Κάποια άλλα άτομα όπως τον Βαγγέλη τον Πισσία, απ? ότι άκουσα, δεν το είδα, μου το είπαν τέσσερα άτομα της αποστολής που ήταν μπροστά, άρχισαν να το βαράνε πάνω από 100 αστυνομικοί στο λιμάνι του Ασντότ
Σε μία τέντα πλαστική, έχουν τον Βαγγελη τον Πισσία - που αρνείται να του πάρουν αποτυπώματα γιατί θεωρεί ότι έχει συλληφθεί παράνομα - και του κάνουν ενέσεις και τον χτυπάνε κάτω πολλά άτομα. Ήταν μια κατάσταση, όχι τρομοκρατίας, ήταν κάτι το ασύλληπτο.
Βασανιστήρια,ενέσεις,ηλεκτροσόκ.
Για τους αγωνιστές
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου,
στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια,
και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών
[B][I]Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.[/I][/B]
Αλλά εδώ ένας βγήκε να πει κάτι διαφορετικό και άτομα που post- αραν παλαιστινιακές σημαίες το φώναζαν Ντόρα. :lol: ‘Νταξ’, δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό είναι η αλήθεια.
Άντε, νίκη στην ιντιφάντα, λοιπόν. Και μετά μπορεί και να διακρίνουμε και τα ταξικά ζητήματα (τώρα προέχουν τα εθνικά, κεντρικά ζητήματα).
Τώρα προέχουν ζητήματα επιβίωσης ενός λαού που σφαγιάζεται 60 χρόνια τώρα και τελευταία έχει κλειστεί σε ένα κλουβί με περιορισμένη παροχή νερού και τροφής.
Ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια.-
Ο ιδανικός σου κόσμος χωρίς έθνη, κράτη κτλ., ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, δεν θα είναι καλύτερα να βλέπουμε τα πράγματα με τα τωρινά δεδομένα?
Το ότι δε ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και εκπτώσεις στο λόγο και τα έργα μας. Αυτό το δίπολο που λες είναι φτιαχτό. Αν είναι έτσι ας καθήσουμε όλοι σπίτια μας μέχρι να έρθει ο ιδανικός κόσμος. Αστεία πράγματα… Και τα σημερινά δεδομένα δε βλέπονται μονάχα μέσα από το δίλημα ‘‘Ισραήλ ή Παλαιστίνη’’.
Αφού δεν κάνεις εκπτώσεις λοιπόν, ποια είναι η άποψη σου?
Ας γαμάνε όσο θέλουν οι Ισραηλινοί τον Παλαιστινιακό λαο, μέχρι αυτός να αυτοοργανωθεί σε ομάδες που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και να βγάλει μανιφέστο για αταξική κοινωνία χωρίς ύπαρξη κράτους?
Για μένα δεν υπάρχει δίλλημα Ισραήλ ή Παλαιστίνη. Θα ήθελα Ισραήλ και Παλαιστίνη για αρχή. Εκπτώσεις να μην κάνεις ποτέ σ αυτά που πιστεύεις, απλά εδώ δεν μιλάμε για κοινωνικές ανισότητες. Το πρόβλημα είναι χωροταξικό και καθόλου φτιαχτό. όσο και αν δεν σου αρέσουν τα σύνορα και οι γραμμές στο χάρτη, στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τοον χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν ως άνθρωποι.
Ναι, αυτό πιστεύω θα ήταν το καλύτερο. (Καμιά φορά απορώ πώς γράφεις τόσο ανούσια πράγματα σε σχέση με άλλα σου post).
Το παλαιστινιακό είναι τεράστιο θέμα (προφανώς) και δεν εξαντλείται σε 2- 3 post. Με την ίδια ευκολία, όμως, που post- άρονται παλαιστινιακές σημαίες και απόψεις που μιλάνε για ανθρώπους που δεν έχουνε πατρίδα, θα μπορούσα να post- άρω κι εγώ μια καμένη ισραηλινή και παλαιστινιακή σημαία, να γράψω κι ένα ‘‘καμία αλληλεγγύση στα έθνη- αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους’’ και να ξεμπερδέψω. Το θέμα είναι αντιληφθούμε ότι εκεί δεν υπάρχει σύγκρουση εθνών, αλλά σύγκρουση τάξεων. Όλα αυτά τα (ο Λένιν να τα κάνει) αντιιμπεριαλιστικά, ‘‘νίκη στην ιντιφάντα’’ κλπ. τα βλέπω εχθρικά απλά. Και μου αρέσει που ρωτάτε να απαντήσω εγώ (και ο κάθε εγώ) πώς θα λυθεί το παλαιστινιακό. Δηλαδή πώς θα ξεπεράσει το κεφάλαιο μία από τις κρίσεις του. #-o
Anyway, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να αναλύσωτ το θέμα όπως θα έπρεπε. Αλλά να προλάβω καλοθελητές και να πω ότι προφανώς και δεν περιμένω ένα αμιγώς ταξικό κίνημα (υπήρξε, άραγε, ποτέ;) ώστε να ταχθώ υπέρ του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώτη ιντιφάντα με έντονα, κριτικά χαρακτηριστικά στην εθνικιστική παλαιστινιακή ιδεολογία.
