Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Διαβάζω στο μεταξύ για 3 νεκρά παιδιά. Παράπλευρες απώλειες. Αν είναι να σκοτώσουν τους κακούς, χαλάλι τους.

Πρέπει να έχουν ήδη σκοτωθεί μερικές χιλιάδες παιδιά στην αλληλοσφαγή λάιτ με χάρντκορ μουσουλμάνων (για να μη μιλήσω για τίποτα άμοιρους χριστιανούς). Τώρα ευαισθητοποιήθηκες; Αν είδες εικόνες από τη φυγή 100.000 Κούρδων και βάλε λόγω προέλασης των τζιχαντιστών, ίσως πρόσεξες ότι κάθε μάνα κουβαλούσε και 4-5 κουτσούβελα. Αυτοί δε φοβούνται για τη ζωή τους, πάνε στην Τουρκία να αγοράσουν παιχνίδια.

Στο μεταξύ το γεωγραφικό εύρος της παράνοιας μεγαλώνει, Γαλλικά sites αναφέρουν για βίντεο με αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου από τους μιμητές του Isis στην Αλγερία…

Γενικά συμφωνώ σε όσα γράφεις εκτός από αυτό. Δεν δίνω τόσο μεγάλο credit στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και Ισραηλ. Πόση εκπαίδευση και πόσα όπλα να τους έχουν δώσει πια; Και σε τι βαθμό μπορεί να είναι τόσο ενήμεροι για όλες τις κινήσεις τους; Το μόνο που βλέπω είναι ακραίες οργανώσεις που έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το κατά πόσο μπορούν να απειλήσουν, στον βαθμό που ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα, Ευρώπη και ΗΠΑ είναι άλλο θέμα. Όχι ασήμαντο βέβαια. Αλλά το μοναδικό που φοβάμαι εγώ. Όχι τόσο λόγω των απειλών αυτών καθεαυτών από πλευράς τζιχαντιστών αλλά λόγω των μέτρων από πλευράς των μεγάλων κυβερνήσεων που μπορεί να ληφθούν για έλεγχο πάνω στους πολίτες.

Αυτό σου λέει κι ο ΚρισΠ όμως (νομίζω), ότι όλα αυτά τα φυντάνια ήταν δημιουργήματα των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ισραήλ (για να λειτουργήσουν ως μοχλός ανατροπής κυβερνήσεων μη αρεστών/που δεν τις είχαν στο χέρι οι Αμερικάνοι), που όμως αυτονομήθηκαν, στράφηκαν εναντίον των ίδιων των αμερικανικών συμφερόντων και πλέον έγιναν πρόβλημα που πρέπει (:wink: να λυθεί. Δε θα μπορούσε κανένας να ισχυριστεί ότι CIA ή Μοσάντ ελέγχουν ή καθοδηγούν [U]αυτή τη στιγμή[/U] τους ισλαμιστές του χαλιφάτου, ήμαρτον.

εχει πολυ ενδιαφερον να παρακολουθεις τις σκεψεις ενος νεου υβριδιου της σημερινης εποχης,αυτου του κομμουνιστη/αριστερου - ρατσιστη. μια ετσι μια αλλιως ολο και κατι θα εχει να πει για να κανει τον εξυπνο χωρις φυσικα να εχει ξεκαθαρισει ακομα ουτε στον εαυτο του τι πραγματικα ειναι.

παρακαλω λοιπον ξανα εις μνημη οσον εχουν παλεψει, αγωνιστει , πεθανει για μια κοινωνια χωρις διακρισεις και προκαταληψεις να αλλαξεις το ψευδωνυμο σου.

δεν περιμενω να απαντησεις, απλα δεν ειναι ολοι οσο χαζοι νομιζεις οτι ειναι.

μονο λυπη προκαλεις διανοουμενε…

:lol::lol:

Δεν αμφισβητώ το ότι είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ισραηλ. Απλά δεν νομίζω πως όλη η σημερινή τους δύναμη είναι 100% αποτέλεσμα αυτού, και το ότι είχαν ιδέα πόσο δυνατές ή απειλητικές μπορούσαν να γίνουν αργότερα όταν τις χρησιμοποιούσαν για τους δικούς τους σκοπούς. Αυτό εννοώ με το ξέφυγαν από τον έλεγχο.

Κοινώς, δεν νομίζω πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν και πολύ γνώση για τις επιπτώσεις όλων αυτών που κάνουν κατά καιρούς.

