Παει και αυτος, προστεθηκε στην λιστα. Επομενος.
Το ΙΚ κατέλαβε τις περιοχές εκείνες που το άφησαν να καταλάβει. Η Τουρκία δεν κόπτεται καθόλου για να επέμβει, κοινώς Κουρδικό κράτος γιοκ.
Επίσης στη λίστα προσθέτει τους ομήρους εκείνους που πουλήθηκαν σε αυτούς πριν 1,5-2 χρόνια που τους κρατάει τώρα. Τηλεφωνάκι ότι περάσανε τα σύνορα αυτοί και αυτοί, μέλη ξέρω γω του Ερυθρού Σταυρού, check point, passport, εσείς ελάτε μπλα μπλα.
Γινεται ενοπλη Κουρδικη εξεγερση στην Τουρκια ε. Ανακαταλαμβανουν πολεις κανονικα.
link?
While the poor men die, the rich men sing/Monetary praises to the war machine
την ειπες την εξυπναδα σου.
εισαι και γαμω τα ατομα.
Ναζί και αντισημίτες οι Σουηδοί λοιπόν.
Επειδή το επαναλαμβάνεις συχνά αυτό με τον αντισημιτισμό όποτε γίνεται κάτι σχετικό με το Ισραήλ: αυτό πάει ως ειρωνία προς εμένα; Γιατί αν ναι, τότε να εξηγήσω πως προφανώς και δεν είναι ναζί/αντισημίτης όποιος επιθυμεί παλαιστινιακό κράτος.
Όχι, δεν είναι ειρωνεία προς εσένα.
1-2 ποστ δικά σου ή δικά μου ή οποιουδήποτε άλλου σε ένα φόρουμ δεν αλλάζουν κάτι.
Αντιθέτως υπάρχει ένα αρκετά διαδεδομένο κοινωνικόπολιτικό αντανακλαστικό (όχι στην Ελλάδα, αλλά στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο και κυρίως τις ΗΠΑ αλλά και όσους επηρεάζονται πολιτικά από αυτές) το οποίο ενεργοποιείται οποτεδήποτε εκφράζονται μομφές κατά του ισραηλινού κράτους και αυτόματα κατατάσσει τις μομφές αυτές σε ένα “αντισημιτικό τσουβάλι”.
Έτσι όταν παίρνει κανείς θέση υπερ των παλαιστίνιων σε περιπτώσεις όπως αυτές των πρόσφατων πολεμικών επιχειρήσεων είτε κατηγορείται ο ίδιος ως αντισημίτης είτε ότι -έστω άθελά του- υποδαυλίζει το προερχόμενο από ακροδεξιές ομάδες αντισημιτικό μίσος. Πράγμα που βέβαια βολεύει τρομερά τις κυβερνήσεις του Ισραήλ να εγκληματούν συστηματικά αφού όποια αντίδραση σε αυτό (μιλάω ξανά για επίσημες αντιδράσεις άλλων κρατών/φορέων/που-να-έχουν-αντίκτυπο-τελοσπάντων, όχι για τα δικά μας ποστ στο φόρουμ) πέρα από κάνα πασιφιστικό ευχολόγιο “αχ μακάρι να σταματούσαν οι πόλεμοι βρε παιδιά και να μασταν όλοι μία αγκαλιά” όλο και κάπου θα χαρακτηριστεί ως αντισημιτική.
Επομένως εγώ το παραπάνω αντανακλαστικό ειρωνεύομαι, γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ακίνδυση έφραση επιθυμίας “να αποκτήσουν κι ένα κράτος οι παλαιστίνιοι μωρέ” αλλά για επίσημη αναγνώριση ευρωπαϊκού κράτους, απόφαση η οποία είμαι βέβαιος ότι σε διάφορες αναλύσεις θα θεωρηθεί ότι υποδαυλίζει αντισημιτισμό.
Πάντως, ο Ομπάμα πριν από λίγα χρόνια είχε πει δημόσια πως οι ΗΠΑ προωθούν το “2 states solutions”. Το να έχουν οι Παλαιστίνιοι δικό τους κράτος, δεν έχω να δει να αναφέρεται πουθενά ως αντισημιτικό.
Από εκεί και πέρα, αν και λίγο άσχετο με το εδώ θέμα που έχει αρκετά θολές γραμμές κατ’εμέ (=τι είναι αντι-σημιτικό και τι μη στη διαμάχη Παλαιστίνη-Ισραήλ), η Σουηδία τα τελευταία χρόνια κατηγορείται όντως για αυξημένα αντισημιτικά κρούσματα και αντι-σημιτισμό που υποθάλπτεται από μεγάλα κομμάτα. Έχει υπάρξει μέχρι και συζήτηση, νομίζω στη Βουλή τους, για να περάσει νόμος που θα απαγόρευε στη Σουηδία τις kohser σφαγές.
