Όλα όσα έγραψες είναι λάθος.
Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα.
Τέλος.
Όλα όσα έγραψες είναι λάθος.
Συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα.
Τέλος.
Θα το υποστηρίξει σοβαρά η πραγματικότητα
Νο 1 αέριο θερμοκηπίου είναι οι υδρατμοί (Η2Ο) και έπεται δεύτερο και μεγάλη διαφορά το διοξείδιο του άνθρακα. Δεν μαθαίνατε φυσική ατμόσφαιρας στο σεμφε…
Για το πρωί με τον καφέ.
100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι για τίποτα, παρά μόνο αν επαναλάβεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες άπειρες φορές για να ελέγξεις αν δε φταίνε οι εκπομπές άνθρακα.
Μέχρι να καταφέρουμε να παίξουμε το θεό πάμε με τις πιθανότητες, και οι ενδείξεις από τις παρατηρήσεις μας που έχουμε ως τώρα είναι συντριπτικά υπέρ ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι υπεύθυνη
Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση για το θέμα, γιατί δεν είναι το αντικείμενό μου, απλά όσα έμαθα στη σχολή και μετά διάβαζα μόνος μου. Μπορώ να παραθέσω και δημοσιευμένες μελέτες που υποστηρίζουν ότι ναι μεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά δεν είναι ανθρωπογενής.
Δεν έχω άποψη και δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο πλευρές (αν και προς το παρόν κλίνω προς τη 2η). Αλλά συμφωνούμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και το βλέπουμε και το ζούμε.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω καμία σοβαρή θέληση από τα κράτη να δράσουν.
Βάλτες αν θέλεις.
Νομίζω πως αυτή η απάντηση είναι λίγο άκυρη. Ότι δηλαδή τα υπόλοιπα greenhouses gases δεν αυξάνουν την θερμοκρασία?
Υπάρχουν…πάμπολλα και ξεκάθαρα.
Μπορείς για αρχή να διαβάσεις πχ για τον Claude Lorius που πέρασε πολλά χρόνια από την ζωή του στην Ανταρκτική και την Γροιλανδία κάνοντας δεκάδες αποστολές εκεί. Και τι έλεγε για την γενιά και την εποχη στην οποία είμαστε ήδη.
Επίσης, τι σχέση έχει ο ήλιος;…
Ο ήλιος είναι ένα σταθερό άστρο και θα συνεχίσει να είναι έτσι για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια ακόμα.
Κάνει έναν 11ετη κύκλο, το ξέρουμε αυτό και στα τελη κάθε κύκλου είναι πιο ενεργός με τις γνωστές κηλίδες και τις ηλιακές καταιγίδες που είναι επικίνδυνες για τα ηλεκτρονικά συστήματα. Δεν αλλάζει το κλίμα στη γη, σίγουρα όχι μέσα σε 50-100 χρόνια…σε δεκάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια όταν θα έχει αυξηθεί η θερμοκρασία του ναι, αλλά τότε θα τελειώσουν όλα στη γη έτσι και αλλιώς.
Γι’αυτό το λόγο ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει το είδος είναι να πάμε σε άλλους πλανήτες. Αν το θέλουμε αυτό, είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε (κι ας είναι πάρα πολλά).
Αν όχι, και στα παπάκια μας επειδή όσοι είμαστε ζωντανοί τώρα θα έχουμε πεθάνει το πολύ σε 150 χρόνια (χοντρικά 0.00001% του χρόνου που μας απομένει μέχρι η Γη να γίνει μη κατοικήσιμη λόγω της μεγένθυσης του ήλιου, μετά έχουμε αλλά 3 δις χρόνια μέχρι να την καταπιεί ο ήλιος ολοκληρωτικά και να την εντάξει στη μάζα του), τότε δεν έχει νόημα τίποτα απ’ ότι κάνουμε και ο καθένας θα πρέπει να κοιτάει τον εαυτούλη του και μόνο, για όσο καιρό ζει και θα έχει και απόλυτο δίκιο.
Εγώ πάντως την τελευταία φορά που με ρώτησε η νασα αν τους αφήνω να κατοικήσουμε άλλους πλανήτες τους είπα μη γαμιεστε, με κάνεις να αισθάνομαι ενοχές τώρα
Βασικά θα έπρεπε να σε βοηθήσει για να μη νιώθεις ενοχές και τώρα
Αν δε σε νοιάζει τι θα κάνει η ανθρωπότητα σε 750 εκ χρόνια, δε θα έπρεπε να σε νοιάζει τι κάνει και τώρα αρκεί να περνάς εσύ καλά, απλή αναγωγή είναι
Εγώ συμφωνώ να κατοικήσουμε σε άλλους πλανήτες.
Οπότε πάμε τώρα να ψηφίσουμε ΚΚΕ και να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό.
Μετά προχωράμε και στα επόμενα βήματα για την κατάκτηση του άλφα σεντάουρι.
Plan B, θα τον μεθυσουμε τον ήλιο και δεν θα μας κάψει
Μικρή σημασία έχει αν συμφωνείς ή όχι, το ερώτημα είναι αν θέλεις να συνεχιστεί το ανθρώπινο είδος.
Στις δύο τελευταίες συναναστροφές μου με ψηφοφόρους του ΚΚΕ (σορι αν κάνω λάθος, αυτό έχω καταλάβει), ο ένας ήθελε να ανοίξουμε τα λιγνιτικά κι ο άλλος δεν είναι σίγουρος ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής, προσωπικά δεν νομίζω ότι αν ψηφίσω ΚΚΕ θα βοηθήσει σε αυτό που λέω, αλλά it’s a free country
Θέλω.
Άσε το ΚΚΕ, λάθος μου, πάμε κατευθείαν για αταξική κοινωνία.
Στείλε ΑΦΜ να έρθεις στην ενεργειακή κοινότητα αν όντως ψήνεσαι
Έχω στείλει.
Πάμε τώρα να κοινωνικοποιήσουμε και τα υπόλοιπα μέσα παραγωγής.
Δε μου ήρθε dm, κατάλαβα, με τα ψέματα πάλι θέλετε να γίνει η δουλειά, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν
Με ταχυδρομικό περιστέρι το έστειλα, zero emissions, εχω esg awareness.
Δε μου φαίνεται περίεργο που έχεις φάει την παραμύθα με το ESG, θέλει και λίγη κριτική σκέψη το όλο πράγμα.
Fun fact, ένα περιστέρι παράγει περισσότερα emissions στον κύκλο ζωής του από το αν έχεις εντελώς καθαρή αλυσίδα παραγωγής και διανομής, αλλά είμαστε μακριά ακόμη από αυτό, τώρα χαλάμε φαιά ουσία να ειρωνευόμαστε.
Επίσης, δεν είμαι φίλος του να χρησιμοποιείς ζώα σκλάβους, από τη στιγμή που υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, αλλά και πάλι, it’s a free country.
Τα λέμε, βαρέθηκα, πάω να δω offspring (το πλήρωσα το εισιτήριο μου)