Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Έτοιμο και το αφήγημα για τα πρόβατα…

-Χαίρετε , δυο λόγια για το μεγάλο δράμα που ζει η Ισπανία με την απώλεια 95 ανθρώπων από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια . Το θέμα ασφαλώς και δεν προσφέρεται για συγκρίσεις με τις αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις στη δική μας χώρα ή αλλού, αλλά πάντως ας σημειωθεί ότι: α) Η ένταση της πλημμύρας ήταν 120-380mm νερού ανά τ.μ., όταν στον Ντάνιελ έφτασε τα 850mm ανά τ.μ. β) σε ορισμένες περιοχές δεν λειτούργησε καθόλου το 112 γιατί καταστράφηκαν οι οπτικές ίνες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ούτε βέβαια και τα τηλεφωνικά κέντρα, άρα οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αφού ο συναγερμός μετατράπηκε σε κόκκινος από πορτοκαλί όταν ήδη είχε αρχίσει να θεριεύει η καταιγίδα. Η κυβέρνηση Σάντσεθ τώρα (χθες) συγκρότησε το αντίστοιχο Συντονιστικό Κέντρο που βλέπαμε εμείς ότι πηγαίνουν κάθε λίγο οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Αυτά…

2 Likes

Ο Καλιανος χθες στο δελτιο ειδησεων του MEGA τη στιγμη που δηθεν τον ενοιαζε για τους νεκρους, ελεγε οτι “επεσαν 200 mm νερου στη Βαλενθια και ειχαν 70 νεκρους, στη Θεσσαλια επεσαν 800 mm…” και το αφησε ετσι. Με αυτον τον τροπο πορευομαστε, νο γουορις.

5 Likes

Λίγο άκρη !!! Λίγο… λίγο… παρακαλώ! Ευχαριστώ !
Λίγη εμπειρική πραγματικότητα.Το υπόσχομαι… λίγη.

Είναι για τον ρατσιστή τον Τραμπ!

Απελάσεις άνα 4ετία.

Ομπάμα 4 πρώτα έτη : 2.9 εκ.
Ομπάμα 4 δεύτ. έτη : 1.9 εκ.
Τράμπ 4 έτη : 1.5 εκ.
Μπίντεν 3.5 έτη : 1.1 εκ.

Συλλήψεις στα σύνορα και ποσόστο απέλασης αυτόν.

Τραμπ 4 έτη : 1.95 εκ. συλλήψεις, 200.000 εξ’αυτών απελάθηκαν → 11%
Μπάιντεν 3.5 έτη : 7.25 εκ. συλλήψεις, 2.4 εκ. εξ’αυτών απελάθηκαν → 34%

Τα νούμερα είναι απο έρευνα του Reuters.
(θα ψαξω και αλλού και σας λέω αν υπάρχει διαφορά)

Αν είναι αλήθεια πάντως . Εχουν ενδιαφέρον!

Μαζί με τις αλλαγές στα νούμερα, άλλαξε κάτι στον αριθμό καταγραφών, αλλά και μετακινήσεων; Αυτό μπορεί να έχει επίσης ενδιαφέρον… Αν, δλδ, με Τραμπ υποκαταγράφονταν τα στοιχεία κι έχουμε μαύρο αριθμό συλλήψεων και απελάσεων (όπως συμβαίνει εδώ με Έβρο, π.χ.)

Πάντως δεν είναι τα νούμερα από μόνα τους που κάνουν ρατσιστή τον Τραμπ, ούτε θα αγιοποιούσαν τους αιμοσταγείς Δημοκρατικούς (εξάλλου και στην εξωτερική πολιτική του θεωρείται ηπιότερος ο Τραμπ, αυτό δεν τον κάνει λιγότερο φασίστα, ούτε σημαίνει ότι καλά κάνουν οι Δημοκρατικοί και κάνουν πόλεμο στο εξωτερικό)

3 Likes

Έχει άλλες προτεραιότητες απλά ο Τραμπ… Είναι του κομματιού εκείνου στις US που θεωρεί ότι αντί να ασχολούνται με τον παραδοσιακό οχτρό (Ρωσία) πρέπει να επικεντρωθούν στον πραγματικό σημερινό τους (Κίνα). Βέβαια το ότι στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από όταν ήταν Πρέζιντεντ Κίνα και Ρωσία έχουν έρθει ακόμα πιο κοντά σε όλους τους τομείς - άρα δεν έχει και πολύ νόημα το “αφήστε τον Βλαδίμηρο και κοιτάχτε τι θα κάνουμε με τους σχιστομάτηδες” - δεν το έχει πολυεξηγήσει ο Τραμπ στους οπαδούς του απ’ όσο έχω δει, οπότε θα δούμε πώς θα πάει αυτό… Το μόνο βέβαιο είναι ότι Παλαιστίνιοι και λοιποί “λάθος” Μεσανατολίτες λαοί are screwed either way. In fact, we are ALL screwed either way.