Τι ευχολόγια λέει ο Ομπάμα και οποιοσδήποτε άλλος μικρή σημασία έχουν. Σημασία έχει η πράξη, η Σουηδία την έκανε, να δούμε αν θα την κάνουν και οι άλλοι.
Η συζήτηση για απαγόρευση kosher σφαγών είναι τόσο αντισημιτική όσο αντιαραβική είναι η συζήτηση για απαγόρευση της μαντήλας στα ευρωπαϊκά σχολεία.
Εεεεεε… τι είναι οι kosher σφαγές; :blink:
(Ξέρω ότι kosher είναι κάτι που έχει να κάνει με το πώς τρώνε το κρέας οι Εβραίοι, αλλά τίποτα παραπάνω)
Kosher είναι ο γενικός αγγλικός όρος για το σύνολο των διατροφικών νόμων που θα πρέπει να ακολουθεί ένας Εβραίος.
Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και συγκεκριμένες πρακτικές για το πώς πρέπει να γίνεται η σφαγή των ζώων που προορίζονται για διατροφή.
Περίσσότερα:
Φαντάζομαι (χωρις να παίρνω και όρκο) ότι η συζήτηση που έγινε στη σουηδική βουλή, αφορά στα controversies που αναφέρονται στο άρθρο.
Δε θα διαφωνήσω: και τα 2 (νεο-)ρατσιστικά είναι αφού εμπίπτουν στη λογική “η δική μου κουλτούρα είναι ανώτερη από τη δική σου”.
Το ζώο το σφάζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο (π.χ. να μην έχει πονέσει το ζώο κατά τη σφαγή - ίσως να πρέπει να είναι και Εβραίος ο χασάπης) και μόνο κρέας από τέτοιες σφαγές επιτρέπεται να φάνε οι Εβραίοι. Inside tip: όταν πετάς με κάποια αεροπορική που σερβίρει kosher, να το ζητάς ως γεύμα. Θα σερβιριστείς πρώτος και θα φας κάτι που θα χορτάσεις
Δεν ξέρω παραπάνω από όσα είχα διαβάσει παλιότερα. Θα ρωτήσω κανένα συνάδελφο από Σουηδία μήπως ξέρει παραπάνω. Αυτό που είχα διαβάσει είναι:
A month ago, she confronted the lawmaker behind the latest anti-kosher slaughter bill and other similar legislation. She told him it would be easier to simply pass one law banning Jews than banning Jewish ritual practice piecemeal. After a 20-minute argument, the parliamentarian told her, ?Well, you know us. This thing you call multiculturalism. All of that. We don?t want it. Not here. Not in our country.?
Καλύτερα να βάλουμε όλο το άρθρο και ας κρίνει ο καθένας τη σοβαρότητά του.
Α, από τους Times του Ισραήλ είναι; Εντάξει, 100% έγκυρο τότε.
Από το site ενός CFCA organization το πήρα (against anti-semitism organization), στο οποίο σε παραπέμπει το wikipedia που αναφέρει την είδηση. Για το timesofisrael δεν έχω ακούσει τίποτα/δεν ξέρω καν τι είναι, οπότε δεν έχω άποψη για την εγκυρότητα του (δεν πάτησα καν το λινκ). Εννοείται πως ο καθένας διαβάζει το οτιδήποτε με προσοχή. Όπως εξήγησα, δεν ξέρω κάτι παραπάνω, από αυτά που παραπέμπει η Wikipedia
Ολόσωστο το τιπ!
Το kosher δεν έχει να κάνει μόνε με τη σφαγή (όπου όντως η διαδικασία πρέπει να έχει εγκριθεί από ραβίνο όπως αντίστοιχα και στο μουσουλμανικό χαλάλ από ιμάμη) αλλά κυρίως με συνδυασμούς τροφών που δεν επιτρέπονται: Δεν μπορείς να συνδυάσεις κρέας με γαλακτοκομικό π.χ.και κάτι άλλα ανάλογα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο συνδυασμός ζαμπόν (που δεν μπορεί να είναι χοιρινό) με τυρί δεν παίζει σε σάντουιτς ή πίτσα.
Η πλάκα είναι πως στο Ισραήλ τα ορθόδοξα κόμματα για να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τα δύο μεγάλα, έχουν πετύχει το κόσερ να είναι υποχρεωτικό στους χώρους εργασίας αλλά και στα ξενοδοχεία ακόμα και για τους ξένους μη εβραίους επισκέπτες…