαμας τα χρησιμοποιησε για επιθετικους σκοπους ειναι κατι τελειως διαφορετικο.
H Βηθλεέμ είναι μια ιδιαιτερότητα στη Δυτική Όχθη. Όντως τουριστική πόλη, κυκλοφορεί πολύ χρήμα στην πόλη, και ναι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Δυτ. Οχθης. Γιατί όμως;
Η Βηθλέεμ έχει το μεγαλύτερο χριστιανικό πληθυσμό, Η χριστιανική κοινότητα της Παλαιστίνης ανεκαθεν είχε άψογες σχέσεις με τις ισραηλινές αρχές, ποτέ δεν είχαν θέματα με τις περιουσίες τους, ποτέ δεν τους έκλεψαν τη γη, αλλά επίσης και οι ίδιοι οι Χριστιανοί ποτέ δεν εξέφρασαν την οποιαδήποτε επιθυμία αντίστασης στον επεκτατισμό του Ισραηλινού κράτους. Θες γιατί έτσι και αλλιώς είναι μειονότητα; Θες γιατί θεώρησαν/ουν ότι κομμάτι ενός δυτικού. κοσμικού κράτους θα είναι καλύτερα γι’αυτούς;
Χεβρώνα πήγες να δεις το ισραηλινό Apartheid σε όλο του το μεγαλείο;
Η παλιά πόλη είναι χωρισμένη ουσιαστικά σε δύο επίπεδα. Στο πάνω μένουν οι ισραηλινοί έποικοι, κυρίως ρωσικής καταγωγής που εκμεταλλεύτηκαν τα προνόμια του νόμου του δικαιώματος της Επιστροφής, και στο κάτω οι Παλαιστίνιοι. Τα δυο επίπεδα είναι χωρισμένα με συρματοπλέγματα. ΠΑρολ’αυτά οι έποικοι πετάνε τα σκουπίδια τους, τα αποφάγια τους, τα σκατά τους, τα ούρα τους στους Παλαιστινίους απο κάτω. Είμαι σίγουρος βέβαια ότι πολύ έυκολα τα συρματοπλέγματα δικαιολογούνται ως άμυνα των Ισραηλινών από τους εξτρεμιστές άραβες τρομοκράτες.
Ισραηλινά πιτσιρίκια, με το μυαλό κουρκούτι από θρησκεία/εθνικισμό, βρίζουν και φτύνουν τους μιαρούς Παλαιστίνιους από κάτω :
Δρόμος χωρισμένος στα δύο. Το αριστερό και μεγαλύτερο κομμάτι είναι για τους Εβραίους εποίκους, αρκετά μεγάλο για την κυκλοφορία οχημάτων. Το δεξί και στενότερο είναι για τους Άραβες μουσουλμάνους.
Checkpoint έξω από το τέμενος του Iμπραήμ.
Η κατάσταση είναι τραγική, τι να λέμε. Οποιος περιμένει και ζητά από τους Παλαιστινίους να ζήσει μια σχετικά κανονική ζωή, δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Θα επανέλθω με περισσότερα…
Ρίγησα με τις εικόνες, κανονικό apartheid.
Τα τούνελ που συνδέονται με το Ισραήλ είναι αποκλειστικά για επιθετικούς σκοπούς όπως φαίνεται σε αυτό το άρθρο.
The tunnels supply the government with all the materials used in public works projects, and Hamas taxes everything that comes through them, shutting down operators who don’t pay up.
Samir told me that Hamas leaders and local officials are in business with tunnel operators, protecting them from prosecution when workers like his brother die needlessly. He’s convinced that corruption and bribery are rampant.
Άσχετο, αλλά διαφθορά παντού ρε πούστη μου
Οι δυο πρωτες εικονες ειναι ανατριχιαστικες…