1 Like

(Sources: U.S. Department of Homeland Security, U.S. Customs and Border Protection and U.S. Immigration and Customs Enforcement data.)

Το Αμερικανικό CBP λέει πως είναι ο ίδιος. Το Reuters λεει πως ειναι λετζιτ και συγκρίσημα.

Τώρα μπορεί να λέει ψέματα το CBP και να κορόιδευσε το Reuters. Η μπορεί να το καταλαβε το Reuters και να δημοσιοποίησε anyway σαν legit. Η μπορει και οι 2 να κάνουν συνειδητά την απάτη, με συνεργασία!

Αυτό που θα πω έγω είναι πως φαίνεται ΟΚ!

Αν δεν είναι τότε περιμένω απόδειξη γιατί μιλαμε για κατηγορίες ε?
" Innocent until proven guilty " ? .
Ειναι ενας καλός μπουσουλας για να γίνει συζήτηση!
Οχι οτι δεν μπορούσαν να το κάνουν! Χαλαρα θα μπορούσαν να το κάνουν!

Ας πούμε λοιπόν στη συζήτηση. “Εστω οτι είναι έτσι! Τότε τι?”

Γιατί αν αρχίσουμε έτσι Τοτε ΤΙΠΟΤΑ απ’οτι λέμε δεν έχει νόημα!
Γάζα?
CGI + ηθοποιοί .Εχεις δεις ποσο αληθινες είναι οι ταινίες σήμερα?

Αποτέλεσμα εκλογών?
Ησουν μπροστά στην καταμέτρηση? Θα μπορούσαν να πουν ότι θέλουν ! Και να αφήσουν του αντιπροσώπους των αλλων κομμάτων ένα βαλιτσάκι με 300κ
στον καδο απορριμάτων του σπιτιού του!
Θα μπορούσαν ε?

“Ιnnocent until proven guilty” λοιπόν.
Για να συζητάμε όχι τιποτα αλλο!!

Σαφώς υπάρχει διαφορά. Οταν βγαίνει Δημοκρατικός υπάρχουν περισσότεροι μετανάστες που προπαθούν να μπούν γιατί το θεωρούν πιο εύκολο!
Και το άντιθετο με Ρεπουμπλικανό. Παρολαυτά με τους υπο-αριθμούς και τις αναλογίες δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο!
Βασικά υπάρχει!! Οι Δημοκρατικοί είναι πιο Αντι-μετανατες! Με την δικιά μου ικανότητα διανόηση.
Κανε συγκεκριμένο το παραδειγμά σου και θα σου δώσω τους αριθμούς που νομίζω πως το δείχνουν αυτό.
Η απλά διάβασε το άρθρο. :stuck_out_tongue:

Δεν έβγαλα συμπέρασμα απο τους αριθμούς αυτούς. Εσύ συμπερανες πως συμπερανα!
Έθεσα την αγελαία αντίληψη (Τράμπ= Ρατσιστής , Δημοκρατ.= Τουλάχιστον λιγότερο ρατσιστές )
Θέτω νούμερα που λένε: NOPE ! Μάλλον το αντίτροφο !
Tα νούμερα αυτά δεν είναι ικανά για συμπέρασμα ΠΡΟΦΑΝΩΣ!!! Μπορεί να υπάρχουν άλλα στατιστικά για άλλα θέματα που δείχνουν (και πιο ισχυρά΄μαλιστα) πως η αγελαια υπόθεση είναι σωστή!!

Εγώ όμως δεν ξέρω τα πάντα για τα πάντα. Ξερω αυτή την έρευνα που είναι συμμετρικά αντίθετη με το τι πιστεύετε γενικώς (στο φορουμ και όχι μόνο βέβαια)
Και μου αρέσει να σας τζιγκλάω τις αντιλήψεις !!! :upside_down_face:

Δεν μίλησα για ψέματα, ρώτησα τι περιορισμοί μπορεί να υπάρχουν στην έρευνα, κι αυτό επιτρέπεται στις έρευνες χωρίς να καταρρίπτει το εύρημά τους, αλλά να το πλαισιώνει. Εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις για πράγματα που μου φάνηκαν πιθανά να συμπληρώνουν το πλαίσιο.