ο ορισμος του “γελαω με τα χαλια μου”

Αγαπητοί mods

Ζητείται ειδική άδεια αλλαγής του nickname μου
Ναι το ξέρω ότι έχετε ξεκαθαρίσει πως δε γίνεται
Αλλά κάντε κάτι γιατί υπάρχει λόγος αυτή τη φορά
Προκαλείται ΛΥΠΗ (:()
Και σε τελική ανάλυση το μέηνστρημ τσουτσέκι πώς το αφήσατε ν’ αλλάξει και να το κάνει Giasonas; Τι ν αυτά, δύο μέτρα και δύο σταθμά; (αν και εδώ που τα λέμε έχω αποκαλυφθεί ότι δεν είμαι πραγματικός οπαδός της Ισότητας, οπότε…)
Τέλος πάντων αφήστε με να τ’ αλλάξω (δεν ξέρω τι θα βάλω, λέω ν’ αυτοσχεδιάσω) γιατί… γιατί γιατί Ε ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΕΣΤΕ ΜΕ

Ευχαριστώ

έντιτ @Dead
Δε λέμε και κάτι διαφορετικό πάντως, να ξέρεις.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι: ότι ενίσχυσαν όσο μπορούσαν τους ψυχάκηδες τζιχαντιστές σε μια λογική “α ωραία αυτοί μπορεί να ρίξουν κάναν Ασάντ” αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ.
Τίποτα (δραματικά) διαφορετικό πάντως από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε ένα σωρό σημεία ιδίως της Μέσης Ανατολής εδώ και δεκαετίες. Τα παραδείγματα πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται εκνευριστικά πολλά.

πολυ περιεργη αντιληψη περι ισοτητας.

Greg7 συνειδητοποιείς πως δεν χρησιμοποιείς καν επιχειρήματα για να την πεις στον Γράκχο ; Απλά του γράφεις πως είναι “ψευτογράκχος” συνεχώς. Τον χαρακτηρίζεις ως “¨διανοούμενο”, ως “ρατσιστή” και καθάρισες. Δεν πάει έτσι…

Ναι, χαίρομαι κάθε φορά όταν βλέπω νεκρά παιδάκια…

Dead νομίζω ότι τα βλέπεις απλοϊκά τα πράγματα.

Εγώ, γι αρχή, δεν υποστηρίζω καν ότι η οργάνωση είναι δημιούργημα των ΗΠΑ/Ισραήλ με την έννοια της άμεσης χρηματοδότησης, της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού.

Όμως:

[B]1.[/B] Αν δεις γεωγραφικά την περιοχή, οι ΗΠΑ ελέγχουν από το '01 το Αφγανιστάν, από το '03 το Ιράκ, ενώ τους είναι φίλα προσκείμενες τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ιορδανία, ενώ και τα υπόλοιπα κράτη της αραβικής χερσονήσου δεν είναι εχθρικά προς αυτές, και για προφανείς λόγους δεν αναφέρομαι καν στο Ισραήλ.

Επομένως οι μόνες χώρες που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος εχθρούς των ΗΠΑ, δηλαδή το Ιράν και η Συρία είναι ουσιαστικά σε αμερικάνικο κλοιό. Πιστεύεις λοιπόν ότι ακόμα κι το ISIS το χρηματοδοτεί/εξοπλίζει το Ιράν ή ο ίδιος ο Ασάντ, αυτό θα γίνεται κάτω απ’ τη μύτη της CIA και της Μοσάντ; Το χρήμα και οι εξοπλισμοί (σε μεγάλες ποσότητες) είναι πράγματα που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρύψεις τα ίχνη τους.

[B]2.[/B] Οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες δεν είναι απαραίτητο ότι λειτουργούν ενιαία στο εσωτερικό τους. Ένα τμήμα της CIA μπορεί να γνωρίζει κάτι που αφορά σε ένα άλλο τμήμα το οποίο πιθανόν να μην το γνωρίζει. Διαφορετικά συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούνται. Άλλος μπορεί να θέλει πολεμικές συρράξεις για να εξυπηρετήσει την πολεμική βιομηχανία, άλλο μπορεί να επιθυμεί ειρηνική κατάσταση για να ανοίξουν αγορές προς τα εκεί.

[B]3.[/B] Αν έχεις παρατηρήσει την κατάσταση, ιδιαίτερα στο Ιράκ μετά την αμερικάνικη επέμβαση του '03 και την διάλυση του σανταμικού καθεστώτος, οι ακραίοι Σουνίτες οργανώνονταν ήδη από τότε σε ομάδες εφόδου και επιτίθονταν σε Σιίτες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και την τελευταία τριετία μετά την “αραβική άνοιξη” και τις αλλεπάληλες ανακατάξεις σε πολλές αραβικές χώρες. Η ακραία ισλαμιστική άνοδος δεν ήρθε ούτε ξαφνικά ούτε από το πουθενά όπως σχεδόν αφήνεται να εννοηθεί.

Με βάση τα παραπάνω, η δική μου γνώμη είναι ότι το ISIS δεν είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να προβλέψουν. Είναι κάτι που ανέχτηκαν, μέχρι να έρθει η ώρα να το αντιμετωπίσουν.

