Οποιος θελει μπορει να σχολιαζει οτι θελει. Κι εγω σχολιαζω με την σειρα μου την σιγουρια που εχεις οτι ολοι οι γνωστοι και φιλοι υπερβαλουν και τρωνε αμασητο σανο απο τα liberal media, ενω εσυ γνωριζεις την Απολυτη Αληθεια επειδη τα λεει ο Anton Jager του New Left Review.
Αυτό που παρουσιάζεται συνήθως ως κακό… δηλαδή το γεγονός πως ο κόσμος (εγώ, εσύ, η γυναίκα μου κλπ) νοιάζεται ξανά για την πολιτική (δεν την νιώθει ως κάτι που δεν τον αφορά όπως π.χ. στην ήρεμη απολιτικ περίοδο Ομπάμα / Μερκελ) οπότε ανεβαίνουν οι τόνοι και τα πνεύματα όταν μιλάει για αυτή μόνο κακό δεν είναι.
Κάπως έτσι, σε αυτό το πλαίσιο το παραέκανα λίγο, παρασύρθηκα… συγγνώμη για αυτό.
Βέβαια στην περίπτωση της Ελλάδας είμαστε σε άλλη φάση, ως το σημείο στο οποίο ηττήθηκε η Ευρωπαϊκή αριστερά. Η ταφόπλακα που έχει μπει δύσκολα βγαίνει.
(post deleted by author)
Τι εγινε ρε παιδια? Επιδρομη απο Τραμπικα σκουπιδια? Καλα παμε…
Τα εχουμε ξαναπει και κατ’ιδιαν @GRACCHUS_BABEUF , εγω αυτα τα ‘οσοι δεν ειναι ΕΜΕΙΣ’ ειναι ακριβως το ιδιο δεν τα μπορω, σορυ. Ναι ειναι θλιβερο σε μια ‘δημοκρατια’ (οριστε, το εβαλα σε εισαγωγικα) να καταφευγουμε σε lesser of two evils αλλα ειναι η μονη δυστυχως πραγματικοτητα για την ωρα και σε πολλους ανθρωπους κανει διαφορα στην καθημερινοτητα τους.
Εμενα να μου κοβοταν το χερι πριν ψηφισω οποιονδηποτε στηριζει την γενοκτονια του Ισραηλ, εκει ναι θα ψηφιζα καρφωτα λευκο. Αλλα καταλαβαινω απολυτα καποιον που θα ψηφισει Καμαλα γιατι φοβαται οτι αυριο η κορη του δεν θα μπορει να κανει εκτρωση η ο γιος του αμα ειναι γκεη η τρανς θα αντιμετωπισει πολυ χειροτερες διακρισεις απο σημερα. Στο Περιβαλλοντικο δεν το παω καν γιατι εκει διαφωνουμε ριζικα.
Έπρεπε να κατονομάσει τον έλληνα με το επίθετο του, Ακενοτούμπο.
https://x.com/acyn/status/1852538578334876082?s=46&t=grxJWTsT8tTkFaEpmnxXlw
Ο Τράμπ κατά καιρούς στα ρατσιστικά του σχόλια άφηνε ενα παραθυράκι.
Ηταν δηλαδή τα σχολιά του 99% ρατσιστικό με 1% αμφιβολίας. Κάπως έτσι ήταν τα ρατσιστικά του σχολια 99-1, 98-2 , 95-5 κάπου εκει δλδ. Φυσικά οταν του κάναν επιθεση οι υπερασπιστές του πιάνονταν απο το “παραθυράκι” που είχε αφήσει και λέγαν “Πατε καλά μωρέ? Αυτό εννοει !! (το 1%,2% κτλ)”
Οταν το φέρναν ενώπιον του το σχόλιο φυσικά έλεγε πως είναι το 1% η αλήθεια.
(Trump voice) “Of course I meant that! The media potrait me as a racist or something! Dishonest people! Nasty people !”
Χθές λοιπόν στο καταλυκτικό του ράλλυ οπου παραδοσιακά ολες οι κάμερες στρέφονται πάνω του έκανε ρατσιστικό σχόλιο 100-0 !!
Χαχαχαχαχαχα! Πόσο κακό τάιμινγκ !! Τώρα φυσικά θα τον υπερασπιστούν και νομίζω πως θα το κάνουν ετσι!
“Την αλήθεια είπε! Ο Αντε. δεν έχει ελληνικό DNA ! Αυτό εννουσε με το “greek inside him” .
Φυσικά και είναι Ελληνας σε όλα τα άλλα !! Δεν σχολίασε αυτά ο Τραμπ ! Δεν είναι κακό να λες την αλήθεια!”