Παράδειγμα δεν έδωσα για να μπορώ να κάνω κάτι πιο συγκεκριμένο! Επίσης, εκεί με τα συμπέρανα - συμπέρανες, με μπέρδεψες λίγο, οπότε θα το πάρω απ’ την αρχή.

Η λογική σου ήταν:

1. Λέτε τον Τραμπ ρατσιστή
  2. Να οι καταγραφές των απελάσεων μέσα στα χρόνια
  3. ???

Αυτό που υπονοείς - και μετά λες ρητά - είναι ότι το 2 είναι μία εκ διαμέτρου αντίθετη εμπειρική απόδειξη ότι το 1 δεν ισχύει. Σωστά; Σωστά. Και λέω ότι το αυξημένο screening από μόνο του δεν σημαίνει ρατσισμό ή απουσία ρατσισμού. Φαντάζομαι και στην Ευρώπη οι μετακινήσεις γίνονται ελεύθερα μεταξύ των κρατών-μελών, δεν μιλάμε όμως για εξάλειψη του ρατσισμού για κάποια απ’ αυτά προς κάποια άλλα (π.χ. Βορράς προς Νότο).

Ο Τραμπ φαίνεται ρατσιστής απ’ το πώς ιδεολογικά περιγράφει τα Αμερικανικά ιδανικά, πώς ερμηνεύει τα προβλήματα των ΗΠΑ στο σήμερα, ποιους πληθυσμούς στοχοποιεί, γύρω από ποια σύμβολα χτίζει την ρητορεία του, κοκ. Η συνοριακή πολιτική δείχνει κάτι, αλλά δεν ταυτίζεται με τον ρατσισμό.

Ποια αντίληψή μου τσίγκλισες;

Όταν μια χώρα εκλέγει ηγέτη “δημοκρατικά”, τότε υπάρχουν 500 θέματα που κανονικά πρέπει να λάβει υπ’οψιν του κάποιος ψηφοφόρος, κι όχι μόνο το τι κάνει πρακτικά κάποια κυβέρνηση με τους μετανάστες. Εν τέλει ζούμε σε έναν κόσμο που δυστυχώς έχει σύνορα , και αναγκαζόμαστε όλοι να παίζουμε με τους ίδιους κανόνες.

Εκτρώσεις? Λεφτά σε τεχνολογία και επιστήμες? Οικονομία? Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας? Μόρφωση? Κοινωνικός ρατσισμός και σεξισμός εντός των συνόρων της χώρας? Tax breaks σε εκατομμυριούχους και μείωση/διατήρηση του κατώτατου μισθού? Bailout σε μεγάλες εταιρίες και καθίζηση όλων των μικρών ιδιωτών? Επένδυση σε παιδεία και μόρφωση?

Σε όλα αυτά (και πάρα πολλά ακόμα ) ο Τραμπ είναι στον πάτο των μετρήσιμων παραγόντων που επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Καλώς ή κακώς ένας τυχαίος Αμερικανός νοιάζεται περισσότερο για αυτά από ότι πόσοι μετανάστες απελαύνονται κάθε χρόνο από την Αμερική, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που κάνει και ο Έλληνας, ο Γερμανός, ο Κινέζος, κ.ο.κ.

Η όλη φάση “δεν είναι και τέρας ο Τραμπ, όλοι τα ίδια είναι” είναι πολύ αστεία. Ναι όλοι διεφθαρμένοι είναι και πρέπει να έχουν κάποιο θέμα για να είναι στην πολιτική , αλλά δεν είναι όλοι “τα ίδια”.

1 Like

Οχι Γιάννης, Γιαννάκης Χαχα!

Λες τα άτομα στο CBP να μήν ξέρουν οτι οι περιορισμοί στην έρευνα δημιουργούν διαφορετική πλαισίωση κάνοντας τα αποτελέσματα μη συγκρίσιμα ή λιγότερο συγκρίσιμα ? Αυτό σπούδασαν και με αυτό ασχολούνται 8ώρες την μέρα. Αν λοιπόν τα έδωσαν σαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ τότε είπαν ψέμα! Η ήταν ερωτευμένοι!