Ένα παλιότερο αλλά νομίζω εύστοχο άρθρο
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64024723

Αυτό που πιστεύω είναι πως οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν να έχουν ένα πραγματικό εχθρό στην Μέση Ανατολή, εχθρό που θα μπορούσε να τους πολεμήσει αποτελεσματικά. Ουσιαστικά μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν ένα ανταρτοπόλεμο που ούτε για αστείο δεν ήταν αρκετός για να τους κάνει να χάσουν την όποια επιρροή τους στην περιοχή (παρά τους δικούς του νεκρούς στρατιώτες που πλέον δεν είναι και λίγοι). Για αυτό δεν πιστεύω ότι έδιναν, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω άλλων χωρών, οι ίδιοι πολεμικό υλικό στα χέρια ανταρτών. Εννοώ όχι σε βαθμό που να τους απειλεί στο μέλλον. Την τελευταία φορά που έκαναν χερσαία επιχείρηση στον Ιρακ ήταν κανονική παρέλαση. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως αυτό θα ήθελαν και τώρα αν χρειαστεί να το ξανακάνουν οπουδήποτε αλλού.

Το ερώτημα για μένα είναι πόσο μεγάλη είναι στα αλήθεια η απειλή ΙΚ σήμερα. Οι Αμερικανοί πάντα χρειάζονταν ένα μπαμπούλα που να δικαιολογεί τις όποιες πράξεις τους. Ο Σανταμ δεν υπάρχει πια. Είναι οι τζιχαντιστές ο νέος μπαμπούλας τους ή όντως μια πραγματική απειλή που δημιούργησαν οι ίδιοι χωρίς να το περιμένουν; Αν είναι όντως μια πραγματική απειλή θεωρώ πως παίρνουν βοήθεια και εκτός ΗΠΑ, δεν νομίζω πως θα τους εξόπλιζαν σε βαθμό που να γίνουν αληθινή απειλή. Αν ισχύει αυτό τότε ίσως ο έλεγχος και η επιρροή στην περιοχή να μην είναι και τόσο μεγάλη. Αν πάλι τους έχουν εξοπλίσει οι ίδιοι και τους έχουν μετατρέψει σε απειλή, δείχνει πως χάνουν τον έλεγχο.

Γενικά αυτό που αμφισβητώ στην τελική είναι το μέγεθος της επιρροής τους στην περιοχή.

Το ζήτημα είναι βαθύ και έχει πολλές παραμέτρους.
Η ευθύνη των Αμερικανών είναι τεράστια και καθοριστική.
Θυμίζω πως από τις αρχές του 80 υπήρξε συστηματική και απροκάλυπτη ενίσχυση του σουνιτικού ακραίου ισλαμ από τους Αμερικανούς με δύο στόχους , τη Σοβιετική επιρροή στους λαούς της περιοχής (Αφγανιστάν) αλλά και την άνοδο του σιιτικου ισλαμ (επανάσταση στο Ιράν,Λίβανος κλπ)
Έτσι δημιουργηθηκε ένας Φρανκεσταιν που φυσικά μπορεί να δρα και ανεξέλεγκτος κόντρα στον μπαμπα του
Ηταν τόσο περηφανοι για τις παρεμβάσεις του που τα καναν και ταινίες Ράμπο κλπ
Η ευθύνη όμως δεν περιορίζεται εκεί καθώς με την πολιτική πού ακολούθησε η δύση στα ζητήματα των αραβικών χωρών τα τελευταία χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο πανίσχυρο θύλακα ισλαμιστών με τα δικά της όπλα εναντίον του οποίου στρέφεται τώρα
Ε

φυσικα και δεν παει ετσι, αλλα τα επιχειρηματα που ζητας αλλα οι αποψεις του που οδηγουν ξεκαθαρα σε αυτα τα συμπερασματα εχουν γραφτει σε αλλο post, δεν φταιω εγω αν δεν τα εχεις διαβασει. συνεχιστε να τον λαμβανετε σοβαρα υποψη σας, δικαιωμα σας. απλα λαθος στο συγκεκριμενο ζητημα δεν κανω.

Εν τω μεταξύ… στην ανατολική Ουκρανία ανακαλύπτουν μαζικούς τάφους αμάχων. Εγκλήματα πολέμου από τις παραστρατιωτικές ομάδες του Κιέβου.

στα αγγλικά:

και στα ελληνικά (τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ το αποσιωπούν ως είδηση):

?και καποια τμηματα της ελληνικης αριστερας συνεχιζουν να κρατανε ‘‘ισες αποστασεις’’ και να θεωρουν τους εξεγερμενους αντιφασιστες εργατες της ανατολικης Ουκρανιας υποκινουμενους απο τον Πουτιν και οργανα ιμπεριαλισμου?
Ε ρε τυφλα…