Είπαμε άλλη κάστα οι νεοφιλελεδες. Είναι πιο κοντά σε βασιλιά απλά εμείς οι κοινοί θνητοί δεν καταλαβαίνουμε.
Ο Τραμπ εκτος απροοπτου, και εκτος κι αν γινει καποια ενσταση και την κερδισει, δεν μπορει να κατεβει ως υποψηφιος προεδρος στην πολιτεια του Κολοραντο. Κατι που φυσικα σημαινει οτι μπορει να ακολουθησουν κι αλλες πολιτειες στον δρομο που χαραξε το Κολοραντο. Ο φουκαρας ο Τζεημς Χετφιλντ δε θα εχει τι να ψηφισει τωρα.
Και σε κατι πιο σοβαρο, βρισκομαστε σε μια εποχη που η τεχνολογια μπορει να μας δωσει ανεπαναληπτες εικονες απο τα θαυματα της φυσεως. Μπορω να χαζευω βιντεο σσαν αυτο ολο το βραδυ.
Θα ψηφίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο που θα μπει στη θέση του Τραμπ.
Κάθε πολιτεία αποφασίζει για το αν θα μπορεί ή όχι να είναι σε ομοσπονδιακό επίπεδο υποψήφιος κάποιος; Χώρα είναι ή ένωση ανεξάρτητων κρατιδίων;
Πάντως θα είχε πλάκα για εμάς εκτός ΗΠΑ να έβγαινε ξανά ο κιτρινομάλλης, γιατί θα τα έκανε πουτάνα όλα στο ΝΑΤΟ κλπ. Αλλά οι μισοί και βάλε αμερικανοί θα αναστέναζαν στο εσωτερικό των ΗΠΑ…
Πόλεις-κράτη είναι όπως στην αρχαία Ελλάδα.
Βασικά ο Τραμπ θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο με αρκετές πιθανότητες να δικαιωθεί και άρα να κατέβει κανονικά υποψήφιος.
Επομένως ψιλοτζάμπα συζητάμε. Καλύτερα να το γυρίσουμε στο ηφαίστειο της Ισλανδίας ή στο Βόρειο Σέλας. Ή ακόμα καλύτερα στη μουσική. Pantera πρόσφατο από τη γνωστή σειρά:
Ειναι χωρα που δεν εχει την ιδια νομοθεσια με αυτην που εχεις συνηθισει ισως.
Καθε πολιτεια εχει αρκετη ισχυ για την εσωτερικη της νομοθεσια και διαχειριση, το οποιο το βρισκω ενα απο τα πολυ καλα του τροπου με τον οποιον ειναι πολιτικα δομημενες οι ΗΠΑ. Αν μπορουσαν να ξεφορτωθουν και το electoral college που ειναι καρκινος, θα ηταν πολυ καλυτερα.
Γιατι εχει αρκετες πιθανοτητες? Αυτη η φαση που καποιοι εδω μεσα θελετε να βγει ο Τραμπ γιατι το παιζετε ντεμεκ αναρχικοι / χαοτικοι ειναι πολυ αστεια παντως. Σκεψου να εχεις εναν τυχαιο Βραζιλιανο ή Ταιβανεζο να ερχεται να σου λεει “χεχε μακαρι να ξαναβγει ο Μητσοτακης, εχει χαβαλε η φαση”.
Δεν εχω δει τετοια αποψη εδω μεσα. Φυσικα υπαρχουν αυτοι που θεωρουν οτι αν βγει ο Τραμπ επιταχυνεται το χαος, αλλα εδω προσωπικα δεν εχω δει κατι τετοιο.
Αλλο αυτο βεβαια και αλλο να λες στον αλλον να ψηφισει ντε και καλα Μπαιντεν για να μην βγει ο Τραμπ. Με την σταση του τον τελευταιο μηνα καλυτερα να μου εκοβες το χερι παρα να τον ψηφιζα και δεν ειμαι απο αυτους που θεωρουν οτι “ολοι ιδιοι ειναι” ουτε στο ελαχιστο.