Λες οι δημοσιογράφοι στο Reuters να συκρίνουν πρώτη φορά νούμερα? Και να μην ξέρουν τι είναι συγκρίσιμο και τι όχι? Και να μήν ρώσησαν ρητώς και ευθαρσώς “Μαγκες? Δε πιστεύω να υπάρχει κάτι που να τα κάνει ΜΗ συγκρίσιμα?
Εχουμε μια φήμη και με αυτή τρώμε ψώμι! Αν βγούν μετα και μας κατακρεουργήσουν, ΟΑΕΔ!”

Οπότε μόνο το ψέμα απο τι μία ή και τις δύο πλευρές είναι ή μονη λογική εξήση!
Η είναι αμοιβάδες. Που δεν το νομίζω.

Κατι ακομα που ενισχυεί πως είναι κομπλέ τα νούμερα ΕΙΝΑΙ ότι κάνουν την μια πλευρά να φαίνεται Για τον π@τσο!
Λες να μην το βλεπαν αυτό οι Δημοκρτικοί και αστραπιαία να επικοινωνούσαν με CBP βρίσκοντας την πλαισίωση που “κάνει ΑΛΛΑ δεν ΕΙΝΑΙ” να φαίνεται πως απελαύνουν περισσότερους και να μην ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ?
“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΕΝΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!”
“Α ,μωρε το Reuters είναι ποσοί θα το διαβάσουν? Μερικες δεκάδες εκατομμυρια κόσμος? Κλαιν μαιν!”

Κοινή λογική.

(τώρα μπορεί να υπάρχει κάπου ο αντίλογος των δημοκρατικών και να μη το βρίσκω εγώ)

NOPE ! Δώσε χρόνο στο διάβασμα.

Μιλάω για ένδειξη. Οπως σημαίνουν οι λέξεις μου.

Τί να το κάνω το φαίνεσθαι ρε?
Τι προτιμάς ? Τον Ομπάμα που μιλαεί για την αλληλεγύη των λαών , Τιμάται με το βραβείο Νομπελ Ειρήνης το 2009 και μετα ξεκινάει 4 πολεμους? Αντισυνταγματικούς !!! ΠΟΛΕΜΟΥΣ?
(το συνταγμα της Αμερική ορίζει πως μόνο το κογρέσο μπορεί να κυρήξει πόλεμο κατα πληοψηφία)
Δεν είχε εγκριση απο Κογκρεσο για κανέναν απο τους 4 ! ΣΤΟΝ Π@ΥΤΣΟ ΤΟΥ !! Οι εισβολή έγινε!!! ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ !
Αυτό σου αρέσει? Λεξουλες και γυαλιστερά αντικείμενα ?
(υποθέτω γυαλιστερό αγαλματακι στην απονομη :stuck_out_tongue: )

Προτιμώ Τραμπαρο !!! Ο Ομπαμα (ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ) κυρηξε πόλεμο στη Συρία γιατί “οχι Δημοκρατία και σε μας αρέσει Δημοκρατία” και ο “Μπασρ ΑΛ ασαντ κακός και εμείς καλοί”
( φυσικά ήταν για το πετρέλαιο)

ΟΧΙ εγώ προτιμώ Τραμπ ! Τι κανετε στην Συρία? (Trump voice) "We taking the Oil ! Of course we taking the Oil ! What we are stupid? Spent billions and taking nothing back? Take the oil that I was saying from the beggining "

FAK YEAH ! Λεω εγω ! Εισαι Τέρας ? Βγές και πες το αν εχεις @@ ! Οχι λεξουλες και αγαλματάκια και απο πίσω Εγκληματα κατα της ανθρωποτητας! Own it bitch!!

Οχι όταν σε ρωτάνε για την μετανάστευση και απαντάς " We all immigrants here in USA! Aren’t We?" Και μετά ξαποστέλνεις τους διπλάσιους απο το Τραμπ !!

Βαθυά ανασα… Ηρεμώ. Ξερω πως η πληροφόρηση είναι ασύμμετρη μεταξύ τον 2 μας , γιατί ασχολούμε με USA πολιτική εδώ και 8 χρόνια. Ολα Κομπλέ.

Ποια αντίληψη σου τσίγκλισα? Μια ? Καμία ? Δεκα?
Δικία σου δουλεια δεν είναι να το βρείς? Αν υπαρχει κάτι να βρεθεί?

Φοβερό τρολάρισμα! :joy:

1 Like

Επειδη ειμαι λιγο χαζουλης, υπαρχουν και συνταγματικοι πολεμοι; :ninja:

Ναι, με συνταγματάρχες.