Να δούμε, θα έχω δίκιο…
Εντωμεταξυ, αν οντως κερδισει ο Τραμπ, αυτες οι εκλογες θα ειναι αγορασμενες. Οι πιθανοτητες της Καμαλα Χαρρις εχουν πεσει τις τελευταιες 4 εβδομαδες, εν μερει γιατι ο Elon Musk κυριολεκτικα πληρωνει λεφτα κοσμο να ψηφισουν τον Τραμπ. Ζουμε σε μια πραγματικοτητα που αυτο δεν θεωρειται παρανομο ή αντιδημοκρατικο, αλλα αντιθετως αναγκαζομαστε να διαβαζουμε οτι ειναι αντιδημοκρατικο να προσπαθουν να βαλουν φυλακη εναν εγκληματια.
Σουρρεαλ η ολη φαση
Και θα καθονται να πανηγυριζουν οι “αριστεροι” την Τριτη, επειδη θα εχει κερδισει ενας φασιστας.
Αυτο που γινεται με τον Μασκ ειναι interference σε επιπεδα Αφρικανικης υποσαχαριας ‘δημοκρατιας’ ειναι πραγματικα εκπληκτικο οτι σε μια χωρα που το παιζει δημοκρατικη και αδιαβλητη συμβαινει αυτο το πραγμα.
Καλά τους κάνει, όταν γυρίζουν όλα γύρω απ’ το χρήμα, όποιος έχει το περισσότερο θα μπορέσει να κάνει τέτοια πράγματα.
Musk μπρόεντρος στις επόμενες.
Γιατί τέτοια έκπληξη περί αγορασμένων εκλογών κλπ; Υπήρξαν ποτέ ανεπηρέαστες εκλογές οπουδήποτε; Και ειδικά στις δυτικές καπιταλιστικές “δημοκρατίες” τα οικονομικά συμφέροντα αποφασίζουν στο μεγαλύτερο βαθμό ποιος τελικά θα τους εκπροσωπεί. Έτσι ήταν και έτσι είναι ακόμα.
Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε…
Με τον Μασκ βέβαια ξέχασαν τον δήθεν ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές τους, εκτός αν μετά πουν ότι ο Μασκ είναι πράκτορας του Βλαδίμηρου
Πράσινοι ενάντια σε Πράσινους…
Μετά λες εσύ. Εννοείται πως πίσω από τον Musk, όπως και πίσω από οτιδήποτε στραβό σε τούτο τον κόσμο, βρίσκεται ο Βλαδίμηρος.
https://www.wsj.com/world/russia/musk-putin-secret-conversations-37e1c187
Το ένα είναι προφανές, το άλλο εμφανώς από π.χ. τα comment σου λόγο bias εγώ θα έλεγα: όχι. Να σχολιάζω το προφανές μου είναι πάρα πολύ βαρετό προσωπικά.
Αν κυνηγούσαν να βάλουν τον Μπερλουσκόνι στη φυλακή για να μην τους ενοχλεί η πολιτική του ύπαρξη αυτό θα ήταν αντιδημοκρατικό πως να το κάνουμε;
Πάντως μια τακτική για να ανεβάσεις τα ποσοστά ενός υποψηφίου είναι να πείσεις τον κόσμο πως θα βγει και είναι βέβαιο πως θα πάρει την πλειοψηφία. Δεν είναι ανάγκη να λες αλήθεια, αλλά αν πείσεις τον κόσμο αρκεί για να κινητοποιήσει κόσμο να ξεκουνηθεί ώστε να πάει να τον ψηφίσει και να νιώθουν πως ανήκουν στους "νικητές. Αν νιώθουν πως δε θα βγει αυτό που ψηφίζουν, τότε πιο δύσκολα ξεκουνιούνται.
Εγώ φέτος έχω κάνει μήνες στη μέση του πουθενά στην Utah, σε πόλεις με αναπάντεχη φτώχεια που δε τις βλέπεις σε ταινίες του Netflix. Τραμπ ψήφισαν στις τελευταίες 2 εκλογές και νομίζω Τραμπ θα ψηφίσουν και τώρα. Δε νομίζω πως οι Δημοκρατικοί προσπαθούν και να μιλήσουν στον κόσμο εκεί πέρα για κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω κι αν τους έχουν στην ατζέντα τους καν. Δεν ξέρω πως είναι η φάση στα Swing States
Μα αυτη ειναι η μεγαλυτερη γελοιοτητα με το συστημα του electoral college, στα περισσοτερα States που ειναι βαμμενα δεν περιοδευουν καν οι υποψηφιοι, δεν τους ενδιαφερει, ειναι τρελο.
Η δήθεν μεγαλύτερη δημοκρατία του δυτικού κόσμου έχει ακόμα ένα εκλογικό σύστημα του προπερασμένου αιώνα… Και μετά τολμούν να κρίνουν άλλους
Ακόμα και το πως καθορίζεται η ημερομηνία των εκλογών, έχουν μείνει 100 χρόνια πίσω.