Οι αντίπαλοι του Trump είναι τόσο, μα τόσο, μαλάκες, που στο τέλος θα ξαναβγεί ο Trump. Του έβαλαν αντίπαλο τη Χίλαρι το 2016 και τώρα του βάζουν τον μισοπεθαμένο. Το γεγονός ότι ένας τύπος σαν τον Trump κατάφερε ήδη να βγει μια φορά και πολύ πιθανό να καταφέρει να βγει και δεύτερη φορά, είναι ένα (ανησυχητικό) σημείο των καιρών μας. Ένα επίσης (πιο ανησυχητικό) σημείο των καιρών μας είναι ότι ο τραμπισμός έχει εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας, έχοντας ξεφύγει από την πολιτική ζωή. Για την πολιτική ζωή μάλιστα εμείς που ζούμε στην Ελλάδα δε χρειάζεται να ταξιδέψουμε και πολύ μακριά, μιας και εδώ και μερικά χρόνια μας κυβερνά ένας τραμπικός ερντογανίσκος από τα Lidl.
Το να τα λέμε όλα αυτά δε σημαίνει ότι “θέλουμε να βγει ο Trump”, ούτε ότι “χεχε, έχει χαβαλέ η φάση”. Είναι κάποιες διαπιστώσεις, συζήτηση κάνουμε. Εσύ μας είχες πει πριν λίγο καιρό ότι ο Trump “δεν έχει ούτε 1% πιθανότητες να επανεκλεγεί”, σήμερα είναι το πρώτο φαβορί για τις αμερικανικές εκλογές. Εσύ θα τον φας πρώτος απ’ όλους μας στη μάπα αν ξαναβγεί, οπότε, πράγματι, ετοιμάσου
Οποιαδήποτε ομοιότητα με την ελλαδάρα είναι απολύτως συμπτωματική
Κοίτα εγώ το έγραψα αυτό (δηλαδή ότι ο Τραμπ έχει αρκετές πιθανότητες να δικαιωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο) επειδή διάβασα στο Πρώτο Θέμα ότι η σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει 3 μέλη τα οποία τα έχει βάλει εκεί ο Τραμπ. Και έχει και άλλους ρεπουμπλικάνους βουλευτές στη σύνθεσή του (σύνολο 9 δικαστές).
Αργότερα το βράδυ όμως, διάβασα στο CNN ότι ο Τραμπ και στο Ανώτατο Δικαστήριο να πάει δεν θα δικαιωθεί. Δηλαδή ΔΕΝ θα του επιτραπεί να είναι υποψήφιος. Βέβαια το CNN υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς αλλά και πάλι εμπιστεύομαι περισσότερο το CNN από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και δη το Πρώτο Θέμα.
Τεσπα για να μην το κουράζουμε, the bottom line is ότι ο Τραμπ δύσκολα θα ξαναγίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ.
edit: @progfreak ρε συ Τσεχία δεν μένεις; Τι έγινε εκεί;
Και πολυ καλα εκαναν τοτε. Πηρε μερικες εκατομμυρια ψηφους περισσοτερες απο τον σιχαμενο. Απλως ισως οι Δημοκρατικοι τοτε δεν υπολογισαν πολυ καλα ποσοι Αμερικανοι (αν και πιο ξυπνιοι σε αυτα τα θεματα απο τους Ευρωπαιους, ετσι για αλλαγη) ειναι σεξιστες και μισογυνηδες.
Για σενα μπορει να μην σημαινει αυτο, αλλα δυστυχως και εδω μεσα και σε πολλους αλλους διαδικτυακους τοπους η φαση με τον Τραμπ αντιμετωπιζεται πολυ πιο συχνα ως χαβαλες, παρα ως κατι σοβαρο. Το χειροτερο βεβαια ειναι πως καποιοι θελουν κιολας να βγει, γιατι πιστευουν οτι “σταματαει τους πολεμους” και πως για τις αλλες χωρες “ειναι καλυτερο να βγει ο Τραμπ”.
Θα δουμε τον Νοεμβριο.
Ας πουμε τετοιες προτασεις δεν μπορω να τις παρω στα σοβαρα, οσο κι αν δηλωνεις οτι “θελεις να κανεις διαλογο”.
Δεν εχω ιδεα ακομα τι παιζει… αλλα πρεπει να εχει αρκετους νεκρους και τραυματιες… Brno ειμαι οχι Πραγα ( οποτε δεν ξερω λεπτομερειες) … Μεσα στο πανεπιστημιο πρεπει να μπηκε καποιος και αρχισε να θεριζει κοσμο… Κατι τετοιο λενε με καθε επιφυλαξη…
Για 10 + νεκρους διαβαζω…
Ανατριχίλα. 15 οι νεκροί και ακόμα κάποιοι σοβαρά.
Ζήτω
Θυμαμαι ποσο τον μισουσα τον συγκεκριμενο…
Ψοφανε όλα τα καθίκια σιγά σιγά, ίσως να είναι προπομπός για ένα καλύτερο 2024 (λέμε τώρα )