14 Likes

Καλά δεν είναι μόνο φαίνεσθαι, αλλά είναι και οι πολιτικές του στο εσωτερικό, όπως, δεν ξέρω, π.χ. ότι ενθάρρυνε πογκρόμ κατά μεταναστών με το λόγο του. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι έκανε στο εσωτερικό κατά μειονοτήτων

Παίζει, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το ύφος σου είναι τέτοιο αντί να απαντήσεις εξαρχής ψύχραιμα στις ερωτήσεις μου σαν άνθρωπος. Δεν ξέρω τι έγραψα που σου προκάλεσε τόση ένταση, πέρα από κάποιες απορίες σε πράγματα που έχουμε ξαναδεί να γίνονται, και ναι, ακόμη και σε έγκριτα μέσα - χωρίς να κάνω λόγο για ψέματα, δεν διάβασα το άρθρο/μελέτη, ρώτησα για την δική σου παράθεση, συγγνώμη αν δεν θεώρησα το quote σου εξαρχής εξίσου έγκριτο με το Reuters.

Τέλος πάντων, για να λες όλα καλά, owl καλά, ξργ

Από τον χείμαρρο του Owl βγαίνει - όχι χωρίς κόπο ομολογουμένως - μια αλήθεια: Οι διαφορές μεταξύ των δύο “στρατοπέδων” στις ΗΠΑ (τα εισαγωγικά έχουν τη σημασία τους) είναι λεπτές. Όσο και να χτυπιούνται οι γιαλαντζί προοδευτικοί (βλ. σοσιαλδημοκράτες / κεντριστές) και στις δύο μπάντες του Ατλαντικού ότι παιδιά αν βγει πάλι ο Τραμπ τη γαμήσαμε και ένας (μία) Δημοκρατικός (-ή) Πρόεδρος είναι το μόνο ανάχωμα στην τρέλα, η πραγματικότητα είναι ότι απλά παίζουν το γνωστό παιχνιδάκι του δικομματισμού για να ψηφίζουν μια ζωή οι Αμερικανοί poor bastards κατά των δικών τους συμφερόντων. Προφανώς το “Τράμπαρος” δεν έχει λογική βάση, όχι όμως επειδή θα είναι προτιμότερη η Χάρις ξέρω γω, καμία σχέση. Ξαναλέω: Έτσι όπως είναι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στις ΗΠΑ, όποιος και να βγει την έχουμε γαμήσει όλοι και μαζί με μας και οι Αμερικανοί.

4 Likes

@ManosOrff Θύμωσα γιατί κάτω απο το αρχικό μου πόστ δεν έγραψες :

" Εχεις σε όλα δίκιο Owl ! "
"Ευχαριστώ που υπάρχεις ! "

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανεπίτρεπτο και θα προκαλούσε ( που προκάλεσε ) τον δίκαιο θυμό μου.

Πέρα απο την πλάκα νομίζω πως θύμωσα γιατί στην προσπάθεια μου να σου απαντήσω με έκανες να θυμηθώ πράγματα που με θυμώνουν. Δεν θύμωσα με κάτι που είπες.

Δεν έγινε τίποτα και ο θυμός καλός είναι ! Ευκαιρία αυτογνωσίας ! :stuck_out_tongue:

Αν διεθνώς δεν είχαν συστηματικά εξοντώσει την αριστερά που εμφανίστηκε μετά την κρίση (με όλα τα προβλήματα της) τότε μπορεί να μην μιλάγαμε για κανέναν Τραμπ κλπ τώρα.

Από εκεί που είχαμε liberal neoliberalism έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε και illiberal neoliberalism και illiberal ???<neo-protectionism?> !

Τώρα αυτή η Δεξιά έχει φτιάξει ένα αντιπαράδειγμα με τα όλα του (που έχει παρουσία στη δημόσια σφαίρα, δεν είναι Ομπαμικός χολιγουντιανός μονόλογος πλέον) που το βλέπουν και δεν τους αρέσει καθόλου.

Στο τέλος τέλος αυτό το αντιπαράδειγμα πηγαίνει και τους liberal neoliberals πιο κοντά σε αυτό. Στο να απωλέσουν και οι Democrats κάποια απ’τα τυράκια που είχαν. Μάλιστα είναι τραγικό το πως έχουν διαστρεβλωμένα χρησιμοποιήσει το νομικό σύστημα για να τον κυνηγήσουν ώστε αντιδημοκρατικά να τον βγάλουν απ’την μέση.