Γενικώς το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολύ εύκολα μιλάμε για ισραηλινούς και παλαιστίνιους. Με μια αφέλεια εξαφανίζονται οι παλαιστίνοι εξουσιαστές ή οι ισραηλινοί αντιρρησίες συνείδησης. Εξαφανίζονται οι καμικάζι της χαμάς ή οι καταπιεσμένοι του ισραήλ. Και απορώ που αυτό γίνεται και από άτομα που μπορούν να αντιληφθούν 2- 3 πράγματα. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε αριστερούς, αυτοί έχουν τους λόγους τους που δε θέλουν να αντιληφθούν τα πράγματα.
Leper jesus νομίζω πως γράφεις οτινανιές και πως κυρίως ακόμα δεν έχεις γράψει την άποψη ΣΟΥ. Κρίνεις τους άλλους που στην τελική εδώ είναι και γράφουν την άποψη τους , ενώ εσύ απλά μας κρίνεις αφ’υψηλού.
Ρε μεγάλε ξέρεις ποιό είναι το πιο τραγελαφικό με σένα; Το ότι ενώ οι απόψεις σου πάνω στο παλαιστινιακό είναι αντεπαναστατικές μέχρι εκεί που δεν πάει (και δεν περίμενα σήμερα να το δω αυτό, θυμάμαι και παλιότερα τραγικότατα ποστ σου επί του θέματος), έχεις την εντύπωση ότι αυτές οι απόψεις σε κάνουν επαναστάτη. Γελάνε και οι πέτρες με αυτή τη χρεωκοπημένη λογική “κανένα κράτος στην Παλαιστίνη - κανένα κράτος σε όλο τον κόσμο”.
Αν ζούσες στην Κατοχή θα έλεγες “κάτω το εθνικιστικό ΕΑΜ” και η ΟΠΛΑ θα σε κυνηγούσε χωρίς έλεος. Θα σε βρίσκανε σε κανένα πηγάδι στο τέλος και θα ήσουν ένα ακόμα από τα “θύματα του κομμουνιστοσυμμοριτισμού”.
Μμμμ, βασικά δεν εκφέρεις την άποψη σου. Λες γενικόλογα πράγματα που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι που ποστάραμε συμφωνούμε
π.χ. 1 : το παλαιστινιακό είναι τεράστιο θέμα
π.χ.2 : δεν είναι απλά θέμα κακού Ισραήλ-καλής Παλαιστίνης
π.χ.3 : Δεν πρέπει να εξαφανίζονται οι παλαιστίνοι εξουσιαστές ή οι ισραηλινοί αντιρρησίες συνείδησης.
Δεν διαφωνώ κάτι με αυτά τα συγκεκριμένα που γράφεις ούτε και κανείς άλλος νομίζω. Ακόμα περιμένουμε πάντως την προσωπική σου άποψη.Αν έχεις φυσικά. Αν δεν έχεις και απλά ήθελες να μας πεις αφελείς ή αριστερούς που έχουμε τους λόγους μας που δεν θέλουμε να αντιληφθούμε τα πράγματα ε πέστο . Δεν τρέχει και τίποτα…
Νομίζω πως στη λωρίδα της Γάζας υπάρχουν 2 τάξεις. Οι ετοιμοθάνατοι και αυτοί που αργοπεθαίνουν. Τον εθνικό χαρακτήρα στο πρόβλημα της Γάζας αυτή τη στιγμή τον έθεσαν οι Ισραηλινοί, όχι η αταξική κοινωνία της Γάζας (αμελητέες ποσότητες μέσων παραγωγής, άρα απουσία τάξεων). Είναι σα να λέμε πως τους Εβραίους στο Άουσβιτς θα τους συμπονούσες περισσότερο αν δε μισούσαν τους Ναζί που κυνηγούσαν τους Εβραίους, αλλά μισούσαν όποιον δεν άνηκε στη τάξη τους στην προ-Άουσβιτς εποχή.
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά έτσι το κατάλαβα αυτό που είπες
Ρε ζούγκλα, σε αυτά τα 3 στάθηκες; Δηλαδή εσύ την ουσία τη βρήκες στο ‘‘το παλαιστιανιακό είναι τεράστιο θέμα’’ και όχι σε αυτά που (επιγραμματικά, ναι) έγραψα για τη διαφορετική οπτική κάποιων που θέλουν να εστιάσουν σε κράτη και έθνη εκμηδενίζοντας ταξικές διαφορές, και κάποιων που επιμένουν ακόμα να βλέπουν εχθρούς και συντρόφους και στα δύο στρατόπεδα. Και ΄νταξ΄δε λέω τα αυτονόητα ότι το αριστεροί δεν πήγαινε σε σένα μπλα μπλα μπλα. Και απορώ που δε διακρίνεις προσωπική άποψη στο post μου. Αν είναι έτσι μάλλον θα γράψω αναλυτικότερα κάποια άλλη φορά.
Μάλλον διαφωνούμε ΠΟΟΟΛΥ στο θέμα των τάξεων. Επίσης πώς το πρώτο σκέλος της παρένθεσης πηγαίνει στο δεύτερο, είναι κάτι που με απορία το κοιτάω.