Γενικά αυτή η υπερβολή ενάντια στον Τραμπ είναι λίγο τραβηγμένη από τα μαλλιά και δυστυχώς την έχουν οι περισσότεροι γνωστοί φίλοι μου, η γυναίκα μου κλπ. Τους έχουν βάλει εντελώς μέσα σε όλο αυτό μέσω χόλιγουντ και φιλελε media. Φαντάζονται Handmaid’s Tale (Sorry αλλά με το που είδα την σειρά τους σκεφτόμουν να το έχουν ως αντι-ονείρωξη και ξέρναγα!), “trans genocide” και Χίτλερ ενώ έχουν τυπικά να κάνουν με έναν ~Μπερλουσκόνι. Μπορεί ούτε καν.

Αν δεν παρουσιάσεις ένα τέρας στο αντίπαλο στρατόπεδο πως θα πείσεις κάποιον να πάει να ψηφίσει όταν αυτός ο κάποιος υποψιάζεται πως όπως πριν λίγα χρόνια “όλοι ίδιοι είναι” και κανείς δεν τον εκπροσωπεί πραγματικά;; Η επιστροφή του λιγότερο χειρότερου στην πιο εκνευριστική της εκδοχή, εντελώς μασκαρεμένο για ένα γενικότερο θεατράκι ενώ από κάτω συνεχίζουν άνθρωποι να πεινάνε, πόλεμοι να συμβαίνουν κλπ όπως και να’χει.

Βέβαια μήπως το ερώτημα τελικά δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε (τι δεν κάνουμε) εμείς.

Φρέσκος Anton Jaeger για το New Left Review…

1 Like

Καλα κανουν. Πρεπει να ειναι εντελως ανιδεος κανεις για να μην μπορει να καταλαβει ποσο επικινδυνος ειναι ο πορτοκαλι βιαστης, και ποσο χειροτερος εγινε ο κοσμος μεσα σε 4 χρονια απο το 2016 εως το 2020. Ή να μην ζει στην Αμερικη βεβαια.

Καποιος που δεν ζει εδω περα και αντιλαμβανεται μεσω του μικροκοσμου του και μεσω των social media την πολιτικη στην Αμερικη, δεν μπορει να εκφερει πληρως ενημερωμενη αποψη, δε παει να διαβασει και 670 αρθρα απο δηθεν αριστερους.

Τι ακριβως ειναι αντιδημοκρατικο στο να θελει κανεις να πληρωσει ο Τραμπ για τις εκατονταδες εγκληματα που εχει κανει ενας απατεωνας, κλεφτης, βιαστης, ρατσιστης και διεφθαρμενος πολιτικος?

1 Like

Το αντιδημοκρατικό είναι πως κυνηγάνε να φάνε τον πολιτικό Τραμπ εκτός κάλπης.

Όσων αφορά το ποιος δεν γνωρίζει τι, “δήθεν αριστερούς” κλπ δεν γράφεις πολλά. Γενικολογείς δίχως περιεχόμενο.

Δεν υπαρχει κατι πιο δημοκρατικο απο το να εφαρμοζεται ο νομος για καθε πολιτη της χωρας, οσο ψηλα κι αν ειναι αυτος στην πολιτικη κλιμακα, και οσα λεφτα και να εχει.

Αρα κανουμε ακριβως το ιδιο.

Δηθεν αριστεροι ειναι για παραδειγμα η σελιδα που ποσταρες, αν θελεις να γινω συγκεκριμενος.

Τωρα τι αλλο να σου πω, αν δεν ζεις στην χωρα, πως ακριβως ξερεις οτι “υπερβαλλουν” η γυναικα σου και οι φιλοι σου? Δεν το ξερεις. Μηπως εχουν ολοι αυτοι δικιο κι εσυ αρμενιζεις κοντρα στο ρεμα?

1 Like

Οπότε γενικά δεν γνωρίζουμε και δεν πρέπει να σχολιάζουμε πράγματα που είναι έξω απ’την άμεση εμπειρία μας;; Ιδιαιτέρως όχι απ’την Αμερική, την πιο προβεβλημένη χώρα του κόσμου!!

Εκτός αν υπερβάλουμε. Τότε σίγουρα πρέπει.

Ο Μπερλουσκόνι δεν ήταν σε καμία περίπτωση άγιος ή έστω επιθυμητός.

Από περιέργεια που θα βρω τους πραγματικούς αριστερούς αντί για αυτούς τους ντεμεκ που λινκαρα;;